סקר חדש

SilentWave

New member
../images/Emo124.gif סקר חדש

אתם מוזמנים לחוות את דעתכם על שירותי האו"פ באינטרנט (תל"ם, שאילתא).

nogadr

New member
ובכן..

תל"ם מעולה. לא נעים לי להגיד אבל בזכותו אני "מרשה לעצמי" לפספס שיעורים, כי את החסר - לפחות נקודות חשובות אנשים מעלים באתרי הקורס. קשה מאוד ללמוד קורס לא מתוקשב, אחרי שהתרגלת לקורסים עם אתר. (מה שקרה לי עם מבוא לאנתרופולוגיה - איך אפשר בלי אתר??) לגבי שאילתא, אני מעדיפה לעיתים מידע שנותן מחשב אילם (שאילתא), על מוקדנית (בד"כ בנות) בקול האו"פ, המדברת בצורה אהמממ.. בהמית. (וסליחה על הביטוי). נגה.

beitar

New member
לדעתי הסקר לא בנוי טוב

אני חושב שהשימושיות של המערכות הנ"ל ברורה לרוב האנשים. אבל המימוש פחות מוצלח לטעמי. יש בו חלקים טובים יותר ויעילים יותר וחלקים שבנוים לא מי יודע מה בלשעון המעטה, לעניות דעתי.

SilentWave

New member
הכוונה היא להבין באופן כללי כשאתה

משתמש במערכות האלה מה התחושה שלך. אני מאוד שמח שהן שם, ואוהב להשתמש בהן. הן מספקות לי את האינפורמציה שאני צריך. כמובן שיש דברים שהייתי משנה,מוסיף,מוריד וכו', אבל באופן כללי אני מאוד מרוצה.

beitar

New member
אני לא עניתי על הסקר

כי הוא לא ממצא אפשרות שמתאימה להרגשתי. אני חושב שהרעיון הוא מצוין, ואני מאוד נעזר בו. הנקודה היא שהמימוש ממש עלוב בחלקים מסוימים, התמיכה בדפדפן שאיתו אני משתמש (בינונית, מה שמאלץ אותי לעבור מערכת הפעלה רק כדי לרשום שם הודעה) ובקיצור זה בנוי ברמה מאוד בינונית. מבחינתי, השירות לא מיותר, אבל הוא גם לא מצוין. השירות עצמו נהדר, אבל המימוש הוא הגרוע. אין שם שום תשובה שעונה על דרישותיי.

nogadr

New member
תרצה לפרט מה בדיוק חסר.. ../images/Emo35.gif

...לך במערכות האלו ?

האזרחק

New member
חסרה לו תמיכה במוזילה

מוזר שאוניברסיטה מתעלמת מעולם הלינוקס\יוניקס ומצפה מכלל הסטודנטים לעבוד עם מערכות הפעלה מסחריות דווקא. (הקבצים המפורסמים הם בפורמט וורד או פאוור פויינט למשל)

Fingertip

New member
לדעתי...

לדעתי זה מוזר שאתה מתמם כל כך. הרוב המוחלט ביותר של סטודנטי האו"פ משתמשים במערכות ההפעלה המסחריות. וחוצמזה, זה מה שיש להם על המחשבים במשרדים
. אהד.

beitar

New member
לא מסכים.

