החשדות 17.4.06

../images/Emo124.gif החשדות 17.4.06 ../images/Emo124.gif

עקב הארועים, החשדות נדחו קמעה. למרות החג, אני מעלה אותם כעת: הופעתו של ווטרס הועברה לנווה שלום למי שעוד לא שמעו, הופעתו המתוכננת של רוג'ר ווטרס בארץ, ב-22 לחודש, הועברה לשדה חומוס ליד הישוב נווה שלום שבלטרון. הכרטיסים שנרכשו להופעה בפארק הירקון, תקפים. כ-35,000 כרטיסים נמכרו עד עתה, וההפקה מקווה למכור כ-50,000 כרטיסים סה"כ. דהיינו, יש עדיין כרטיסים במשרדי הכרטיסים. הודעה על הסעות למקום, חניה וכד', טרם יצאה. כמו כן, אין מידע על מתחם מושבים/VIP. המפיק שוקי ווייס מסר כי הארוע כולו יורחב, ויכללו בו מופעים וארועים נוספים, אך פרטיהם עדיין אינם ברורים. לפיכך, יש לצפות ששעת ההופעה ומהלכה, לא יהיו זהים למידע שפורסם לגבי ההופעה בת"א. לדברי ווטרס, הארוע הועבר לנווה שלום לאחר שהוא נועץ בגורמים פלסטינים וישראלים והחליט לקיים את הארוע במקום המסמל עבורו דו-קיום בשלום בין שני העמים, מסר אותו הוא מעוניין לקדם. ווטרס אף כתב שיר חדש לרגל הארוע, שאת מילותיו ניתן לקרוא בשרשור המוקדש לנושא, בפורום. ריק רייט עובד על אלבום חדש ריק רייט הודיע שהוא יתחיל לעבוד על אלבום הסולו החדש שלו, לכשיסתיים סיבוב ההופעות של דייויד גילמור, הנערך כרגע, ושרייט משתתף בו. רייט גם הודיע שדחה את הצעתו של רוג'ר ווטרס לבצע אתו ועם ניק מייסון את DSOTM בהופעה של ווטרס בצרפת. הסיבה הרשמית לדחייה היא רצונו של רייט להקדיש את כל זמנו לעבודה על האלבום. הסיבה הלא רשמית היא.... [השלימו את החסר]. סיבוב ההופעות של דייויד גילמור נמשך דייויד גילמור ממשיך בסיבוב ההופעות שלו, בהצלחה. הוא נמצא כרגע בצפון אמריקה - ארה"ב וקנדה. הסטליסט ב"רגל" הזו של הטור, זהה להופעות הקודמות, וכולל את ביצוע כל אלבום הסולו החדש של גילמור, On an Island, בחלק הראשון של המופע, וביצוע שירים ישנים של הפלויד בחלק השני: SOYCD, wearing the inside out, Dominoes, coming back to life, fat old sun, wot's the deal, breathe/time/breathe reprise, high hopes, ומסיימים עם ביצוע מלא ל-Echoes. לא כל השירים מבוצעים כל ערב; Echoes מסיים את המופע, בכל ערב. הביצוע ל-Echoes מצויין, ע"י מי שהיו נוכחים במופעים, כשיא הערב, כאשר שיתוף הפעולה המוסיקלי בין רייט לבין גילמור בביצוע הקטע הוא הטוב ביותר מאז פומפיי, כך לפי אחד המדווחים. הביצוע לקטע בניו יורק זכה לתשואות דומעות מצד הקהל. באותה הופעה, השתתפו גם דייויד קרוסבי וגרהאם נאש, אשר ביצעו יחד עם גילמור את SOYCD, וכן שיר שלהם. גם Fat Old Sun זוכה לאהדה רבה מצד הקהל - שבעיקר בא להופעות, ככל הנראה, על מנת לשמוע את השירים הישנים, ופחות מתעניין באלבום החדש. בהופעה שנערכה אתמול, באוקלנד, ביצעו גילמור ושות' במפתיע את Arnold Layne, לתשואות הקהל. כזכור, גילמור לא ניגן בשיר זה, במקורו. במקביל, מתראיין גילמור לכלי התקשורת האמריקאיים והקנדיים: עתונות, רדיו וטלוויזיה. הוא הקליט כמה ראיונות רדיופוניים לתחנות מקומיות, ויופיע בתוכניתו של ג'יי לנו בימים הקרובים. התכנית תשודר בלויין (YES) גם במחוזותינו, ואלו מכם שקולטים לוויין, אנא הודיעו בפורום מתי בדיוק תשודר התכנית עם גילמור, ודווחו על התנהלותה, לטובת אלו מאתנו שאינם קולטים שידורי