עדכון:

אמא בת25

New member
../images/Emo124.gifעדכון:

נראה לי שנפגשתי עם הפקק הרירי הרגע. הייתי היום בתה"ש ואני עם פתיחה של 1 ס"מ, הרופא שלי (שעבד שם היום) עשה לי סטריפינג (בלי לשאול אותי בכלל, וזה בגלל שהוא רוצה שאני אלד מהר עקב עובר גדול)- אגב אני בשבוע 38+4. בקיצור- אני בשירותים ופתאום רואה על התחתונים הפרשה רירית חומה מרוחה על התחתון. ככל שאני מנגבת עם הנייר טואלט מופיעות עוד ועוד הפרשות כאלה והרבה. מה אני אומר לכם- זה קצת מבהיל לראות את זה למרות שאני ישר ידעתי במה מדובר (בחורה שלא שמעה על זה הייתה נבהלת). הבנתי מקריאה באינטרנט שזה יכול לקחת עד שבועיים הלידה, אבל יש לי הרגשה שזה ממש קרוב... סתם רציתי לשתף... לילה טוב

אם פי 3

New member
אחת הדרכים למנוע אמבוש-סטריפינג

זה להמנע מבדיקות פנימיות מיותרות בסוף ההריון. בדיקה פנימית בשלב הזה, לרוב לא נותנת כלום, כי את יודעת שאת לא בלידה, גם בלי לבדוק את הפתיחה, והלידה יכולה להתחיל תוך זמן קצר גם ממצב סגור לגמרי. מצד שני, היא מסכנת ב-אמבוש-סטריפינג (טריפינג ללא הסכמת היולדת, ולפעמים גם ללא ידיעתה. לפעמים אומרים משהו בסגנון "בואי אני אעזור לך קצת ללדת מהר" - זה זה. פעולה רפואית, בוודאי פולשנית כמו זו, הנעשית ללא הסכמה מודעת של היולדת, נחשבת, על פי חוק זכויות החולה, תקיפה!), מסכנת בירידת מים מוקדמת (כלומר, ללא התחלת צירים. אם תוך 12-24-48-72 שעות (תלוי את מי שואלים) לא מתחילה לידה, מתחילים זירוזים. אחרי 18 שעות כבר נותנים אנטיביוטיקה אם אין ודאות שאין GBS), ובזיהום (שמסוכן לעובר ועלול לפגוע גם באם).

1טלינה

New member
מנסיון- סטריפינג זה לא כזה נורא

אבל לא בטוח שזה כל כך עוזר. בעקרון- התחושה היא וסליחה על הבוטות, שמישהו דוחף לך אצבע ומנסה להרחיב את האיזור... מה שכן, לדעתי לעשות כל פרוצדורה רפואית על דעת הרופא ובלי לשאול את האישה- זה נורא ואיום ומגלם את התיחסות הרופאים אלינו כאל סוג של חפץ. אני הייתי בהחלט מגיבה בתקיפות כלפי רופא שחושב שמותר לו לעשות בי מה שהוא רוצה, גם אם זה "לטובתי".

אם פי 3

New member
בהצלחה!

ואם יש לך כוחות, כדאי להתלונן על רופא שעושה "אמבוש-סטריפינג", ללא הסכמתך וללא ידיעתך. מבחינה חוקית - זוהי תקיפה לכל דבר.

אמא בת25

New member
מדובר ברופא שעשה לי את מעקב ההריון

והוא רופא נהדר ומקצועי מאוד. בגלל שיש לי עובר גדול, ולכאורה יש לי עוד שבוע וחצי לתל"מ, שבמהלכם העובר יכול לגדול עוד עד למצב שבו אני אהיה חייבת קיסרי, הרופא רצה ל"זרז" את הלידה (אפילו דיבר על זירוז לידה שאני סירבתי), ולכן הוא עשה לי סטריפינג. הוא לא יידע אותי מראש, אלא אמר- "בואי נבדוק אם יש פתיחה, אם זז שם משהו". האמת- שאמרתי לו שאני לא רוצה ללדת עד יום שישי הקרוב (זה נשמע אולי טפשי אבל יש לנו ארוע -חתונה ביום חמישי בערב שאני רוצה מאוד להשתתף בה, ולכן אני מעדיפה ללדת החל מיום חמישי בלילה). עכשיו כשהוא עשה סטריפינג והופיע הפקק הרירי אין לדעת מתי תתפתח לידה...