"רוב משתמשי האו"פ משתמשים במערכות ההפעלה המסחריות". אז ככה: אין קשר בין מערכת הפעלה מסחרית לתמיכת הדפדפן באתר האו"פ. בוא ניקח דוגמא את mac os ו mac osx (על פי הסטטיסטיקות בערך 2 אחוז מהמחשבים בארץ הם מקינטוש, אולי קצת פחות לא יודע). אלו מערכת מסחריות אולי יותר מחלונות. איזה דפדפנים יש להם? מוזילה / נטסקייפ ולעיתים גם ספארי (מבוסס khtml של KDE ) הם גם לא יכולים לעבוד כראוי במערכת של האו"פ. ובכלל, אני חושב שאני יודע על לפחות 10 אנשים באו"פ שרוצים / מעוניינים לגלוש דרך מוזילה ובד"כ גם דרך מערכת ההפעלה לינוקס (ואני מכיר בקושי אחוז זעום מהסטודנטים של האו"פ). כלומר, זה אולי מיעוט, אבל לא מיעוט הזוי ושולי - אלא מיעוט די גדול (אפשר להתווכח גם על מה זה גדול, אבל זו דעתי). הבעיה היא לא מערכת הפעלה א' או ב' - אני לצורך העניין גם בחלונות משתמש בדפדפן מוזילה. למה? כמה סיבות: 1. הוא מתקדם הרבה יותר (לדעתי). 2. הוא בטוח יותר לשימוש. 3. מובנים בו פיצ'רים שאני מאוד אוהב, והוא בר הרחבה לדברים שחסרים לי באקספלורר (למשל פלאגין שלא מציג לי פלאשים ובמקומם שם לי כפתור שלחיצה עליו מפעילה את הפלאש בעת הצורך). 4. הוא חופשי (חופשי זה הרבה יותר מחינם). 5. כי אני רגיל אליו. 6. כי בא לי. עכשיו, הנהלת האו"פ, אוכפת עליי לעבוד עם דפדפן שאני לא רוצה להשתמש בו. אם אני רוצה להשתמש בלינוקס (מערכת ההפעלה שלי באתר האו"פ כמו שצריך) אני צריך להשתמש בתוכנה שנקראת קרוס אובר אופיס, ולשלם 50 דולר בערך כדי שתהיה לי האפשרות להתקין אקספלורר 5.5 וגם אז זה יעבוד מאוד בינוני (כבד, מהבהב קצת ובקיצור זה לא זה). השאלה שנשאלת היא כזאת: 1. האם אונ' מכובדת יכולה לשחק במשחק המכוער של התקנים - ולשחק לידי חברה מסחרית מונופוליסטית? 2. האם ראוי שאונ' מכובדת כמו או"פ תהיה בעליו של אתר שבנוי בחובבנות בחלקים שונים (וחלק מהחובבנות זה העניין של התקנים, אבל זה רק חלק). 3. האם זה ראוי שהאו"פ תשאיר מיעוט מחוץ לקמפוס המתוקשב שלה מסיבות לא ענייניות? האםפ האפליה הזאת ראויה? 4. האם זה ראוי שמוסד אקדמי יעודד שימוש (וישתמש בעצמו כמעט באופן אבסולוטי) במוצרי קוד סגור מסחריים? (לדעתי לא, אבל זה כבר נושא לת'רד מעמיק ביום מן הימים...). חשוב לצין, שאני די מרוצה מהאו"פ ממה שראיתי ביינתים (אבל אני בסמסטר הראשון שלי), וחשוב עוד יותר לציין שהרעיון של קורסים מתוקשבים הוא רעיון מצוין. אני חולק לעיתים על הצורה בה מימשו אותם... (ולא רק עניין התקנים). אני חושב שהאו"פ צריכים לעשות בדיקה מחודשת בנושא... וללמוד מהטכניון, מ MIT (כן כן, אפשר להתלות באילנות גבוהים
), ומאונ' מכובדות אחרות ברחבי העולם, לגבי ההתנהלות הרצויה בנושאים שהזכרתי לעיל. דבר אחרון לסיום - גם אתה, כמשתמש באינטרנט אקספלורר על חלונות (אכן?) רק תהנה משינוי בגישת האו"פ. ברגע שהגופים הרציניים ישנו את גישתם, התחרות על הצרכן בנושא הדפדפנים תגדל - כשזה יקרה, גם האקספלורר שלך ישתפר. זכור שעד לונגהורן לא צפוים שיפורים, כלומר עד 2006 תשאר עם אותו דפדפן נטול שיפורים, כשרק לפני שנה שנתיים כשהיתה תחרות הדפדפן הזה התקדם יפה (ממשהו לא יציב בעליל בגרסאות 3 למשל לדפדפן ראוי למאכל אדם בגרסאות 5 ומעלה). התחרות טובה לכולם, והאו"פ לא יכולה להרשות לעצמה, לקחת חלק ולסייע לגורמים מונופוליסטיים בתחום, על חשבון התחרות. זה לא מוסרי, זה לא חינוכי וזה לא ראוי.

beitar

New member
נ.ב. האו"פ זה לא מוסדי פרטי

אלא גוף שמקבל הקצבות מהמדינה,ולכן הטיעונים כמו "זה לא משתלם לנו" וכאלה, לא עומדים... כשמדובר בגופים ציבוריים, שיקולים ציבוריים רחבים חייבים (לדעתי) להלקח בחשבון.

SilentWave

New member
אבל בכל זאת.

