עזרההה

87מרסדס

New member
../images/Emo124.gifעזרההה../images/Emo7.gif

לקראת סוף השנה אין לימודים. המחנכת יצאה לחופשת לידה והמורים מרשים לעצמם שלא להגיע. כמעט כל יום מתוך 8 שעות נוכח מורה בכיתה 4 שעות מתוך כל זה לא לומדים כלום. אני כותבת עכשיו מפני שאני בבית ואני כבר לא יכולה יותר. רק מחפשת תירוצים מה להגיד לרכז שרוצה כבר לאכול אותי בלי מלח מדוע לא באתי היום. לקראת סוף השנה כולם מזלזלים וכתוצאה מכך פשוט לא לומדים. תקופת המבחנים עברה, התעודות כבר מוכנות למסירה אבל עדיין יש "לימודים". אני כבר לא יכולה יותר להגיע לביה"ס ולהתענות! זה סיוט. מכיוון שאין לי שפה משותפת עם חברי כיתתי אני לבד בנמסגרת בית ספרית ועוד יותר קשה להעביר את הזמן כשאתה לבד. נשארו עוד 9 ימים עד סיום השנה כולל שישי ושבת. אני כבר לא יודעת היכן לקבור את עצמי. רק רוצה להעלם מהמסגרת הזו כבר. ולחשוב שיש לי עוד 3 שנים לא מעודד אותי במיוחד... כל יום מאיימים עליך שיעיפו אותך או ישעו אותך ואני עוד תלמידה מצטיינת מקבלת יחס מכפיר שכזה. אני יודעת שמה שאני עושה הוא לא בסדר אבל אני מרגישה חנוקה. כל יום בשבועיים האחרונים אני נלחמת אם ללכת או לא וכשאני חושבת על הסבל שכרוך בהיותי בביה"ס אני לא מסוגלת לראות את עצמי חווה אותו לכן אני נשארת בבית וזה לא שיש לי דברים יותר טובים לעשות בבית אבל כאן, לפחות אף אחד לא צועק עלי. כולם תופסים שם כזה תחת...אני יודעת שאם היו מלמדים בצורה נורמלית וגם היינו לומדים מזה משהוא הייתי באה. כל השנה באתי כמו שצריך רק עכשיו נגמר לי הדלק
מה עושים?

היי מרסדס, ברוכה הבאה לפורום../images/Emo24.gif

יש לי כמה שאלות: 1. מה אימא שלך אומרת על מה שאת מרגישה (אם היא בכלל יודעת?) ועל הישארותך בבית, ועל אי רצונך ללכת לביה"ס עד סוף השנה (אם הבנתי נכון)? 2. מה את רוצה? האם את רוצה שיהיה יותר נעים בביה"ס? האם היית רוצה מסגרת לימודים אחרת? האם את רוצה לעזוב את ביה"ס ולהמשיך בחינוך ביתי? אני מבינה מדבריך שאת מסיימת עכשיו כיתה ט' (חט"ב) ובכל זאת, מדבריך לא ניתן להבין שאת עוברת בי"ס. אני גם מבינה שאת לא ממש מרגישה נוח בביה"ס מבחינה חברתית ושלמרות היותך תלמידה טובה, אינך מסתדרת טוב במיוחד עם המורים. אשמח לסייע לך למצוא את מה שנכון לך לעשות בשלב זה, כמו גם לסייע לך למצוא את הדרך לממש את בחירתך. מחכה לתשובותייך. אנא הרחיבי ופרטי ככל שניתן.