לוויין. אחת מהופעותיו גם צולמה לשידור אינטרנטי ב-AOL, במהלך החודש. פרטים יועלו כאן לכשיוודעו. גילמור נשמע נינוח ובמצב רוח טוב בראיונות אתו. הוא מספר כי בחר בכוונה לעשות טור יותר אינטימי, בפני קהל מצומצם, וכי גם העדיף טור קצר: אחד מבניו אמור לעבור את בחינות הבגרות הקיץ, וגילמור רוצה להיות בבית על מנת להשגיח על לימודיו. במשתמע, מדובר בצ'ארלי, בנו המאומץ מנישואיו לפולי. השניים גם למדו לנגן בסכסופון ביחד, לאחר שגילמור שילם למורה לסכסופון, המלמד בבית הספר של בנו, עבור שיעורים פרטיים. לדבריו, הבחור הצעיר לא ידע כלל מיהו, עד לפני כמה שבועות... באחד הראיונות, סיפר גילמור כי הוא בחר להופיע בניו יורק באולם ה"רדיו סיטי מיוזיק הול" כיוון שיש לו זכרונות נעימים מהופעת הפלויד שם בשנת 1973: הלהקה הועלתה לבמה ע"י מנוף שנמצא מתחתיה, בעוד הבמה עצמה מולאה בעשן. גילמור רצה לשחזר כניסה דרמטית זו גם בהופעתו שם השבוע! לינקים לכמה ראיונות: ראיון ברדיו Q103.4 (ניו יורק) עם השדרן ג'ים קר: http://www.q1043.com/cc-common/podcast/single_podcast.html?podcast=soundfiles.xml קובץ PDF הכולל ראיון עם הצוות הטכני בטור של גילמור: http://www.brain-damage.co.uk/dg06/DGBD.pdf הביקורות על הטור הנן, ככלל, חיוביות. יחד עם זאת, אומרים המבקרים שיחסית לאלבומי הפלויד, האלבום החדש של גילמור הוא "אנמי", וריכוז כל שירי האלבום החדש בתחילת המופע, סובלת מכך. ג'ים דה-רוגטיס, מבכירי המבקרים האמריקאים כיום, סיכם את הדברים בטור שלו ב"שיקגו סאן-טיימס": "ללא ווטרס, גילמור הוא מוסיקאי נעלה, ללא רעיונות משלו. ללא גילמור, ווטרס מלא רעיונות כרימון, אך נעדר כל מוסיקה משמעותית. רק לעיתים רחוקות בהיסטוריה, נזקקו שני חברים-שלשעבר אחד לשני, עד כדי כך." דה-רוגטיס מסיים את המאמר שלו בקריאה נרגשת לדו-קיום בין הכוחות, ולטור משותף. את המאמר המלא ניתן לקרוא כאן: http://www.suntimes.com/output/derogatis/cst-ftr-gilmour14.html עוד בינתיים, בחודש מאי, לקראת ההופעות בבריטניה, יצא השיר Smile על גבי סינגל. ולבסוף, על פי דיווחים מהטור, גילמור מקליט את כל ההופעות בסטריאו ומצלם אותן בוידאו, כך שהסיכויים לראות DVD של הטור בהמשך, גבוהים. בינתיים (חלק ג') בוטלגים של ההופעות בטור כבר מסתובבים בשטח, ימים ספורים לאחר ההופעות עצמן. מנפלאות הטכנולוגיה. ג'ו בויד וספרו האוטוביוגרפי בשבועות הקרובים עומד לצאת בבריטניה ספרו האוטוביוגרפי של ג'ו בויד, מאושיות הרוק הבריטי ומי שהפיק אמנים רבים ביניהם ג'ון מרטין וניק דרייק. בויד היה גם ממקימי סצינת הפסיכדליה בלונדון, והפיק את הסינגל הראשון של הפלויד, ארנולד ליין. כמה ידידים שלי מארגנים מפגש עם בויד בפאב עלום על גדות התמזה, בין היתר על מנת לשמוע ממנו את הדברים אותם לא הכניס לספר, מפחדם של העורכדינים.
יש מצב שאני אשתתף במפגש הנ"ל. בינתיים, עומד בויד להתראיין בתכניתו של מייק הארדינג (המתמחה בפולק) ברדיו 2 של ה-BBC, מחר, בין השעות 10-11 בלילה לפי שעונינו. הלינק לעמוד של הארדינג, ממנו ניתן גם להאזין לתוכנית: http://www.bbc.co.uk/radio2/r2music/folk/harding/ כמו מרבית התכניות של ה-BBC, גם תוכנית זו מן הסתם תועבר לארכיון, כך שניתן יהיה להאזין לה בכל עת, במשך שבוע, עד יום רביעי הבא.

