כוחו של היחיד!!!!

נצר1

New member
../images/Emo124.gif כוחו של היחיד!!!!

אני יושבת לכתוב את האי מייל הזה כשהלב שלי עדיין דופק מרוב התרגשות
לפני כמה דקות נכנסתי לתפוז וראיתי שמחכה לי מסר חדש בתיבת מסרים. נכנסתי לקרוא, מצפה למצוא איזו שאלה סתמית או משהו בסגנון. במקום זה חיכה לי מסר מ"אמא של הבנים" שמשתתפת פה בפורום בזו הלשון: "היום הועבר אלי מייל בעבודה שנשלח ע"י ירמיה שהעביר מייל מהאחיינית שלו, ענת, שמתגוררת בחו"ל. האם זו את?? אני קיבלתי את המייל מהמנהלת האדמניסטרטיבית של המכון. היא מגלה עניין רב בנושא הצליאק מאז שסיפרתי לה אודות האבחנה של הבן שלי. שאלתי אותה אם זה מתאים שאעביר מייל כזה בתוך הארגון (יש הנחיות לגבי העברת מכתבי שרשרת ועוד) והיא הציעה שאכתוב משהו קצר והיא תעביר. כך אעשה מחר. אם זו אכן את, איזה עולם צליאקי קטן!! " (צנזרתי מנוסח ההודעה רק את מקצועה ומקום עבודה של אמא של הבנים מטעמי פרטיות) עניתי לאמא של הבנים את אותו דבר שאני אגיד לכם עכשיו: ישנה תיאוריה שגורסת שניתן להגיע לכל אדם בעולם דרך שרשרת של 6 אנשים. אם כל אחד מאיתנו ישלח כזה מייל למכריו לא רחוק היום שבו תשב לה הגב' שטאוס מול המחשב בביתה עם כוס קפה נמס ותכנס לבדוק את המיילים שלה מתוך שעמום - והמייל הזה יקדם את פניה
אני מזמינה את כולכם להשקיע 5 דקות מתי שנוח לכם ולכתוב אי מייל לכל החברים,קולגות ומשפחה שלכם,שמסביר את כל הבעיה שלנו עם שטראוס ושמבקש שתי בקשות קטנות: להפסיק לקנות את מוצרי שטראוס עלית ולהעביר את המייל הלאה לכמה שיותר אנשים. את ערוץ 2 או 10 הם אולי יכלו לשחד כדי לא לתת במה להפגנה שלנו - אבל האינטרנט עדיין שייך לכולנו

amitshein

New member
../images/Emo91.gifאולי תשלחי לנו את הנוסח

ואנו נעביר אותו הלאה....

leali

New member
רעיון מעולהההה!!

אולי באמת שמישהו ינסח בתמציתיות ועיניינית שיקיף את כל הבעיה ויחד עם זה יגרוף סולידריות והבנה.

וגם...כוחו של המייל

להלן כותרת של כתבה שפורסמה ב YNET השבוע: Parents 'relieved' after English classes saved Email campaign causes Ministry of Education to reverse decision to scrap English classes רקע: בעקבות החלטב לבטל שיעורי אנגלית לדוברי אנגלית בבתי הספר, הורים יצאו למבצע הצפת תאי דואר במיילים של גורמים הנוגעים בדבר במשרד החינוך וכו' . תוצאה כפי שנראית היום: הצליח !! מסקנה: לא להרים ידיים, נמשיך במה שאנחנו מאמינים.

נצר1

New member
הנוסח המקורי של המייל שאני שלחתי:

