ירושלמים

../images/Emo124.gif ירושלמים

אתמול קיבלנו מהגננת שיעורי בית להכין פתקים לטמון בין אבני הכותל שהכינו הילדים בגן. שאלתי את בני מה הוא רצה לכתוב, והוא הפתיע אותי בבקשה פשוטה: "הלואי שניסע לירושלים". ליבי נחמץ בקירבי והחלטתי שניסע בשבת לירושלים. אז לאן נוסעים? כמובן שבגן ערכו לו הכרה עם בית המקדש, הכותל, כיפת הזהב, וטחנת הרוח - מקומות שהוא מאד ישמח לראות. האם אפשר לקבל המלצה לסיור בסיסי בעיר (ברכב כמובן), המתאים לתנאי מזג האויר, ולמשפחה הכוללת (בין היתר) ילד בן 5, ילד בן חודש ואמא מותשת?

להתרחק ממעלית הזמן!

גימיק ירוד למדי, שעולה ימבה כסף. אם רוצים לראות שימוש לטובה באותה טכנולוגיה (גם כן בימבה כסף, אבל שוה את זה) אז האושנריום באילת. די לאטרקציות המופלצות!

mucool2

New member
המעלית פועלת בשבת מ-12:00 עד 18:00

חוצמזה, גם מה שנראה לאדם בוגר ומשכיל כקיטש מזעזע יכול להיות חוויה מיוחדת לילדים (בדיסנילנד היית?).

נץ666

New member
אבל, ילדים כפי שכתבת בלהט

לא מסוגלים לעשות את האבחנות האלה. כמו שלא תתן לילדיך אוכל מקולקל, כך אני מניח לא תשלח אותם לראות /לצפות/לצרוך זבל תרבותי.

נכון

אם מתייחסים למעלית הזמן כמו אל דיסנילנד - פירוש הדבר שאין לו כל משמעות מלבד ה"כיף" (ממה שאני זוכרת - מלבד איזה שפריץ, וכסאות זזים, אין שם איזו אטרקציה מיוחדת). אם הילדים זוכרים משם רק את האטרקציה - מה הועילו ההורים בלקיחתם לשם. שייקחו אותם ללונה פארק- שם יש הרבה יותר "כיפים". מצד שני - אם הם בכל זאת למדו מזה משהו - כולל השגיאות והעיוותים - גם זה לא רווח שיש להתגאות בו.

mucool2

New member
אז ככה...

מעולם לא ביקרתי במעלית הזמן כך שאני לא יודע עד כמה המידע שם שגוי ומעוות. אני מניח שלמרות אי-דיוקים פה ושם התמונה הכללית תהיה מספקת, ביחוד עבור גילאי 5-11, ויש לה פוטנציאל לעורר סקרנות (שזה מה שחשוב לדעתי). ברור שזה לא מהווה תחליף לספר היסטוריה או לשיעור בבית הספר, ובטח לא לביקור באתרים ארכאולוגיים עצמם. לדעתי ה"לונה-פארקיות" היא ערך מוסף שיכול להעצים את החוויה, וכמו שגן החיות התנ"כי הוא לא הספארי, גם "מעלית הזמן" היא לא סתם לונה פארק. בקיצור - אני לא רואה בעיה בשילוב הזה (בתנאי שהעיוותים ההיסטוריים לא גדולים מדי).

shellyland

New member
משכנות שאננים

ספרו לו קודם על טחנת הרוח והמרכבה של משה מונטיפיורי, משם לעיר העתיקה, לטיול רגלי קצר ברובע היהודי ובכותל, איצטדיון טדי אם הילד מתעניין בכדורגל, הר הרצל לראות את הקבר של רבין, גן החיות במלחה, ארוחה בלבנונית של עין כרם.

עם כל הכבוד

מה לילד בן חמש ולקבר? ולענ"ד גן החיות - חבל לבזבז עליו את ירושלים. עדיף ללכת לדברים שיש רק בירושלים. למשל החומות, הרובע היהודי. במשכנות שאננים/ימין משה אני ממליצה ללכת לא בכיוון הירידה למטה אלא דווקא צפונה. (מתחנת הרוח שמאלה), כך גם עוברים את השכונה, גם מגיעים לגן נחמד, וגם בסוף יש תצפית יפה על החומות. ואם צריך אטרקציות אפשר ללכת למפלצת (אם כי, אם האמא לבד עם שני הזאטוטים צפויה להיות בעיה לוגיסטית קטנה)

מה פתאם אמא לבד! השתגעת?

האבא כל כך ברור מאליו (וגם האח הבכור בן 11) שכלל לא טרחתי לציין.

mucool2

New member
למה המפלצת כן וגן החיות לא?

ואם כבר מפלצות - אפשר גם ללכת לראות את מגדלי הולילנד. זה באמת ייחודי לירושלים! בעצם, לא צריך ללכת לשום מקום בשביל לראות אותם.

למעלה