החשדות 9.10.05

../images/Emo124.gif החשדות 9.10.05 ../images/Emo124.gif

ניק מייסון עבר ניתוח תוספתן חובב המכוניות הובהל לביה"ח לפני מספר ימים עם דלקת, ונותח בהצלחה. הוא מחלים כעת וישוב לפעילות בעוד ימים מספר. בינתיים, בוטלו ה'הופעות' שלו בחנויות ספרים בגרמניה ופולין, ונדחו למועד אחר. ועוד חדשות מייסון: מחר יוצא לאור אלבום הכולל הופעה היסטורית שנתן רוברט וואייט בחודש ספטמבר 1974, באולם "דרורי ליין" (אולם תאטרון, בדרך כלל). בקונצרט בוצע האלבום Rock Bottom במלואו, כאשר וואייט נעזר בכמה חברים וותיקים, שעם חלקם ניגן עוד ב-Soft Machine ו-Matching Mole, כולם מאושיות האוונגרד האנגלי: מייק אולדפילד, ג'ולי טיפט, אייבור קאטלר, פרד פרית', יו הופר - וניק מייסון שלנו בתופים. ג'ון פיל היה המנחה. מסתבר שהאלבום הסתובב בבוטלגים במשך שנים, ועתה הוא זוכה להוצאה רשמית. זו היתה כמדומני אחת ההופעות האחרונות של וואייט, למשך שנים רבות. הוא החליט שלא להופיע עוד - אולי הרגיש שלא בנוח לעלות על הבמה בכסא גלגלים?. בכל אופן, בפסטיבל מלטדאון אותו אצר ב-2002, הוא כן הופיע. Ca Ira וכו' האופרה של רוג'ר ווטרס נכנסה יש למקום הראשון במכירות אלבומי המוסיקה הקלאסית בארה"ב, עפ"י דיווח מ"בילבורד". רוג'ר ממשיך לתת ראיונות לתקשורת. בראיון באיטליה אותו ניתן לראות בוידאו בלינק המצורף (יש 8 קטעים נפרדים), מספר ווטרס על תולדות העבודה על האופרה, על המסר שלה ("המהפכה הצרפתית היתה הפעם הראשונה שבה היתה הכרה בקיום זכויות אדם גלובליות, ומכאן חשיבותה"). הוא שוטח את משנתו הפוליטית: "אטיין רודה-ז'יל, שכתב את הליברטו, זיהה נכונה את המכשול שעומד בפנינו כאשר אנו רוצים להיות אמפתיים כלפי האחר - הצורך ב'וודאות'. המנהיגים של היום פועלים מתוך עמדות קיצוניות, פונדמנטליסטיות. יש להם 'וודאות' שהם צודקים. וזה מכביד על כל אלו שרוצים לחיות איפשהו באמצע, לשלוח את הילדים שלנו לבית הספר בבוקר ולדעת שהם יחזרו בסוף יום הלימודים הביתה, בריאים ושלמים." הוא גם מדבר על הצורך לגשר על הפערים העצומים ברמת החיים, בין מדינות המערב ושאר העולם. ווטרס טוען שברליוז ופרוקופייב השפיעו עליו מאז שהיה צעיר. לדבריו, הוא גם אוהב מוסיקת מקהלה כנסייתית, כדוגמת הרקוויאם של וורדי, ואת בראהמס ובטהובן. הוא טוען ש"אין הבדל בין מוסיקה קלאסית לרוק. מוסיקה היא מוסיקה, בין אם מנגנת אותה תזמורת סימפונית או להקת רוק." כרגיל, ווטרס רגיש מאוד לביקורת כלפיו. הוא מבטל את הביקורת שהושמעו על האופרה, בארה"ב, ואומר שבמקום להשוות אותו לאמני רוק אחרים שניסו כוחם במוסיקה קלאסית, פשוט צריך לשפוט את היצירה בפני עצמה. "מבקר אחד בארה"ב טען שהיצירה מבטאת בעצם את משבר גיל המעבר שלי, שזה תחליף לקניית מכונית ספורט או משהו. ואני רק רוצה להגיד שהוא לגמרי לא הבין כמה קשה ליצור יצירה כזו, כמה השקעה נכנסת לדבר כזה. ובכל מקרה, יש לי כבר מכונית ספורט." ווטרס נשאל שוב על live 8 ועל עבודה נוספת אפשרית