החשדות 29.11.05

../images/Emo124.gif החשדות 29.11.05 ../images/Emo124.gif

לאור גל השמועות האחרון, בדקתי את מקורותי: אין שום שינוי במצב הקיים. מעבר לכך, אין הרבה חשדות חדשים. ווטרס התראיין לעוד כמה מקומות. הראיון המעניין ביותר מביניהם היה לתכנית אירוח אמריקאית של המנחה צ'ארלי רוז, לפני כמה ימים. להלן קטעים נבחרים: ווטרס דיבר על כל הדברים הרגילים שהוא אומר על האופרה, ועל איך שהיא עוסקת בעצם בפוטנציל האנושי לעשות טוב, ולהביא לשינוי חברתי. הוא חזר וטען שהיצירה היא באמת אופרה, ולא מחזמר: "זה תאטרלי. יש לזה התחלה, אמצע וסוף והכל מושר. לכן אני חושב שיש זכות מלאה לקרוא לזה "אופרה"." הוא גם הוסיף שאין הבדל גדול לטעמו בין הכתיבה שלו כאן והכתיבה שלו לפלויד. הוא סיפר למנחה שהוא מעוניין לצאת לעוד סיבוב הופעות אחד לפחות, יחד עם הנגנים עמם שיתף פעולה בעבר. חלק מהראיון - שאורכו היה 20 דקות - נסב סביב פוליטיקה ודעותיו של ווטרס על העולם. ווטרס חוזר על עמדתו בעניין ציד השועלים, גם כאן בצורה די מגוחכת. הוא מאשים את בלייר ב"כפייה של רצונם של בני העיר, על בני הכפר", ואת הממשלה בכך ש"היא לא היתה יכולה לראות איך אנשים נהנים" ולכן אסרה על ה"הנאה" הזו. ועל עתיד הפלויד: "live 8 היה פנטסטי - זה היה מאוד מרגש. כפי שאתה יודע, טוב הרבה אנשים יודעים את זה, אבל אתה יודע שכשעזבתי [את הלהקה] היה הרבה רוגז והשמצות, בעיקר ביני לבין דייב ואני די מתחרט על כך - לא, בעצם אני מאוד מאוד מתחרט על כך - ואחרי עשרים שנה... וכך כשהיתה לנו ההזדמנות לחזור ולהופיע מעל הבמה ביחד ולנגן את השירים הישנים ביחד, שאנשים אהבו בכל מקרה, וזה גם היה טוב בשבילי ובשבילו אני חושב, להתנהג כמו מוגרים במקום כמו ילדים מפונקים שזורקים את הצעצועים שלהם על הארץ. המראיין: לפעמים צריך בדיוק ארוע כזה כדי להביא אנשים להתעלות מעבר להתנהגות הילדותית... ווטרס: לפעמים צריכות לעבור כמה שנים גם כן, על מנת שהאישיות תתפתח ושהאדם יוכל להתגבר על כמה... מהדברים, אתה יודע. המראיין: מה עם סיבוב הופעות? ווטרס: לא, אנחנו לא נעשה את זה. המראיין: אבל למה לא? אני יודע שאמרת את זה... ווטרס: מה שטוב לגבי זה שהופענו ביחד שוב זה שאם יש לך נקודות מבט שונות, ואפשר לקחת עמדות קיצוניות בעניין, אנחנו רואים איך שזה קורה בפוליטיקה, כך שאתה יכול לומר שזה המודל למשהו גדול יותר. ומה שהאדם צריך להבין, כפי שאני מבין את זה כיום, כאשר אני מבוגר יותר - זה שדייב ואני לא צריכים להסכים על הכל, או בכלל להסכים. מה שאנחנו צריכים לעשות זה להבין שלשנינו הזכות לדעות השונות שלנו, לזכרונות שלנו, ולאמיתויות שלנו לגבי דברים, ואנחנו צריכים לחיות איפשהו כאן באמצע, תוך קבלה של נקודת המבט של האדם האחר, ללא נסיון לשלוט עליו ולשנות אותם ולומר "אתה טועה, אני צודק, וכדומה." הגענו לעמק השווה, וכאשר עושים את זה משיגים את המוסיקה, או משהו כזה." המראיין מתבדח ומנסה "לאחד" אותם לתוכנית שלו. הוא שואל איפה הם גרים כיום. לדברי ווטרס, שלושת האחרים חיים באנגליה [אם כי לרייט יש בית באטלנטה, אני כמעט בטוחה] בעוד ווטרס עצמו חי במקביל באנגליה ובמנהטן. המראיין: אז נצטרך לאחד אתכם בלונדון? ווטרס: תראה, אם נחזור להיות ביחד שוב, ואני לגמרי מרגיש בעצמות שלי שזה יקרה, זה יהיה לארוע כמו live 8 בו אנו יכולים להופיע תוך הבנה שאנחנו עושים את זה מסיבה טוב או למטרה טובה, ואנחנו עושים את זה ברוח הרמונית. אנחנו לא נצא לסיבוב הופעות גדול." ומה אנחנו מבינים מזה? שהם לא ייצאו לסיבוב הופעות. האם הם יופיעו באזורנו למען השלום? אולי, אבל אין תוכניות קונקרטיות כרגע, ולכשיהיו - אם יהיו - כבר נדע על כך.

