מוסיקה לילדים ?

חחיקו

New member
../images/Emo124.gif מוסיקה לילדים ?

אני מקווה שזה המקום הנכון...
אני מחפש מוזיקה קלאסית שנחשבת "טובה" או "מתאימה" להשמעה לילדים. מדובר בילד בן שנה ואני רוצה להשמיע לו מוסיקה קלאסית. חשבתי על "קלאסיקל" כלומר, על היצירות ה"פשוטות", היותר מלודיות, אבל אני מחפש המלצות יותר ספציפיות. הרעיונות שעלו לי בראש הן: סונטות פסנתר של בטהובן (בהשראת בייבי בטהובן
), קונצ'רטואים לכינורות של ויולדי, אולי נוקטורנים של שופן (למרות שאני קצת "חושש" מזה). מישהו יודע מה עדיף ? פסנתר ? כינור ? כלי נשיפה ? תזמורות גדולות או כלים בודדים ? בקיצור - המלצות ? מישהו ? תודה רבה מראש.

kokopeli1

New member
נראה לי שאתה הולך רחוק מידי

כל מוזיקה שערבה לאוזן טובה להשמיע לתינוק (ולוא דווקא קלאסית). לבנותי השמענו מינקות את כל מגוון סוגי המוזיקה (קלאסית, רגיי, שירי ילדים, דאב) ושתיהן עם חוש קצב נפלא, אוהבות מוזיקה, שרות. לא מבינה למה צריך לבחור יצירות קלאסיות בפינצטה, ולמה אתה "חושש" מהנוקטורנו של שופן.

צימעס

New member
כל מה שאת שומעת.

הכי חשוב - ביצועים איכותיים. לא כדאי, לדעתי, "הקטנות לילדים" - יצירה לתזמורת המעובדת למקלדת אלקטרונית, ומשווקת באריזה יפה ועם תמונות של מוביילים שאת מצופה לרכוש. יה דיון בנושא מה להשמיע ב"באופן טבעי". אולי אני אחפש מאוחר יותר.

דסי אשר

New member
הבן שלי, כשהיה קטן, שמע את"קיטימס"

= קט סטבנס, ואת ג'ניס ג'ופלין- רק אני לא זוכרת איזה עיוות עשה לשמה. וזאת בנוסף לגכל מוסיקה שהושמעה בבית. גם השמענו תקליט ילדים, שאז עוד היו איכותיים... דסי

שרוֹן

New member
מסכימה איתך ועם קוקופאלי

פשוט כל מה שיפה בעינך. מכל דבר לומדים.

DIEL

New member
קלאסית לילדים ../images/Emo168.gif

יש את "היצירה הראשונה" מיטב היצירות הקלאסיות בביצוע שהותאם במיוחד לאזני הילדים. בייבי מוצארט ובאך מעולים - גם קלטות וידיאו ויש גם את החיפושיות לקטנטנים- להיטי הביטילס הגדולים בהתאמה לילדים. כשאני אומרת התאמה אני מתכוונת לכלים שמנגנים, יש המון שימוש במשולש מצלתיים קסלופון, ועוד. בכל אופן, כל מה שהמלצתי יש לי בבית, וכולם מדהימים לילדים. אני הייתי משמיעה לה את היצירה הראשונה עוד שהייתה בבתן ואחרי שהיא נולדה היא זהתה את היצירות. ככה שאין גיל קטן מידי להתחיל. והכי חשוב שהמוסיקה הזו מרגיעה בצורה ששום מוסיקה אחרת לא הצליחה להרגיע אפילו אותי. האזנה נעימה

אני נגד "להתאים לילדים"

אני מסכים עם אחותי - לשמוע דברים איכותיים. להמנע מקלטות שנמכרות במיוחד עבור ילדים. ואם אתם מאד רוצים שהילדים ישמעו מוסיקה קלאסית, תתחילו במעט (זמן וכלים) ותתקדמו בהדרגה.

Kalla

New member
לא מסכימה לגמרי.

מסכימה שלא כדאי לקנות דיסקים עם יצירות ששונו עבור הילדים, כלומר שהפשיטו אותן. אבל ברוב הדיסקים זה לא הקטע. היצירות נשארו ללא שינוי ובביצוע איכותי, אלא שפשוט ליקטו יצירות שהילדים, ובייחוד תינוקות ופעוטות, עשויים להנות מהן יותר. דיסקים אלה לרוב זולים יותר ונעימים מאוד גם לאוזני המבוגרים. יש קלאסיים ויש שירי ילדים. בקיצור, לא הייתי פוסלת משהו שמראש כתוב עליו שמיועד לילדים אלא בודקת מה עומד מאחורי זה. ולדעתי אם מתחילים להשמיע לתינוק קטן - דווקא כדאי להשמיע כמה שיותר. המוזיקה ברקע אינה מפריעה להם כלל, הם ישנים איתה נהדר וזה מרגיל להם את האוזן.