עם הפלויד. הוא חזר ואמר כמה הוא שמח על האיחוד, וכמה הוא נהנה וגם האחרים נהנו. הוא הוסיף: "מקודם דיברתי על הפוליטיקאים הנוקטים בעמדות קיצוניות ולא מתפשרים. כך גם דייב גילמור ואני חיינו ב-20 השנים האחרונות.". הוא אמר שהוא מצטער כיום על הריב ביניהם, על עמדותיו הילדותיות, ושהוא התבגר מאז, ולמד שאפשר לעבוד ביחד גם כאשר הדעות ביניהם שונות. לכן התשובה שלו לשאלה האם הם יעבדו בעתיד ביחד היא "אולי!". ראיון נוסף בוידאו ישנו באתר של רויטרס (איכות הצילומים נמוכה). ווטרס מדבר בו על האופרה, ועל כך שהוא היה מעוניין לכתוב עוד יצירות 'קלאסיות' בעתיד, כי זה מוצא חן בעיניו. ראיון נוסף עם ווטרס נערך בתחנת הרדיו האמריקאית WLUS. ניתן להוריד את הראיון בלינק להלן. זוהי ההקלטה המקורית של הראיון, לפני שנערכה לשידור, ולכן המראיין ו-ווטרס מדברים שם כלמיני שטויות בהתחלה ובמהלך הראיון, שבוודאי הוצאו אח"כ מהשידור. ווטרס מדבר באריכות על האופרה, כמובן, וגם מדבר על live 8. הוא משבח את גלדוף ובונו על ההצלחה של הארוע - גם במונחים של לחץ פוליטי על מנהיגי העולם למחוק את חובות מדינות אפריקה. לגבי האיחוד בארוע, הוא אומר שהפלויד היו חלק קטן מארוע גדול, אבל עבורו זה היה ארוע גדול כי זה היה "נהדר" בשבילו להיות על הבמה שוב עם השלושה האחרים, ולשים בצד את הריב שלהם. לדבריו, עוד כשהתחילו את החזרות היה ברור שזה יהיה מוצלח, ויעבור בקלות. לגבי ההצעות שהוצעו להם להופיע, הוא מתבדח: אנחנו מחכים שיציעו לנו מיליארד דולר... . יותר ברצינות, הוא אומר שהם מחכים להצעה דומה ל-live 8, וגם דייב עסוק כרגע באלבום שלו. הוא אמר שהוא היה רוצה לעשות את זה שוב, "לפני שנהיה זקנים מדי". יותר מאוחר בראיון, הוא צוחק על עצמו על שלקח לו "עשרים שנה להרים את הטלפון המזויין ולדבר עם דייב גילמור." אז כנראה שהוא כן התבגר... בראיון אחר אשר נתן ווטרס היום, לתחנת רדיו דיגיטלי קלאסית, אמר ווטרס שהוא מתכנן להקליט שני אלבומי רוק: אחד על פוליטיקה ועל המלחמות הנוראיות, והשני "על אהבה וסקס. זה יהיה כמו Pros and Cons, רק אחרי 20 שנה." נשמע מפחיד. הוא גם הביע רצון לצאת לסיבוב הופעות נוסף, כי הוא מרגיש שיש לו עוד כוח לכך, והוא מעוניין בקשר הבלתי אמצעי עם קהלו. כן חזר ווטרס והבהיר, שוב, שהוא לא עזב את אנגליה בגלל האיסור על ציד שועלים - זו היתה אי הבנה מצד העיתונאי שראיין אותו. ב-14 באוקטובר ווטרס יתראיין בעוד תחנת רדיו בארה"ב, וניתן לשמוע את הראיון בתחנה באותו יום, בשעה 5 בבוקר לפי שעונינו (בעצם, אני לא יודעת, בגלל השעון חורף). הלינק: http://www.wfuv.org/ עוד שמועות על סיבוב הופעות של הפלויד, ועוד הכחשות של גילמור צהובוני לונדון ממשיכים בשמועות על סיבוב הופעות צפוי של הפלויד. גילמור והדוברת שלו נזעקו להכחיש את השמועות, בהודעה רשמית לפיה "לפלויד אין תכניות להופיע בעתיד הנראה לעין." מה שכמובן לא אומר שהם לא יופיעו בכלל בעתיד, ואולי נהפוך הוא. המעניין חלק ב' מיד

