חשדות 3.11

../images/Emo124.gif חשדות 3.11 ../images/Emo124.gif

.... בעקבות מותו בטרם עת
של סטיב או'רורק, מנהל הלהקה (ר' תמונה משנות השמונים) השאלה שנדונה בימים האחרונים בפורומים שונים היא האם יופיע ווטרס ללוויה/אזכרה לאו'רורק. כזכור, הסיבה הרשמית שווטרס נתן לעזיבתו את הלהקה היתה התנגדותם של גילמור ומייסון לדרישתו לפטר את או'רורק. הציפיה היא שווטרס יעשה את "הדבר הנכון", ויבוא.... .... אלו מכם המתכוונים להיות בשבוע הבא בגלאזגו, תתקיים שם מסיבת השקה לספרו החדש של ג'ון קאוונה על Piper at the Gates of Dawn. על הספר - ראו בהמשך. המסיבה תכלול הופעה של להקת Teeanage Fanclub אשר תבצע - כך הם מאיימים - את כל שירי האלבום בתוספת נדיבה של שירים מאלבומי הסולו של בארט. הספר יוצא במסגרת הסדרה "1/3 33", הסוקרת אלבומי מופת מהעבר. זהו ספרון קטן (128 עמ' בסה"כ), אך על פי השמועות הוא יהווה תוספת חשובה לספרות על הפלויד: המחבר ערך 22 ראיונות חדשים עם המעורבים בעשיית האלבום ובסצינה הלונדונית של התקופה, ומגלה פרטים חדשים על קורותיה של הלהקה בשנת 1967, שלא היו ידועים קודם לכן. קטע מתוך הספר ניתן לקרוא כאן. באותו אתר, יש גם ראיון שנערך עם המחבר, המבוסס על שאלות ששלחו אוהדים לאתר. הראיון מאיר עיניים ומומלץ ביותר!. (שימו לב שהראיון מתפרש על 4 עמודים שונים. נתתי את הלינק לעמ' הראשון מביניהם)...... .... ולבסוף, פרוייקט השירים עומד לצאת לדרך. בשעות הקרובות אעלה את התכנית לפורום ....
 
עדכון - סטיב או'רורק

העיתון הבריטי "אינדיפנדנט" מדפיס, בגליון של היום, כתבת-אבל (obituary) על או'רורק. ראו קישור למטה. להלן כמה מהדברים שכתבו: "סטיב או'רורק היה אחד מהדמויות החשובות ובעלות העוצמה הגדולה ביותר בתחום ניהול להקות הרוק, בבריטניה. מתפקידו היה לנהל את הקריירה הסוערת והמורכבת של הפינק פלויד, בשנים בהן זכו להצלחה עצומה. הוא היה צריך גם להתמודד עם עזיבתו של רוג'ר ווטרס, והמשך פעילות הלהקה תוך שמירת הפרופיל הגבוה שלה, בקנה מידה בינלאומי. או'רורק היה איש עסקים קשוח, שידע להתמקח עם חברות התקליטים בשם לקוחותיו (הלהקה). הוא היה גם מעורב בעולם מרוצי המכוניות, במשך שנים רבות. או'רורק נהיה מנהל הלהקה בשנת 1968, כאשר הלהקה שכרה את שרותי הניהול של משרדו של בראיין מוריסו, שם עבד כרואה חשבון. כאשר הסולן ומחבר השירים המבריק-אך-קפריזי של הפלויד, סיד בארט, התבקש לעזוב את הלהקה בחודש אפריל 1968, בשל התנהגותו הבלתי צפויה, שני המנהלים של הלהקה דאז [ג'אנר וקינג] העדיפו לעזוב אתו. לדברי רוג'ר ווטרס "הלהקה רצתה שסיד ישאר גם אחרי שהשתגע, אבל הוא רצה להוסיף שני נגני סקסופון וזמרת, והלהקה לא הסכימה לכך. המנהלים [ג'נר וקינג] חשבו שבלעדי סיד העסק יקרוס, אז הם עזבו אתו, וכך הגענו להיות מנוהלים ע"י סטיב או'רורק [לא ידוע מתי דברים אלו נאמרו - ציףציף]. בהמשך, עזבה הלהקה את משרד הניהול בו עבד או'רורק, והוא עזב יחד אתם, והמשיך לנהל אותם באופן עצמאי, במשך 35 השנים הבאות. בנוסף לניהול הלהקה, הוא ניהל גם את קריירות הסולו של גילמור, מייסון ורייט. ווטרס פעם תאר אותו כך: "סטיב הוא איש עסקים אפקטיבי, גבר בעולם של גברים... והוא מעולם לא וויתר על תפקידו לנסות לשכנע אותי למלא אצטדיונים". או'רורק היה אחראי לכמה מהעסקאות הפיננסיות היותר מוצלחות של הפלויד, כולל המעבר שלהם מחברת התקליטים Capitol (בארה"ב) לחברת Columbia, באמצע שנות השבעים (בבריטניה הם עדיין חתומים ב-EMI). כדי להרגע מהמתח והלחץ שבעבודתו, הוא היה בורח ליוון ומתבודד על אי, שם לא יכלו להשיגו.. או'רורק היה גם מפיק סרטים, והיה אחד המפיקים של הסרט "החומה". הוא גם אהב ספורט, והשתתף בקבוצת הכדורגל של הפלויד, בשנות השבעים. כאמור, התחביב העיקרי שלו היה מרוצי מכוניות, והוא היה גם בעל מכוניות מרוץ "ענתיקות". הוא השתתף במרוצים, ופעם אחת אף שבר את שתי רגליו בתאונה (בשנת 1991). בעקבות בעיות לב שפיתח לאחרונה, הוא וויתר על מרוצי המכוניות. לפני מספר שבועות, היה או'רורק נוכח בפתיחת התערוכה של הפלויד בפריז [בה היה נוכח גם סטורם תורגרסון, שגם הוא סבל משבץ, לפני שבועיים! - צ.]. או'רורק היה נשוי פעמיים, ואב לשלושה ילדים. הוא מת במיאמי, פלורידה.
 
