טופיק!

Northern Lights

New member
../images/Emo124.gifטופיק!../images/Emo41.gif../images/Emo136.gif

והפעם שניים במחיר אחד: הסצינה/ספר שהייתם מעיפים כי הם פשוט יותר מדי מטומטמים והסתירה שגרמה לכם לצרוח בתסכול - זה לא ככה! סופר מטומטם!!! אז יאללה! להגיב במרץ! אנחנו הרי רוצים פורום תוסס ומלא הודעות חדשות! הנה שלי:
הסצינה/ספר שהייתי מעיפה - בואו נתחיל מהכי גדול. הייתי מסלקת את כל הטרילוגיה של ג´ין רייב, כי זה פשוט יותר מדי מפגר. מה שהכי עצבן אותי זה שסהר-פז חוזרת לחיים. אם כבר להרוג, אז סופית! גם סופרת גרועה וגם לא החלטית. אחרי זה הייתי מסלקת את כל שישיית המפגשים. בעיקר את השבועה והמידה. הסיבה היחידה שהמשכתי לקרוא את הספר הזה עד הסוף המר היא סער. עד כמה שזה נשמע מוזר, זה הספר שגרם לי לאהוב אותו. חופשי אני סותרת את עצמי, הא?
הסתירה שהכי הרגיזה אותי - כידוע, רומח משופע בסתירות משובחות, אבל אני אתמקד באלה שמרגיזות אותי כל פעם מחדש:
בלב אפל רייסטלין התחיל ללמוד בגיל 4 אצל המורה מוראת מ"תחתית הבריכה". בכבשן הנשמה הוא בכלל למד מגיל 6, בביצפר של תיאובלד.
בשבועה והמידה ובTALES, לאימא של סער קוראים איליס. בכבשן הנשמה היא הופכת לאנה. אולי תחליטו?
בכבשן הנשמה, כשאנטימודס פוגש את סער יש לו עיניים כחולות. כשהוא מחזיר לתיאובלד את השקיק "עיניו כחולות כשמי סואלמניה". באותו ספר, בהמשך, העיניים של סער שוב נעשות חומות כהות! וברשומות מוזכר כל חמישה פרקים שהן חומות. אוקיי, אז אלה סתירות שוליות, אבל דווקא הדברים הקטנים הכי מעצבנים אותי. עכשיו תורכם. קדימה להגיב!

אני אתחיל עם סתירה

שמתצאתי כשתרגמתי את הספר הדור השני, החלק על גילתאס, הנה הקטע: "as perhaps you know i have little love for porthios. he cast me, in shame and humiliation from my homeland. on his orders i was blindfolded and, bound hand and foot, and hould in a cart to the borders of silvanesti." עכשיו כאן עולות שתי סתירות ענקיות! 1)דלמאר גורש הרבה לפני שפורתיוס היה דובר. 2)ממתי פורתיוס שולט בסילבנסטי???

ברינסלי

New member
ב"אחים לנשק" ווייס סותרת את עצמה

בכמה הזדמנויות. דבר ראשון, ב"רשומות", קרמון (או שזה היה רייסטלין?) נזכר בימים שהשניים היו שכירי-חרב, לפני שרייסטלין הוזמן למבחן בצריח הכישוף הנעלה. למיטב הבנתי, הם לא עבדו בשכירות-חרב לפני הצטרפותם לצבאו של "הברון המשוגע", ועפ"י ספרי רייסטלין זה כמובן מתרחש מיד לאחר שרייסט מתאושש מהמבחן בצריח. דבר שני, סיפור שהתאומים שמעו כמדומני משנורר החצי-קנדר, על איזשהו מיתוס קנדרי משונה על "גיבור" או מעין דמות מיתולוגית עבור הקנדרים, ששמו "ויזבנג" - מסופר שפעם הוא זרק סלע על ראשו של כהן שחצן. בסוף "דרקונים של שחר האביב" פיזבן אומר במפורש שזה יהיה שמו בקרב הקנדרים מעתה ואילך, כך שלא נראה הגיוני שהקנדרים שמעו את השם לפני מלחמת הרומח.

ash 1

New member
שאלה שלא קשורה

איך אומרים בסולאמאנית "כבודי הוא חיי"?

