מצטער

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
../images/Emo124.gif מצטער ../images/Emo70.gif

חברים יקרים, לא יעלה על הדעת שנפתח שירשורים כול כך מגעילים ומעליבים
בבקשה זיכרו שלמרות שאנו נמצאים בחברה ווירטואלית ומאחורי המסכים, אנחנו עדיין חלק מחברה, גם אם לא מושלמת... כולנו אנשים (
) ולכולנו יש אותן הזכויות להבעת דעה ולקבלת הכבוד הראוי לנו כאנשים
החיפזון מן השטן והוא הגורם לרוב בעיותנו... אנחנו לא חושבים שבמילה אחת אנו יכולים לפגוע עמוקות בבן אדם שבכלל לא עשה לנו כלום ובעת צרה יכול להתגלות כחברנו הטוב ביותר... אני לא רואה לנכון " לחבוט עם הראש בקיר" ולנסות לחדור לתוך חברה ולנסות להוכיח לה שעיקרון חייה מוטעה ושזו לא הדרך... כול אחד באמונתו יחיה
הרי ברור שזה ה- גורם לפרוץ ריבים והסתכסכויות. לא בפורום שלנו
כמו שיש אימרה טובה ברוסית: " אל תשפוט את האחר ולא תשפט בעצמך...". ולהזכירכם: http://guttman.ort.org.il/isru/laws.htm#opinion מקווה שהובהרתי כראוי ואם יש לכם מה לאמר... אשמח לשמוע אתכם ( בתנאי
שאתם חושבים לפני שאתם כותבים...)
סוף מעשה במחשבה תחילה

wildgirl1

New member
קיריל אני מסכימה

איתך במאה אחוז!! באמת צריך לחשוב קצת לפני שאומרים משהו שיכול לפגוע במישהו אחר, כמה שאנחנו מדינה דמוקרטית אי אפשר לפגוע באנשים רק בגלל אמונם. אנשים יכולים להאמין במה שהם רוצים אבל הרי אפשר לחיות בשלום!!!

leahle

New member
תודה, קריל!!!

אני יודעת שבדברים מסויימים הדעות שלי שונות מהרוב פה. אבל למדתי שאם שמים בצד את הדעות האישיות, אם מכבדים אחד את השני, אם שמים את הדגש על המיוחד, המאחד והיפה שבחיינו, אפשר להנות יחד למרות הכל!! וזה מה שמיוחד בפורום הזה! אני גולשת בהרבה פורומים, אבל פה אני הכי נהנת ונכנסת הכי הרבה, גם אם לא תמיד יש לי זמן להגיב להכל!

leahle

New member
כן!

אני חבדניקית (אם זה אומר לך משהו), משום מה יש כאלה שלא מסווגים אותנו לציבור החרדי, אבל אנחנו שייכים אליו, למרות שאנחנו לא גרים במאה שערים ולא זורקים אבנים בשבת...

Angel lips

New member
אני לא מנסה לתקוף אותך או משהו

אבל יש לי שאלה... ממה שידוע לי החרדים כבדים יותר בדת, אין להם מחשב בבית וטלויזיה אולי ערוץ 1 או 2 לשם חדשות, אם יש לך אינטרנט זה לא חינוכי מצד הדת כי יש פה חשיפה לדברים לא מכובדים וכל מיני תמונות שאסור לכם לצפות בהם, והדתיים הם פחות שמרנים אז יש להם מחשב וטלויזיה וזה... אז אם את חרדית למה זה?

