סקר חדש

פראזניק

New member
../images/Emo124.gifסקר חדש

סקר חדש עלה ברגעים אלו לאויר העולם. רוצו לענות! תוצאות הסקר הקודם ומסקנות יעלו תיכף.

פראזניק

New member
תוצאות הסקר הקודם:

השאלה שהוצגה בסקר הקודם הייתה: "רבינו אומר שאי אפשר להיות בשמחה כי אם ע"י 'מילתא דשטותא'. האם את\ה עושה 'מילתא דשטותא' כדי להיות בשמחה?" 45 איש ענו על השאלה הזו, לפי החלוקה הבאה: 18 חברים\ות ענו כן. וזה מאד משמח, אבל מעלה את השאלה מדוע לא רואים את אותם 18 חברים\ות בפורום.... 6 חברים\ות ענו כן, אני נסגר בחדר ו'משתחרר' מלחצים, וזה שוב מעלה את השאלה - איפה הם בפורום... כן, אבל לא תמיד. אני מתבייש ענו 8 מהחבריפ\ות. ואני אמנם יודע שזה בכלל לא קל, כי אין דבר קשה יותר מאשר המחשבה הזו שילעגו לך, עד כדי כך שהסעיף הראשון שמצא לנכון ה"מחבר" לכתוב בשולחן ערוך, מורה לנו "ולא יתבייש מפני המלעיגים עליו", אבל גם בזה אפשר לטפל - על ידי תפילה. 9 מהחברים\ות אמרו שאינם יודעים מה זה מילתא דשטותא, ועבורם נעלה עוד מעט מאמר מפרי עטו של הרב ארז דורון בענין. 4 חברים\ות טענו כי אינם עושים 'מילתא דשטותא', זה נראה להם מוזר. אבל אני חושב שגם הם אינם יודעים מה זה, וזה שוב כמו ענין ה"התבודדות" שדיברנו עליו בפורום לא פעם, אנשים מכחישים שהם "עושים התבודדות" אבל מאשרים שהם "מדברים עם ה'" וצוחקים על עצמם כשהם חושבים שלמעשה זה אותו דבר בדיוק... אז הנה, אלו התוצאות. המאמר בדרך. בוקר טוב עולם

למעלה