חדשות ברסלב
New member
../images/Emo124.gif העדכון
ברדיו ברסלב מתכוננים לראש השנה מרדיו ברסלב מדווחים לנו על בניית מערך השדור ישיר מאומן לארץ בימים שלפני ראש השנה. אנשי הרדיו נוהגים להעביר את השמות של המאזינים לציון רבינו, כמו גם לומר עבורם התקון הכללי. וכמובן העלאת רבנים מהציון שיעשו פדיון נפש בעבור המאזינים. כמו כן, רדיו ברסלב ישלח בשבוע הבא אלפי מכתבים למאזינים עם סדר עריכת ליל ראש השנה עם כל הסימנים. לקראת ראש השנה, החל רדיו ברסלב בסדרת תכניות לקראת הנסיעה לציון רבינו הקדוש באומן. עם תוכניות שיסבירו על הנסיעה, על קדושתה וגדולתה ועל קדושת המקום. התכנית המרכזית בסדרה מתקיימת מידי יום שני בשעה 20:30 בערב, בהנחית הרב אהרון פנחס ובהשתתפות נחמן אלחדד מ"דרך צדיקים". גם בתכניות אחרות, כמובן, מוזכר גודל ענין ראש השנה של רבינו וגודל החיוב ומעלת ההשתתפות בקיבוץ הק'. ועוד התוכנית 'ארוח זמרים' חזרה לאחר שלושת השבועות. כמידי יום ראשון בשעה 20:30 בערב. בשבועות הקרובים יתארחו בתוכנית כמה וכמה זמרים מאנ"ש כמו דני ממן (שהוציא דיסק חדש), המדריגות, ועוד. רדיו ברסלב מתכנן השקתו של אתר אינטרנט חדש. מי שיכול לעזור בענין, מתבקש לפנות למייל [email protected]
הרה"ח ר' מיכל דורפמן בקריאה נרגשת למשפיעי אנ"ש: "הרחיבו הדיבור בענין האחדות" ידוע מה שאמר רבי אברהם בר"נ "אי אפשר לתאר כלל מה היינו יכולים לקבל מרביה"ק אם היינו מחזיקים עצמנו יחד באהבה ואחדות". אשר על כן, ולאור מעשה בע"ד, המנסה לזרוע מחלוקת בין ציבור אנ"ש, יצא זקן משפיעי אנ"ש, הרה"ח ר' מיכל דורפמן שליט"א, בקריאה נרגשת למשפיעי אנ"ש לנקוט צעדים ו"לעורר ולחזק ולהרחיב הדיבור מאד" על ענין האחדות בין אנ"ש. ענין האחדות, כותב ר' מיכל, "הוא העיקר שבעיקרים בדעת הצדיק, שבלא זה אי אפשר בכלל לזכות לאור הצדיק, אבל עם כל זה הבע"ד מעלים זאת מאד, ואפי' [ש]כל אחד יודע זאת, אבל ענין זה צריך להיות ראשון להתחזק בזה". לאו זאת, מופנית קריאתו אל משפיעי אנ"ש, המשפיעים מתורת רביה"ק לעדרים, לשים דגש על ענין האחדות: "אנא, הרחיבו הדיבור בענין זה ולעורר שכל אחד ישים ליבו לזה ולבקש ולהתחנן הרבה בהתבודדות על זה. ובוודאי הקב"ה ישמע לקול שוועתינו, ויתרבה האהבה והאחדות שבין אנשי הצדיק".
מפיצים את ה"כרוז" למעלה ממליון עלונים, שמטרתם להסביר את ענין העליה הקיבוץ הק' בראש השנה אצל ציון רביה"ק, הופצו השנה ברחבי הארץ. העלונים, שרובם יצאו בהדפסה צבעונית מהודרת, מומנו חלקם מגופים פרטיים חלקם על ידי "איחוד חסידי ברסלב" וחלקם על ידי ארגוני הנסיעות. כידוע, הזהיר רבינו הק' "לעשות כרוז, שכל מי שסר למשמעתו ומקורב אליו, יהיה על ראש השנה אצלו". אנ"ש, הרואים בענין הקיבוץ הקדוש את אחד מיסודות תורת רבינו הק', כפי שכותב רבי אברהם בר"נ, מפיצים כל שנה את דבר הכרוז, כאשר בכל שנה מצטרפים גופים נוספים למערכת ההפצה הזו. בשנה בה נכנס הרב אריה דרעי, שמזהה עצמו כחסיד ברסלב ונוסע מדי שנה לאומן, לבית הכלא, הופץ עלון ובו דברים שאמר דרעי בשבח העליה לאומן. בכלל, תרם אריה דרעי את שמו כאיש ציבור ידוע ואהוד על שכבות רחבות בעם, למען מסע הסברה להרחבת מעגל העולים לציון רביה"ק. מארגני מסע ההסברה טוענים כי בעקבות דברי דרעי הצטרפו מאות איש לעולים אומנה. הכרוזים מתמקדים בדרך כלל בשלשה דברים: מאמרים בשבח העליה ובדבר גודל התיקונים הרוחניים שהבטיח רביה"ק; סיפורי מופתים שאירעו לעולים לאומן; וציטוטים, כמו דברי דרעי. "מדי שנה", אומר לנו אחד ממדפיסי הכרוזים, "נוספים לי סיפורים חדשים. אחרי חג השבועות, כאשר חזרתי מאומן, ישב לידי אברך. כדרכו של חסיד ברסלב שאלתי אותו מאיפה הוא והוא התחיל לספר לי שהוא ראה את הכרוז הזה בערב ראש השנה, התחיל לברר על ברסלב, "הציץ - ונפגע" ומאז הוא נוסע בקביעות." אם לפני