: אני כותבת לכולכם משפחה וחברים בבקשה לעזרה. אני לא יודעת עד כמה אתם יודעים על המאבק שמנהלים חולי הצליאק בארץ כנגד התאגיד שטראוס עלית ולכן אני אתחיל בהסברת הרקע. בפסח שנה שעברה יצרה חברת שטראוס עלית מוצרים רבים שהיא סימנה כנטולי גלוטן, אנשים שכמוני סובלים מצליאק, וכמוני קונים מוצרים בפסח בסיטונאות לכל השנה, אכלו מהמוצרים הללו וחלו מאד, וחלקם (בעיקר ילדים) הגיעו לבתי חולים ונזקקו לאשפוזים. הגלוטן זוהה במוצרים דווקא על ידי חברות מחו"ל שלהם משווקת שטראוס את המוצרים במיוחד כמוצרים נטולי גלוטן לחולי צליאק. החברות הללו בדקו את המוצרים במעבדות שלהם וגילו את הגלוטן, וידעו את שטראוס, אך זו לא טרחה להוריד את המוצרים מהמדפים או אפילו לפרסם אזהרות. לאחר אותו מקרה, הגישו קבוצת הורים לאותם ילדים שחלו כתוצאה מהאכילה תביעה יצוגית כנגד שטראוס. מאז שטראוס החלה לסמן את כל מוצריה בסימון גורף של עלול להכיל גלוטן. הסימון הגורף הזה בעצם מונע מאנשים כמוני לאכול את כל מוצרי החברה גם אם הם בסדר, ואפילו יותר גרוע מזה, חברות אחרות החלו לחקות את הנוהג הזה על מוצריהם גם כן. לאחרונה החלטנו, חולי הצליאק בארץ, להפסיק לשתוק ולדרוש חקיקת חוק שיחייב סימון נכון ומדוייק של המוצרים בארץ (מה זה עלול? הם לא יודעים מה יש במוצרים שלהם? אולי יתחילו לכתוב גם שעלול להכיל ציאניד? או עלול לא להכיל ויטמינים?) לפני כשבוע אפילו נערכה הפגנה מחוץ לכנס "מזון בעידן החדש" במתחם נתב"ג שלמרבה האירוניה נציגי שטראוס הוזמנו לנאום שם על שירות לצרכן. אני יודעת שכרגע אני לא גרה בארץ, אבל אתם כן. ואל תגידו לי: "אני אדם אחד מה זה שאני לא אקנה את המוצרים שלהם ישנה משהו?". אחד ועוד אחד ועוד אחד..... ככה עושים שינוי
אני מצרפת לינק לבלוג שכתב סתם מישהו... לא חולה... לא חבר או בן משפחה של חולה, אלא מישהו שמבין לאן מדיניות כזו יכולה להוביל אם נרשה לתאגיד לזלזל במיעוטים בעלי מחלות מגבילות רק בגלל שהוא יכול. http://www.tapuz.co.il/blog/viewentry.asp?EntryId=1012549 בבקשה, תפסיקו לקנות שטראוס עלית!!!!! אני יודעת שזה בקשה גדולה, אבל אפילו אם תורידו מוצר אחד מהסל המשפחתי שלכם הרי שעזרתם והראתם שחשוב גם לכם. אתם מוזמנים להעתיק ולשלוח בהמוניכם

leali

New member
לדעתי צריך....

לדעתי יש לפנות לרגש ולהוסיף את הפגיעה באוכלוסיית הילדים (בימי הולדת,בגן,במסיבות וכו')בעיקר

נצר1

New member
שכל אחד ישנה ויתאים למה שהוא מוצא לנכון

הרי זה גם תלוי למי את שולחת (אם רוב רשימת התפוצה שלך הם הורים לילדים קטנים אז יותר מתאים לשים את הדגש על זה וכן הלאה)