87מרסדס

New member
במקרה הזה זה אבא

הורים פרודים החזקה אצל אבי. אבא שלי יודע מבין אותי ונמצא בדילמה האם לדבר עם הרכז או לא. מבחינתי הייתי מחליפה את כל התלמידים בתלמידים אחרים נעימי הליכות ונימוסים וכאלה שאינם אינפנטילים אחרי הכול הם כבר בני 15! (אני 16) מבחינתי לא הייתי הולכת בכלל זה נראה לי בזבוז זמן! השנה לא למדתי כמעט שום דבר שיהיה רלוונטי למגמה בה אלמד שנה הבאה. נשארו לנו עוד 5 ימים נטו ולאחר מכן לוקחים תעודות. יום למחרת נוסעים לממדיון כך שזה לא ממש משנה. אני לא מפסידה דבר. אני לא עוברת ביה"ס מפני שממה שהבנתי שנה הבאה יהיה לי רכז אחר אני מאוד מקווה. (אני חושבת שגם נפשית אין לי כוח לתור אחר ביה"ס אחר) האם הייתי רוצה לעזוב ולהמשיך בחינוך ביתי אינני יודעת. השאלה היא האם אוכל לגשת לבגרויות לאחר מכן, מי ילמד אותי, וכו' נראה לי שבביה"ס יהיה לי יותר נוח מפני שבבית אפשר להתמרח. עם המורים אני מסתדרת מצויין פרט לרכז הזה שלאחרונה עושה לי הרבה צרות למרות שהערכתי אותו מאוד עד לאותו מקרה מדובר. מבחינה חברתית אינני משתלבת.

אני מבינה שכל מה שלנגד עינייך עכשיו

זה "לעבור את הבגרויות" - לאורך 3 השנים הנותרות. אם זה בסדר מבחינת אבא שלך, את יכולה להתחיל את החופש ולחזור רק לתעודות ולממדיון - זה יפתור את השנה הזאת. לגבי ההמשך, יש כל מיני מסגרות ואופציות. למשל: אנקורי - בי"ס אינטרני שמתרכז רק בבגרויות. או לעשות בגרויות במסגרת אקסטרנית - את יכולה לסיים הכל בשנתיים. את גם יכולה, במקביל, להתחיל לקחת קורסים של האוניברסיטה הפתוחה להתחיל לצבור נקודות לתואר וגם ללמוד דברים שמעניינים אותך. מתוך דבריך, אני לא מפנה אותך לבי"ס פתוח או דמוקרטי. איכשהו אני מתרשמת שזה לא הכיוון שלך. הישארות בחינוך ביתי, זה "חופש גדול כל הזמן" כמו שהבן שלי מגדיר את זה. יש לזה יתרונות וחסרונות - תלוי במטרות שלך. אם את רוצה לעשות דברים שמהנים אותך, ולהתפתח כמו שנכון לך, החינוך הביתי מאפשר את זה בגדול. אני מניחה, שכמו כל אחד שיוצא מהמערכת אל החינוך הביתי, גם את תתמרחי ותתבטלי, ותשרפי שעות ליד הטלביזיה והמחשב. זו התגובה הראשונה ל"שחרור". אבל אחרי כמה חודשים, שנה, שנה וחצי, הילדים מתעשתים ולומדים. אם תרצי בגרויות - תעשי אותן עם מוטיבציה, אם תרצי להתפתח בכיוונים אחרים - תעשי את זה בכייף. העניין הוא, שאם את רוצה "לעשות את מה שצריך" עפ"י המערכת, את אולי מכירה את עצמך מספיק כדי לדעת שאת זקוקה למסגרת החיצונית הלוחצת. בכל מקרה, אין לך בעיה לגשת לבגרויות אם את לא בתיכון (אקסטרני) ואם את תלמידה טובה כמו שאת מעידה על עצמך, את יכולה לפזר את הבחינות בין מועדי החורף והקיץ ולסיים הכל בשנתיים - אולי פחות.

87מרסדס

New member
אם המצב הכלכלי

היה מאפשר זאת, הייתי הולכת ללמוד בביה"ס אקסטרני. מתאים לי לסיים ללמוד ב-18 וקצת מאשר ב-19 וקצת. כיצד מקבלים מלגה? האם ניתן ללמוד שם פיכולוגיה? כיצד לימוד ביתי מתנהל?