התקציב מוגבל, ויש שלוש אופציות: 1. לפתח משהו מוגבל ומורכב מאוד שיענה לצרכים של כל הדפדפנים. 2. לרוץ למעשה עם שני פרוייקטים במקביל (תקציב כמעט כפול) בשביל לענות על הצרכים של שני העולמות. 3. לצאת מנקודת הנחה שגם ככה מעל 90% מהמשתמשים עובדים עם אקפסלורר, ולבנות מערכת התומכת באופן מלא רק בדפדפן זה. כמה שזה עצוב, זה המצב, ושיקול של "שוק" המשתמשים, ושיקולים כלכלים אחרים מוביל לאופציה 3.

beitar

New member
תשובה

ממש לא. אני מבין שאתה לא מפתח בסביבת web? אני אענה לשלושת הסעיפים שלך: 1. לא נכון, כל מה שאפשר לעשות לאקספלורר אפשר לעשות לכל הדפדפים על ידי שימוש בתקנים. במקרה של הפורומים, יש את הפטנט של wysiwyg - שזה מתאפשר הודות לשימוש בהרחבה לא תקנית. הפתרון הפשוט הוא לזהות כל מה שאינו אקספלורר (2 שורות בג'אווה סקריפט, שכבר ממומשות באתר של אופ) ולתת לו תיבת הקלדה פשוטה או הפתרון הטוב יותר לאפשר שימוש בהרחבה של מוזילה גם (יש רכיב חופשי שיודע לתת את אותה פונקציה גם למוזילה וגם לאקספלורר על ידי זיהוי של הדפדפן) בקיצור, קצת מעוף, פוטר אפילו את הסוגיה הזאת (היחידה שבאמת מורכבת יחסית). 2. טפשות. אין טעם להרחיב. 3. כבר הסברתי למה אני חושב שאסור לחשוב בכיוון הזה. עצוב שאנשים שלא מבינים מהחיים שלהם בתחום מגבילים אתרים בגלל שימוש עצוב בטכנולוגיות, וחוסר הבנה, והתוצאה אתר שבלי כל סיבה אמיתית לא עובד על דפדפנים אחרים מאקרספלורר 5.5 ומעלה. בכל מקרה, העלות של פיתוח אתר שיעבוד בכל הדפדפנים, יכולה להיות גבוהה יותר בכמה אחוזים (בגלל שצריך לבדוק מקרי קצה בכמה דפדפנים, וזמן זה כסף). אבל זו תוספת שולית ביותר, ונדרשת מהפן המוסרי, בעיקר כשמדובר באתר של אונ' שהוא גוף לימודי חינוכי ציבורי.

SilentWave

New member
תשובה לתשובה

אני אומנם לא מפתח, אבל אני בא מהתחום. 1. פשוט להגיד קשה ליישם. 2. האם ניגשת פעם לחברה שביקשת ממנה לפתח לך אפליקציית Web, ואמרת לה "אני רוצה שזה יעבוד על כל סוגי הדפדפנים ולא רק אל אינטרנט אקספלורר", אם כן מה הייתה התגובה? פתאום זמן הפרוייקט קפץ? המחיר עלה בכמה רמות? 3. אני לא חושב שצוות שבנה אתר ברמה של האו"פ (וזה אתר ברמה גבוהה יחסית) הוא צוות מוגבל וחסר הבנה. אם זה היה כל כך פשוט וטרוויאלי להוסיף תמיכה לדפדפנים אחרים היו עושים את זה מזמן. שוב אני אומר - אני אישית לא מפתח Web, אבל גם בזה י לי קצת נסיון בעניין, ואפילו אתר פשוט עם כמה תמונות ולינקים נראה שונה לגמרי באינטרנט אקספלורר/נטסקייפ/Opera וכו', אז על אחת כמה וכמה אתרים מורכבים יותר.

beitar

New member
תשובה לתשובה לתשובה D-:

