הצילו!!!

../images/Emo124.gif הצילו!!!

אני מתכוננת לקחת משכנתא לא קטנה. זה שאני צריכה לקחת בריבית קבועה כבר הבנתי. איזה בנק הכי כדאי? אני עושה סקר ורק מתבלבלת יותר ויותר. מישהו יודע? ממליץ? תודה!

kleo patra

New member
טוב, אני אשית

לקחתי בטפחות (לא רוצה לעשות פרסומות) - היה להם שירות מצוין ומהיר אבל לקחתי סכום X בריבית קבועה ל- 5 שנים (היתה ריבית מצחיקה) וסכום Y בריבית משתנה ל- 7 שנים. מה שטוב, שבריבית המשתנה (פריים) אם יש לך עוד כמה זמן סכום כסף- את יכולה להוריד את המשכנתא בלי קנסות וכיו"ב. מאז לדעתי (לפני 3-4 חוד') הריביות עלו במקצת, אך הן עדיין נמוכות. השאלה, כמה את צריכה ומה סוג הפריסה שאת רוצה וכו'... תוכלי גם לפנות במסר אלי. בהצלחה!! :-ׂ)

kleo patra

New member
הא--עוד דבר חשוב

לא כדאי לקחת את הכל בריבית קבועה- ריבית הקבועה צמודת מדד והמדד עולה . עלייך לקחת את הסכום שאת רוצה ולפרוס אותו לשני אפיקי החזר- אחד קבוע +צמוד מדד והשני- לא צמוד מדד -אלא בריבית משתנה - אמנם הריבית גבוהה אך לא היא לא צמודת מדד כך שדבר מקזז את משנהו.. מקווה שהבנת..

../images/Emo24.gif תודה! ובוודאי שתקבלי גם מסר.

מה חשבת? עד שסופסוף מישהו מדבר אלי בשפה של בניאדם.

calya

New member
תעשי סקר.

זה נורא פשוט, תפני איזה יום יומיים. תקבעי פגישות ולכי - מפגישה לפגישה עם תיק שמכיל כל מה שצריך ותקבלי הצעות. זה ממש ממש שוק... את הולכת לבנק אחד ואומרת לו "בבנק השני נתנו לי ככה" ופתאום הריבית יורדת. ואני מעדיפה כן ריבית קבועה. לא אוהבת את החלוקה לאפיקי ריבית כאלו ואחרים, בסופו של דבר לאף אחד אין כוח לבדוק ולעדכן את אפיקי הריבית שלו במשך השנים והתוצאה היא שלאורך שנים (נגיד אחרי 5 שנים) את בסופו של דבר תקועה באפיק גרוע ביותר, שהשתנה ולא היה לך מושג ואין לך את הכוחות לבדוק ולשנות וגם לא את המודעות. לפחות בריבית קבועה אני יודעת מה אני משלמת ואיך.

calya

New member
וכמה דברים נוספים:

גם אני צריכה לקחת משכנתא ממש גדולה בעוד כ-3 חודשים (כשהשלד של הבית יהיה גמור. כי ככה המשכנתא היא "משכנתא" ולא "ליווי בניה" שזה צרה צרורה). אז: א. זו *באמת* מסחרה. אבל לעיתים את הבנק שהעו"ש שלך בתוכו את יכולה ללחוץ הכי הרבה וגם לקבל מבצעים (נגיד בבנק שלי מוכנים לתת לי סכום מסויים מההלוואה, לערך רבע, בריבית מגוחכת ממש ואת השאר בריבית רגילה כמו שהציעו לי בנקומות אחרים). ב. תחכי קצת אם את יכולה. המשבר העולמי אולי יוריד (שוב) את הריבית משמעותית. שווה לחכות קצת לראות לאן נושבות הרוחות כי כרגע הכל מאד לא יציב (רגע אחד מניות הנדל"ן קופצות ב-33% ושניה אחרי זה צונחות בחזרה ועוד 11% וזה רק דוגמא מהשבועיים האחרונים). ג. תבדקי טוב טוב, אם התפתית ללכת על ריבית משתנה - מה זו הריבית הזו. לעיתים מדובר בערכים שהבנקים קובעים (כקרטל) על דעת עצמם ולא תלויים בכלום. זו דרך מאד מסוכנת ללכת בה... ד. תדאגי לבדוק היטב מתי ואיך תחנות היציאה שלך ומה הקנסות. אפשר ללחוץ הרבה את הבנקים בנקודה הזו וזו נקודה מאד חשובה כי גם אם את לא תחזירי את המשכנתא (והממוצע להחזרת משכנתא בישראל הוא 5 שנים שתדעי...) את תוכלי למחזר אותה בקלות אם הריביות עוד ירדו בעתיד.