חלק ב'

ראיון חדש עם קלייר טורי בחודש הבא ייצא ספרו של ג'ון האריס, על Dark Side of the Moon, עליו דווח בחשדות בעבר. לצורך כתיבת הספר, ראיין האריס את כל הנפשות הפועלות שעסקו בהכנת האלבום, ביניהן קלייר טורי. קטעים מהראיון יופיעו בספר, ועתה הסכים האריס להעלות את הראיון המלא באופן בלעדי ל-Brain Damage. בראיון, מספרת טורי כיצד הגיעה לאלבום: היא התחילה את הקריירה ככותבת שירים ב-EMI. לאחר כמה זמן עברה לעבוד בחברה אחרת, וכאשר לא היו לה מספיק קליינטים, החלה לחפש עבודה כזמרת ליווי. בסוף שנות השישים הקליטה טורי גרסאות-כיסוי ללהיטי התקופה, עבור אלבומי אוספים זולים (זו היתה פרקטיקה מקובלת באותם ימים). היא לא היתה אוהדת גדולה של הפלויד, ואהבה רק את השיר See Emily Play. לדבריה, אם היו מציעים לה לעבוד עם הקינקס, למשל, היא היתה יותר ממאושרת. אבל, איתרא מזלה והיא קיבלה את הפלויד במקום... אלן פארסונס, הטכנאי, הוא שהמליץ עליה להקלטה, והיא הוזמנה רשמית ע"י אחד מרואי החשבון של EMI. היא מספרת על ההקלטה: "הם לא דיברו הרבה. היחיד שדיבר היה דייויד גילמור. אני לא זוכרת שדיברתי עם מישהו אחר. נכנסתי לאולפן והם אמרו שהם מקליטים אלבום, ויש להם קטע שהם לא יודעים בדיוק מה לעשות אתו. הם אמרו שהאלבום הוא על לידה ומוות, וכל מה שביניהם. ביקשתי מהם שישמיעו לי את הקטע, והם השמיעו אותו. שאלתי אותם מה הם רוצים שאני אעשה, והם אמרו "אנחנו לא יודעים". הייתי אז צעירה וחסרת נסיון. בקשתי מהם להכנס לתא ההקלטה עם אזניות, ולנסות את מה שיעלה לי לראש. הם רק ביקשו שאשאיר את הפתיחה כמות שהיא. ואז נכנסתי לשם והתחלתי לשיר. אבל הם לא היו מרוצים - הם אמרו שאם הם היו רוצים קולות "סול" כאלו, הם היו לוקחים את דוריס טרוי. אז ניסיתי משהו אחר, תווים ארוכים יותר. וכל הזמן חשבתי שאין לי מושג מה אני עושה ואולי כדאי שאוותר. ואז חשבתי לעצמי: אולי כדאי שאעמיד פנים שהקול שלי הוא כלי נגינה. אז בקשתי שהם ינגנו את הקטע מההתחלה. אני זוכרת שאלן פארסונס השיג באלאנס מצויין עם הקול שלי. הסאונד היה מושלם. עצמתי את העייניים - כפי שאני עושה תמיד - והצלילים עטפו אותי מסביב." טורי מספרת שהם עשו כמה טייקים, כאשר גילמור הנחה אותה להיות יותר ויותר "רגשית" עם כל טייק. טורי הרגישה שהיא לא שרה מספיק טוב, ועם סיום ההקלטה היא הרגישה נבוכה. כל העבודה לקחה כ-3 שעות, ובסופה חזרה טורי הביתה לחבר, ואכלה ארוחת ערב. עבור עבודתה, קיבלה טורי 30 פאונד - סכום כפול מהשכר הרגיל, כיוון שההקלטה נעשתה בסוף השבוע. לפני כמה חודשים תבעה טורי את הפלויד ואת חברת התקליטים, בטענה שמגיעות לה זכויות יוצרים על השיר. בראיון עם האריס, היא