flowerboy69

New member
כמה מילים

הצלחתי להשיג כ 10 מתוך 18 ההופעות של גילמור שהיו עד כה...זה ידיע בקרוב ואוכל לספר איך זה נשמע...גם אחת מתוכניות הרדיו של גילמור יהיו ברשותי בקרוב-זו שהייתה הפרומו ליציאת האלבום החדש...זה בטח יהיה מעניין... אני מקווה שגילמור ינגן את ארנולד ליין גם באנגליה בהופעה שאני יהיה בה... הסינגל החדש של גילמור ייצא על דיסק כמו גם על תקליטון 7" כמו בימים הטובים... לגבי ווטרס.אין לי בעיה שההופעה נערכת בנווה שלום רק הסיבה והשינוי המאוחר מפריעים לי.אבל ווטרס תמיד היה ידוע בבעייתיות שלו והיה צפוי שזה לא ילך חלק...אני מאמין שבכל זאת אם לא יקרה משהו מיוחד אני ילך לשם-אפילו רק כדי לשמוע אותו בשיר comfotably numb...

FiShA

New member
תודה!

סיקור מאוד מעניין ומסקרן!.. כ''כ חבל שלא יצא לנו לראות את דוד גלמור בסיבוב הזה, אנחנו יכולים רק לקרוא על הופעות שלו ולא לראות בעיינים שלנו.. :(( דרך אגב חדשה :]

שלום חן

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

חחחחחחחחחח דוד גילמור נגד גוליית חחחחחח. יש מצב ללחוץ על שוקי וויס שיביא את דוד גילמור לארץ? מה את אומרת ציף? עצומה תעזור? יאללה למופלטות.

גילמור לא מתכנן כרגע עוד הופעות

לפי דברים שהוא אומר בראיונות, הוא בכוונה בנה את הטור כך שיהיה קצר, על מנת שיוכל לחזור מהר למשפחתו, ואין בכוונתו להוסיף עוד הופעות. לדעתי הסיכוי להביאו לארץ כרגע הוא אפסי. גם אם גילמור יגיע לארץ להופעות, אין לצפות שהוא ינקוט בקו "פוליטי" שונה מזה של ווטרס. נהפוך הוא, גילמור השתתף בהפגנות למען וענונו באנגליה. יש גם לזכור כי הסיבה העיקרית שהוא אינו רוצה לצאת לטור עם הפלויד הוא כאב הראש הכרוך בארגון טור גדול - והפלויד לא יכולים שלא להופיע בגדול, בכל מקום. לדבריו של גילמור, הוא אינו מעוניין בדבר כזה "בשלב הזה של חיי".

