החשדות 6.6.04

../images/Emo124.gif החשדות 6.6.04 ../images/Emo124.gif

נפטר התמלילן אטיין רודה-גיל אני לא זוכרת אם כתבתי את זה כבר, אז אני כותבת מחדש: לפני כשבוע נפטר התמלילן אטיין רודה-ז'יל, בפריז, לאחר שבץ. הוא היה בן 62. רודה-ז'יל כתב את הליברטו לאופרה Ca Ira שלהחין ווטרס, והוא שותף שווה לקרדיטים עבורה. רודה-ז'יל היה תמלילן ידוע וכתב שירים עבור זמרים צרפתיים ידועים כגון ז'ולייט גרקו וג'וליאן קלרק. הוא היה ידיד ותיק של ווטרס, והיה אחראי, בין היתר, גם לגרסה הצרפתית של Summer '68 (שיר של ריק רייט בכלל, אבל ניחא) שיצאה כסינגל בשנת 1977. פלויד ב-BBC ונפתח בחשד הטרי החשוב של היום: הסרט הדוקומנטרי של ה-BBC על סיד בארט ייצא ב-DVD גם בארץ. כזכור, מדובר בסרט שהופק במסגרת תכניות Omnibus, העוסקות בתרבות. בסרט המצויין הופיעו כל חברי הפלויד בראיונות, והתראיינו גם מנהלי הפלויד בתחילת דרכה, ואמנים שהושפעו מבארט. הסרט, שהוקרן לראשונה ב-BBC בסתו 2001, הוקרן גם בארץ לפני כשנה, פעמיים. למי שלא ראו, לא הספיקו או כל תירוץ אחר - עתה יהיה ניתן לקנות את ה-DVD גם בארץ. תאריך היציאה המשוער הוא סוף שנה זו. הפלויד מופיעים גם בכמה תכניות רדיו ב-BBC בימים הקרובים: ב-8.6 תשודר ב-6Music תכנית 'קיץ' בשם British Summer Time שתכלול כנראה גם קטעים מהופעת הפלויד בארל'ס קורט משנת 1994. התכנית תשודר בחצות וחצי שעון ישראל (היינו, כבר 9.6). ב-12.6 תשודר ב-Radio 4 תכנית על מועדון ה-Roundhouse שהיה מהמועדונים הפסיכדליים המובילים בלונדון בשנות השישים. מאחר והפלויד הופיעו שם, מן הסתם הם יוזכרו. התכנית תשודר בין השעות 12:30-13:00 בבוקר, ותוגש ע"י השדרן רוברט אלמז, שאינו אהוד עלי, אבל זה כבר עניין של טעם. ב-14.6 תשודר ב-22:30 תכנית על פיטר זינובייף, שהמציא את הסינתיסייזר VCS3, בו ניגנו גם הפלויד, בעיקר ב-DSOTM. יתכן שיושמעו קטעים. כזכור, אפשר לשמוע את כל התכניות בשידור חי אונליין, ובמהלך השבוע לאחר השידור הראשון. אני מצרפת למטה אל הלינק לעמוד הראשי של רדיו ה-BBC. גילמור באלבום החדש של אלן פארסונס דייויד גילמור יתארח בנגינת גיטרה באלבומו החדש של אלן פארסונס, A Valid Path, שייצא עוד כמה חודשים. על פי השמועות, האלבום יהיה יותר בכיוון של מוסיקה אלקטרונית (טראנסים וכאלה?), בניגוד למה שפארסונס עשה בעבר. פארסונס מעולם לא היה כוס התה שלי, אך בוודאי יש ביניכם שאוהדים אותו, ויתעניינו באלבום. פלויד בעתונות המגזין Total Guitar כולל בגליון חודש יולי שלו הדרכות כיצד לנגן את Another Brick pt.2. ההדרכות כוללות גם CD-Rom המדגים ויזואלית כיצד לנגן, ועמוד שלם המתאר כיצד גילמור ניגן את הקטע, כולל מיצוב האמפליפיירים ועוד ענייני ציוד. אני לא בטוחה שהעיתון מיובא לארץ, לכן למתעניינים כדאי לשאול בסטימצקי, או לקנותו אונליין, אצל המו"ל. המגזין Q יוצא בגליונו החדש עם "50 האלבומים הבריטיים הטובים ביותר", כאשר DSOTM נמצא במקום 14 ברשימה. אז נכון שרשימות כאלו משעממות, ולא מוסיפות כלום חוץ מאשר לרייטינג של המגזינים - במיוחד הרייטינג של Q, שנמצא בשפל המדרגה בשנים האחרונות - אבל בהנחה שהכללת האלבום ברשימה נובעת מפופולריות מסויימת שלו, יש בכך הוכחה נוספת לכך שהפלויד נמצאים עדיין בתודעת הציבור. תגובות? הערות? הגיגים? תלונות? שרשרו לכאן.

בינג

New member
נחמד, תודה ../images/Emo13.gif

חבל שמשום מה המחשב שלי לא רוצה לנגן תחנות רדיו, אז אני אפספס, עוד חבל זה שאני לא מנוי על Total Guitar
אני מקווה שגילמור לא יעשה כל קטע קטן בגיטרה שאיכשהו יהיה קשור לטרנסים או כל מוזיקה אלקטרונית כלשהיא
אני ארצה לראות את הסרט הדוקומנטרי, אני מקווה שהוא יהיה ניתן להשכרה בבלוקבאסטר, כי אני חושב שהוא יהיה יקר לקניה, ואני לא יכול לבזבז כסף עכשיו....