leahle

New member
זה ממש לא נקרא לתקוף

ובכיף, אפילו סבבה... אני די רגילה לשאלה הזאת, מה, את חרדית? אז איך יש לך אינטרנט?! אז קודם כל, אני חרדית, ונכון, TV אין לנו בבית, גם לא ערוץ 1 או 2, חדשות שומעים ברדיו, ולגבי אינטרנט? אומנם יש בו הרבה דברים שאמורים להיות מחוץ לתחום שלי, מצד שני זה לא כמו TV שהרוב המוחלט של התכנים (חוץ מחדשות) שם לא בשבילי, באינטרנט יש גם המון דברים טובים, זה מאגר מידע אדיר ואני משתמשת בזה לא אחת לעבודות וכדומה, יש לנו אתרי חדשות מיוחדים של חב"ד, בכלל... אני לא יודעת כמה את מכירה את חב"ד, אבל חב"ד יש בכל מקום, בכל עיר ובכל ארץ בעולם, ולכן התקשרות בין אנשים נעשת הרבה דרך האינטרנט, בצורה כזאת אני יכולה להיות בקשר רציף עם אחים שלי כשהם בחו"ל, והם יכלו להיות איתי בקשר כשאני הייתי בחו"ל (למשל כשהייתי באוקרינה חצי שנה מורה לעברית ויהדות) ובכלל, לא חסר דברים טובים באינטרנט לצד הדברים השלילים. זה כמו שתגידי לי שמסוכן להסתובב ברחוב, מי יודע מה אני אראה ולאן אני אגיע... אומנם היום אינטרנט יש כמעט אצל כולם, ברמה זו או אחרת, אצלינו בחב"ד זה קצת יותר שונה והדעה שלנו אומרת שהאינטרנט הוא רק כלי, הוא לא טוב ולא רע, השימוש שאנחנו עושים בו יכול להיות טוב ויכול להיות רע, וזה כבר תלוי בנו... זהו, מקווה שהסברתי את עצמי נכון.... :)

leahle

New member
חחחח

מאמינה לי שגם אני לא יודעת? אבל יש את זה ברשימת האיציקים ]ה למעלה לדעתי. יש לך מסנג'ר? זה הרבה יותר בשימוש אצלי...

../images/Emo12.gif סיבכתן אותי....

חב"דניקים הם לא חרדים.... אבל לא ידעתי שהם עד כדי כך קשים.... שתי האחיות שלי שומרות מצווה... אבל אחותי האמצעית הרבה יותר... כך שיש לי מן ערבוביה במשפחה.. רוסים, חילוניים, דתיים, תימנים... ואני יודעת קצת על כל צד ובגלל זה לא קופצת למסכנות ושופטת אנשים בלי סיבות...

leahle

New member
ובגלל זה את הכי שפויה פה... ../images/Emo8.gif

חבדניקים הם חרדים! נקודה, גם אם הם לא מפחידים ואין להם קרנים.... ולמה הם כ"כ קשים, במה?

כאילו התכוונתי...

קשים מבחינת לשמור על הדת... אבל החרדים לא מחשיבים את החב"דניקים כחרדים
או שאני טועה? ותאמיני לי להיות שפויה במשפחה כזאת קצת קשה

leahle

New member
נכון

ישנם לא מעט חרדים שלא קבלים ה"פתיחות" (לכאורה) שלנו ולא ממש מחשיבים אותנו כחרדים, אבל בסופו של דבר ברור לכולם שלשם אנחנו שייכים. למרות שתמיד היינו משהו מיוחד ויוצא דופן מכולם (נו, למה נראה לך שאני חבדניקית דוקא?
) וכן, יש משהו במה שאת אומרת, שמשפחה מגוונת מכל הקצוות גורמת לפעמים לבילבול רציני...

במחשבה שנייה...

אם הייתה לי משפחה נורמאלית.. הייתי מתה משעמום... משפחה כמו שלי מהווה אתגר... להבין וללמוד קצת על כולם ועדיין להיות בעלת דעות עצמאיות
אנשים ודברים קיצוניים הם ... נקרא להם ה"אוייבים" שלי.... הכי טוב בחיים זה לדעת להתפשר...

leahle

New member
יאללה, תפוחית!

די לחשוב כמוני!!
גם אצלך הקיצוניות הם אויבים? כי אני משתדלת להתרחק מכל קיצוניות שהיא, כמו מאש! כן, בחיים צריך ללמוד להתפשר!!! כי אם לא נלמד את זה לבד, החיים ילמדו אותנו.... האמתי, שגם לי יש משפחה מגוונת, אומנם המשפחה הקרובה - אחים ואחיות שלי כולם חבדניקים, אבל יש לי דודים מכל צבעי הקשת, יש לי דודים רומנים, אמריקאים, ישראלים, צרפתים, אשכנזים מול ספרדים, דתיים, חרדים, חילונים, בני עקיבא, מזרחי, ו... כן, יש אפילו לא יהודים, אבל בזכות זה אני מכירה את כל העולם, מה רע? :))

אין שום דבר רע../images/Emo70.gif

להפך זה טוב... ואני לא אשמה שבשביל שתינו שונה = אתגר!
מה שמצחיק שאני היחידה כזאת במשפחה ובסביבה שלי... איפה שלא תשימי אותי.. לא תעבור חצי שעה ואני כבר התאקלמתי כאילו זו הסביבה שלי מאז ומעולם....

למעלה