לימוד ביתי משאיר אצלך את כל האחריות

ובכך גם את הבחירה. את החומר אין בעיה להשיג. הלימוד יכול להתבצע באמצעות מורה / קורס או בהתמודדות אישית עם החומר. את יכולה להיעזר באינטרנט בצורות שונות לצורך הלמידה, כולל להעלות שאלות בפורומים מתאימים - אם את נתקלת בבעיה. לגבי האוניברסיטה הפתוחה - אני ממליצה לבדוק איתם את הפרטים. כל אוניברסיטה מפרסמת חוברת עם כל הפרטים הרלוונטיים (ידיעון לשנת...). שימי לב שיש קורסים שאת יכולה לעשות רק אחרי שעברת קורסים אחרים. את כמובן, יכולה גם לבחור להשקיע את עצמך בלימודי האוניברסיטה (במקום בגרות) ולהוציא תואר ראשון לפני הצבא - שווה לברר את המשמעות של בחירה שכזאת. למשל: האם יקבלו אותך ללימודי רפואה עם תואר ראשון מהאוניברסיטה הפתוחה... החינוך הביתי נותן לך חופש להחליט במה להשקיע את זמנך ולמה...

מצופלח

New member
היי חמודה!

אני מכיר את הסיטואציה שבה את נמצאת, זה מה שקורה בבתי הספר בימים האלה... לצערינו. כשאני עמדתי מול מצב כזה אני פשוט באתי את רכז השכבה שלי ואמרתי לו שאני רוצה שיעשו איתנו משהו או שאנחנו הולכים, המרדתי את הכיתה, כל השכבה באו איתנו למשרדי ההנהלה ואירגנו תקציב לשבוע של פעילות חברתית. אני לא יודע באיזה ביצפר את לומדת, ועד כמה ההנהלה בעלת ראש פתוח, אבל אני מציע שתנסי, אני בטוח שההנהלה מכירה בעובדה שהם מזיינים (סליחה, לא מצאתי מילה אחרת) לכם את הזמן, אבל אין להם מושג מה לעשות, הרי מבחינה חוקית הם לא יכולים לתת לכם חופש. מדבריך, אני רואה שאת לא בדיוק "אוהבת" את המסגרת הדפוקה של מערכת החינוך, ואני מסכים איתך. לראייה, אני לומד בבית
יש לך עוד שלוש שנים, אני הייתי מציע לך לחפש מסגרת שאת תרגישי בה נוח, בין אם זה למידה בבית, ביצפר אקסטרני (מצב ביניים נחמד למדי) או כל מסגרת אחרת שבאה לראשך. לדעתי, תחפשי פתרון כלל שכבתי\בית ספרי במהירות, ותציעי אותו להנהלה - הם ישמחו לקבל את הפתרון הזה כי השבועיים האלה יושבות להם כמו עצם בגרון. אפשרות אחרת היא פשוט להישאר בבית, ללכת לרופא הנחמד בקופת החולים, ולבקש ממנו אישור מחלה לשבועיים
מקווה שנתתי קצת פתרונות, תם.

87מרסדס

New member
אני בהחלט נשארת בבית.

נשארו לנו 5 ימי לימודים נטו ואני לבנתיים בבית. מקווה רק שלא יעשו לי צרות. אם אני מגיעה ישירות ביום של התעודה לא יכולים לעשות לי דבר אם שכחתי את ה"אישור" בבית. כיצד העניין הזה של ביה"ס פתוח מתנהל?

אילו זה היה אמצע השנה, ביה"ס היה

צריך לברר את סיבת העדרותך, ובהעדר סיבה מוצדקת, היה מעביר את עניינך לקב"ס (קצין ביקור סדיר) שתפקידו לוודא שהורייך ממלאים את חובתם האזרחית לשלוח אותך לביה"ס, כפי שהם מחוייבים בתוקף חוק לימוד חובה. אבל זה סוף השנה, והם ממש לא יתעסקו עם זה
אילו היית צעירה יותר, ורצית להישאר בבית, היית צריכה להגיש למשרד החינוך בקשה לאישור לחינוך ביתי. אבל חוק לימוד חובה אינו חל עליך החל מהשנה הבאה... אז אין לך מה לדאוג - לדעתי אף אחד לא יעשה עניינים. כחול שמים אולי תרחיב כאן, אבל לדעתי חל איסור חמור על עיכוב מתן תעודה לתלמיד לגבי בי"ס פתוח זה כמו בבית אבל בביה"ס. את מחוייבת להגיע למתחם ביה"ס ולשהות בו משעה X עד שעה Y את יכולה להצטרף לכל שעור שאת נרשמת אליו, כל זמן שאת ממלאה את חוקיו. את יכולה לעשות בגרויות, או רק לכייף באומנויות, טאי צ'י, וספורט. שוב, האחריות על הלמידה היא שלך בלבד. אל תשכחי לעדכן אותנו בהתפתחויות