אני מסכים באופן כללי

אבל ממה שראיתי עד כה, רב הכותרים שמיודעים לילדים, מכילים ביצועים בינוניים ומטה. לכן - עדיף לשאול מישהו שיכול להמליץ על יצירות שמתאימות לילדים, ואז לרכוש אותן בביצועים מעולים. (התיחסתי אך ורק למוסיקה קלאסית)

א אוהל

New member
יש סידרה של מוסיקה קלאסית

לילדים שנקראת "באך לקטנטנים", "שופן לקטנטנים" וכו' של MCI. מדובר בקטעים קצרים (בין 2-3 דקות לרבע שעה) של מוסיקה קלאסית שנבחרו במיוחד לילדים קטנים ותינוקות והביצועים הם הביצועים המקוריים מהקטלוג של NAXOS, מה שאומר ביצועים איכותיים של תזמורות מובילות.

חחיקו

New member
תודה לכולם ../images/Emo140.gif ../images/Emo9.gif

נעים לקבל תגובות
הגישה המרכזית שלי היא לשים לילד משהו ולבדוק אם זה טוב לו. לראות איך הוא מגיב לזה וכו'. חשבתי שיהיו רעיונות יותר מלומדים משלי אבל מסתבר שהאינסטינקט הראשוני שלנו - הוא הטוב ביותר. למה קלאסי ? אני חושב שהמוסיקה הקלאסית היא הטובה ביותר ובעלת הבסיס הטוב ביותר למוסיקה. הרי הכל התחיל שם. כמו כן, אני חושב שלמוסיקה קלאסית יש יתרונות שאין במוסיקות אחרות כמו עומר, מורכבות, שפע יריעה ועוד (ולא להיעלב בבקשה - אני לא מדבר ספציפית על זמר זה או אחר) בכל מקרה, אני יודע שיש יצירות ש"לא מומלץ" להשמיע לפני גיל / בגרות מסויימים - למשל - קונצ'רטו מס 3 פסנתר של רחמנינוב או קונצ'רטו מספר 1 או 4 לכינור של פאגניני (שתיהן ואחרות אגב, יצירות מ ו פ ל א ו ת ) אגב, החשש מהנוקטורנים של שופן הוא כפול: 1. בגלל הסיבוך העומק וכו'. 2. כי זה מה שמנגל חניבעל לקטר כשהוא אוכל לקובנותיו את המוח
בכל אופן, אני אתחיל בבטהובן וקצת מוצרט ונראה לאן מתפתחים שם. תודה לכולן/ם וסופ"ש נעים.

חחיקו

New member
מנגל=מנגן;קובנותיו= קורבנותיו../images/Emo163.gif

חניבעל לקטר = טרילוגיית שתיקת הכבשים

mom of Ophrie

New member
Rachmaninov

Hi, just out of cirousity, what's wrong with Rachmaninov concerto number 3? O.k maybe it's difficult, but wha't the harm? I put anything we enjoy including the above. when Ophrie was a baby I put some of the time classical music for babies and children. Now I put everything I have at home including opera, sometimes she is happy sometimes she wants me to change. At this age words are important to her and she likes children's songs. mom of Ophrie​

באופן אישי

כפי שכתבתי כבר, אני מעדיף להתחיל עם מעט (כמו מוסיקה קאמרית, קול ופסנתר) ועם יצירות יותר קצרות ופשוטות (כמו מהתקופה הקלאסית או הברוק). אבל כמובן שאם הילדים אוהבים, אין מניעה להשמיע כל סוג של מוסיקה - כל עוד מדובר ביצירות טובות וביצוע איכותי. בנוסף, בלי קשר לסוג המוסיקה, חשוב לשים לב שלא מגזימים בווליום. אם שומעים הרבה וחזק, כדאי להקפיד על מנוחה של שקט אחרי כן. אפשר גם ללמד את הילדים איפה נמצא כפתור הווליום, בכדי שהם יוכלו להנמיך לבד כשירצו. וגם - אם הילדים נרדמים עם מוסיקה, הייתי מכבה אותה אחרי שהם נרדמים.

האזניים צריכות לנוח..

אחרת, השמיעה יכולה להפגע. (לצערי, אני כבר לא זוכר מספיק לגבי פרטי המנגנון הפיזיולוגי של השמיעה, אבל בהחלט, אחרי ששומעים הרבה, צריך לתת לאוזן לנוח)

Kalla

New member
היופי הוא שלא צריך לכבות.

זה מגיע לסוף הדיסק ומתכבה אוטומטית.

למעלה