סקר סקר

IAM20072007

New member
../images/Emo124.gif סקר סקר ../images/Emo124.gif

האם יש לכם עוזרת ?
באיזה יום אתם מעדיפים לנקות את הבית?
אתם מבשלים כל יום? או שיש יום מרוכז לבישולים?
מי עורך קניות? ואיפה? (סופר, שוק , מכולת...) יאלה להתעורר, לצאת מהתרדמת!!!

krina

New member
מתחילה

~ אין עורזת, אבל אני מפנטזת על אחת. כשהמצב הפיננסי יהיה יותר טוב, אני לבטח לוקחת מישהי {או מישהו, אין בנאמר שום ניסיון להכליל או להעליב את מי מהמינים}. ~ יום חמישי, או באם היום היה ממש קשה - שישי על הבוקר. עד אז אני שומרת על סדר מינימלי. בסופ"ש מרימה הכל ומנקה מתחת לבלטות. ~ לא מבשלים כמעט. אם כבר - אז אני אחראית המטבח ומדי פעם מתקינה איזה אורז או תבשיל. כשיש מצב רוח. ~ אני לרב עורכת קניות, לפעמים יחד עם הבן זוג. עקב מחסור בסופרים נורמליים ליד הבית, אני נעשקת כל שבוע מחדש בAM:pM. ההורים מביאים מדי פעם ירקות מהשוק, בד"כ אני מתעצלת ללכת {אין אוטו} עד לשם.

IAM20072007

New member
גם אני עונה!!

אין לי עוזרת, בעבר היתה לי שהייתי בהריון , היא עזבה אותי כי מצאה עבודה מסודרת בדואר, מאז אני מנקה לבד.
אני בדר"כ מנקה יסודי בימי חמישי (זה יום חופשי שלי), ובמוצ"ש אני מארגנת את הבית שוב ומעבירה סמרטוט, שיהיה לי נעים ללכת לעבודה ביום ראשון.
אני לא מבשלת כמעט כל השבוע , בעלי ואני אוכלים בעבודה והילדים אוכלים בצהרון, אני מכינה ארוחת ערב. אז אני מבשלת רק בסופי שבוע , ומרבה להזמין וכמובן גם אוהבת להתארח .
אני עורכת קניות , לעיתים בעלי ואז זה מוריד ממני את הנטל. אני רונה במגה בעיר , כי זה הכי קרוב לי ונוח לי .

גם אני עונה -

עוזרת ? לא חושבת שיש מישהי שתעבור את הביקורת שלי ...
(גם כשעבדתי בתור סטודנטית בניקיון ,היתה לי ביקורת על עצמי...) אנחנו עובדים מהבית ואני גונבת זמן "עבודה" כדי שהבית יתקתק . בגדול ,מסדרת כל בוקר עד 8.30 את כל הבית ,ולפעמים מספיקה גם להעביר סמרטוט .הבית במצב סביר בד"כ ,אבל בחמישי ושישי הופכת הכל מהמסד עד הטפחות . במוצ"ש דואגת להחזיר את הבית למצב מדוגם ומשתדלת לשטוף שוב . שונאת לבשל !!! שונאת !(דור שני לפולניה שהאהבה הגדולה שלה זה לבשל , אז אצלי יש אנטי ) . מבשלת בחמישי בלילה עד הבוקר ,מקפיאה ,ומוציאה במשך השבוע ,כך שנשאר לי רק להכין תוספות כמו אורז ,פתיתים וכו' בכל יום . קניות -עד לפני 3 שנים לא ידעתי איך נראה סופר...מאז שהמשרד בבית ,אני עושה את קניות ,ומאז הבית מוצף בכל מה שלא חייבים ...
הקניות נערכות בד"כ בשפע שוק ,שהיא רשת זולה ובעלת פחות פיתויים . היום חנכתי לראשונה את הסופר של רמי לוי שנפתח אצלינו .לא היה שווה את המאמץ....

