הכרזה חגיגית......

shelycat

New member
../images/Emo124.gifהכרזה חגיגית......

אני מכריזה בזאת על: תחילת סוף השבוע ובהתאמה גם על התחלת שרשור מתכוני השבוע.

אתי@

New member
../images/Emo6.gif אם כל שבוע נכריז על סוף השבוע

יום קודם, בסוף נכריז על סוף השבוע ביום שבת
תכף אני מצרפת מתכונים

shelycat

New member
וזה רע כי.............?

ובאמת נגמר לי השבוע היום, מחר אני לא לומדת ולא עובדת ואין לי שום דבר דחוף אז בעצם כבר שבת מנוחה לא?

אתי@

New member
פשטידה בטעם מעושן / רות סירקיס

קלתית בצק לקיש: 1/4 1 כוסות קמח 1/2 כפית מלח 100 גר´ מרגרינה 1/4 כוס מים קרים שמים את הקמח בקערה,מוסיפים מלח,חותכים את המרגרינה לקוביות קטנות,מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח עד שהתערובת דומה לגריסים. מוסיפים את המים בטיפטוף,לשים לישה קצרה בידיים וצרים כדור בצק. אם יש לך מעבד מזון ניתן להכין את הבצק במעבד (עדיף!!!). שמים את כל החומרים במעבד המזון ומעבדים עד שנוצר כדור בצק. מקררים את הבצק במקרר עטוף בניילון לחצי שעה. מרדדים לעלה בצורת עיגול מעבירים לתבנית פאי בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים. את הקלתית ניתן לאפות מראש ריקה או עם המלית בתוכה. כשאופים ריקה דוקרים במזלג כדי למנוע התנפחותו באפיה.דרך אחרת כדי למנוע נזילות היא לאפות אפיה עיוורת: מניחים נייר אלומיניום על הקלתי ומפזרים חופן שעועית יבשה. אופים בתנור בחום בינוני-גבוה (190 מעלות) במשך 18-20 דקות. הקלתית צריכה להיות זהובה. מוציאים את הנייר והשעועית לאחר האפיה . מילוי גבינה בטעם מעושן: 3 ביצים 1 כוס חלב 2 כפות בצל מטוגן 2 כפות אבקת מרק בצל 1/4 כפית פלפל שחור 1 שקית ביסלי בטעם גריל (זאת לא טעות - כל הזכויות שמורות לרות סירקיס) 100 גרם גבינה מעושנת פרוסות 2 כפות בצל ירוק קצוץ 100 גר´ גבינה צהובה מגוררת טורפים את הביצים בקערה מוסיפים את החלב ובוחשים מוסיפים את הבצל המטוגן ומתבלים באבקת מרק בצל ופלפל שחור. כותשים את הביסלי לפירורים גסים ומפזרים על תחתית הקלתית. מסדרים מעל פרוסות גבינה מעושנת יוצקים על הכל תערובת הביצים והחלב זורים מעל את הבצל הירוק ומפזרים מעל את הגבינה המגוררת. אופים 30 דקות בחום בינוני (180 מעלות) ממתינים כ- 10 דקות וחותכים למשולשים. במתכון הזה יש לאפות את הקלתית אפיה חלקית של 12 דקות.

כמה חיפשתי את המתכון הזה!!!

איזה יופי- עברתי על כל הספר ולא מצאתי אותו. הפשטידה הזו מאד טעימה (טוב לא מ-א-ד טעימה, אבל בהחלט טעימה) והאטרקציה

אתי@

New member
דוקא הבעלוש מה-זה התלהב../images/Emo45.gif

אבל היא משמינה בטירוף

אתי@

New member
עוגת שזיפים / אהרוני

חומרים: 12 שזיפים גדולים חצויים ומגולענים שליש כוס סוכר 3 כפות ברנדי משובח 1 ושלושת רבעי כוס סוכר 3 ביצים 200 גרם חמאה רכה 1 מכל שמנת חמוצה מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד 1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם) הכנה: 1. משרים את השזיפים, את הסוכר ואת הברנדי בקערה במשך כחצי שעה. 2. שמים בקערת המיקסר את הביצים ואת הסוכר ומקציפים. מוסיפים את החמאה הרכה, המיץ, קליפת הילמון והשמנת החמוצה. רק בסוף מוסיפים את הקמח לערבוב קל. 3. משמנים בחמאה תבנית עוגה בקוטר 26. מפזרים בתוך התבנית סוכר ומטלטלים, שיצפה את פנים הכלי בשכבה אחידה. יוצקים פנימה את התערובת. 4. מניחים על התערובת את חצאי השזיפים. 5. אופים בחום של 180 מעלות 40-50 דקות, בודקים באמצעות קיסם שיצא יבש ומגישים. המלצה: מכיון שהבצק יוצא עבה, כדאי להשתמש בתבנית גדולה יותר ולהגדיל את כמות השזיפים בהתאמה בתאבון

