הקפצת שרשור

ngנוצה1

New member
שלום רב לכולכם , אני מקוהה שהעגעתי למקום

הנכון , יש לי שאלה אעשה זאת בקצרה ואם זה המקום ארחיב בהמשך , אני בת 37 עם אמא בת 60 , שאובחנה לאחרונה עם אלצהיימר (צריכים לעשות לה עוד את הבדיקה של המח עצם חאיבחון סופי , אבל לפי הקוגניטי זה זה) אני בקשר מאד טוב עם אמא , היא נמצאת עם מטלת כבר 4 שנים , (עקב דיכאונות מתמשכים ותקופה של נטיות אובדניות ) כרגע המצב שלה די יציב חוץ מזה שהיא לפעמים מתבלבלת , מדמיינת כל מיני דברים (בהתחלה חשבתי שזה דמנציה , על כל מקרה אני כבר תקופה ארוכה מאד רוצה שאמא שלי תעבור לגור איתנו , איתי עם בעלי ועם 3 הילדים ביחידה נפרדת (חדרי שינה שירותים אמבטיה מטבחון ופינת ישבה ) עם המטפלת שלה , כי אני יודעת בליבי שקרבה אלי תעשה לה טוב , יש מצב ממושך אצלה בבית ושגרה שממש לא טובים לה . בקיצור מה דעתכם , מניסינכם במידה וזה אכן המקום. חשוב לי לציין שכל השנים טועד היום אנחנו בקשר מעולה ומאד מיוחד ואני לא מוכנה לחשוב ששמים אותה באיזשהו מוסד, היו בעבר תקופות שהיא גרה אצלנו עוד לפני שהיתה מטפלת כך שאני די יודעת , מהבחינה הזאת למה אני ניכנסת.

ngנוצה1

New member
תודה עבור תגובתך , אבל בהיותי פעילה גם

בפורומים אחרים אנני מעוניינת לבטל את החתימה , , אתם כמובן רשאים למחוק את הודעותי עקב "הפירסומת" שאני מכניסה לפורום זה , נראה לך שזה הפורום המתאים לפרסום מוצרי יום הולדת לילדים??????!!!! לי ממש לא נראה , אלא אם כן אני פונה בשאלה אמיתי ופניה לעזרה . ולפרטים נוספים , לגבי מצבה של אימי , אם זה בכל זאת מענין מישהו, אימי עברה איבחון קוגניטיבי ברמב"ם לפני כשבועיים והרופאה איבחנה את אימי כלוקה באלצהיימר , היא צריכה לוודא זאת סופית ע"י הבדיקה מעמוד השידרה (כדי גם לדעת איזה סוג). זאת בנוסף למחלה דכאון משתמשכת (כ-10 שנים) ממנה היא סובלת ומטפלת. אשמח אם תתייחסו לשאלתי ואם לא זה גם בסדר , פירסום לימי הולדת לילדים???? בפורום של תמיכה לאלצהיימר??? ממש לא נראה לי. שיהיה לך ולכולם יום טוב

ענתי44

New member
לוקחת סיכון שתפוז ימחוק

רק לפני שעונה לך ומברכת אותך בברוכה הבאה. רוצה לתמוך ביענקלה. כי מדובר בחוקי הנהלת הפורומים של תפוז האוסרת באופן מוחלט על פרסומת בלי קשר למהות העסק. אני מאמינה שאת באמת מחפשת סעד לגבי האלצהיימר אבל תמים מידי לא לחשוב שלא תהיה לך התנגדות על הדרך לקבל עוד לקוח. כי אנחנו אולי "אלצהיימרים" כלומר בני משפחה לאלצהיימר אבל גם הורים, דודים וסבתות לילדים שחוגגים יום הולדת. מנהל הפורום מחמיר עם פרסומות ולכן אך טבעי ולא משהו אישי שנאמר לך לגבי זה. ועכשיו ברוכה הבאה. השאלה הגדולה היא עד כמה הפרדה בין אמא ובים משפחתך, כי מי שישלם את המחיר זו משפחתך, בעלך וילדיך הרכים. מחלת האלצהיימר לא משהו קל. ואת צריכה ליצור חיץ ממשי וברור בין הטיפול באמא שלך ( וגם אם יש מטפלת צמודה את תרוצי הרבה ) ובין חיי המשפחה שלך. אם באמת תהיה הפרדה בין הבתים. עם אפשרות לקרבה מחד אך בידוד מושלם מצד שני, ואם בעלך שותף להחלטה הזו, וחושב שזה בסדר, אז בהחלט אפשרי. אם זה יגרום לפגיעה בחייך ובמשפחתך נראה לי שעדיף למצוא סידור אחר. אני מכירה משפחה שקנו וילה עם יחידת דיור נפרדת להוריה של האם, לאחר שהסבתא עברה אירוע מוחי קשה. מדובר שם במשפחה עם ילדים בוגרים, למעט הנכדה הצעירה. לסבתא החולה, אך הצלולה יש מטפלת וגם הסבא- בעלה חי איתם. זה לא תמיד קל אבל זה הצליח. במקרה שלך מדובר בילדים קטנים ובאמא עם אלצהיימר ורקע של דיכאון. אל תמהרי לעשות את הצעד הזה ולפני שתחליטי תחפשי עוד אופציות.