שנתיים הודפסו (סך הכל) כ-150 אלף כרוזים, הרי ששנה שעברה כבר הודפסו כחצי מליון והשנה, כאמור, עומד מספרם על למעלה ממליון. המספר, כך צפוי, רק יגדל ואיתו גם מספר הנוסעים לאומן. "ההצלחה גדולה", אומר ח., שמדפיס מזה כמה שנים עלון הסברה, מכספו הפרטי, "אני לא משאיר כתובת על הכרוזים, אבל ממה שידוע לי, עשרות נסעו לאומן בשנה שעברה בגלל הכרוז, וזה מה שאני יודע. יש לי יסוד סביר להניח שעל רבים אחרים איני יודע". מאיפה הכסף? "חוסכים. אם רבינו הזהיר לעשות כרוז, אני עושה. רק אני והבורא יודעים כמה רבינו עשה בשבילי, זה המשהו הקטן שאני יכול להחזיר לו. ובכלל, אני מאמין שאם רבינו אמר שבראש השנה הוא עושה תיקונים "מה שבכל השנה אי אפשר", למה שרק אני אהנה מזה?" ואיך אתה מפיץ? "שנה שעברה התחלתי לבד וכמה חברים ביקשו ממני לעזור. חילקנו בכל הארץ, בטרמפים, בבתי כנסת, בכנסים, בכל מקום אפשרי וברך ה' ראינו תוצאות." השנה, הצטרף גם "איחוד חסידי ברסלב", שהקים את "איגוד נוסעים של חסידי ברסלב" ואת "נוסעים למען נוסעים" על מנת להוזיל את מחירי הטיסות. האיחוד החליט שהפרסומת לנסיעות של "נוסעים למען נוסעים" תעשה באמצעות עלונים שיכללו בעיקר מאמרים וגם פרסומת. זה רווחי? "איחוד חסידי ברסלב" אינו גוף רווחי ואינו אמור להיות כזה. אחת המטרות בהקמת הגוף הזה היתה, כלשונו, "להרחיב את מעגל העולים לציון רבי נחמן מברסלב". אם באמצעות הוזלת המחירים ואם באמצעות הסברה. השנה הקצבנו סכום גדול יותר לפרסומת והחלטנו שניתן להשיג את שתי המטרות בדרך אחת. עלוני הסברה, שיביאו נוסעים - שמן הסתם חלקם יסעו איתנו. הרווח הנוסף, כמובן, הוא שכמה שאנו נהיה חזקים יותר, נהווה "איום" על ארגוני נסיעות אחרים שמטרתם היא כספית, על מנת שלא יעלו את המחיר - והכח שלנו מול חברות התעופה, להוזלת המחירים, יהיה גדול יותר. ויש תגובות? כן, כמובן. את העלון הראשון שהוצאנו הפצנו ב-120,000 עותקים בבתי כנסיות בכל הארץ, בשבת שלפני תשעה באב. בימים שלאחר מכן הטלפונים במשרד כמעט קרסו מהעומס. כמובן, לא כולם נוסעים, אבל ההיענות עצומה. גם ארגוני נסיעות אחרים, כמו "מעיינות החיים" ו"דרך צדיקים" משתתפים במימון עלונים שכאלה, תמורת פרסומת לארגון – או מדפיסים עלונים כאלה לבדם, מזה מספר שנים. שאלנו את ח. אם אין בעלונים האלה משום פרסומת נטו. "עלות הדפסת עלון צבעוני - ולעתים חוברת - בכמויות שכאלה, יקרה מדי לכיסו של אדם פרטי. העלון האחרון שהדפסתי עלה לי כ12,000- שקל. הדרך הטובה ביותר לממן חלק מההוצאות, הוא לקבל חסות של ארגון נסיעות. אותי לא מענין עם איזה ארגון יסעו הנוסעים, העיקר שיסעו."
ברדיו ברסלב מתכוננים לראש השנה מרדיו ברסלב מדווחים לנו על בניית מערך השדור ישיר מאומן לארץ בימים שלפני ראש השנה. אנשי הרדיו נוהגים להעביר את השמות של המאזינים לציון רבינו, כמו גם לומר עבורם התקון הכללי. וכמובן העלאת רבנים מהציון שיעשו פדיון נפש בעבור המאזינים. כמו כן, רדיו ברסלב ישלח בשבוע הבא אלפי מכתבים למאזינים עם סדר עריכת ליל ראש השנה עם כל הסימנים. לקראת ראש השנה, החל רדיו ברסלב בסדרת תכניות לקראת הנסיעה לציון רבינו הקדוש באומן. עם תוכניות שיסבירו על הנסיעה, על קדושתה וגדולתה ועל קדושת המקום. התכנית המרכזית בסדרה מתקיימת מידי יום שני בשעה 20:30 בערב, בהנחית הרב אהרון פנחס ובהשתתפות נחמן אלחדד מ"דרך צדיקים". גם בתכניות אחרות, כמובן, מוזכר גודל ענין ראש השנה של רבינו וגודל החיוב ומעלת ההשתתפות בקיבוץ הק'. ועוד התוכנית 'ארוח זמרים' חזרה לאחר שלושת השבועות. כמידי יום ראשון בשעה 20:30 בערב. בשבועות הקרובים יתארחו בתוכנית כמה וכמה זמרים מאנ"ש כמו דני ממן (שהוציא דיסק חדש), המדריגות, ועוד. רדיו ברסלב מתכנן השקתו של אתר אינטרנט חדש. מי שיכול לעזור בענין, מתבקש לפנות למייל [email protected]