התבטאות קצת שונה

הייתה בראיון שגילמור נתן לרדיון הניו-יורקי Q-104.3. הקטע הרלונטי: מראיין: למעשה, שהסיבוב הנוכחי מאוד קצר. אין כל כך הרבה הופעות. הדרישה לראות אותך בכל הארץ וברחבי העולם היא די גבוהה. גילמור: כן! אם להיות כנה, לא היה לי מושג איך הכרטיסים יימכרו, אבל רציתי לעשות טור קטן ואיכותי יותר, שבו תהיה לי שליטה על הנסיבות ועל בחירת האולמות היפהפיים. לא רציתי שהטור יימשך לנצח. אני בטוח שיש אנשים שכן היו רוצים בזה, ושאבקר בעוד הרבה מקומות. אבל אני חייב לקחת הפסקה בסוף החודש [.. בלה בלה .. בחינות של הבן שלו בבי"ס ...]. חשבנו לעשות עוד הופעות בקיץ, אבל עדיין לא התקדמנו בנושא. קטע משעשע במיוחד: מראיין: בעצם, דיוויד קרוסבי וגרהאם נאש היו כוכבים גדולים ואתה לא היית. (גילמור, מופתע): הממ.

vegetable man

New member
דווקא לפי מה שראיתי ושמעתי

בלינקים שמעבירים פה לביצוע של Echoes - הביצוע די זוועתי, או מאכזב במילים עדינות. כאילו חסכו ממנו כמה מעברים יפים, וקיצרו אותו - אולי לא עבדו מספיק על שיפור הצליל בחזרות, כי זה קטע שככל שעובדים עליו, רק יכול להשתפר, ושומעים שלא עבדו עליו מספיק. בנוסף ריק רייט מזייף אימים. אני מאוד שמח לשמוע על אלבום חדש של ריק - ובכלל מאז ה-Live8 נדמה שהם חוו סוג של התעוררות יצירתית, חבל שהם לא מנתבים אותה להופעות יחד, אבל כאן המכשול היה רק גילמור. באלבום הקודם של ריק היו כמה רגעי שיא - כמה שירים ומעברים מוסיקליים בהחלט מעניינים, לצד כמה קטעים מתים. בכל מקרה יהיה מעניין לשמוע כשיהיה מוכן. ריק רייט בעבר התראיין לפני צאת האלבום הקודם (ב-96') למעריב (יש לי את הכתבה), וסיפר בין היתר שאם היה פוגש את ווטרס, לא היה מהסס לעבוד איתו. אבל כנראה שלא כך הם פני הדברים.

Disc Man

New member
הביצוע ל ECHOES נפלא

אני יכול להעיד רק על ההופעה ברומא שהייתי בה לפני שלושה שבועות. הביצוע ליצירה היה ממש כמו בציטוט מהחשדות של ציף "הטוב ביותר מאז פומפיי". שילוב הקולות של רייט וגילמור היה מושלם, והנגינה היתה מלאת עוצמה ורגש. יצא לי לשמוע את היצירה בלייב מהרבה הופעות לאורך העשורים האחרונים- מרביתן בבוטלגים, והביצוע ששמעתי ברומא היה לא פחות מנפלא. אל תתרשם מלינקים באיכות קול ותמונה זוועתית שרצים ברשת, זה עושה להם עוול.

vegetable man

New member
אז אני שמח לשמוע שהרושם מוטעה

ואני בהחלט הייתי רוצה לשמוע ביצוע של Echoes - זה שווה הכל

AmitAmstrong

New member
../images/Emo207.gif *מנצל"שת*

אני חדשה כאן :] קוראים לי עמית, מראשון לציון, ויש לי חולצה של פינק פלויד [של הסרט דה וואל *סגידה*] אני רוצה להופעה של רוג'ר

LastBreath

New member
הבןאדם שבא לארץ הוא לא הבןאדם הנכון

בחיי. אם גילמור היה כאן במקום ווטרס זה היה כלכך הרבה יותר טוב, טכנית.