IAM20072007

New member
יש + גדול בלעבוד בבית

אני גם דור שני לפולניה, ואצלנו זה הפוך אמא שלי לא סבלה לבשל ואני מאוד אוהבת, ומארחת ממש בכייף ובהנאה. אני לא מכירה את הסופר של רמי לוי, אני מהרצליה

mevav1

New member
תשובות לסקר../images/Emo13.gif

יש לי עוזרת פעמיים בחודש. אני מעדיפה שתבוא אליי בימי חמישי אבל היות ואין לה מקום לנשום, נפל על ימי שישי אחת לשבועיים. לא אוהבת בשישי כי הוא יום קצר, אבל לפחות נשמר נקי שישבת. לבשל אני משתדלת כל יום אבל לא יוצא כך כי או שהאוכל נשאר למחרת, או שאין לי כוח, בכל אופן, תמיד יש אוכל בין אם נשאר או בישלתי ואם היה ולא בישלתי, נאכל אצל חמותי ששתינו גרות באותו הבניין. קניות לרוב אני עורכת, אבל כשבעלי לא עובד בשישי, הוא עורך אותן. אני מעדיפה תמיד בסופר כי שם הכי טרי ומ רוכז וממוזג ולא המוני כמו במיני מרקט השכונתי אצלנו. זהו......יצאתי מהתרדמת בזכותך, תודה

המממ

New member
תשובות ../images/Emo9.gif

1. אין עוזרת. 2. מנקה בשלישי ורביעי (גיליתי שכך יותר קל לי לנקות, מאשר הכל ביום אחד, למרות שיש לנו בית קטן מאוד). בשישי מעבירים ויש נוסף. 3. בעקרון אני מבשלת כל יומיים כדי שיספיק לימים הבאים. על הבישולים לשבת אחראי אישי היקר
אני לא מתקרבת למטבח כדי שלא אתן בטעות עצות אחיתופל
4. האיש קונה, כי הוא עם אוטו. ב"שופרסל ביג" שיש לו ליד העבודה. סופשבוע טוב ושקט שיהיה לנו!

colibri

New member
תשובות לסקר

אין לנו עוזרת. נכון לעכשיו, אני מעדיפה כל יום לעשות קצת קצת. פעם אחת בשבוע, קצת יותר (לשיטתה של "פלייליידי", פחות או יותר, או יותר פחות מיותר). וביום שישי, בכל מקרה, ספונג'ה וככה. בישול - ביום שישי לפני שבת, ובמשך השבוע - לפי הצורך. השבוע גיליתי כמה נפלא להעמיד סיר מרק בבוקר, ואז רק להוסיף קצת מסביב בשביל ארוחת ערב. אני יוצאת מוקדם מהבית ברוב הימים, אז מי שיוצא אחריי כבר מכבה את האש מתחת לסיר... קניות - בדרך כלל בעלי, כי הוא נוהג ואני לא. בדרך כלל בסופר לא יקר, ביום שישי מוקדם בבוקר, עם רשימה שאני מכינה (והוא תמיד מוסיף גם קצת אקסטרות). ובמשך השבוע - לחם וחלב בעיקר, לפי הצורך.

goanin

New member
גם אני

מה-זה לא...
שישי. זה היום הכי פנוי שלי. אני מנקה לכבוד שבת. זה עוזר להבדיל את יום המנוחה מכל השבוע. לפעמים אני מתחיל קצת ביום חמישי.
כל יום חמש שעות במטבח. זה שעות הפנאי שלי.
תמיד אני עורך קניות. בסופר השכונתי, אבל בעיקר במודיעין (שופרסל וטיב טעם). קניות מרוכזות של קפואים, שימורים, דגנים וקטניות אני עושה בשוק ושיווק השקמה. מצטער על ההעלמות. שבוע עמוס

עונה לסקר:)

האם יש לך עוזרת? לא וגם לא תהיה כי אני לא מסוגלת שיגעו לי בדברים. באיזה יום מעדיפים לנקות את הבית: שישי בבוקר אתם מבשלים כל יום או שיש יום מרוכז לבישולים? אני מבשלת כשאני יכולה ולפעמים אוכלת אצל ההורים מי עורך קניות ואיפה? אני והבן זוג בשוק - ירקות ובשופרסל דיל מוצרים נלווים.

אורזיגל

New member
אצלי...

יש. פעם בשבוע. כל יום. לא הולכת לישון אם הבית לא מתוקתק למשעי. מבשלת לפי החשק. קניות ביום ו', בדרך בעלי עושה. לעמים ביום ה' בערב. בשופרסל ביג.

עונה

אין לי עוזרת. אני מנקה כל יום בערב. אבל יסודי ביום חמישי או שישי. אני מבשלת כל יומיים בערך. וגם תמיד משתדלת שיהיה ארוחות ביתיות במקפיא. שיהיה. אני עורכת את הקניות, בסופר.