AnatOfBodom

New member
וואי איזה נושא מאגניב

גם אותי עצבנה הסתירה בכבשן הנשמה עם העיניים של סער והעובדה שרשמו שיש לו שיער בלונדיני סמיך..מה?!! או ב נשמות/נפשות (לא זוכרת כבר) תאומות רשום שם שלחלמיש יש גם עיניים כחולות בהירות ולתניס יש עיניים ירוקות...וכמובן לפי הרשומות לשניהם יש חומות..איזה מעצבן זה!

Northern Lights

New member
זה בציניות או משו כזה?../images/Emo12.gif../images/Emo41.gif../images/Emo136.gif

אני מתנצלת מראש, אבל זה נשמע לי כאילו את צוחקת עלי... ובקשר לשיער הבלונדיני... זה יכול להיות. הרי שיער מתכהה עם השנים. גמני הייתי פעם בלונדינית. עכשיו כבר לא.

AnatOfBodom

New member
גם אני הייתי ..עד גיל 4 מקסימום

לא שאתה כבר בן 13.. ולא לא צחקתי עלייך זה באמת נושא מעניין.

PdLrAaTgIoNnUM

New member
פורתיוס כן שלט בסילבנסטי. (ספויילר)

אחרי מלחמת הרומח, פורתיוס ואלהנה פתחו במסע לאחד את שתי הממלכות. במסגרת הזאת, פורתיוס הוביל את הצבא של סילבנסטי במלחמה לטיהור המולדת מהזוועות של הסיוט של לוראק, בעוד אישתו משגיחה על העיניינים בקלינסטי. בעוד שהוא שחרר את סילבנסטי מהסיוט שלה, חתרו נגדו האצילים וראשי הבתים בסילבנסטי נגדו, ושמו לו מלכודת שגרמה לו להכשל בקרב, והוא הואשם בבגידה, והיה אמור להיות מוצא להורג אלמלא תניס היה בא על גריפון ומציל אותו. באותו זמן, גילתאס עלה לשלטון בקלינסטי ואלהנה ופורתיוס ירדו למחתרת ואספו צבא כדי להוריד את שלטון הבובות שלו. שניהם אגב, הוכרזו כאלפים אפלים ב 2 הממלכות. במלחמת הכאוס, הצבא שלהם עזר לקלינסטי נגד כוחות הכאוס (בשת"פ עם דרקונים ירוקים). בקרב הזה פורתיוס נפל מהדרקון שלו ולא נראה יותר. כולם חושבים שהוא מת, אבל בעצם הוא לא (אני לא אגלה לכם הכל, תקראו את הספר). כל הסיפור הזה מסופר בספר THE PUPPET KING של דאגלס ניילס (סופר מעולה). זה הספר הרביעי בסדרת מלחמת הכאוס.

SaberTooth

New member
../images/Emo3.gif

לא קראתי מספק ספרים כדי לענות על הטופיק, ביחוד לא על החלק השני. אז אני נמנע
. בכל מקרה, זה מה שקורה כשיש יותר מידי סופרים שלא טורחים לתאם פרטים עם סופרים אחרים.

SaberTooth

New member
רשומות...

ממש נשארו לי עוד שניים - שלושה פרקים עד סיום "דרקונים של שחר האביב". אבל אין לי זמן לסיים את הספר הארור, בקושי מצאתי זמן לבוא למפגש
.

Northern Lights

New member
קראת רק את רשומות?../images/Emo12.gif../images/Emo41.gif../images/Emo136.gif

אני בשוק
אני בהלם
אני ה-מ-ו-מ-ה
סתם... פשוט הייתי בטוחה שמנהל הפורום יכיר לפחות חצי סדרה בעל פה. גם אגדות לא קראת? זה בטח ממש מרגיז כשאתה קורא את כל הספוילרים האלה... בתור מנהל אתה אמור לקרוא את כל ההודעות. בטח קילקלו לך את כל הסדרה עם ספוילרים בגודל של כאוס (בעיקר בהודעות של מלחמת הנשמות).

SaberTooth

New member
אני לא קורא את *כל* הספויילרים...

כשהפורום נפתח (לפני חצי שנה בדיוק ביום שישי) הייתי ממש בתחילת דרקונים של ליל חורף. אני מואד רוצה לסיים את הרשומות, אבל אין לי זמן....
. אני לא קורא את כל הספויילרים, אבל לפעמים אני חייב לקרוא כדי לדעת מה למחוק ומה לשרשר.

SaberTooth

New member
למה מוזר...../images/Emo35.gif

מנהל חייב להיות ממוחה בנושא כדי לעשות את עבודתו בצורה טובה

למעלה