סקר לסופ"ש

foggy night

New member
../images/Emo124.gif סקר לסופ"ש

שאלה 1: הקניות הכי גדולות שלכן, אלו שאתן מבזבזות (או משקיעות!) בהן מאות או אלפי שקלים, נו, אתן יודעות למה אני מתכוונת: להכנס לקניון ולצאת עם שקית מכל חנות כמעט... עם מי אתן עושות אותן? לבד? עם חברה ספציפית? עם אמא? אחות? עם בן הזוג? שאלה 2: לפעמים אנחנו עושות קנייה שאנחנו מרגישות שהוצאנו עליה הרבה יותר כסף ממה שתיכננו להוציא. האם אתן מספרות למשפחה/חברות/בן זוג? או מדחיקות ומעלימות שקיות וסרטי-קופה? שאלה 3: כשאתן קונות מוצר אחד מאוד יקר - למשל בגדים, קוסמטיקה, תכשיטים, אביזרים וכו' - ממותגים, שתג המחיר עומד על 4 ספרות או קרוב לזה - האם אתן תתייעצו לפני הקניה? עם מי? האם תבדקו באינטרנט על המוצר? האם תחשבו הרבה לפני הקניה? חג שמייח וסופ"ש נעים וטעים

foggy night

New member
כנראה שאין ברירה, מישהו צריך להתחיל

את הקניות הכי גדולות, "הקולקטיביות" אני בדרך כלל עושה לבד. לא יודעת למה, אבל יותר קל לי לבד. כשבאים איתי אנשים בדרך כלל יוצא שאני לא קונה כלום או עושה קניות קטנות וחיוניות אבל לא ממש "מסעות". על קניות גדולות אני בדרך כלל לא אוהבת לספר, אבל תלוי למי. ותלוי גם מה. אם למשל קניתי בגדים - אני יכולה לספר לאמא - כי אמא קונה הרבה יותר בגדים ממני ובסכומים גבוהים יותר. כנ"ל לגבי נעליים. אם זה קוסמטיקה - אז לחברות, מהסוג שמבין עניין ולא ישאל מה יש להוציא 200 שקל על פודרה. לפני קניות ענק - אני אתחיל מבדיקה - האם אני באמת צריכה את זה? האם אין תחליף? האם זה באמת הכי טוב שיש, וכו'. אם הגעתי למסקנה שזה הדבר - אז אני אתייעץ עם בן הזוג. בדרך כלל אני יוצאת בסוף יותר קמצנית ממנו בכל מה שנוגע אלי, לכן אם הוא אומר שזה מיותר - מבחינתי זה וטו, אבל זה בגלל הוא מתירן יותר ממני... אם הוא אומר "תקני" אני שוברת את הראש עוד קצת, ומתייעצת עוד עם משפחה / חברות לפני הקניה.

Fun Fair

New member
../images/Emo13.gif

שאלה 1: הקניות הכי גדולות שלכן, אלו שאתן מבזבזות (או משקיעות!) בהן מאות או אלפי שקלים, נו, אתן יודעות למה אני מתכוונת: להכנס לקניון ולצאת עם שקית מכל חנות כמעט... עם מי אתן עושות אותן? לבד? עם חברה ספציפית? עם אמא? אחות? עם בן הזוג?
בד"כ לבד. אני מעדיפה שאף אחד לא מנג'ס לי, או ממהר, או תלוי בי (או שאני תלויה בו), או סתם רוצה ללכת לראות משהו אחר בזמן שאני ממש צריכה לבדוק עוד פריט
שאלה 2: לפעמים אנחנו עושות קנייה שאנחנו מרגישות שהוצאנו עליה הרבה יותר כסף ממה שתיכננו להוציא. האם אתן מספרות למשפחה/חברות/בן זוג? או מדחיקות ומעלימות שקיות וסרטי-קופה?
אני ישר מספרת לזוגי. למעשה, אני בד"כ מתקשרת לזוגי או לאמא שניה לפני הקניה. הם נותנים לי פרופורציות ולפעמים אפילו מעודדים את הקניה
שאלה 3: כשאתן קונות מוצר אחד מאוד יקר - למשל בגדים, קוסמטיקה, תכשיטים, אביזרים וכו' - ממותגים, שתג המחיר עומד על 4 ספרות או קרוב לזה - האם אתן תתייעצו לפני הקניה? עם מי? האם תבדקו באינטרנט על המוצר? האם תחשבו הרבה לפני הקניה?
כמו שכתבתי- אני מתייעצת עם הזוגי או עם אמא. בקניות בסכומים גבוהים (לא חייב להיות אלפי שקלים...מספיק שהמחיר יהיה גבוה *יחסית* למוצרים אחרים דומים שאני קונה), אני תמיד בודקת קודם באינטרנט. ב 99% מהמקרים, אני לא מצטערת
למשל: השבוע חיפשתי מחטב לקראת החתונה. נכנסתי למשביר, מצאתי מחטב מעולה. כשראיתי את המחיר- חשכו עיני- 469 ש"ח. אז נכון, זה בשביל החתונה וזו אמנם הוצאה גדולה, אבל רבאק- זה כמעט המחיר של השמלה שלי! עוד בקניון התחברתי לוויפי, ראיתי שבפיג'ליבס יש את אותו המחטב ב 40 פאונד, חזרתי הביתה- וקניתי

