מבקשת להירגע....

../images/Emo124.gif מבקשת להירגע....

אני אמנם כבר לא בנוער מרצ וכבר לא מנהלת את הפורום הזה באופן קבוע אבל מה שהולך כאן בזמן האחרון הוא פשוט ביזיון קריאות טרוריסט הן לא מקובלות בפורום הה הגדרת אדם כסתם טיפש וחסר בינה גם הן לא מקובלות מחקתי לא מעט הודעות כאן היום שעסקו במי מפגר יותר, קליינר או מרזל - ואני מודיעה ברצינות שלא בשביל זה הוקם הפורום הזה טלי

tali_le

New member
ובנימה אישית...

אני מניחה שחלקכם הגדול לא מכיר אותי בכלל, אבל לא נורא רציתי להגיד שנכנסתי בשבועיים האחרונים לא מעט לפורום הזה, הבחירות גרמו לי לחשוב הרבה ולרצות לעשות דברים - ואני עדיין מאמינה שנוער מרצ הוא אחד המקומות הכי טובים לפעול בהם. אבל אני לא יודעת מה להגיד לכם, דיון שבו חצי מהמשתתפים מנסים להסביר למה ברור שהימנים פחות חכמים וקליינר הוא טיפש גורם לי לחשוב שמשהו השתבש... לטעמי, כל אדם שיש לו אידיאולגיה, שיש לו דעה על מה שקורה מסביבו ורוצה לשנות ולהשפיע - הוא מבורך בתוך חברה שהאדישות היא האידיאולוגיה השולטת. אני אמנם לא מסכימה עם דעות הימין אבל אני מעריכה את עצם זה שיש להם דעה. חבל לי לחשוב שרוב העם כבר לא חושב ככה ועוד יותר עצוב לי לחשוב שבנוער מרצ יש אנשים שלא חושבים ככה... טלי

טלי, את לא לבד

לעיתים נדמה לי כי דווקא עם אנשי ימין קיצוני ניתן להגיע לדיון ממשי בקלות רבה יותר מאשר עם "הרוב הדומם", הנפרס בין העבודה לליכוד. זאת אומר, מבלי לפגוע באידיאולוגיית מפלגות אלו.

tali_le

New member
הבהרה

בעקבות כמה פניות... לא, אני לא מנהלת את הפורום הזה אבל גם לא פרצתי סתם ומחקתי בו דברים העניין היה מתואם עם עמרי, מנהל הפורום וזהו... מקווה שתוכלו להתייחס למה שכתבתי ולא להתמקד בדברים קטנוניים... טלי

Alexco

New member
המממ

כבנאדם שכתב חלק מההודעות אליהן התייחסת אני יכול להגיד שאם הייתה בעיה היא אולי של ניסוח. את דעתי אני לא שיניתי. אני מאוד מעריך אנשים עם אידיאולוגיה ויש לי חברים תומכי האיחוד הלאומי,וכמו כן אני חושב שאחת מהמפלגות האידיאולוגיות ביותר בכנסת היא המפד"ל. אבל בנוגע לחירות, ההתבטאויות של קליינר ומרזל הן הסתה ברורה ומסוכנת. קריאה להפציץ שטחים מאוכלסים בצפיפות באזרחים "באוויר! בעוצמה!" קריאה להקמת משרד לדמוגרפיה על מנת לדלל את השיעור היחסי של ערביי ישראל, קריאות לרצח על פי מוצא, לענישה קיבוצית של אוכלוסייה כבושה, ולהעמדה לדין של "פושעי אוסלו" על מנת לגזור עליהן גזר דין מוות - אלה אינן דעות לגטימיות במערכת דמוקרטית. אני לא כיניתי את מרזל טרוריסט כקללה, אלא הוא באמת ובתמים טרוריסט. להזכירך ארגון הטרור כ"ך הוצא אל מחוץ לחוק. זאת אינה דעתי וזאת אינה קללה - זאת עובדה חיה וקיימת. את רשאית כמובן למחוק גם את התגובה הזאת. אך אני מציע לך לבדוק טוב טוב על מי את מסנגרת. אחת מהבעיה העיקריות בתקופה הזאת היא שאנשים לא מגנים מספיק בחריפות את תופעת הימין הרחוק. בגלל תשדירי חירות אנחנו כבר תופסים את הטרנספריזם של האיחוד הלאומי כדבר אפשרי ומקובל, ימין מתון הנוטה למרכז. חייבים מאוד להיזהר. טרנספר כבר הפך לפתרון אפשרי במוחו של הציבור - אם לא נגנה מספיק בחריפות את חירות, אז גם הפגזה של ג'נין עד שהיא תהפוך לעיי חורבות תהפוך גם היא לפתרון אפשרי. יש גבולות אדומים וחייבים לשמור עליהם. ובנוגע למטרה שלשמה הפורום הוקם - לא תמיד גדולתם של דברים היא בתשובה על המטרה לשמה הם הוקמו. שבת שלום.

tali_le

New member
אלכס היקר

האם שמעת שאני לא מגנה את הימין הקיצוני? אני חושבת שהטרנספר הוא רעיון לא הומני, לא מוסרי, בזוי ומוטעה מיסודו אם זאת - אני מסוגלת לחשוב שימנים, לפחות רובם, הם בני אדם בדיוק כמוני וכמוך שכואבים את מצב המדינה היום ורוצים להפוך אותה למקום טוב יותר. הראייה שלהם של מה טוב יותר היא שונה, וזוכתם להחזיק בה האם השוואה בין קליינר לבין יצור חסר בינה היא זו שתוביל לירידת רעיון הטרנספר מהפרק? צר לי לאכזב אותך ולומר לך שלא, אתה רק מעמיק את הפער, מקשה על אנשים להבין את דעתך ולהיות מוכנים לשמוע אותך - אתה זה שבתגובותיך מביא את הטרנספר אל דעת הקהל הישראלית דרך הדלת הקדמית. פרט לעניין זה אלכס, אני חושבת שהתגובות שלכם למחיקת הודעות הינן מוגזמות ומיותרות - אני לא באה להשתיק את דעתך ולא באה לכפות עליך עמדה מסוימת - אני אומרת שיש צורת ביטוי מסויימת שמקומה לא בפורום נוער מרצ. אלא אם כן ויתרנו על האמונה בפלורליזם ודמוקרטיה (ואם כן, אז אנא האר את עיניי) ... טלי

תמיכה ועמידה מוחלטת

שלי, עמרי, מאחורי דברי טלי . אין אילו הדעות אלא דרך הבעתם שאינה מתקבלת! עמרי

tali_le

New member
באיזה סניף?

מז'תומרת באיזה סניף? הסניף הכי מוצלח בעולם סניפ נתניה אגב, דור, נחש איזה סוטה מין ראיתי בנתניה השבוע? טלי

Katanya

New member
המממ זה קשה..

חולצה, או סטלזלסקי (איך שלא כותבים את זה..):)))???

למעלה