החשדות 25.6.06

../images/Emo124.gif החשדות 25.6.06 ../images/Emo124.gif

ואנחנו מתחילים לחזור, לאט לאט, לשגרה, עם מעט חשדות שהצטברו. נתחיל עם כמה חשדות רגילים, ונגיע בסוף לחשד המרתק של השבוע - אולי של החודשים האחרונים - אם לא סופרים את הופעתו של רוג'ר בנווה חומוס. הטור של ווטרס ממשיך לאחר השיא בנווה חומוס, חוזר ווטרס אל הקרקע, עם הופעה במוסקבה, אמש. על פי הדיווחים, הקהל הרוסי, בניגוד אלינו, שתק במשך רוב המופע. לדברי צופה אחד, ווטרס שר את Us and Them, בעצמו. ווטרס הוסיף גם הופעה נוספת, ברוטרדם, ב-7 ביולי (בנוסף על הופעה בקייב, ב-8 ביולי, שהוספה לפני כמה ימים). הופעות אלו באות במקום העלאת Ca Ira בפולין, שנדחתה לאוגוסט, כזכור. בינתיים, הודיע ניק מייסון שהוא יצטרף לווטרס לעוד הופעה - החמישי בטור הזה. מייסון כבר ניגן עם ווטרס בריקיאוויק, והוא צפוי לנגן אתו גם בהייד פארק ב-1 ביולי, ב-29 ביוני בקורק, אירלנד, ב-12 ביולי בלוקה, איטליה, וכמובן ב-14 ביולי במאגני-קור, בצרפת. סיד בארט במחזהו החדש של טום סטופארד אולי החשד המעניין בזמן האחרון: המחזאי הבריטי המהולל, סר טום סטופארד, מעלה בימים אלו מחזה חדש, בשם "רוק'נ'רול". המחזה, שכבר הוכתר ע"י ה"אובזרבר" כ"מבריק", וזוכה לשבחי הביקורת בכלל, עוסק בשנות השישים, וברעיונות החופש, המרד והזהות, שהעסיקו את הדור הצעיר באותה תקופה, בין היתר דרך בחינת חייו ודמותו של סיד בארט. סטופארד נולד בצ'כוסלובקיה - שבה מתרחש חלק מהמחזה החדש - בשנת 1937, למשפחה יהודית. רוב קרוביו נרצחו בשואה. הוריו ברחו למזרח הרחוק, ובמהלך המלחמה נהרג אביו ע"י היפנים. אמו האלמנה התחתנה עם קצין בריטי בשם סטופארד, וכך הגיע טום לאנגליה. הוא החל לעבוד כעתונאי עוד בשנות העשרה של חייו, ובמקביל החל לכתוב מחזות. כיום, נחשב סטופארד לאחד המחזאים הבריטים הגדולים ביותר במאה העשרים - ואולי אחד המחזאים הגדולים בעולם, בכלל. כמה ממחזותיו תורגמו לעברית והועלו בארץ: "הדבר האמיתי", ו"רוזנקרנץ וגילדנשטרן מתים" (מחזה מבריק ומומלץ ביותר. גם את "הדבר האמיתי" ראיתי או קראתי, אבל אני זוכרת ממנו מעט). מחזהו החדש, "רוק'נ'רול" עוסק, בארועים שקרו בשני מקומות שונים, לכאורה. הראשון הוא פראג, שם עוקב סטופארד אחר קבוצת צעירים, חברי להקת הרוק Plastic People of the Universe (הלהקה היא אמיתית) ומה שעבר עליהם בתקופה שבין ה"אביב של פראג" בשנת 1968 (תקופה קצרה בה היה בצ'כוסלובקיה שלטון ליברלי, לפני שהרוסים פלשו לשם, והקימו מחדש את השלטון הקומוניסטי) ועד נפילתו הסופית של הקומוניזם במדינה, בשנת 1989. המקום השני בו מתרחש המחזה הוא אוניברסיטת קיימברידג', שם מסרב פרופסור מקס מורו, קומוניסט אדוק, לנטוש את אמונותיו בבולשביזם, גם לנוכח הדיכוי הסובייטי בצ'כוסלובקיה. בגנו האנגלי הפורח, הוא מתעמת עם ידידיו, תומכי החירות והליברליזם. עבור סטופארד, הרוק של שנות השישים, כפי שהוא בא לידי ביטוי בדמותם של הרוקרים הצ'כיים, שנרדפו ע"י המימסד, והסטודנטים הבריטיים, הוא מהות החירות, המרד, עיצוב הזהות האישית, האנושיות - אותם ערכים שעמדו במרכז השיח של אותן שנים. זהו האתוס של הרוק, אותו אני מזכירה כאן בפורום, מדי פעם, אתוס שעל ברכיו גדלתי גם אני. וסיד בארט - דמותו מופיעה לאורך כל המחזה, כשהיא משמשת השראה לדמויות, ומראה (ראי) למעשיהן וערכיהן. סיד של המחזה הוא, לדברי כמה מבקרים, בן דמותו של האל האבוד פאן - סמל הנעורים, החירות, ההוללות, חוסר האחריות - והמוסיקה. סטופארד בחר בסיד בכוונה, כמי ש"פרש מהמירוץ", כאמן שנשאר נאמן לעצמו, וכמי שמסמל "יופי, מוות, זמניות", לדבריו. "התמונות שלו בספרים מאוד מרגשות. יש צילום שלו שבו הוא נראה כמו מלאך-עליון אפל". הביקורות באנגליה כבר מהללות את המחזה, שהבכורה שלו התקיימה רק בתחילת חודש זה. המחזה בויים ע"י אחד מבכירי בימאי התאטרון האנגלי, סר טרבור נאן. על פי הדיווחים, בין הצופים בערב הבכורה היו חברי U2, ואצלב האבל, מיק ג'אגר... ודייב גילמור. לא ידוע אם סיד בארט מודע, בכלל, לכך שנכתב עליו מחזה.

