החשדות 2.8.04

../images/Emo124.gif החשדות 2.8.04 ../images/Emo124.gif

נדחתה יציאת ספרו של מייסון עפ"י החשדות האחרונים, הספר ייצא רק ב-14 באוקטובר במקום ב-9 בספטמבר, כמובטח. בינתיים, מדובר בדיווח יחיד, הטוען שכך נמסר ממשרד המו"ל. אם הדיווח יתברר כשגוי, אודיע מיד. דחייה בהעלאת שיריו של ווטרס לרשת כפי שדווח ב"חשדות" קודמים, שני שירים חדשים של ווטרס היו אמורים לעלות לרשת, בשבוע שעבר. השירים, Leaving Beirut ו-To Kill A Child, היו אמורים להיות זמינים באתר הרשמי של ווטרס ובאתרים נוספים, לשמיעה ואולי הורדה. לדברי מנהלו של ווטרס, מדובר בשירים שהעבודה עליהם טרם הסתיימה, אך העיבוד טוב מזה של דמו פשוט. בינתיים, חל עיכוב בהעלאת השירים, מסיבות שלא נמסרו. הדיווח מסר כי השירים יועלו "השבוע", אבל כרגיל אצל ווטרס, "שבוע" יכול גם להיות 15 שנה.... תערוכה חדשה של סטורם תורגרסון תורגרסון (ר' תמונה), המתאושש משבץ קשה שתקף אותו לפני כ-10 חודשים, עומד להציג תערוכה חדשה של יצירותיו, בגלרייה "ג'ון מרטין" בלונדון. מתוך ההודעה לעתונות: "תורגרסון הוא האמן שמאחרוי הדימויים המתקשרים מיידית עם תרבות שנות השבעים, ועד התרבות בת זמננו. הוא יוצר אמנות יפה ויזואלית, ומעוררת-מחשבה. עבודתו של סטורם הופיעה במגוון עטיפות סיגלים ואלבומים, בלוגואים, ובספרים, כולל הספרים "100 עטיפות האלבומים הטובים ביותר" ו"עין הסערה" (Eye of the Storm). סגנונו הייחודי של סטורם הביא לכך שיצירותיו הן בין הנודעות ביותר בתעשיית המוסיקה. תורגרסון נחשב לאחראי ליצירת הדימויים האיקוניים המזוהים עם להקות כגון פינק פלויד, לד זפלין, הקרנבריז, 10cc ועוד להקות רבות. הסגנון היחודי והנועז של האמנות של תורגרסון, הוא בעל אלמנט של "מופע". האמן רואה בעיני רוחו את הקונצפט, יוצר סצינה בעלת דמיון מעוף, ו"לוכד" אותה בתצלום - ה"מתקן הזמני" נלכד באמצעות המצלמה, ואז נעלם, כשהוא מותיר מאחוריו תצלום כעדות היחידה להתקיימותו. לעיתים, סטורם עושה שימוש בגרפיקה ממוחשבת על מנת לערב את הקהל ולגרום לתגובה - האם מדובר במציאות, או שמא זה דמיון?" ודבר האמן: "כאשר אני נשאל מה אני עושה, אני עונה במגוון דרכים. עבור רשויות המכס של הוד מלכותה, אני צלם. עבור עיתונות המוסיקה, אני מעצב גרפי. עבור אנשי קולנוע אני במאי. עבור אמי, אני אמן!. עבור אהוביי, אני קוץ בתחת. מוסיקאים סרקסטים רואים אותי כטרחן המארגן דברים, שאינו עושה בעצם הרבה עבודה ממשית. לעומת זאת, מי שמאמינים בי באמת, היינו עובדיי, יודעים שאני יוצר דימויים. אני חושב על רעיונות, לעיתים קרובות תוך עבודה משותפת עם אחרים, והופך אותם לדימויים ויזואליים מוחשיים, בין אם הם תצלומים או סרטים. מאחר שאיני יכול לצייר כלל, אני עוסק בצילום.

ובהמשך...