אז ככה: 1. לא מדויק. פשוט להגיד וקל ליישום, אם מי שכותב את האתר הוא מקצוען (או לפחות יודע בצורה סבירה לעשות את עבודתו). אני חייב לציין שאני כן פיתחתי אתר או שניים בסביבת WEB (גם בעבודה עם מסדי נתונים, וגם בדברים יחסית מורכבים). אני חייב לציין שאם עובדים על פי התקן (דהיינו התקן של W3C ) אפשר לאמר שכמעט 100 אחוז ממה שבונים עובד בכל הדפדפנים בצורה מלאה ללא צורך בכיוונונים ידניים. לכמה אחוזים הנותרים צריך להשקיע בד"כ לא יותר מכמה דקות (לעיתים קצת יותר) כדי שיעבוד בצורה מושלמת על כל הדפדפנים. בסופו של דבר, מדובר בנתוני זמן זניחים. 2. אני יודע שאני פיתחתי כעצמאי שני מוצרים שלמים ומלאים. לא דרשתי כלום, אבל המוצר שלי נבדק * רק * על מוזילה. לא ביצעתי שום בדיקה על דפדפנים אחרים, למרות שידעתי שהלקוח שלי רוצה את זה על אקספלורר, כי היה ברור לי שמה שעובר את הבחינה של מוזילה סביר להניח שיעבוד מושלם גם באינטרנט אקספלורר. בפועל היתה 100 אחוז תאימות ללא שום צורך בנגיעות נוספות בקוד. בעצם במקום אחד השורה גלשה בגלל גופן קצת גדול, אז הקטנו אותו - ממש לא קריטי - חצי דקה של תיקון לעבודה של כחודש. לגבי החברות "הרציניות" בתחום - ממה שידוע לי הן דורשות 15 אחוז יותר על תאימות לכל הדפדפנים. חשוב לציין שיש חברות שאתה לא צריך לשלם אגורה יותר - הן בונות מלכתכילה על פי התקנים (כאידיאולוגיה), וחלקן לא פחות טובות מאלו שדורשות יותר על עמידה בתקנים. בכל מקרה, 15 אחוז זה מחיר ששווה לשלם לדעתי, היות ומדובר באתר אונ'. אתה מוזמן לבדוק את המספרים - זה בדיוק ההבדל - לדעתי זה סכום מופקע, אבל החברות הללו בד"כ לא מכירות שום טכנולוגיה מעבר לאינטרנט אקספלורר (עצוב כבר אמרתי?) וחלונות, אבל זה עדיין שווה את הכסף. 3. אני חושב שאתר האו"פ אינו אתר ברמה גבוהה יחסית - הוא בהחלט אתר שהמון צוותים בישראל יודעים להרים בלפחות אותה רמה אם לא גבוהה יותר. עיצובית (משהו שאני אגב לא מבין בו כלום, אבל זה כבר סיפור אחר...
) הוא בינוני, טכנולוגית לא ראיתי שיש בו משהו מסעיר (מאוד בסיסי). אם היו בונים פורומים במבנה עץ איכותי למשל (כמו שיש בתפוז), שזה גם לא תורה מסיני (אבל קצת יותר מורכב למימוש), אפשר היה לדבר על אתר ברמה גבוהה יחסית. במצב הנוכחי, זה אתר בהחלט בליגה של אתרים אחרים שאני מכיר, שום דבר מסעיר, לדעתי. בכל מקרה, אם אתה פשוט שבנית נראה שונה באופרה/מוזילה/אינטרנט אקספלורר, יש בעיה כנראה בכלים בהם השתמשת או בידע שלך (אל תכעס). תראה - אם אתה בונה את העמוד ב HTML טהור - ואתה עובד בהתאם לתקנים (ולא צריך אפילו להיות פאנט, אבל לא להשתמש בהרחבות תקניות מיותרות) אז האתר יעבוד מושלם בכל דפדפן. אתה כנראה מזמן לא ניסית את התחליפים לאינטרנט אקספלורר - אפילו אתר האו"פ, שהוא לא תקני, נראה זהה לחולטין במוזילה לאיך שהוא נראה באקספלורר (וגם במוזילה ובקונקי הוא נראה זהה). אולי יש הבדלים מינוריים בתצוגה, אבל לא משהו ששמתי לב אליו, והוא בהחלט לא קריטי (כי שוב, לא שמתי לב אליו אפילו). העניין הוא שיש דברים קטנים שלא עובדים - למשל תיבת ההקלדה של הודעה חדשה בפורומים - בהשקעה של 10 דקות בקוד גג, אפשר לתת חלופה (בסיסית יותר, אני לא דורש חלופה מלאה) שתעבוד גם במוזילה. זו לדעתי, רשלנות לשמה. מעבר לזה, יש עוד דברים קטנטנים מעצבנים, כמו חלונית שאומרת לי שהאתר מותאם לאינטרנט אקספלורר בלבד וקופצת לי כל פעם - זה קוד מיותר שרק מרגיז... וראוי להוריד אותו. אני לא רואה שום סיבה להציק לי בגלל שבחרתי בדפדפן אחר. אם הדפדפן לא עובד מושלם עם הדפדפן שלי (אני מבין את זה מההודעה למטה באתר - למה להקפיץ לי חלונית לפרצוף?) אנחנו בכל מקרה, נכין עצומה מסודרת ומנומקת היטב בנושא (ובעיקר נימוסית וראויה
), ונקווה שהאחראים יתעשטו.