חרטושה

New member
אני באקסטזה!

ואני מנצל"שת את פתיל החשדות לחגוג חשדה אחרת שקראתי באתר fleeting glimpse. על פי האתר, ווטרס אישר כי הוא מתכוון לשתף פעולה עם ה- Cirque du Soleil בהפקה של מחזה "החומה" בברודווי. Cirque du Soleil הם קרקס אנושי מקנדה במקור (למרות שחברי הלהקה באים מארצות שונות). יש להם סגנון הופעה ייחודי, והם נוהגים להלחין ולבצע ביצוע חי את המוזיקה שלהם בהופעות, מוזיקה שמזכירה מאוד את הפרוג והספייס- רוק בסגנונה. ההופעה שלהם בדרך כלל מורכבת, ומספרת סיפור כלשהו ובניגוד לקרקסים אחרים הם אינם משתמשים כלל בחיות, אלא אך ורק במופעים אנושיים ועוצרי נשימה, אם יותר לציין. זה צריך להיות מעניין. I can't wait!

אישר עכשיו? כי דובר על כך בשנה שעבר

ה, כאשר ווטרס עוד הקדיש זמן לעבודה על ההפקה הבימתית. למיטב זכרוני, הוא פשוט ביקר בקרקס ונפגש עם הבעלים, ואח"כ אמר ש"היה שמח לעבוד אתם", אבל הדוברת של הקרקס הכחישה, בזמנו, שסוכם ביניהם על שיתוף פעולה מעשי. אז עכשיו הוא מאשר את שיתוף הפעולה?

חרטושה

New member
אני לא יכולה לגשת לכתבה המלאה

(שהיא בצרפתית) אבל זה מה שנאמר. חוץ מזה מישהו צריך לומר לו (לקול טרנר ז"א) שמאד קשה להתמצא באתר והגישה ממש לא נוחה. יש יותר מידי מלל. עכשיו, למשל, ניסיתי לשחזר את צעדיי ולמצוא שוב את הידיעה אבל החלטתי שזה פשוט מסובך מידי כרגע.

חרטושה

New member
../images/Emo10.gif נראה לי שכן

עפ"י הכתובת. היה עוזר אם החלון היה נפתח לי. לא משנה.

jbloo

New member
פלאסטיק פיפל

להקה מצויינת, והמחזה הזה נראה מוצלח, מה כבר אפשר להוסיף?

Silvernaor

New member
כנראה כבר אין הרבה מה לחדש

כשהיו חשדות על האיחוד, סיבובי הופעות, הגעתו של רוג'ר לארץ, שירשורי החשדות היו מלאים בתגובות. עכשיו נדמה כי ראינו הכל וכל משהו חדש נראה לא מעניין...

זה שמחזאי חשוב כותב מחזה סביב

דמותו של סיד בארט, ומשתמש בה כדי להעביר מסרים מסויימים, זה לא מעניין? כנראה שיש לנו הגדרות שונות ל"מעניין".

Silvernaor

New member
לא הבנת את כוונתי

התכוונתי שבשנה האחרונה כל החשדות היו סביב האיחוד, והאלבום החדש של גילמור והאופרה החדשה של רוג'ר, וסיבובי הופעות של שניהם וההופעה בארץ. עכשיו כאילו נרגעה הסערה... וזה כאילו פחות מעניין או אטרקטיבי, לא יודע איך להסביר את זה... וכתוצאה מכך יש פחות היענות

holo

New member
אגב סיד בארט

זכור לי שתוכנן להעשות סרט עליו ועל פינק פלויד, וג'וני דפ רצה לשחק את בארט. מה עם זה?

לא היה דבר כזה

ג'וני דפ בסה"כ אמר בראיון שאחת הדמויות שהוא היה רוצה לגלם, אם היה מתאפשר לו, ביום מן הימים, זה הדמות של סיד. מכאן ועד הפקת סרט, הדרך עוד רחוקה.

היה נסיון להפיק סרט על סיד

- בתחילת שנות התשעים, אאל"ט. איזה בחור אמריקאי כתב תסריט, ואף שכנע מפיקים להשקיע כסף. לדבריו, המפיקים הכירו איכשהו את ווטרס, ושלחו לו את התסריט "לאישור". ווטרס התחרפן, והודיע להם שאוי להם אם הם יעיזו להפיק איזשהו משהו על סיד, כי הם "לא יודעים כלום על סיד", ו"רק אני יודע מיהו ומה קרה שם", ודברים כגון דא. הוא איים בתביעה בפועל. המפיקים התקפלו. מאידך, אולי ההתקפלות לא היתה דבר רע. התסריטאי היה, כאמור, בחור אמריקאי, שכף רגלו מעולם לא דרכה באנגליה (לדבריו), ושהיה ממילא צעיר מכדי לזכור את שנות השישים. לא בדיוק האדם המתאים לכתוב על סיד. טום סטופארד, מאידך, הוא דווקא כן האדם המתאים. יש לציין גם סרט נוסף, בשם Remember a Day - סרט דל תקציב שהופק (ובויים?) גם כן בשנות התשעים, ע"י ברנרד ווייט, שהיה אספן בארט ואוהד פנאטי של בארט. הדמות המרכזית בסרט מבוססת באופן חופשי על סיד, אבל זה לא בדיוק הסיפור שלו. מי שראו את הסרט אומרים שהוא גרוע מאוד.

למעלה