ngנוצה1

New member
הי ענת , קודם כל תודה עבור קבלת הפנים החמה

חשוב לי להבהיר ולחדד שמעולם לא הייתי חושבת לעשות שימוש כ"כ ציני ולא מתחשב בניסיון לפירסום בכזה פורום לא קל , ישי פורומים אחרים שהם קלילים יותר , ובחלקם אני פעילה כחלק מהכיף שלי , וכחלק מהקשיים האישיים שאני חווה( כאמא לילד עם תסמונת טורט),. ולאחר ההבהרה: כאן בקשה אישית מהגולשים בפורום זה , מבקשת לא ללחוץ על הלינק הוא לא רלוונטי לגולשים באתר . (וזה לא טיזר!!!!!!!) ולעיניננו , בזה הרגע אני מדברת עם אמא שלי היא אושפזה היום ברמב"ם לצורך ביצוע הבדיקה מעמוד השידרה , מקווה שיהיו תשובות מהר. גם הרעיון שלנו הוא לקחת וילה/בית שתהיה יחידת דיור נפרדת לאמא ולמטפלת עם מטבח ופינת ישיבה נפרדת עם דלת מקשרת בנינו , אני לא מסוגלת לחשוב על מוסד עבורה , אני מתארת שזה לא יהיה קל , אבל גם עכשיו לא קל לי בעיקר נפשית שאני לא תמיד יכולה להתפנות להקשיב לה , ולהיות איתה, זה מאד מורכב גם בגלל כל המצב עם אבא שלי והאחים שלי....... אני פשוט לא יודעת עד לאיזה מצב יכול להידרדר האלצהיימר , למה אני צריכה לצפות , טרם קראתי מיידע מפורט על האלצהיימר כי עוד אסחנה של 100% אבל זה משהו שמאד הייתי רוצה לעשות ואני יודעת שגם היא רוצה. היא במצב של לתקשר ומאד אוהבת את הילדים, אני יודעת שהקירבה אלי ולילדים עושה לה טוב. השאלה האם זה יעזור לאורך זמן?

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום נוצה1

לא היית ממליצה לך לקחת את אמא למגורים משותפים בביתך או ביחידת דיור סמוכה לביתך. זה יפגע בילדייך הרכים בבעלך ובחיי הנישואים שלכם. אני אומרת לך זאת מנסיון רב שנים בתחום. את רוצה שאמא תהיה קרובה אלייך תשכרי לה דירה ברחוב לידך. את חייבת להמשיך בחייך והטיפול בעלדייך וחיי הזוגיות שלך ושל בעלך. כל קרבה מסוג שתארת תסחוב אותך אוטומטית לאמא על חשבון תפקוד במשפחה שלך.. זהבה

ngנוצה1

New member
תודה גם לך זהבה , עבור קבלת הפנים

הנעימה, ועעל הבנתך את המצב. בגלל חוסר הידע שלי והניסיון אני פונה ומציעצת , השאלה היא אילו אלטרנטיבות הולמות יכולות להיות לאדם במצבו של אמא? היא כל הזמן אומרת לי שהיא שמה את נפשה בכםי ושאני לא אתן שיכניסו אותה למוסד, זה כבר שנים שאני נקרעת מהמצב. וברור לי שזה לא ילך וישתפר, אבל כמה גרוע זה יכול להיות? כי כרגע היא סתם מבולבלת מידי פעם אבל רוב הזמן היא פשוט יושבת כמו עציץ , במצב בילתי מזיק בעליל, להפך כשהילדים בקרבתה יש לה ממש אור בעיניים היא מתקשרת איתם מעולה וגם עם הקטנה , אני חושבת שגריה מסוג זה טובה לה , הלא כן? האם טיפול תרופתי עוזר לעקב את התקדמות המחלה? האם עוזר לחלק מסימפטומים? אני בינתיים נמנעת מלקרוא חומר רפואי , ויותר מעניין אותי מה משפחות שחוות את המחלה ביומיום חושבות . תודה עבור היעוץ והקדשת הזמן.