יעלי2

New member
מתכון לסלט תפוחי אדמה / סלט מיונז

4 תפוחי אדמה מבושלים במים, מקולפים וחתוכים לקוביות בצל אחד קצוץ 5 ביצים קשות חתוכות גס 6-8 מלפופונים חמוצים 1 קופסת אפונה וגזר לרוטב: 4 כפות יפות של מיונז/ כמויונז 2 כפות חומץ 2 כפות ממי האפונה וגזר מלח, פלפל חופן נאה של שמיר שטוף וקצוץ דק מערבבים בעדינות את כל חומרי הסלט מכניסים לכלי (כוס) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב מעבירים את הרוטב לסלט ומשהים לפחות כשעה ו...בתיאבון

הילית*

New member
מרק דלעת של בישולה

(אם במרקים עסקינן...) בעלולי היה חולה בשבועיים האחרונים (למעשה עד עכשיו הוא לא כ"כ החלים) והחלטתי להכין לו מרק. אני ארשום את המתכון כפי שאני זוכרת ועם שינויים שאני ממליצה לעשות המרק מאוד קל להכנה חומרים: 750 גרם דלעת חתוכה לקוביות 2 גזרים חתוכים לעיגולים 4 כוסות מים רותחים חצי כוס שמיר (אני שמתי כ- 2 כפות מתבלין של שמיר שמוכרים בשוק האוכל) מלח ופלפל לפי הטעם כף מרק עוף שמים בסיר עם מעט שמן את הדלעת והגזר. לאחר כמה דקות מוסיפים את המים ומבשלים כ- 20 דקות עד שהדלעת מתרככת. מרסקים את הגזר והדלעת וכאן ההמלצה שלי היא לא לעשות מה שאני עשיתי ולמעוח במזלג אלא במג´מיקס (לא להתעצל לשטוף אח"כ...
) או בסטיקר כזה שמועכים איתו פירות וירקות לתינוקות אח"כ מחזירים את הדלעת והגזר לסיר ומוסיפים את השמיר. יוצר מאוד טעים ובאמת פשוט וקל...

Hadar p

New member
היי כולם! חזרתי קצת פחות חולה! אבל

עם המון המון מתכונים מהשבוע האחרון
! אני לא הבן אדם שיכול לשכב במיטה גם כשהוא חולה....
לכן בנוסף לזה שהייתי חולה הכנתי המון אוכל
! אז הנה מה שהיה לנו השבוע (ואני כמעט ולא אכלתי כלום)
: יום ראשון: קציצות עם תפו"א ברוטב עגבניות ומרק שום. - רוברט אמר שהיה מאד טעים אני לא יכולתי להתקרב
יום שני: מרק עם כל הירקות הירקות עברו ריסוק והמרק היה סמיך וכייפי! + ספטה בשמנת פיטריות ופירות ים.
יום שלישי: מרק מאתמול + ניוקי בשמן זית עגבניות ופירות ים
. יום רביעי: מרק חדש כמו אתמול ושלשום + דג דניס אפוי בתנור בשום ועישבי תיבול
(את זה כבר אכלתי והיה מ-ע-ו-ל-ה!
היום....חזרתי לעבודה ואנחנו מוזמנים ליום הולדת אז לא הכנתי....אבל בטח נאכל מרק מאתמול.... מי שרוצה מתכון מסוים רק תגידו ואני ארשום!
תודה לכולם על איחולי ההחלמה!

גלי ב

New member
מתוקה...איזה כיף לראות אותך פה ../images/Emo13.gif

שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב................ תשמרי על עצמך

גלי ב

New member
הדרוש....

תרשמי בבקשה את המתכון של דניס אפוי בתנור.... בעלי היקר צמחוני...וזה ממש ממש ישמח אותו.... תודה , וד"ש חם...

shelycat

New member
דניס זה דג נכון?

גלי, כמי שהיתה לא מעט שנים צמחונית בעברה אני רק רוצה לתקן את הטרמינולוגיה שלכם (אם אפשר? ובלי להעליב או משהו) צמחוני הוא אדם שלא אוכל בשר של בע"ח משום סוג ופעם אחרונה שבדקתי מי שאוכל דגים הוא לא צמחוני הוא פשוט אדם שלא אוכל חלק מסוגי הבשר (עוף? בקר? בקר נמוך?).

גלי ב

New member
הוא לא אוכל בשר...בכלל ../images/Emo70.gif

גם לא רטבים שקשורים לבשר ואפילו לא משהו שבושל בו בשר..(מרק עוף למשל)

shelycat

New member
מה שניסיתי........

מה שניסיתי לאמר הוא שדג הוא בשר בדיוק כמו שעוף הוא בשר בדיוק כמו שבקר הוא בשר, ולכן לא הבנתי למה התכוונת כשביקשת מתכון לדג בשבילו, כי אם הוא אוכל דגים הוא לא צימחוני בהגדרתו הוא פשוט לא אוכל בשר של עופות או יונקים.

גלי ב

New member
טוב..אצלינו הסיפור שונה. לא משנה...

לא ניכנס לזה עכשיו... אבל הרעיון הוא שהוא לא אוכל בשר בכלל.....אוקיי ?

למעלה