מספרת שלא רצתה לתבוע אותם במשך כל השנים, הן מפני ששכר הטרחה לעורכי הדין היה גבוה מדי עבורה, והן משום שלא רצתה שתודבק לה סטיגמה של "עושה צרות". רק כעת, לאחר שפרשה משירה, יכלה לממש את התביעה. כזכור, טורי זכתה בתביעתה, ולאחר מו"מ מחוץ לכתלי בית המשפט שולם לה סכום גבוה, ששיעורו אינו ידוע בדיוק אבל ככל הנראה מדובר במאות אלפי פאונד. כמו כן, כיום הקרדיט על כתיבת השיר רשום על שמה, בנוסף לשמו של ריק רייט. את הראיון במלואו אפשר לקרוא כאן: http://www.brain-damage.co.uk/interviews/torry.html חגיגות יום ג'ון פיל החודש - אוקטובר - והחודש הבא יהיו מלאים בארועים לזכרו של ג'ון פיל, השדרן האגדי שנפטר החודש לפני שנה. בין הארועים: - אלבום מחווה כפול לפיל, הכולל כמה עשרות שירים שאהב במיוחד (בביצועים המקוריים). בין השירים: Set the Controls של הפלויד. - סינגל-מחווה: ביצוע מחודש לשיר הקלאסי Ever Fallen In Love של הבאזקוקס, בביצוע פיט טאונסנד, דייב גילמור, ג'ף בק, עוד כמה ששכחתי, וכמובן מחבר השיר, פיט שלי. - "יום ג'ון פיל", יחגג, זו השנה הראשונה, ב-13 לחודש (עוד 4 ימים). במהלך היום יתקיימו ארועים רבים: 1. ב-Queen Elizabeth Hall ייערך מופע לזכרו, בהשתתפות כמה מהאמנים שאהב: ניו אורדר, סופר פורי אנימלס, הפול The Fall, מיסטי אין רוטס ועוד. "רדיו 1" של ה-BBC יקליט את הארוע, וישדר אותו למחרת, ה-14 לחודש. 2. ברחבי הממלכה המאוחדת ייערכו מאות הופעות של להקות אוהדים, כמחווה לפיל. נדמה לי שזה ארוע חסר-תקדים בתולדות הרוק הבריטי. באתר ה-BBC יש כבר מאגר שלם של הופעות, מחולקות לפי אזורים. 3. "רדיו 1" עצמו ישדר באותו יום תכנית בת 6 שעות לזכרו של פיל, החל משעה 7 בערב (לפי שעון לונדון), בהגשת קולגות שלו. במהלך השידורים ישודרו הן קטעים קלאסיים שהוקלטו לתכניותיו של פיל, הן קטעים של להקות חדשות (שכן פיל התמקד בתכניותיו במוסיקה חדשה וחדשנית), וכן ישודרו הופעות-מחווה בשידור ישיר, מרחבי הממלכה. את השידור ניתן לשמוע גם דרך האינטרנט, באתר "רדיו 1" של ה-BBC. http://www.bbc.co.uk/radio/radio1 נדמה לי. עוד בתכנון: בנובמבר ייצא ספרו האוטוביוגרפי של פיל, לאור. פיל לא הספיק להשלים את הספר כאשר מת, ואלמנתו, שילה רייבנסקרופט, היא שכתבה את הפרקים האחרונים. זה צריך להיות מעניין, בכל מקרה. הערות? הארות? הגיגים? שרשרו לכאן.

The Albatross

New member
אבל אם הקרדיט על שמה,

איך זה שהFAQ בפורומינו המהולל לא עודכן עדיין?

שתהיה בריאה, טוב שהבחור שהביא להם

קפה לא דרש זכויות יוצרים בטענה שללא ערנותם של חברי הלהקה והמשקה החם שחימם להם את הגרונות אף אחד מהשירים לא היה מבוצע כראוי....