SilentWave

New member
כמובן שברור שהמפתחים באו"פ בחרו

בדרך הקלה המהירה והפשוטה, ואולי עם עוד קצת השקעה ומחשבה היו מתאימים את האתר לדפדפנים נוספים. אבל מה לעשות - בני ישראל - עצלנים היינו ועצלנים נשאר, מעדיפים את הדרך הקלה.... ושוב - במכלול השיקולים שעמדו לפני האו"פ, יתכן שהאחוזים הבודדים של המשתמשים שלא עובדים עם אקספלורר עזרו להגיע להחלטה שההשקעה (גם אם היא נמוכה) לא שווה.

beitar

New member
שוב,

אפשר לקחת את הדיון לשני מקומות: הפן המוסרי והפן הכלכלי. בפן הכלכלי - העלות במקרה הכי קיצוני גבוהה יותר ב 15 אחוז (כפי שפירטתי לעיל). אם ניקח את זה למקום פחות קיצוני - העלות הנוכחית בהתאמה במקומות הבעייתים מסתכמת בכמה שעות עבודה למי שלא שולט בקוד ופחות למי שמכיר את הקוד כרגע. במילים אחרות, עלות של כמה מאות שקלים במקרה הכי גרוע... אני מדבר על התאמות שיתקנו את הבעיות היותר גדולות ולא על תיקון מלא ויסודי שיתן 100 אחוז תאימות. אני חושב שהעלות היא באמת נמוכה, איך שלא מסתכלים על זה. אם אנחנו יודעים שיש כמה עשרות אנשים לפחות שעובדים עם מוזילה/ודפדפני קוד פתוח אחרים, אני חושב שהעלות היא יחסית נמוכה. עכשיו יש את הפן המוסרי - מהבחינה הזאת, לאו"פ בכלל לא יכולה להיות זכות בחירה - כאן אין לי כל צל של ספק, שהם מחויבים לבנות את האתר על פי התקן. אני מנסה להדגיש נקודה מסוימת - האו"פ אינו גוף מסחרי פרטי. או"פ היא אונ' שממומנת על ידי כספי הציבור (הסטודנטים נותנים רק חלק מהכסף, לא מעט כסף ניתן על ידי המדינה וקרנות ציבוריות!). ככזאת - השיקול הכלכלי במקרה הזה, הרבה פחות רלוונטי מהשיקול המוסרי (אם כי הוא רלוונטי - כספי ציבור אסור שיזרקו לחינם). או"פ זה לא סתם גוף פרטי - זה גוף ציבורי מכובד שצריך ומחויב לנורמות שאני דורש מכל ארגון ציבורי (גם אני משלם מיסים, לא רק משתמשי אינטרנט אקספלורר, אם זה לא ברור). אין להם זכות בחירה ממניעים כלכלים כאן - יש שיקול מוסרי שגובר על כל שיקול אחר, לטעמי. אני אגב מאמין בכל ליבי שאנחנו נביא לשינוי - הטיעונים הנכונים בצידנו (לעניות דעתי), ואני בטוח שהאו"פ אינו מוסד אטום והטיעונים שלנו יעשו את שלהם.

קובי2003

New member
האו"פ הוא לא ציבורי .....

הוא אכן זוכה להקצבות מדינה בנוגע לשכר לימוד אך הוא לא ציבורי במלואו , האו"פ הוא מלכל"ר שנתמכת על ידי תרומות מקרנות שונות , המדינה משתתפת בחלק מזערי שלא בדומה לאונ' ת"א . לגבי שימוש בדפדפנים אחרים הייתי ממליץ לך לפנות לסיוע ותמיכה של האו"פ לדעתי יש להם פתרון בנושא .

rachelJas

New member
לדעתי תלם ושאילתא

אני מתפעל מחדש כל פעם מצורת התיקשוב המתקדמת של האוניברסיטה הפתוחה. לדעתי האתרים של האוניברסיטה הפתוחה הם מצוינים , מכילים את מה שנידרש ובהחלט ידודיתיים למשתמש. נחמד להיכנס לאתר של האוניברסיטה הפתוחה

edna12

New member
משהו שחסר לדעתי בשאילתא:

אני מאוד הייתי רוצה לראות סטטיסטיקות של קורסים שלמדתי - כמה תלמידים היו, מה ממוצע המבחנים, איך אני ביחס לממוצע,מה אחוז הנכשלים וכו'. חוץ מזה - בסמסטר האחרון שאילתא כל הזמן נתקע לי והייתי חייבת להכנס מלא פעמים במקום לראות את כל מה שרציתי בפעם אחת. יום טוב

lilithmm

New member
יש סיבה שאין את הנתונים הללו

האוניברסיטה פשוט לא מעוניינת לפרסם את הסטטיסטיקות הללו.

למעלה