הבילבולציה בעניין ספרו של מייסון נמשכת. באתר Amazon UK, מופיע תאריך היציאה של הספר כ-30 לספטמבר. דיווחים נוספים בהמשך...

rainbow demon

New member
כמה בלאגן...

יותר מהספר של קלינטון. ואני שואל , מתי, אם בכלל, הספר יגיע לארץ?

rainbow demon

New member
בהצלחה ציף!

אגב, מקור נהדר לחשדות יש בNEWSGROUP של פינק פלויד. אמנם חלקו הגדול של הדיונים שם הוא על מדיניות ארה"ב בעיראק, משום מה, אבל יש שם גם פרטי מידע מעניינים.

לא ממש... ../images/Emo3.gif

רק לעיתים רחוקות יש שם משהו מעניין. ויותר לעניין: נניח שהיה אפשר לקנות את הספר של מייסון בארץ במחיר סביר, ואולי אף קצת נמוך ממחיר יבוא הספר מחו"ל, כמה מכם היו מעוניינים לרכוש אותו? וכנ"ל החוברת של Mojo/Q? (חוברות כאלו עולות בד"כ בסביבות ה-60 ש"ח). למען ההגינות, אוסיף שהספר של מייסון אמור כנראה לצאת גם בכריכה רכה - אך רק בחודש אוקטובר בשנה הבאה (2005).

rainbow demon

New member
אני מוכן להשקיע עד 100 ש"ח

אני חושב שכל ספר טוב לא אמור לעלות על מחיר זה (גם אלה שמקושטים בהרבה דפים איכותיים עם תמונות צבעוניות)

זה ספר בכריכה קשה

היינו, בפורמט גדול, ומכיוון שהוא מכיל צילומים (חלקם נדירים), איכות הנייר היא גבוהה. המחיר בחו"ל הוא, כאמור, 30 פאונד, שזה בערך 250 ש"ח. על זה, תוסיפו דמי משלוח וכד'. זה המחיר (פחות או יותר) שנאלץ לשלם על ייבוא הספר, באופן פרטי.

Miss CB

New member
250 :-O

עדיף למצוא כמה אנשי םלקנות ביחד ולהעביר את זה

The Albatross

New member
../images/Emo45.gif

האמת, התמונות הרבה פחות מעניינות אותי. פ"פ הם לא ציירים, הם מוזיקאים. מה כבר אפשר לראות בתמונות האלה? אותם מחייכים עם גיטרות?

holo

New member
נו בחייך

תמונות מוסיפות להנאה של הקריאה במיוחד עם רואים את ווטרס מחייך לך מול הפנים

The Albatross

New member
נו בחייך

אם אני אראה את ווטרס מחייך לי מול הפנים, ובמיוחד אם הוא מצולם בשנות העשרים לחייו, אני חושב שאני אברח בצעקות.

tulle music

New member
מזה משנה איך הוא נראה..../images/Emo9.gif

המוסיקה שהוא עושה יותר חשובה.. וגם אם הוא חתיך או לא, היה מעניין לראות תמונות נדירות שלו..

העניין עם התמונות בספר

הוא שהן נדירות, היינו הן צולמו שלא למטרות יחסי-ציבור. חלקן צולמו ע"י מייסון עצמו. בוודאי שיש בהן עניין בפני עצמן: כל תמונה, כמאמר המשורר, מספרת סיפור. היא מעידה על התקופה בה צולמה - הבגדים הנלבשים ע"י חברי הלהקה, צורת ההתנהלות שלהם אחד ביחס לשני, ובמרחב שביניהם. למשל, תמונת השבוע שאעלה מיד.

rainbow demon

New member
250 שקל?!

כריכה קשה מיי אס אני לא אשלם 250 שקל על *ספר*!! אני גם חושב שרעיון הקניה המשותפת לא ממש מוצלח. בכל אופן אני כנראה אחכה למתי שהוא יהיה זול יותר (אני מניח שמחירו ייפול אחרי כמה חודשים), ואולי אז נחשוב על הזמנות.

NIR Y

New member
אממ

אני בטוח יקנה עם זה יהיה בעברית בשלב מסוים יתרגמו את זה נכון ?

למעלה