Crazy Diamond85

New member
לגבי התכנונים להביא אותם לארץ...

גורמים בכירים בהפקות שוקי וייס אישרו כי הדבר אמיתי ואכן יש מגעים חזקים להביא אותם לארץ... כמובן שהכל תלוי במצב בארץ עד 2007

יש הבדל גדול בין "מגעים" לבין

קיומו של חוזה חתום המבטיח את בואם. "מגעים" זה מונח רחב, שיכול להשתרע החל מטלפונים מתחננים של שוקי ווייס להנהלת הפלויד, ועד שלב עריכת החוזה באמצעות עורכי הדין. כל עוד זה "מגעים" בלבד, שום דבר לא בטוח. וגם אם היה חוזה, מן הסתם הוא יכלול סעיף המאפשר ללהקה לחזור בהם בכל רגע מהסכמתם. בקיצור, עד שהם לא נוחתים בנתב"ג, אני אשאר סקפטית.

אשמח לדעת יותר פרטים על כך

וכן מה מקורם. אולי כדאי שנתעדכן ישירות משוקי ווייס? מצד שני, קצת תמוה שהוא מדליף פרטים ממו"מ - אם קיים כזה באמת. אבל אולי ככה זה ישראלים.

Perfect sense

New member
אה הא!

בעיניי ווטרס אומר בצורה די גלויה שהם יירצו להופיע עוד ביחד, אבל לא בסתם סיבוב הופעות עולמי, אלא "לתרץ" את האיחוד במטרה. לפי מה שהבנתי רוג'ר בהחלט רומז על עניין "הופעות למען השלום" שביניהן מדברים על ישראל... אל תשכחו שאמרנו גם שאין מצב שפינק פלויד יתאחדו ללייב 8....

מתחילים כבר לעשות מזה הסטריה

חצי מהמדינה כבר בטוחים שהם באים. דיברו על זה כבר פעמיים בחדשות, והתפרסמו כבר עשרות כתבות בעיתונים. אולי זה יוכל לשנות משהו. אבל מה שבטוח, שאם ישללו את הרעיון סופית, תהיה פה אכזבה הסטרית...

ובדיוק מהסיבה הזו כדאי לקחת דברים

בפרופורציה - לפחות בגבולות הפורום שלנו.

יש פרופורציות

אני מניח שכרגע אין להם תוכנית אפילו להתאחד לפי מה שווטרס אומר. אבל ההרגשה שלי היא שהם יופיעו שוב מתישהו (אולי בעוד 3 שנים אפילו)

