הסקר של לירוי!

Liroy25

New member
../images/Emo124.gif הסקר של לירוי!

שאלתי היא כזאת: אקטיבי / פאסיבי זו חלוקה מינית בלבד או שיש בה גם מן הפסיכולוגיה? האם זה נכון שאקטיבים הם אנשים שלא קיבלו את ההומואיות שלהם בשלמות? האם לגיל יש השפעה כשמדובר בזוג בעלי שכבות גיל שונות? (ותודה לנועה רז מ-YNET)

my self

New member
לא יכול להיות עניין מיני בלבד

בפני כל גבר פתוחות שתי האפשרויות. לפיכך, על כל גבר להחליט (לא אחת ולתמיד, אולי אפילו כל פעם מחדש) אם הוא אקטיבי או פסיבי. בהחלטה כזו המשקל לרציונליות קיים אבל נמוך (למשל, השיקול של כאב). כך שכמובן שיש בהחלטה מן הפסיכולוגיה, אבל לא נראה לי שאפשר לשים את האצבע על גורמים חותכים לאקטיביות הוא פסיביות. לכל אחד השיקולים שלו, ונראה לי שניסיון להכליל יוביל אותנו לפסיכולוגיה בגרוש. נכון שיש מקרים שעבורם זה נכון - אקטיבים שקשה להם להתרגל למחשבה שהם הנחדרים, או הפרשי גיל שבגללם הצעיר הוא הפאסיבי. אבל יש גם מקרים שזה לא נכון, ולכן כאמור אי אפשר להגיע למסקנות גורפות.

.m

New member
שאלה יפה...

חשבתי על זה ממש הרבה... אק/פס זו לא חלוקה מינית בלבד. היא גם יכולה להיות ורסטילית - כלומר אתה יכול להיות יותר אקטיבי במיטה, אך יותר פאסיבי בשאר תחומי מערכת היחסים. אתה יכול בולדוזר בעבודה, אבל סופר-פאסיבי בבית... אני לא חושבת שיש קשר בין אקטיביות וחוסר קבלה עצמית. קח לדוגמא סקס סטרייטי (רחמנא ליצלין) - למרות שהחדירה תמיד תבוצע ע"י הגבר (דהה) אני מבטיחה לך שיש המון נשים שהן יותר אקטיביות במיטה מהגברים שלהן... לגבי גילאים שונים - כנ"ל... יש אנשים שהם פאסיביים (או אקטיבים, כמובן) באופי שלהם (בכלל, או בתחומים ספציפיים) וזה לא עניין של גיל. mai

MARMELAD

New member
אני ממש לא מבין אק/פס

אני בהחלט מאמין שאם הזוג מורכב מצעיר / מבוגר , ובמיוחד כשמדובר בנער ומבוגר, המבוגר יהיה האקטיבי והנער הפסיבי. אבל מצד שני אין לי מספיק סטטיסטיקה כדי לאמר בוודאות. לגבי החלוקה של אקטיבי פסיבי, אני חושב שיש המואים אקטיביים. זה לא אומר שהם לא שלמים עם עצמם, זה לא אומר שהם לא הומואים. זו פשוט המשיכה שלהם. ויחד עם זאת חבר שלי טוב אמר לי שתמיד הוא היה אקטיבי עד שהוא פגש את אהבת חייו ומאז הוא גם וגם. אז מה זה אומר?

תשובה

1. נעה רז היקרה היא לא מוואי נט, כמו שהיא מקל"ף. אגב, היא וזוגתה שתי בחורות חמודות ומעניינות
2. אני לא חושב שאקטיבים הם אנשים שלא קיבלו את הנטייה המינית שלהם בשלמותה (אין לי שום נתונים שיגרמו לי בכלל להעלות את השאלה הזו ולא מצאתי בינתיים כזה קשר), אבל אני כן חושב שיש בזה גם אלמנט פסיכולוגי שבמהלך האקט; כלומר - מכר שהיה לי היה פאסיבי וכנוע, במובן זה ש"מה שעשה לו את זה" מבחינת פנטזיות, היו פנטזיות על מציצות שהוא נותן ו"פסיביות" במהלך מין. לעומתו, אקטיבים שאני מכיר דווקא נהנו יותר מפנטזיות על קבלת מציצה (עזבו את הפוליטיקלי קורקט לרגע, אם אי-פעם אחזתם בו) ו"אקטיביות" במהלך מין.

ELP

New member
דעתי ../images/Emo13.gif

אני חושב שזה עניין של פתיחות סה"כ למה ל"התקע" בצד אחד אם אפשר להנות מ"כל הכיוונים" .... נהנה מההנאה שנפלה עליי... אייל גאה מתמיד...

למעלה