נירה , כנסי רגע .....

בלבי

New member
../images/Emo124.gif נירה , כנסי רגע .....

חנכתי את מתכון עוגת השוקולד של הבראסרי
מה אגיד לך יקירתי... אין לי מילים. שוס ! כמצופה ... החברה שלי (למענה הכנתי) כעסה שלא צילמתי (אבל אין לי צלמניה דיגיטלית
) העוגה באמת יצאה מהממת, גם למראה וגם בטעם !!! וכל כך שוקולדית
במרקם מוס עשיר. מזכירה קצת את "קטיפה שחורה" זוכרת ? אבל בכל זאת מתכונים לגמרי שונים. הייתי חייבת לשתף ... מי רוצה מתכון שיגיד אני

בלבי

New member
עוגת השוקולד של הבראסרי ../images/Emo59.gif

עוגת השוקולד של בראסרי שף קונדיטורית מיטל נגר חומרים לתבנית בקוטר 28 ס"מ 500 גרם שוקולד מריר 250 גרם חמאה 12 ביצים מופרדות 1/2 כוס סוכר 1/4 כוס קמח לציפוי (גנאש): 150 גרם שוקולד מריר 150 מ"ל שמנת מתוקה לקישוט: תפוזונים מסוכרים מחממים תנור ל- 150-160 מעלות. מכינים את העוגה: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מערבלים במיקסר חלמונים עם סוכר, עד לקבלת תערובת אחידה במרקם קרמי. מוסיפים קמח ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד. מעבירים את המסה לתבנית אפייה משומנת ומרופדת בנייר אפייה. אופים כ-25 דקות. העוגה צריכה להיות רוטטת במרכזה. מוציאים את העוגה מהתנור ומכסים עם מגש או צלחת גדולה עד לקירור. מכינים את הציפוי: מחממים שמנת במיקרוגל, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת. יוצקים מעל את הציפוי, כך שיכסה את כל העוגה באופן שווה. מעבירים למקרר לכמה שעות. מקשטים בתפוזונים מסוכרים. מדהים !! מדהים !! מדהים !! חבל שאין לי מצלמה דיגיטלית להראות לכם את העוגה ... אבל תאמינו לי, סוף הדרך ! חשוב להכין בדיוק לפי ההוראת (אפייה קצרה, לכסות עם הצלחת וכו') בתאבון ! בלבי

monday

New member
בלבי האם אין

טעות במתכון? צריך להיות כל כך הרבה ביצים???

בלבי

New member
אין טעות ! 12 ביצים ! זה באמת הרבה

אבל התוצאה היא לא פחות מאלוהית !!! שימי לב שאין בעוגה כמעט קמח ואין שמנת מתוקה. הביצים זה מה שמחזיק אותה. העוגה הזו כיכבה במסעדת הקופי בר וכיום מגישים אותה בבראסרי. שמיימית ! רק עוגות מאוד מסויימות יגרמו לי להתבטא כך. וזו בהחלט בקטגורייה !

בלבי-גם לי יש שאלה בנוגע לעוגה

עוגת קטיפה שחורה היא עוגה משגעת בטעמה, אבל לא כל כך פרזנטטיבית להגשה כעוגה שלמה, כי היא נסדקת בגלל המרקם שלה. האם גם העוגה הזאת נסדקת? אני מתכוונת לנסות אותה בקרוב.

בלבי

New member
העוגה הזו לא נסדקת כלל ! מה גם שמעל

שמים שכבת גנאש שהופכת את העוגה לפרזנטטיבית ומגרה. המראה שלה מהמם וגורם לרייר ... והריח השוקולדי שלה ממסטל בעליל ! בהחלט פרזנטטיבית
קטיפה שחורה אכן משגעת בטעמה, וגם אם נסדקת זה ממש מעט. אצלי היא לא נסדקה כלל. בכל אופן, אני הפכתי אותה לפרזנטטיבית ע"י ציפויה בשכבת גנאש דקה (המסתי שוקולד מריר ושמנת). הגנאש מסתיר את הסדקים, אלא אם כן מדובר על תעלות
חחחחחח אפיתי אותה לפני כחודש למפגש חברות, ציפיתי בשכבת גנאש דקה והעוגה קיבלה מראה מיליון דולר. "רעידת אדמה" זו עוגה שנסדקת ממש !! מכירה ? עוד עוגת שוס ! חבל"ז. היא כל כך נסדקת שנראת כמו מינימום 7 בסולם ריכטר
זו עוגה עם קמח, להבדיל מהקודמות... אבל הסדקים הרבים הם חלק מהחן של העוגה הזו.

תודה. אני חייבת לנסות את העוגה

נשמעת פצצה. הכנתי גם את "רעידת אדמה" וגם היא נהדרת.

בלבי

New member
באמת באמת פצצה !!!

בעלי, שלא אוהב עוגות שוקולד, אכל היום שתי חתיכות

monday

New member
דרך אגב

אני משתמשת רק בביצי ג'מבו שזה 1+ האם גם אז עלי לשים את אותה כמות ביצים?

בלבי

New member
אני מניחה שאם הביצים "ענקיות"

במיוחד אז בהחלט אפשר להוריד ביצה אחת או אפילו שתיים. אין התייחסות ספציפית למספר הביצה במתכון אבל זה מאוד הגיוני. בדיוק באותה מידה שאם משתמשים בביצים קטנות במיוחד (מספר 3) אז יש מקום להוסיף עוד ביצה לסך הכללי.

big mama 2

New member
היי בלבי....אפשר להכתיר את העוגה

הזאת כעוגת העמותה ???
שששששש.......מי אמר את זה ????

בלבי

New member
../images/Emo6.gif חחחחחח בהחלט אפשר להכתיר !

נכתיר במחתרת
בשקטטטטט בלי שאף אחד ישמע ...
עוגת הבראסרי

למעלה