אירילה

New member
שלום לכולם וברוך הנמצאים

נמחקו בשרשור זה תגובות שלא היו במקומן ואני רוצה להתנצל בפני נוצה1 על קבלת הפנים "החמה" שזכתה , אני מקווה שכניסתך לפורום תמשיך ברגל ימין ,לפחות מבחינתי. אנחנו פורום תמיכה והייתי מצפה לתת יחס חם ואוהד לכל מי שיכנס בעתיד לפורום ולו לכניסה חד פעמית. על מנת ליידע אתכם בנושא הפרסומות - חל איסור בפירסום בגוף הפורום אך מותר לחתום בלינק פרסומי ,זו החלטה של הנהלת הפורומים ואין לנו אלא לקבלה בהכנעה ולכן נא לא לחרוץ דין בטרם עת. קראתי גם את השרשור הקצר על מי שחיפשה חומר על האלצהיימר , העקיצה היתה מיותרת ואני קורא לכולם בפורום לקבל ביחס חם ולא להעיר בצורה פוגענית. תמיד תחשבו איך הייתם אתם מרגישים לו הייתם אתם מקבלים תגובות שכאלו. תודה על תשומת הלבוגלישה נעימה גרשון

ngנוצה1

New member
גרשון היקר , גם אני , בלי להכירך אישית, שמחה

שחזרת , מקבלת את ההתנצלות, וכן את קבלת הפנים הנעימה שלך.

ngנוצה1

New member
כפי שציינתי , אמא עברה את הבדיקה ברמב"ם

הבנתי ששולחים את הנוזל לבי"ח הדסה ותשובה תינתן בעוד כחודש , אשמח מאד אם מישהו יגיב לשאלות ששאלתי במהלך שירשור זה. תודה

מעניין איזה בדיקה זו

אני לא שמעתי על בדיקה שבה מאבחנים אלצהיימר או דמנציה באמצעות נוזל עמוד השדרה לכן , זה מעניין צאד ואנא רשמי פרטים נוספים תודה, בשורות טובות, טובה

pisikusha

New member
בדיקה זו תכליתה לאבחן אם יש דלקת או זיהום

במוח.אבל למה להמתין חודש לתשובה-אצל אם בן זוגי זה לקח מספר ימים.

תודה על התשובה

אז אם אני מבינה נכון , זה בא לשלול משהו אחר במוח ואז אם כל הבדיקות "תקינות" , המסקנה היא שזו דמנציה???

ענתי44

New member
אם אני לא טועה טובה

הבדיקה באה לאשש או לשלול דלקת קרום המוח. אבל יתכן שיש עוד בדיקה דומה שנועדה לבדוק דבר אחר.

pisikusha

New member
אכן כן,עורכים גם סי.טי על מנת לבדוק

אם יש תפיסת מקום במוח כלומר גידול כלשהו שיכול להשפיע על תיפקוד המוח.

עד כמה שאני יודע, בדיוק כך

בדיקה ודאית ניתנת לביצו כיום רק בניתוח לאחר המות. כאשר לא מוצאים סיבה נראית במוח, וההתנהגויות מתאימות לאלצהיימר, המומחה מרשה לעצמו לאבחן אלצהיימר. לפני שיש תוצאות נוהגים להשתמש במילה הכללית דמנציה.

ענתי44

New member
נכון, גם אמא עברה בדיקה כזו

בתקופה של טרום איבחון האלצהיימר כדי לשלול מחלות אחרות. זוהי בדיקה ארוכה וכואבת. הוציאו אותי החוצה ואמא, שכל כך משתפת פעולה עם רופאים, צעקה ובכתה די ואני מאחורי הדלת במסדרון בכיתי. התשובות אצלנו הגיעו תוך ימי האישפוז שביה כמדומני כשבוע. ngנוצה1 האם את בטוחה שאמרו לך שזו בדיקה לאבחון אלצהיימר? כי בדיקת אלצהיימר היא או בבדיקת סיטי. ובעיקר בבדיקה של מספר שאלות ומשימות בה בוחנים את מנת המנטל של הנבדק. בדיקה שלוקחת כמה דקות.

אנחנו ,כלומר בעלי, והבדיקה...

בזמנו בתחילת ינואר 2009, בעלי עבר את הבדיקה בבי"ח בני ציון, זה היה בדיקה של נוזל עמוד שידרה, והיא בא לבדוק איזה מחלות יש ואיזה אין, לאו דוקא אלצהיימר, אם איני טועה היא כללה גם פרקינסון, הבדיקה עצמה לא נוראה כ"כ עם הרדמה מקומית, והתשובה הגיעה תוך שבוע עשרה ימים, ושלללה את כל האפשרויות השאירה רק דימנציה פרונטלית, כלומר אימתה את התשובות שקיבלנו מרמב"ם מהסי.טי. והקוגנטיבית, אני מבינה שאימך עשתה בדיקה קוגנטיבית ברמב"ם, ואםשם איבחנו אצלה אלצהיימר אז קרוב לוודאי שזה אכן כך, יש שם פרופ' נהדרת בעל שם עולמי, והבדיקה הנוספת היא רק לאמת את האבחנה של הפורפ'. אז שיהייה לך בהצלחה, הבדיקה הזאת היא קצרה עד חצי שעה , ואח"כ נחים עוד קצת במח' ומשתחררים, זה לא סיפור!

גם ישראל עבר את הבדיקה בעמוד השידרה

לפני שאמרו לו בבית חולים שיש לו אלצהיימר,לאחר שבוע אמרו לו יש לך אלצהיימר

למעלה