לגבי שמיעת ה-BBC אונליין

ל-BBC יש "נגן רדיו" פנימי לאתר שלהם; לא צריכה להיות בעיה להפעיל את זה ולשמוע - הוא עובד עם כל הפלטפורמות. כנס לאתר של ה-BBC ובחר רנדומלית מתוך אחד הערוצים שלהם (הם משדרים בשידור חי כל הזמן) והפעל את הנגן שלהם. אם זה עדיין לא עובד, הודע לנו וננסה לפתור את זה.

לגבי Total Guitar

יש בארץ - סטימצקי מייבאים את זה. הייתי שם עכשיו וראיתי גליון בו יש, בין היתר, גם הדרכה כיצד לנגן את Money - כנראה הפלויד חזקים אצלם. לא שמתי לב כמה גליון עולה. בכל מקרה, למעוניינים - העיתון נגיש.

edlessme

New member
מה ציף? זה כלום בשבילה...

ציף ציף היא סופר מנהלת... היא יכולה להכין פילה מניון בשעה שהיא כותבת את החדשות השבועיות, דנה על פילוסופיה ברמה של סוקרטס ומלחינה מנגינה כמו בטהובן.. ובו באותו הזמן גם להאזין לדלתות (כי היא כל כך אוהבת אותם...) ולפצח את הקוד הגנטי... ולמחוק את כל ההודעות שבהן הוזכרה המילה "הורדה"

brotos

New member
אח, ציף ../images/Emo99.gif

אשת אשכולות אמיתית. פמיניסטית, דעתנית, בעלת-ידע, חכמה, קשוחה, כריזמתית. הסקירות שלה כבר הפכו לאגדה, שיטות הניהול שלה הפכו למודל עבור הצנזורית הראשית בצה"ל. האישה שיודעת על פינק פלויד יותר מהחברים עצמם. ציף, תשלמי לי מחר.

holo

New member
סחטיין

יש משהו שאת לא יודעת?
ורק מקום 14? בושה!

holo

New member
אופס..

טוב זאת היית אמורה להיות תגובה לסיכום של ציףציף...

דדאלוס

New member
שאלה

הבנתי שמתישהו במהלך החודש הזה אמור לצאת המדריך האולטימטיבי, המורכב מצמד DVDs, ספר ודיסק. האם ידוע לך, או לכל אחד אחר, האם אמור לצאת גם בארצנו? אם כן, מתי?

בינתיים מסתבר שהמארז

ה"אולטימטיבי" הוא קצת פחות מ"אולטימטיבי". ראה הדיווח בחשדות הקודמים לעניין זה. מדובר בפרודוקציה לה אחראים אנשים שאין להם קשר לפלויד: מבקרים מליגה ב' ולהקה מסויימת בשם Mostly Autumn, המנוהלת ע"י המפיקים של המארז - דהיינו, המארז בא לקדם את הלהקה Mostly Autumn יותר מאשר את הפלויד. כמו כן, מכיוון שהפרודוקציה לא נעשתה באישור EMI והפלויד, אין כאן חומרים מצולמים טובים, וגם הקטעים הנדירים אשר נכללו, הם רק קטעים קצרים מתוך החומר במלואו. ה"ספר" הוא בעצם עטיפה של ה-DVD, ואין בו שום דבר של ממש. מנהלי אתרי-פלויד ברשת היו די מאוכזבים ממה שראו, והדעה הרווחת היא שלאוהדים רציניים זה לא יוסיף דבר. בכל מקרה, עוד אין פרטים איפה המארז ייצא, ויש הרי הבדלים בין ה-regions השונים ל-DVD. אם תהיה התעניינות, אוסיף את הפרטים, לכשיוודעו.

שימו לב..

שאתרים לעיתים נותנים ביקורות "נימוסיות" - ופעמים אפילו ממש חנפניות - למוצרים שונים, מכיוון שהם רוצים לשמור על יחסים טובים עם החברות המפיקות מוצרים אלו, ולזכות ביתרון על פני אתרים מתחרים, דרך חסויות או ראיונות אקסקלוסיביים, מוצרים הניתנים כפרסים בתחרויות, או אפילו סתם תאריכי הוצאה של המוצרים לשוק, שניתנים להם לפני שהם מועברים למתחרים. כך זה ב-Brain Damage וגם במרבית האתרים הגדולים על הפלויד ברשת. אתרים אלו מצויים בתחרות קשה זה עם זה, ולעיתים אף יוצרים קואליציות המתחרות זו עם זו. זהו עולם סבוך, שיכול לתת שיעור בתחרות חסרת רחמים וב"תרגילים מלוכלכים", גם למאפיה הסיציליאנית.
ואני לא אכנס לפרטים, מסיבות מובנות. יחד עם זאת, בעלי האתרים מרשים לעצמם לומר את מה שהם באמת חושבים על המוצרים המקודמים באתריהם, מחוץ לאתרים - בפורומים וקבוצות דיון, שם הם כותבים בשמם. כך, בקבוצת הדיון Echoes היה דיון שלם על המארז, בו השתתפו גם הנ"ל, עם המסקנות שהבאתי.

נצל"ש: אנחנו (שוב) על המפה! ../images/Emo47.gif

שימו לב, שהקטגוריה של הפורומים אליה משוייך פורומינו הקט שונתה מ"מעריצים" ל"זמרים, זמרות ולהקות" - וזאת לאחר עבודת שדולה של שפחתכם הנאמנה אצל השלטונות.

holo

New member
מה ההבדל

בין מעריצים לאמנים ולהקות? במילא בשניהם מדברים על הלהקה/אמן.. ואם כבר אז למה לא היינו מלכתחילה בלהקות?

למעלה