תוספות לחשדות

מספיחי ה-Hall of Fame בתוכניה שניתנה לקהל באירוע, ישנם כמה ציטוטים משעשעים של ווטרס ומייסון, על הכנסתם להיכל התהילה. תחילה, הקטע של ווטרס: "אז הם בקשו ממני לכתוב 100 מילים על הכנסתנו ל"היכל התהילה של הרוק הבריטי", וגם כמה הגיגים על הקריירה שלי בתעשיית המוסיקה הבריטית. כמה מילים זה כבר? 31. אה, 32. טוב, ובכן 34. 36 מילים כולל 32 ו-34. בכל מקרה, מה לומר? אהבתי! נהדר! פנטסטי!. כלומר, אני למדתי להיות ארכיטקט, להסתובב באתרי-בנייה במגפי גומי. איזה מין חיים אלו? אבל ברצינות, מה אמרתי? הו, כן, אני זוכר משהו לגבי ספינות-תותחים. אין שום פגם בספינות-תותחים - 'סתכלו לדוגמא על מלחמות האופיום! תודה לכם, הגענו ל-95." ודבריו של מייסון: "במילותיו האלמותיות של פילוסוף הרוק הדגול, מר ריצ'רד הקטן (ליטל ריצ'ארד): Well, Good golly miss Molly: רגע אחד, עוד הייתי על מדרגות המשרדים של EMI בכיכר מנצ'סטר [בלונדון], כשאני קופץ באוויר במכנסיי המתרחבים ובחולצה עם גדילים, וחולם על הופעה ב-top of the pops; וברגע שלאחריו, ניתן לי סטטוס שבד"כ ניתן רק לאזור האגמים [בצפון-מערב אנגליה] או למוזיאון אלברט. והנה אנחנו, מקבלים תואר כבוד בשם מה שהוא, נכון לעכשיו, רק היכל תהילה וירטואלי. אני מקווה שיום אחד יהיה מוזיאון ממשי, שיוקדש למטרה זו, לשם נוכל לשלוח את כל הפיצ'יפקעס שאספנו במהלך סיבובי ההופעות - כגון אורגן ה"פארפיסה" של ריק, עם סימני השריפה מבדלי-הסיגריות שלו - ולתת להם כבוד וחשיבות כאילו היו לפחות פסלים של [הפסל אוגוסט] רודן. אני חייב להודות לסטורם תורגרסון (מעצב, קולנוען, ועתה גם בעל התואר-לשם-כבוד "המעצבן האישי"), מעצבי התאורה והתפאורה כולל מארק בריקמן ומארק פישר וג'ונתן פארק, ואולי גם לאנשים ב-EMI שנאלצו לספוג את ההאשמות כל פעם שמשהו התפקשש, במהלך 40-ומשהו השנים האחרונות". מייסון גם נתן לפני כמה ימים ראיון לעיתון גרמני. בין היתר, אמר מייסון למראיין שהוא עצמו, ריק ורוג'ר מעוניינים לצאת לסיבוב הופעות, אבל דייב לא רוצה לשמוע מזה בכלל, בגלל שכל מעייניו כרגע נתונים לאלבום הסולו שלו ולהופעות שהוא מתכנן לקידום האלבום, בשנה הבאה. "הוא עובד קשה על זה, וזו זכותו המלאה", אמר ניק. הוא הוסיף שהוא מתגעגע לבצע את DSOTM בשלמותו על הבמה, כפי שעשו בסיבוב PULSE - אלא שרוג'ר לא היה אז אתם. במשתמע, הוא אומר שהוא היה רוצה לעשות את זה שוב, הפעם עם רוג'ר. "אם פינק פלויד יעלו על הבמה פעם אחת בלבד בעתיד, כולנו, הליצנים, חייבים להיות שם, אתה יודע...". ונסיים במדורנו התקופתי רכילות זולה מקורות עלומים באחד מעיתוני סופ"ש באנגליה מדווחים על שיחה ששמעו במסיבת-השקה של עיתון חדש, בין גילמורנו לבין דאגי פילדס, שהיו שניהם אורחים במסיבה. פילדס, למי שזכרונם קצר, הוא צייר וידידו של סיד בארט. השניים חלקו דירה בסוף שנות השישים - הדירה שצולמה לעטיפת Madcap Laughs. פילדס התראיין בהרחבה במהלך השנים, על התקופה בה גר עם סיד, כולל לסרט הדוקומנטרי של ג'ון אדג'ינטון. בכ"א, לדברי המקורות העלומים, השיחה בין פילדס לגילמור נסבה סביב ספר הזכרונות שדייב לכאורה כותב, ושאת תקצירו תאר דייב בפני פילדס. המממ... ועוד מצהובוני לונדון, על גילמור: אשתו הראשונה של דייב, ג'ינג'ר, מתלוננת באוזני התקשורת שהוא אינו תומך כספית בארבעת ילדיהם (הבוגרים), אפילו בעזרה ברכישת דירה. לדבריה, אחת מבנותיהם רצתה לקחת משכנתא לדירה ודייב סרב לסייע לה ואף אמר "את לא תוכלי לעמוד בתשלומים", או משהו כזה. "למה לפגוע בבטחון העצמי שלהם?" קיטרה ג'ינג'ר. בעבר היו דיווחים כאלו ואחרים לפיהם דייב אינו נותן כסף לילדיו, על מנת ללמד אותם להיות עצמאיים כלכלית ולא לגדול כ"ילדי שמנת".

ותוספת אחרונה

התקשרנו למשרדו של שוקי ווייס ע"מ לשמוע דברים נהירים מפי הסוס. ענתה מזכירה, עם תגובה סטנדרטית של "יש מגעים; אין תגובה" או מילים כדומה לכך. זה אמנם היה צפוי - אני בכלל מתפלאת שוייס בחר להדליף על קיום המגעים לתקשורת - אבל גם חבל. אם הוא כבר בונה ציפיות אצל קהל האוהדים, שלפחות יגבה אותן במשהו. ההתנהלות הזו לא מוסיפה לו נקודות בעיניי.

ולקינוח...

לכבוד חזרתי.
אין לי מושג אם יש או אין כאן זכויות יוצרים, או בידי מי. זו הפעם הראשונה שאני רואה את זה. http://www.youtube.com/watch.php?v=bhQa-CJHHOw&search=pink%20floyd

Coon Jew

New member
באחד הקליפים

פיגס בהופעה 1977 , רואים את ווטרס מנגן על חשמלית, זה דבר שלא ידעתי עליו...

למעלה