../images/Emo124.gif החשדות 3.7.05 (א) ../images/Emo124.gif
900 הודעות זה מספר ההודעות שהועלו לפורומנו ב-39 השעות האחרונות. רק לידיעתכם... הפלוידים ב-Live 8 איך לסכם את ההופעה המרגשת, המדהימה, של הפלוידים? איך לתאר אותה? כולכם היטבתם לתאר את הרגשות שתקפו גם ציניקנים ושונאי-פלויד מושבעים, כאשר שמעו את הצלילים הראשונים, וראו את ארבעת החברים על אותה במה, ביחד. גם אני, שהערכתי מראש שהפן המרגש יהיה דווקא האישי - המפגש המחודש בין ארבעת האמנים המרירים האלו - ולאו דווקא המוסיקה, הופתעתי לטובה. מאוד לטובה. וכך נראה ונשמע המופע שסיים סכסוך בן 20 שנה: Breathe, breathe in the air אז אחרי שסבלנו שעות של אמנים משמימים (מאריה קארי, לכי הביתה) ואמנים גדולים (ה"מי", או יותר נכון טאונסנד ודולטרי, שנתנו מופע אנרגטי ולעניין, ורק חבל שלא היתה עמם חטיבת הקצב המיתולוגית שלהם, עקב ז"לות), הגיע סוף סוף תור הפלוידים. הפלויד בנו את ההופעה שלהם בצורה קולעת: התחלה שקטה, ובניית המתח עד השיא בסוף, עם Comfortably Numb. שמחתי שהם פתחו עם Speak to me ו-Breathe... מכניסים אותנו לאווירה, עם הצילומים של החזיר המתעופף מעל הארובות של תחנת הכוח בבאטרסי (דימוי שהוא איקון עוצמתי בפני עצמו)... דייב ורוג'ר שרים ביחד: כוחה של הלהקה גדול מסכום חלקיה, גדול מהאגואים של כל אחת מהנגנים בפני עצמו.... ווטרס חופשי ומאושר, מנגן בנמרצות, רואים עליו שהוא שמח להיות שם. גילמור יותר מאופק: יתכן שהמעמד, והמתח, נתנו בו אותותיהם.... Breathe מנוגן בדיוק ובמקצוענות - היתכן באמת שהם כמעט ולא עשו חזרות? כל הארבעה מסונכרנים לחלוטין אחד עם השני; כך עובדת להקה טובה.... הצלמים מראים שלט בקהל: "פינק פלויד מאוחדים - חזירים עפו".... ווטרס מחייך חיוך רחב.. "אני לא מאמינה", אני אומרת לעמיר.... גילמור נכנס לאלמנט שלו עם הגיטרה - עדיין "יש לו" את זה. כל מי שקורא לו "קשיש" ואומר שהם זקנים מכדי לנגן - טולו קורה!... ואז Breathe Reprise.... Home, home again I'd like to be here when I can And when I come home cold and tired It's good to warm my bones besides the fire ווטרס וגילמור שרים ביחד, במחוייבות חד משמעית לשיר, ונדמה כאילו הם שרים על הלהקה עצמה; היא ה-home, הבית שאליו חוזרים. ווטרס: "תודה רבה". Money is the root of all evil בחירה צפויה, אמנם, בהתחשב בהקשר של המופע. הייתי מעדיפה את Time או Brain Damage/Eclipse, אבל בכל זאת. גם כאן, הביצוע מושלם. ווטרס מסתכל כל הזמן לעבר גילמור, מחייך ומתלהב, כאילו הם לא מנגנים את השיר הזה כבר 30 שנה... מייסון בשליטה מלאה על התופים, לא מוריד עיניים מגילמור, שומר על הקצב שלו.... ריק רייט זוכה לקלוז אפ ראשון.... גילמור פנטסטי על הגיטרה, עושה פרצופים מצחיקים כמו תמיד בשעת הנגינה.... נראה על כולם שהם