סקר

• פותח הנושא iliG
  • פורסם בתאריך

iliG

New member
../images/Emo124.gif סקר ../images/Emo88.gif

סקר קטן על משהו שמסקרן אותי ואולי נמצא פה תשובה חלקית. היו לי אינסוף ויכוחים עם אנשים לגבי האם יש דבר כזה "מוסיקה למוסיקאים", כשבדרך כלל הפרוג נכלל תחת ההגדרה הזאת (לצורך הויכוח). השאלה לחברי הפורום היא כזאת: האם אתם מנגנים או שניגנתם בעבר ? תענו בבקשה ב"כן" או "לא" בכותרת ההודעה ללא תגובה. אני מדמיין לעצמי שזה נושא שנוי במחלוקת ויש מקום להתדיין עליו, אז אני פותח אשכול נוסף להתפלספויות (התפלספויות במובן הטוב של המילה:)

Rubycon

New member
Gee

This philosophizations are what I've been thinking about for the last fifteen minutes. I play the bass guitar and keyboards. Moreover, I'm studying music and will probably manage a musical career. I don't tag myself (in the present, and won't in the future) as a musician. That's what the answer is all about.

gunr7

New member
כן

אבל בצורה חובבנית. ההגדרה "מוזיקאי" לא אמורה להתייחס לאנשים מקצוענים? כי הרי מה זה "מנגן"... איזה ילדה בכיתה ז' שמנגנת בגיטרה שירים של משינה היא מוזיקאית?

iliG

New member
לצורך העניין

לפי ההגדרות שלי "מוסיקאי" הוא זה שמתפרנס מעשיית מוסיקה, אבל לא נריב על זה. לצורך העניין גם ילדה בכיתה ז' שמנגנת משינה היא מוסיקאית

כן

ככל שהמוסיקה מסובכת יותר, הסיכוי גדל שרק מוסיקאים יבינו אותה, וגם גדל הסיכוי שרק מוסיקאים יהיו מוכנים להתאמץ מספיק בשביל להבין אותה.

אולי קיים הסיכוי

אבל יש גם אנשים שהם לא מוסיקאים שכן מסוגלים להבין אותה, וכן מתאמצים. אני אסתכן ואפילו אומר שיש יותר אנשים שהם לא מוסיקאים מאשר כאלה שהם כן, אפילו בתחום מאזיני הפרוג. יש מוסיקה פשוטה יותר, ויש מוסיקה מורכבת יותר. השאלה היא אם יש מוסיקה שנכתבת במיוחד רק למוסיקאים, שיש בה רבדים שידוע מראש שאף אדם שהוא לא מוסיקאי לא יצליח ליהנות מהם? או שזה ערך מוסף למוסיקאי כשהוא מקשיב למוסיקה, נגיד פרוג, שמצליחה לרגש הרבה אנשים שהם לא מוסיקאים, שלא שמים לב לכל מיני פרטים טכניים במוסיקה שקיים שם בכל מקרה. השאלה הנשאלת גם, מהו מוסיקאי? הרי יש הרבה מוסיקאים ששונאים פרוג ולא מוכנים לנסות להקשיב אפילו, ובשבילם נירוונה זה המוסיקה. מה אז?

דיברתי על סיכויים

הסיכויים לא חוזים דברים אחד-לאחד. ברור שיש יותר מוסיקאים מאשר לא-מוסיקאים. אני מגדיר מוסיקאי ככל אדם שניסה פעם לנגן, או למד מוסיקה.

עמית ע

New member
שוב ויכוחים על הגדרות?

אני טוען שאני לא מוסיקאי ואתה טוען שאני כן? לא עברתי שיעור תיאוריה מוסיקלית אחד בחיי ולא למדתי לנגן על שום כלי נגינה, אבל פה ושם אני מחנטרש בחלילית (עם זיופים מיקרוטונאליים בגלל שהתרגלתי לאיצבועים שגויים) ואני יודע לכתוב מנגינות לטלפון הסלולרי. אז מה אני? מי אני?

אז בוא נרד מזה

אם אי אפשר להגדיר מיהו מוסיקאי ומיהו לא, אז פשוט נוותר על הדיון הזה כולו. ברצינות, לא בצחוק.

kurush

New member
כן

ואני בהחלט חושב שמוסיקאים ידעו להעריך יותר כל מיני קונצים מוזיקליים שאנשים חסרי ידע מוסיקלי לא יוכלו להעריך, אם כי זה לא אומר שהם לא יוכלו להנות מהם... לדוגמא, קטעי פוליריתמיקה. מי שאין לו הבנה מוסיקלית לא יבין שמדובר בשני קצבים אחד על השני אבל עדיין יוכל לומר "המממ... זה קטע מגניב".

pink floydror

New member
כן ..

ועוד משהו ..זאת שאלה שמסתובבת במוחי המון זמן .. הם מוזיקה נתפסת שונה אצל אנשים שהם מוזיקאים וכאלה שהם לא, או אוזן שמורגלת לפרוג, אל מול אחת שלא .. האם אלבום פרוג מסוים יתפס שם שונה?

פרוגיא

New member
ברור שכן

מוזיקה כמו הרבה דברים אחרים בחיים (למשל שתיית משקאות אלכוהוליים) היא הנאה נרכשת שמסתגלים אליה ומעריכים אותה יותר ככל שלומדים ומתנסים בה יותר.

RamiSun

New member
וודאי שכן

אבל לא בהכרח לחיוב או לשלילה... כל דבר שאדם לומד חווה יגרום לו לשמוע דברים אחרת. ברור שבסיסט כמוני לדוגמא קודם כל יעשה פוקוס על הבס...

למעלה