87מרסדס

New member
הצלחת לסקרן אותי עכשיו.

האם בביה"ס כזה מתנהלות בגרויות? אם לא לאן אני צריכה לגשת? האם כבר שנה הבאה יש מקצועות בהם אוכל לעשות בגרויות? האם יש בירושלים ביה"ס כזה? כמה הוא עולה אם עולה בכלל? אם יש, היכן הוא נמצא? אני מאמינה שלא יעכבו את תעודתי.

../images/Emo4.gif כנראה שלא שלחתי את התשובה

המפורטת שכתבתי אתמול - אנסה לשחזר
האחריות היא עליך, ממש כמו בחינוך הביתי, אבל כן!! אפשר לגשת לבחינות בגרות בבית הספר החלופי למיניו. ואפשר גם לא - זה נתון לבחירתך ולרצונך מה כמה ומתי... כנסי לקישורים, עברי בין הנושאים השונים יש שם לפחות שני בתי ספר בירושלים. לגבי עלויות - לכל בי"ס יש את העלויות שלו והטווח רחב. אני מציעה ליצור קשר עם בתי הספר ולברר. ותעדכני אותנו, כמובן

MStardust

New member
רוצה להוסיף

היי לך, הסיפור שלך מוכר למדיי, אני במשך 4 השנים שלי בתיכון מחפשת מסגרת חלופית עבורי. אצלי הבעיה היא בעיקר גאוגרפית. מה לעשות שהצפון כאילו נסחב מאה שנים אחורנית? (אולי הגזמתי). את כיתה י העברתי ב"מסגרת" בה התעשתתי והיום אני אכולת מטיבציה ואין לי מסגרת. אשמח לעזור לך. אנחנו פחות או יותר בנות אותו הגיל. בקשר לאנקורי(גם שם בדקתי למרות שזה במרחק שעתיים ומשהו מהבית שלי.) יאמר לזכותם שהם מקנים זכות שווה ללמידה לכולם. עלייך לדבר עם מנהל או מנהלת סניף אנקרורי בקירבה למקום מגורייך. אני חושבת שוועדת מילגה התקיימה כבר אך היי! אל תוותרי מדובר בחיים שלך! אה, אגב, כן יש להם מגמת פסיכולוגיה תיקשורת וגאוגרפיה. טוב, אשמח מאוד מאוד לעזור לך. 4 שנים של תיסכול לא הולכות ברגל. אני פה בשבילך!

87מרסדס

New member
מצאתי אחד בקרית יובל

אך לא כתוב שם כמה זה עולה ולא כל כך הבנתי כיצד אוכל ללמוד מקצוע כמו פסיכולוגיה. יש שם אנשים מוסמכים בעלי נסיון? כשתלמיד רוצה ללמוד משהוא מלמדים אותו באופן פרטי? מה עושים אם כל אחד מושך לכיוון אחר ורצה משהוא אחר?

MStardust

New member
רכילות רכילות! :)

אז ככה, אם מדובר באנקורי, אז המורים מעולים. ישנה תכנית לימודים כך שאם תרצי להרחיב נושא מסויים תצטרכי באופן עצמאי ללמוד אותוץ ומה רע בזה בעצם? בקשר לאפשרות של שיעור ב-4 עיניים עלייך לבדוק את זה. ולפי מה שאני יודעת המורים משתכרים בהתאם להצלחת התלמיד. כך שלשני הצדדים אינטרס משותף- והוא להצליח. חן חן לך ויום טוב!

למעלה