Shakty

New member
לרגל 'יום פיל' הייתי רוצה שישחררו

כבר את ה TOP GEAR SESSIONS - כמה זמן אפשר לחכות לRELEASE רשמי של זה ? רוצים לכבד את זכרו של ג'ון פיל - יאללה תתחילו מהפלויד שהוא מאוד אהב והעריך....

vegetable man

New member
אני מזדהה עם מה שאמר ווטרס

מוסיקה קלאסית היא מוסיקה בדיוק כמו רוק'נרול. ואף אחת לא טובה מהשנייה. הפתיחות שהוא מדבר על הכל, מודה בטעויותיו בלי הדחקות, ראוייה להערכה. עם זאת - הרעיון שווטרס יכתוב על סקס - נראה לי הזוי. אם אלבום כזה יצא זה יהיה קטסטרופלי... ושקלייר טורי תפרוש לדוקים, ותחפש את החברים שלה בצד האפל של הירח...

הוא כבר כתב על סקס, כזכור

ב-Pros and Cons of Hitchhiking. ראה במאמרי הפורום, שם יש ניתוח של האלבום (לא שלם). זה אכן היה קטסטרופה. אבל אולי גם בתחום הזה, הוא התבגר, מי יודע?

vegetable man

New member
יודע יודע! ../images/Emo13.gif

זה אולי הדבר הראשון שקראתי בפורום הזה כשנכנסתי אליו, וניתחתם ממש יפה. האלבום הזה כ"כ לא מאוזן, אבל מילא. ווטרס לדעתי תמיד היה וישאר אינפנטיל. נדמה לי שהוא עדיין שיכור הניצחון (מלייב 8 והאלבום והראיונות וכל הרעש סביבו), וכששיכורים נכנסים לאופוריה, ואז עושים שטויות. אבל כמו שאת אומרת מי יודע? הדבר היחיד שמתבקש - זה אלבום נוסף לפלויד - בלי יומרות וציפיות - והוא גם יפתיע ויהיה טוב. יש לי הרגשה שזה יקרה.

avki

New member
סליחה ציף, פגעת כרגע באוהד ווטרס.

קטסטרופה?! ממתי שנאה עצמית, ביקורת שאין לה פתרון, התחת האשמות עיוורת, פתיחות רגשות ללא שקילה של התחת ההאשמות הנלוות לפני? ממתי אלה הפכו להיות קטסטרופה? הפרוס אנד רונס הוא אלבום בינוני. אבל יש לו כמה נק' עצומות, שאמנם אם מסתכל עליהם אדם מין השורה חושב שהם קטסטרופליות, אבל מסתכל עליהם אדם שמבין את ווטרס או מזדהה עימו, הוא מוצא בהם דברים רבים. אם את לא הבנת את האלבום הזה, אין זו סיבה לקרוא לו קטסטרופלי.

צודק

אני התבדחתי. האלבום איננו קטסטרופה ואני לא באמת חושבת כך (אחרת לא הייתי טורחת לנתח אותו). אבל הוא אלבום בעייתי מבחינת היחס של ווטרס לנשים, ולגבי הנקודה הזו הבעתי את תקוותי שהוא התבגר מאז.

תכנית מצויינת, מומלץ מאוד

הדוקטור אומר שהתכנית הבאה תוקדש ל"רגעים הגרועים ביותר של הפלויד", שזה בעיקרון פשלות בהופעות וכד'... יהיה נחמד. אני אשים את הלינק שלו בין הקישורים של הפורום.

תוכנית נהדרת. אני כ"כ שמח

שהכרת לנו אותה בחשדות הקודמות. בתוכנית הקודמת יש שני קטעים שהלהיבו אותי: השיר הראשון שלא הכרתי לפני - Country Song וכמובן ההקלטה של שיין און מהופעה באוקלנד בשנת 77'. 34 דקות של היצירה. שתי התוכניות האחרונות כבר מצאו את מקומן במכשיר ה-mp3 שלי.

למעלה