עוקצני

New member
במצב של היום

אני הייתי הולך על לימן ברדר, או כל בנק אחר שעומד בפני פשיטת רגל. אם עוד לא קנית, כדאי להמתין...המחירים עומדים לצלול

או שלא

ישנה גם האפשרות שהמחירים יעלו דווקא רק כדי למנוע מאנשים לקחת משכנתא ולכוון אותם לשכירות עד שהמצב יתייצב.

calya

New member
או שלא כי מחירים הם לא רק פונקציה של מצב המשק

אלא גם של היצע וביקוש. יש הרבה מקומות בארץ שיקרים כי אין בהם יותר קרקע והבניה היא צמודת קרקע, למשל. ויש הרבה מקומות בארץ שהביקוש כל כך גדול כבר שנים רבות ומשברים עמוקים מזה לא טילטלו אותו משמעותית (למשל ת"א). ואנשים צריכים לגור... אם הם לא יוכלו לקנות הם ישכרו. זה לא ישפיע על המחיר בו אדם רוצה לקנות... מי שנואש למכור מפסיד תמיד, לא משנה מה רמת המחירים (ולקנות ממנו נקרא "פוקס" מה שלא תעשה). ומי שלא לחוץ למכור - ישכיר בינתיים... עד שהמחירים יגיעו למה שמתאים לו. כך או כך, לא בטוח שהמחירים ירדו. שנים רבות כולם מדברים על בועות נדל"ן ועל ירידת מחירים שהנה באה... ומי שמשקיע בנדל"ן ב-50 השנים האחרונות בארץ יודע שהנדל"ן, למש שסבלני, תמיד עולה ועולה ועולה. למעשה, ישראל היא אחד השווקים הכי לוהטים היום בעולם לקניית נדל"ן כי אנחנו שוק שנחשב מתפתח מאד בתחום.

עוקצני

New member
משברים עמוקים מזה?

מדובר על המשבר הכלל עולמי הכי גדול בשמונים שנים האחרונות. אבל מה אני מבין, הכי טוב להיות אופטימיים, גם כשאין בסיס.

נוב אמת!

אנחנו בפורום גרושים צעירים פה. משבר כלכלי עולמי זה המשבר הכלל עולמי הגדול בשמונים השנים האחרונות??? סליחה, כן! קצת פרופורציות פה!

אבישג03

New member
אי אפשר לעצור את החיים- אבל זהירות אף פעם לא

מזיקה. נכון יש משבר , אבל ממשיכים ליחיות ועם זאת כדאי לבדוק היטב מי יכול לתת לי את השרות היציב והכדאי ביותר. אני אפילו שמעתי שניתן לדרוש הנחה באופן מיחד ולפעמים זה עובד, ממש לנהל משא ומתן. מכל מקום כיפור קרב וגם שם אנו צריכים לשאת ולתת, בעיקר עם עצמנו- גם שם אפשר לבדוק כדאיות. גמר חתימה טובה

calya

New member
בישראל ? אני בעצמי זוכרת לפחות שלושה

(82', 94', 2001...). אלו היו מפולות ענק. ב-2001 הנסד"ק התרסק, פשוט התרסק. והנה, חזרנו שוב לאיזו תקופה של פריחה. אז יש מפולת. אני, לא מתרגשת. אני תמיד אופטימית
עד עכשיו זה שירת אותי מעולה...
כלומר האסטרטגיה שלי אומרת להחליט מה רוצים בחיים ולהשיג אותו ולתת לכל מה שמסביב להסתדר לבד. (אני לא באמת טיפשה קוסמית. אבל אני כן באמת גיליתי ש"חשיבת שפע" כמו שקוראים לזה בניו אייג'יות מצויה, או במילים אחרות: להתעקש על מה שאתה רוצה ולא להתיאש מלמצוא דרכים להשיג את זה, עובדת.)

kleo patra

New member
../images/Emo45.gif למרות ש

ב 82 , הייתי רק בתחילת בית הספר
אך אני תמיד טוענת שיש איזון, תמיד יש תיקון לאחר שפל, זו החוקיות ואגב לא רק בכלכלה, אלא בכל תחום אחר בחיים.

למעלה