עונה לסקר

- יש עוזרת שמגיעה פעם בשבועיים לחמש שעות - לקראת סוף שבוע (רביעי או חמישי) - מבשלת בעיקר בסוף שבוע+השלמות במהלך השבוע - לפעמים אני עורכת את הקניות, לפעמים החצי ולפעמים ביחד (קונים קניה מרוכזת בסופר)

קרנית 1

New member
תשובותי:

אין לי עוזרת. נקיון - לקראת סופ"ש בישולים - יום שישי אחה"צ. (תפקיד של בן הזוג...) ומדי יום ארוחת ערב קלה. לפעמים גם באמצא השבוע אם מישהו בבית בצהריים... (בד"כ הילדים אוכלים צהריים בגן, בן נהזוג בעבודה וכנ"ל אני...) קניות - מי שיש לו זמן. פעם בשבוע לפי רשימה. ביום יום - לחם ושות' בד"כ אני...

1. כבר לא ../images/Emo10.gif

2. אין יום, מנקה קצת בכל יום ובעלי סוגר קצוות ביום שישי 3. משתדלת לבשל כמעט כל יום, למעט ראשון שני שמוקדש לשאריות השבת המעולות
4. אנחנו רבים על המשימה הזו...בד"כ בח"לי ביום חמישי בערב, אבל התחלתי לקחת את הקטנה איתי בחמישי בבוקר כדי שנספיק להתחיל עם הבישולים באותו היום. עושות משלוח, כמובן, מהסופר. פעם כשהיה לי כוח הלכתי לשוק...

גם אני גם אני

עוזרת? יש -בעלי
סתם.. אני צוחקת. בעלי מנקה רציני את הבית ביום שישי לקראת שבת, אנני דואגת לסדר ונקיון במשך השבוע אבל הנקיון היסודי של יום שישי מספיק. לפעמים מטאטאה פה ושם או מעבירה שואב בכל הבית. אני מבשלת רציני רק לקראת שבת, לפעמים כבר מיום חמישי ולפעמים רק ביום שישי. באמצע שוב עאני מבשלת דברים פשוטים כמו מרקים, פסטה, עוף וכו'. כיוון שאני אמא במשרה מלאה אז הפיצ'ון ואני אוכלים ארוחת צהריים בבית. בישולים גדוליים ורציניים רק לקראת שבת כשאני דואגת לכמות דבירה שתספיק גם ליום ראשון, גג שני. אני עושה קניות בשופרסל דיל פעם בשבוע ואם נגמרים דברים חיוניים באמצע שבוע אני קונה לרוב מתחת לבית (אם מדובר ביותר מ-5 פריטים אני כבר נוסעת לשופרסל דיל).

נקיון ? רק אני

לעולם לא אשלם עבור משהו כמו נקיון. למה ? כי א' אף אחד לא ינקה כמוני וב' - זה מתכלה. וזה הולך ככה: חדרי שירותים ואמבטיה (3) בימי א' + שטיפה רצינית של הבית אחרי הבלאגן של שישבת. נקיון יסודי נוסף הכולל איבוק ביום רביעי (והכל אחרי העבודה). קניות ?
ביום חמישי אחרי העבודה עם בן הזוג ורק בחצי חינם בחולון ואח"כ בבית, בישול ליום ששי עבור הבת שקשה באוכל ועבור השנייה - צמחונית. בישול נוסף: שבת בבוקר וזה כולל כבר
בשר, עוף וגם אפיה לפי בקשה :
בורקס, פיצה, עוגיות גרנולה - מה שמבקשים. בכל מקרה יש כמה
קדושות: יום שישי לא מנקים ולא עושים סידורים. שבת - משתדלים לנוח, להתבטל או לטייל (ואז מוותרים על הבישול).

דגנית11

New member
עונה

- אין לי מנקה. מנקה בעצמי - אין יום קבוע. מתי שיוצא - מבשלת בעיקר ביום שישי (ולפעמים גם בעלי) - אני עושה את הקניות (בדר"כ בסופר ולפעמים ברשימה באינטרנט - נטסל)

תשובות

1) עוזרת- יש פעם בשבוע. 2) אני מעדיפה לקראת סוף השבוע. זה כייף להיות בסוף השבוע בבית נקי 3) בד"כ לא. לפעמים מבשלת במהלך השבוע תוספות כמו אורז או פסטה. בסוף השבוע מבשלת בעיקר בשישי כי בשבת אוכלים אצל ההורים שלי ואז עוד יומיים אחרי נהנים מהשאריות. 4) בד"כ בעלי עושה קניות ואני עושה השלמות. לא קונים במקום קבוע

למעלה