puppylove104104

New member
עונה ../images/Emo13.gif

תשובה 1: אני הכי אוהבת את השופינג שלי לבד או עם אימא- אני לא צריכה עצות, ואימא והחבר הם היחידים שלו יעירו על המחירים, אבל החבר משתעמם הרבה יותר מהר, אז לא נעים לגרור אותו (למרות שאם מתוכנן מסע רצחני עם סחיבות, הוא יגרר על תקן הסבל התורן). תשובה 2: לא מפריע לי אם חרגתי מהתקציב. מצד שני, בד"כ הרעיון הכללי של המחיר הוא או מאוד קרוב למחיר הסופי או מעליו, ככה שאין בעיה של חריגות יתר. תשובה 3: אם בא לי, אני אקנה. כמובן שאלו יהיו מותגים או חנויות מוכרות, אני לא אקנה נעל ב-2,000 שקל מחברת אנונימוס בע"מ, אבל אני לאו דווקא אדע מראש מה אני הולכת לקנות (אלא אם כן מדובר על משהו ספציפי שבא לי - כמו דגם מסויים מחברה ספציפית). אני לא עוברת יותר מדי התייעצויות - כי בסה"כ, מדובר בכסף שלי, שאני מרוויחה אותו בעצמי, וכרגע אני לא ממש חייבת דין וחשבון לאף אחד, ואני לא ידועה כבן אדם המתלבט - תוך כמה דקות אני יודעת אם זה משהו שאני רוצה (ואני אחשוב עליו רק כדי לעשות לעצמי מראית עין שחשבתי על זה יותר משתי דקות
כן, ככה אני עובדת על עצמי), או לא. ואם זה משהו שאני רוצה - אני אקנה אותו. פעם אחת התלבטתי על קנייה - אמנם יחסית קטנה - אבל היה מדובר בהתלבטות בין שני זוגות נעליים של אלדו, ולא ממש היה נעים לי לקנות את שניהם (למרות שמאוד אהבתי את שניהם). התלבטתי עם אימא בטלפון (שייעצה לבחור זוג אחד, אבל שזה הכסף שלי ושאני אעשה איתו מה שבא לי), וחזרתי לחנות לקנות את שני הזוגות, לא התחרטתי ומאז למדתי שההתייעצות זה מיותר

puppylove104104

New member
תשובה 2 - לגבי לספר לאחרים

מסיבה די לא ברורה, אני מאוד גאה בקניות הגדולות שלי
נוטה לפרסם לכל מי שרק רוצה לשמוע. מאוד נובורישי מצידי

