לדעתי...
לוחם שלא מוציא החוצה את צרותיו בכל דרך שהיא, כולל בכי, הוא לוחם שבזמן קרב לא יהיה שקול, אלא אגרסיבי ועצבני, מפני שיש הרבה עול שעצור בתוכו. כאשר לוחם בזירה מפסיד, זה לא סוף העולם, אבל זה עדיין עצוב כי פיספסת את מה שעבדת עליו במשך זמן רב, אבל אל לנו להשוות קרב זירה לקרב מציאותי, שכן בקרב מציאותי, כמו שנזכר קודם, בקרב מציאותי (ברחוב או במלחמה) אנשים חפים מפשע יכולים להיפגע. במקרה כזה המצפון של הלוחם (שלא אמור להיות מפותח במיוחד, לדעתי) צריך להתחיל לפעול, אבל לא בצורה משמעותית, אלא בצורה שתפעיל את ההיגיון שלו בפעם הבאה שיתקיף במקום ציבורי. במקרה כזה לוחם עם ניסיון באמת יעשה את הנ"ל, אך לוחם בלי ניסיון, שעוד לא התנסה כל-כך בהרג, ובמיוחד לא של אנשים חפים מפשע, עשוי לבכות בפעם הראשונה והשניה ולאחר מכן הוא יהפך ללוחם מנוסה. עוד עניין שאפשר לייחס לעניין המנוסה והבלתי מנוסה הוא עניין ההרג הכללי. כאשר לוחם בלתי מנוסה (גם שכיר חרב) יהרוג את ה"טרף" שלו בפעם הראשונה, הוא ירגיש איזה משהו בלב, ואחרי זה, כאשר הוא יהיה לבד, הוא ילך ויוציא את זה בבכי. אני לא מדבר פה על כל הלוחמים, אלא על הרגשניים קמעה שבניהם. לאחר אותו הרג ראשון הלוחם יבחר להישאר או לעזוב את אותה "עבודה". זהו למעשה המבחן הראשון שהלוחם מציב לעצמו וצריך לעבור אותו. לסיכום - גם לוחמים הם בני אדם, וכל בני האדם בוכים. בטקסט שלמעלה דובר על לוחמים בלתי מנוסים שבוכים, אך גם לוחמים שחרבם מגואלת בדם בוכים. בכי הוא מצב של שחרור לחץ, וכמו מכונות קיטור, גם בני אדם צריכים להוציא לחץ. אינני יודע הרבה על טאי-צ'י, אך לפי ידיעתי המועטה טאי צ'י הוא דרך לשחרור הגוף ולשחרור לחץ, אז הקונג-פוייסטים לא יבכו הרבה כי יש להם דרך אחרת לשחרר את הקיטור, אבל ללוחמים בהחלט מותר לבכות. ואם תשאלו אותי, אני אעריך מאוד את אותו דאן 8 שיבכה לאחר קרב חשוב שהפסיד בו, או שניצח בו...........