בסקר של עיתון הארץ לא פורסמה התוצאה של מרצ אבל של הליכוד העבודה שינוי ושס כן.. הפער קטן וקטן בין הליכוד לעבודה ליכוד-27 עבודה-24 אבלללל לקטע העצוב ביותר שינוי-17 ש"ס-13.
שכל מהותן היא לריב זו עם זו ולדאוג לציבור שלהן מבחינה כלכלית (ש"ס למגזר החרדי, שינוי לשני העשירונים העליונים), מקבלות ביחד 30 מנדטים, ורבות על המקום השלישי והכרטיס לקואליציה. עצוב מאוד.
בתעמולה שחילונים ודתיים לאומיים כמוני וכמוך רואים. יהדות התורה כבר המוןש נים עומדת על 4-5 מנדטים (היה 4, נוסף מחזור בוחרים חרדי חדש שהקפיץ לחמש), שזו בדיוק אותו אוכלוסיה תמיד- החרדים האשכנזים הקיצוניים, אלה שגם מתנגדים לציונות. אז בתעמולה הם נראים פתוחים לכולם, אבל בתכלס מדובר במפלגה מאוד סקטוריאלית.
אבל נראה לפחות בינתיים שהם עוברים לשינוי. יוסי שריד אמר פעם על לפיד שהוא ´נהנתן תל-אביבי´.... אם כבר אפשר להגיד שמרצ מזוהה עם המגזר הקיבוצי, מה שגם לא מדוייק. בסופו של דבר, מרצ היא המפלגה היחידה שיש לה בעשירייה הראשונה גם נציג ערבי, גם עולה חדש, נציג נכה (שלא שוריין), והיא אפילו שופעת בגנרלים
יש אנשים ממוצא בוהמי תל אביבי? בכל אופן הבוהמים התל אביבים לא מספיקים לכמות המנדטים שלנו, ולמרות שרובם (ממש לא כולם) מצביעים לנו, יש עוד מגזרים רבים וטובים שמצביעים לנו.
נכה וקיבוצניק, מושבניק מהצפון (יוסי שריד), ערביה, עולה מרוסיה, שני אנשים עם קריירה צבאית (אני יודע על רן כהן ומוסי רז, יכול להיות שיש עוד), יש ירושלמים ויש תל-אביבים. מרוצה? דרך אגב, אני אף פעם לא התגוררתי בתל-אביב ואין לי כוונה לגור שם.
חשבתי שמדברים על תוצאות סקרים אז רשמתי גם את מס´ המנדטים של האיחוד הלאומי.... היה רשום על שינוי, ש"ס, עבודה, ליכוד ומרצ וחשבתי להוסיף גם את האיחוד הלאומי... כדי שלא תשכחו..