משקיעים בנגינה, הם לא מחלטרים, לא מחפפים, לא חותכים פינות... . הקהל קולט אותם ומגיב בהתאם. How I wish, how I wish you were here כמה פעמים שלא שמענו את השיר הזה בעבר, עדיין הצלילים הראשונים, שלא ניתן לטעות בהם, של השיר, על רקע צלליותיהם של חברי הלהקה, פשוט מצמרר... ווטרס: "זה בעצם מאוד מרגש לעמוד כאן עם הבחורים האלו, לאחר כל השנים הללו. לעמוד כאן ולהספר יחד עם כולכם. בכל אופן, אנחנו מנגנים את השיר בשביל כל מי שאינם כאן היום, אבל במיוחד, כמובן, עבור סיד."... מותיר אותי פעורת פה. למרות שציפיתי שהם יאזכרו את סיד איכשהו - בתמונה, אולי - לא ציפיתי להקדשה כ"כ מפורשת מפיהם. מחווה מרשימה, מעוררת מחשבות. והביצוע מרגש, מתעלה מעל הנסיבות הספציפיות של הארוע ומטרותיו הקונקרטיות, מתעלה מעל ציפיותיהם של מאות האלפים בהייד פארק והמיליונים בבית. מה שלא תהא המשמעות האישית שיש לשיר ולמילותיו עבור גילמור ו-ווטרס - ורק שניהם יודעים מהי משמעות זו - הם מצליחים להעביר את הרגש לקהלם העצום, הישג שאין לזלזל בו. אולי זוהי מהות הרוק. ראו את הפריטה על הגיטרות האקוסטיות... איך גילמור מלווה את נגינתו בווקליזציה... איך הם שרים ביחד את הבית החוזר... We're just two lost souls living in a fishbowl year after year running over the same old ground what have we found? the same old fears wish you were here האם זה לא תאור של הסכסוך הטפשי ביניהם? גם הם יודעים את זה. When I was a child I caught a fleeting glimpse ווטרס מתחיל ראשון... קולו מתאים יותר לשיר זה מאשר ל-WYWH, שם הגיל ניכר בכל תו שניסה לשיר.... גילמור מרגיש יותר נינוח, יותר בטוח בעצמו... הוא מסתובב על הבמה, מחייך - לעצמו? לאחרים? ... ווטרס מצטרף אליו בשירה, מניף ידיים אל הקהל, צועק את מילות השיר ... I can't put my finger on it.... ואז גילמור נכנס לאלמנט שלו, אולי שיא ההופעה שלהם. אני לא חובבת 'סולואים' גדולה; בד"כ מדובר במפגן מצ'ואיות חסר תוחלת. אבל כאן, לא ניתן לטעות בכוונותיו של האמן - אמנות לשם אמנות, לא לשם ה-show או האגו.... רייט על הרגליים... מייסון בשליטה מלאה בתופיו.... הקרח היבש מערפל את הבמה... מהלמות הלב (Speak to me) לסיום ברעש גדול... ווטרס וגילמור מחייכים זה אל זה בסיפוק.... גילמור: תודה, לילה טוב... ווטרס מסמן לכולם להצטרף אליו לקידה... הם מחבקים זה את כתפו של זה... אפילו רייט נוגע בווטרס.... מחליפים חיוכי נצחון, מסמנים V, מנופפים ידיים.... וזה מגיע להם. מגיע להם להרגיש כמנצחים. כי בסופו של דבר מי (או מה) שניצח בארוע זה האתוס של הרוק, לו הם נשארו נאמנים במשך כל (או רוב) הקריירה שלהם: האכפתיות, אהבת האדם, הדאגה לזולת, האמנות לשמה - על פני המיסחור, המלאכותיות, המזוייפות והציניות. חשדות נוספים - קצת יותר אובייקטיביים - בחלק ב'.