זאת לא היתה ממש "קבוצה"...

מדובר בכמה חברים - עובדים של הפלויד ואולי אחד או שניים מחברי הלהקה - שהקימו "קבוצה" לשם השעשוע. הם שיחקו משחקים "ידידותיים" מול קבוצות חובבים אחרות. נדמה לי שפעם הם הפסידו לקבוצת טרוצקיסטים מצפון-לונדון, 3-0 או משהו כזה. תמונה שלהם הופיעה על עטיפת האוסף A nice pair באמצע שנות השבעים.
 

Miss CB

New member
../images/Emo45.gif, ../images/Emo51.gif ובעיקר ../images/Emo16.gif../images/Emo10.gif

אלו עוד ספרים יצאו בסדרה המדוברת?
 
בנוסף לספר על Piper

יצאו עכשיו עוד שני ספרים, שנכתבו ע"י מחברים שונים. אחד, על האלבום Dusty in Memphis של דסטי ספרינגפילד, והשני על Forever Changes של Love. בשנה הבאה מתוכננים לצאת ספרים על Ok Computer של רדיוהד, על Loveless של My Bloody Valentine ועל Grace של ג'ף באקלי. הייתי שמחה לקרוא את כולם, במידה והביקורות יהיו חיוביות (ובמידה ויהיה לי כסף....).
 

meandmeandme

New member
../images/Emo41.gif עוד קצת חדשות ../images/Emo41.gif

אני בטוח שרובכם שמעתם לפני כמה זמן על סידרה של בובות החומה שאמורות לצאת לשוק. ובכן.. מה2\11 ניתן כבר להזמין אותם מהאינטרנט במהדורה מיוחדת ומוגבלת. להזמנה יש לפנות ל: http://www.thewalldirect.com/
 
אהמממ...

תודה על החדשה, יאיר. אך, שים לב, שהלינק שנתת הוא לאתר מסחרי, ויש בכך משום מתן פרסומת למוצרים הנמכרים על ידו. בפעם הבאה, בלי לינקים כאלו, אוקיי?
 

Miss CB

New member
מה יהיה?!

בובות? באמת? לא ברור לי העסק הזה. מילא האיחור האופנתי של 21 שנים (האם משהו חדש קרה לאחרונה בקשר לסרט ו/או האלבום שפיספסתי?); למה בובות? ברצינות עכשיו, תודו שזה די תקוע לקנות פסלים קטנטנים של ראשי-תחת, פטישים וכו'.
 
סליחה על העיכוב

בהעלאת הפרוייקט. התכנון והניסוח לוקחים לי יותר זמן ממה שחשבתי - אבל זה בדרך.
 
למעלה