אם פי 3

New member
זה עוד יותר גרוע

כי את אמרת במפורש שאת לא רוצה זירוז. בעיני, כל המקצועיות שלו לא שווה כלום, אם הוא מתייחס לרצונות ולבחירות שלך בצורה כזו. יש מספיק רופאים שהם גם מקצועיים, וגם לא תוקפים את המטופלות שלהם, ולא עושים דברים בניגוד לרצונן. (וגם לא ברור למה בכלל הוא בדק פתיחה, אם את כבר מדברת על מקצועיות...)

לאימא בת 25 - ../images/Emo51.gif

רק עכשיו הבנתי מה עשו לי בהריון הקודם, לפני 7 שנים. אומנם זה היה בשבוע 41, אבל ללא מילה אחת של הסבר. אני זוכרת את הכאב כמו אתמול. זאת תקיפה לכל דבר.

אמא בת25

New member
../images/Emo124.gifעדכונון:

הפקק הרירי ממשיך לצאת. מידי פעם בשירותים יש עוד חתיכה צמיגית חומה, כמו שבנות תיארו כאן: חילזון ללא בית, אני בטוחה שזה הפקק כי אי אפשר לטעות בזה. נכון זה נשמע כמו הפקק? והאם הפקק השתחרר בעקבות הסטריפינג או שאין קשר ביו הדברים?

אצלי הוא יוצא כל הזמן כבר מיום

שלישי שעבר, היום התל"מ ובינתיים אין התקדמות (פתיחה 2 ס"מ מחיקה 70% כבר יותר משבוע.

אמא בת25

New member
../images/Emo124.gifעדכונון:

הפקק הרירי ממשיך לצאת. מידי פעם בשירותים יש עוד חתיכה צמיגית חומה, כמו שבנות תיארו כאן: חילזון ללא בית, אני בטוחה שזה הפקק כי אי אפשר לטעות בזה. נכון זה נשמע כמו הפקק? והאם הפקק השתחרר בעקבות הסטריפינג או שאין קשר ביו הדברים?

אמאאור

New member
בהחלט נשמע כמו הפקק

יכול להיות שיש קשר לסטריפינג ויכול להיות שלא, אבל האמת היא שזה לא ממש משנה. אם את מרגישה היטב את תנועות העובר, אין ירידת מים, אין דימום ואת עצמך מרגישה טוב, פשוט חכי לך בשקט ובסבלנות לצירים סדירים ולתחילתה של הלידה. זה יכול לקחת עוד זמן, אז תהיי סבלנית ואופטימית

מעיןגל

New member
עכשיו שאת מזכירה את הכאב הזה

הבנתי שבאמת הבדיקה הוגינלית שהרופא עשה לי כאבה מאוד לעומת הבדיקה לאחר מכן שאחת המיילדות עשתה לי לבדוק פתיחה. איזה קטע!!! לחשוב רק שיכולתי למנוע את הסיוט הלידה הגדול בחיי, וללדת לידה יותר רגועה ואיטית עם אפידורל, מאשר שזרזו לי את הלידה שגם ככה התחילה ובסופו של דבר קרתה כלכך מהר מהצפוי. ובנוסף הנרות האלו גם לא תרמו הרבה וגם עזרו בזרוז הלידה. אוי, כמה סבלתי , רק אלוהים יודע!

מעיןגל

New member
אני חושדת שגם לי עשו אמבוש-סטירפינג

כי באתי עם צירים לא מורגשים למיון אחרי שראו במוניטור צירים קטנים. פתיחה של 1 וחצי 2 . ופתאוםםםםםםם אחרי בדיקה וגינלית אחרי 2 דקות, הופיעו צירים כואבים וממש אמיתיים וצ'יק צ'ק ילדתי. אחרי שהרופא אמר לי שאם אני לא אלד במהלך הלילה לחזור לזרוז בבוקר. וכמובן לא הספקתי לרדת לרכב כבר היו צירים ירידת מים ולידה טבעית בצ'יק צ'ק. ומה עוד, דחפו לי נרות שאלוהים יודע מה עשו לי שם! בקיצר, נראה לי אמבוש רציני עשו לי בלי לומר אפילו ובלי ליידע אותי. בתחלס , יכל להגרם לי אסון, כי אם הייתי נוסעת הביתה והייתי גרה קצת רחוק מבית החולים הייתי יולדת ברכב או באמצע הרחוב.

מעניין שאני ביקשתי בבלינסון שיעזרו

קצת ולא הסכימו ואתן מספרות על סטריפינג בלי לשאול אתכן בכלל...

למעלה