vrlaw

New member
הקדמת אותי בשבוע. בתוכנית החומש שלאחר ההפגנה

מופיע מייל שרשרת אשר ישלח בתפוצת ענק אם שטראוס לא יגיבו תוך שלושה שבועות מההפגנה הרי בהפגנה עופרה אמרה שהם מחפשים פיתרון. וההצהרה הזו שלהם הופיע בכל כלי התיקשורת כתגובה רישמית של שטראוס. המכתב אחלה ואני מציע לשנות את הבקשה לא להחרים את כל המוצרים אנחנו יודעים כמה הבקשה גדולה וקשה. אני אבקש מהחברים שלי רק לא לקנות חומוס אחלה לקנות כל חומוס אחר רק לא אחלה. בחומוס קופסה הטעמים לא כל כך שונים וכל החומוסים של החברות האחרות זמינים בסופר באותה מידה אני לא מבקש להחרים אני מבקש לשלוח מסר לשטראוס שיביאו את חולי הצליאק בחשבון, כאשר יצא מייל מכולנו על מוצר אחד ספציפי גם לחברינו יהיה קל לעזור לנו כי הבקשה לא לקנות חומוס אחלה היא באמת לא גדולה. וגם לגאונים בשטראוס תהיה אפשרות לראות את המכירות של החומוס יורדות ולקשר את זה לנו!!. מה שאני לא מאמין שנצליח בקריאה לחרם מלא על כל המוצרים . כמו כן הכוונה ליצור מייל שרשרת שירוץ ברשת ואצלי יש כבר רשימה מאוד לא קטנה של כתובות. וכן חברים שהבטיחו הפצה אצלהם כן אני הולך לספר שוב את הסיפור של פז בן ה4.5 ועל החרם שהטילה עליו שטראוס, את זה שמונעים מימנו ללא כל הצדקה שוקולד פרה, שוקולית, שוש, ודברים נוספים רק כי מישהו הגיש תביעה לפני שנה וחצי נגד שטראוס עלית. ואני הולך לבקש מכל החברים שלי עזרה בהעברת מסר לשטראוס לא להתעלם מהבן שלי ולא להתעלם מכלל חולי הצליאק. עוד שבוע וחצי אחזור ממילואים יצא המייל שלי והוא יפורסם גם כאן. אבא של פז

ג ל י ג

New member
כתבה לעיתון

שלום אבא של פז. שמי גלי ואני עיתונאית. אני חושבת שחשוב שתפרסם את הסיפור שלך בתקשורת כי רק ככה מזיזים דברים. הייתי שמחה אם היית יוצר איתי קשר, גלי [email protected] או 052-6052022

לידר4

New member
כל הכבוד גלי

כן ירבו אנשים טובי לב שמוכנים לעזור גם אני ישמח להיות בקשר .

שאלה חשובה בעקבות הפצה

לאחר שהפצתי ב"תפוצת נאטו" את המייל ששכתבתי על בסיס המייל של נצר1, התחלתי לקבל תגובות מחברינו. התגובות כולן תומכות ומחממות את הלב. אחד המכותבים שלי שקרוב אליי מאד שאל אותי אם אני רוצה שיעביר לחבר טוב שלו שאביו היה בעבר שכיר בדרגה גבוהה מאד בשטראוס, במטרה שהאב יקרא. אני צריכה חיזוק. נכון שכן?

moria007

New member
כל הכבוד!

גם אני כמו עוד חברם פה שלחתי עכשיו את המייל שלך (עם התאמות קטנות לעצמי, מקווה שלא אכפת לך...) לכל רשימת התפוצה שלי!!! זה רעיון מצויין!!!! כל הכבוד!!!! מעניין מה יהיו התגובות...

fkzl

New member
הוספתי

את שמות היצרניות "אוסם" ו "כרמית" כחלופה למוצרים רבים. נראה לי חשוב... שידעו שאין צורך להתנזר פשוט להחליף יצרן. ישר כוח.

עינית

New member
תודה על הרעיון, שלחתי לכל המכירים

בשינויים הספציפיים שלי, והוספתי מילת ברכה לאוסם, שעדיף לקנות משלהם.

leale1

New member
רעיון מעולה ומשיג את המטרה !!!!!

אני אמא לצליאקית בת 20 וחברה לסגורין בפורום הזה. בעיקר לומדת מההתכתבות שלכם. ומיד לאחר שקראתי את ההודעה הזו וחשבתי לעמצי שהרעיון נהדר, קבלתי מייל בעבודה עם תוכן הודעה זו (מבלי שידעו שלביתי יש צליאק .....) כמובן שמיד הפצתי לתפוצת המייל הרחבה שלי - ויש התעניינות. לא יאומן - על צירוף המקרים ....... כל הכבוד על הרעיון, התפוצה של המייל הנ"ל כבר עצומה .....

תגובה ממכותבת שלי...

אני מקבלת תגובות תומכות ביותר למייל שהפצתי. קיבלתי הערה בונה אחת מחברה. היא הציע במקום לפנות לבקש עזרה, לבקש תשומת לב. לדעתה, הפניה לעזרה מרתיעה אנשים. אני בכל מקרה כבר הפצתי לכל מי שאני מכירה! המשיכו להפיץ והמשך יום נעים,

למעלה