עזרה דחופה!!!

../images/Emo124.gif עזרה דחופה!!!

יש לי שאלה, לעבודה בבית הספר. אני מקווה שתעזרו לי בבקשה! איך בכלל התחילו לבנות גורדי שחקים? ולמה? למה לא בנו בניינים רגילים? ואיך הבנייה הזו השפיעה על חיי האמריקנים?

kyle

New member
יש לשאלה הזו תשובה ארוכהההה מאוד...

אבל אני לא יכול לכתוב אותה פה עכשיו.
יש בטח המוני אתרים שמתייחסים לשאלה הזאת, ואפשר למצוא אותם בגוגל. (לחפש skyscrapers, tall buildings, ודברים כאלה)

הבעיה היא שאני לא יודעת איפה

בדיוק זה נמצא באתר! וחוץ מזה, אולי בבקשה אתה יכול רק להגיד לי כיצד הם השפיעו על חיי האמריקנים בצורה קצרה וממצה?

שמיל111

New member
דעה

בקיצור : לדעתי , הסיבות לכך הן אלו : 1) סיבה מעשית : מסיבות גאוגרפיות , מדיניות , כלכליות ועוד השלובות להן יחדיו , נוצרו ועדיין נוצרים מרכזים מטרופוליטניים ( עירוניים ) חשובים ברחבי העולם . ערך הקרקע עלה ונוצר צורך בסיפוק צרכי אוכלוסיה גדולה על שטח קטן . בניו - יורק , למשל , שהוותה מרכז מסחרי לא רק של ארה"ב , אלא של העולם כולו , כבר בשנות ה - 20 של המאה הקודמת , התעורר צורך של סיפוק צרכי החברות הכלכליות הגדולות שנמשכו לנהל את עסקיהן בתפוח הגדול , בבחינת " אם אתה לא שם , אתה לא קיים " . ואכן , אם תשימי לב , ניתן להבחין כי היחס בין כמות גורדי החקים בעיר מסוימת מעידה על מעמדה הכלכלי , דווקא ללא קשר למספר התושבים , כדוגמת ניו - יורק ( כלכלת העולם ומרכז התרבות העולמי ), שיקאגו ( כלכלת העולם ), הונג קונג ( מרכז כלכלת אסיה )וכו' . 2) סיבה תחרותית : בין ערים , מדינות או אפילו חברות . לפעמים , ללא צורך או ביקוש ממשי , גופים מסויימים מקימים גורדי שחקים ומתמקדים במטרת בניית גורד השחקים לגובה מסויים ( לפעמים כמטר אחד יותר מבניין זה או אחר ) לשם פרסומים אוהדים . הבניין היה מתפקד מצויין ללא אותו מטר, אבל פרסום המעיד על עוצמה אף פעם לא מזיק . דוגמא : התחרות בין בניין קרייזלר והאמפייר סטייט בניו - יורק , או בניית הבניינים הגבוהים בקואלה לומפור שהתעלו במעט מעל בנייני התאומים שחרבו וממגדל סירס בשיקאגו . התחרות , אגב , עדיין נמשכת .עצם קיומו של גורד שחקים כה גבוה במונחים עירוניים , ארציים או עולמיים , מגביר את קצב בואם של חברות ותיירים . 3) איכות הסביבה : זו הסיבה שאני אישית אוהב גורדי שחקים . בנייה לגובה , עם פיצוץ האוכלוסין הבא עלינו לרעה , מאפשרת לשמור על כמה שיותר ירוק , טבע ,נוף וריאות ירוקות . עם תכנון אורבני נאות , כגון פארקים עירוניים גדולים , לתושבים יכול להיות מאד נעים לחיות שם . 4) זה , לדעתי , עם מעט חוש טעם של הארכיטקט , פשוט יפהפה ומושך את העין. בהצלחה בלימודים , בני .

תודה רבה כל כך!!!

אבל אני לא מוצאת בשום מקום את ההשפעה של גורדי השחקים על האמריקנים

למעלה