סקר חגיגי../images/Emo6.gif

שאלה 1: הקניות הכי גדולות שלכן, אלו שאתן מבזבזות (או משקיעות!) בהן מאות או אלפי שקלים, נו, אתן יודעות למה אני מתכוונת: להכנס לקניון ולצאת עם שקית מכל חנות כמעט... עם מי אתן עושות אותן? לבד? עם חברה ספציפית? עם אמא? אחות? עם בן הזוג?
קל לי יותר לעשות את כל הקניות שלי לבד, כולל קניות בסופר. במקרים הנדירים שאני מתלווה למישהו, הסיכוי שאוציא מעל 200-300 ש"ח שואף לאפס. אני לא אוהבת את הנטייה של אנשים לייעץ לי כשאני זקוקה למרחב להתלבטות או לעטות הבעה של מומיה כשאני מתלהבת ממשהו
שאלה 2: לפעמים אנחנו עושות קנייה שאנחנו מרגישות שהוצאנו עליה הרבה יותר כסף ממה שתיכננו להוציא. האם אתן מספרות למשפחה/חברות/בן זוג? או מדחיקות ומעלימות שקיות וסרטי-קופה?
לא מעלימה ולא מספרת. יש לנו "קובץ הוצאות" (באקסל) שבו מנוטרות ההוצאות החודשיות וממנו אני לא מסתירה דבר. מה שכן, קשה לומר שהפולני ממש בודק מה קורה שם. הוא מגיע בסוף החודש, בוהה בסכום הסופי וממלמל "חייבים לקצץ באוכל. חייבים!"
שאלה 3: כשאתן קונות מוצר אחד מאוד יקר - למשל בגדים, קוסמטיקה, תכשיטים, אביזרים וכו' - ממותגים, שתג המחיר עומד על 4 ספרות או קרוב לזה - האם אתן תתייעצו לפני הקניה? עם מי? האם תבדקו באינטרנט על המוצר? האם תחשבו הרבה לפני הקניה?
אתייעץ עם כל העולם, אישתו, אחותו, המאהבת והחותנת. אם מדובר במוצר אלקטרוניקה אעשה סקר שוק שמנוע השוואת מחירים פראייר על ידו, ואמצא את המחיר הכי טוב עם האחריות שאני רוצה, גם אם זה בפיץ דה לוך. קוסמטיקה גם גוררת השוואת מחירים מסיבית מצידי. לגבי תכשיטים שמחירים ארבע ספרתי ומעלה, אני בעיקר אתייעץ עד שיעלה עשן ואחכה עד שהדגם יאזל מהחנות, שיטה שלא איכזבה אותי עד עכשיו.

Fun Fair

New member
../images/Emo6.gif אוי, כ"כ מוכר!!!

"חייבים לקצץ באוכל, חייבים!" "נכון, קוקי, אתה צודק! אנחנו צריכים לאכול יותר בבית! בוז לבזבוז!" ,טוב, אז מה נכין לארוחת ערב?" "המממ....לא עשינו קניות..." "אה, אז אונמי?"

אצל הפולני ה"אנין"

אונמי - אאוט. נאפיס - אין. חיה עם חורני. you name the date, אני אבוא רעבה

זה אנחנו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

פשוט הוצאתם לנו את הציטוטים מהפה! וכרגע יש לנו גם תירוץ נוסף: הבית בשיפוצים ולא נעים לאכול בו... אז כדי לאכול מסודר חייבים לאכול בחוץ, לא?

MineraliT

New member
עונה

1. קניות שוות, טובות וגדולות - לגמרי לבד. סומכת על עצמי בעיניים עצומות ויודעת מה טוב לי. 2.תלוי מה. אם מדובר בבגדים, אני מעלימה ראיות
3. אין מצב שאני אקנה משהו שעומד על 4 ספרות. לפחות לא כרגע. אבל מי יודע? אולי.. בעתיד.. טבעת אירוסין שהוא יוציא עליי..
(עם זה ממש אין לי בעיה)

tayenka

New member
אני וכרטיס האשראי - לבד!

שאלה 1: אני מעדיפה לעשות קניות לבד. יש אולי חברה אחת שפחות או יותר באותו "ראש קניות" איתי (גם מבחינת הבנת ההתמכרות וגם מבחינת הטעם) שאיתה אני באמת אוהבת לעשות שופינג - אבל לרוב אני מעדיפה לעשות לבד, כשאני חופשיה לעשות כרצוני - לחזור למקום ולשנות את דעתי, לקנות פתאום מעבר לתכנון, וכו'. שאלה 2: למשפחה לא ממש (אני מתכוונת לאבא-אמא), לחלק מהחברות - לפעמים, בעיקר אם הקניה מרגשת אותי ואני רוצה לחלוק את החדווה. שאלה 3: מאד תלוי. בגדים ונעליים - אני לא מרגישה צורך להתייעץ, מקסימום אח"כ להראות לחברות. מצורי אלקטרוניקה- אנסה לחפש מידע באינטרנט. טיפוח - אני מבלה כ"כ הרבה בפורומים של טיפוח ואיפור, שנראה לי שזה נחשב להתייעצות (לא ממש שואלת הרבה שאלות, אבל מפיקה הרבה מידע מהפורומים האלה). דווקא לגבי טיפוח אני לא שואלת חברות, וממילא הן פחות מתרגשות מזה מאשר מבגדים, אז אלה הקניות שאני הכי פחות חולקת עם אחרים.

למעלה