לא רק טכנית

ב LIVE8 גילמור שר מצויין יחסית לגילו, בעוד ווטרס היה נשמע לדעתי ממש גרוע בקטעים המעטים שבהן הוא שר. ואם שמתם לב, בשיר Comfortably Numb הם התחלפו בתפקידים, ווטרס של את הטונים הנמוכים וגילמור את הגבוהים.

vegetable man

New member
גילמור ממש לא שר מצויין

למעשה גם ב-Pulse הוא שר רע. הוא לא מסוגל להביע את האיכויות הקוליות שיש לו באולפן, אבל יתכן שהוא פשוט שר רע בהופעות, כי שנה לפני ב-TDB השירה שלו היתה מצויינת. בנוסף הם לא התחלפו בתקפידים ב-CN ב-Live8. ולדעתי, מי שאוהב את פינק פלויד, הגיונית לא יכול לאהוב אותה בלי שהוא אוהב את ווטרס, שהיה האיש המרכזי בה, לכן כולם אמורים לשמוח שהוא פה. ואני חושב (בלי קשר אליך עכשיו) שמי שלא רוצה לראות את ווטרס - מפסיד בגדול. חבל שיש פה כמה אנשים עם ראש בקיר (ביטחון עצמי נמוך?) שלא משתחררים מהסגנון ההגנתי שלהם, ובטוחים שווטרס "נגדנו", אבל כנראה שמההתחלה הם לא אהבו אותו או את פינק פלויד מספיק (או שהם כנראה באמת לא בעד מסר של שלום, וחבל, כי לגבי זה כולנו אמורים להסכים בלי קשר לפוליטיקה), אז בין כה וכה זה לא הפסד גדול בשבילהם להישאר בבית. נו, אין דבר.

מה??

הגירסה של Run Like Hell מ-Pulse היא האהובה עלי ביותר. וודאי שהוא לא יוכל להגיע לאיכויות של האולפן, הוא מבוגר, ולא מה שהיה פעם, אך לדעתי הוא מצליח לשלוט על הקול שלו יותר טוב מווטרס ואגב מישהוא יודע אולי מי הבחור ששר איתו שם בPulse... מוכשר ביותר (לעניות דעתי) וכדי להביע את תמיכתי בווטרס הגאון, הנני בזאת מחליף את החתימה שלי..

vegetable man

New member
זה עניין של טעם

אישית, אם כבר נקטת בדוגמא של Run Like Hell, אני לא מסוגל לשמוע שירים שגילמור מנסה לשיר את התפקידים של ווטרס. אין לו את הנימה הצעקנית של ווטרס, וגם עם אלף סמרי ליווי יגבו אותו, זה לא יהיה אותו דבר. זה פשוט לא זה, וגם לא קרוב.

Silvernaor

New member
הבנתי למה את חושב שווטרס גרוע

אם ראית את comfortably numb וחשבת שהם התחלפו בתפקידים, אז כנראה הבנת שגילמור לא שר טוב הם שרו בLive 8 בשיר הזה את אותם תפקידים בדיוק כמו במקור. השיר היחידי שלא היה כמו במקור זה wish you were here, מכיוון שווטרס שר אותו גם בהופעות שלו למרות שזה לא שיר שהוא שר במקור, אז הוא שר את החלק השני של הבית. ועוד הבהרה: ווטרס לא שר רע! אומנם בלייב 8 בwywh הוא קצת זייף, כי הוא כבר לא מגיע לטונים הגבוהים הזכורים לכם מshine on you crazy diamond, אבל בשירים אחרים שלו, כמו למשל set the controls או הבית בcomfortably numb נשמעים בדיוק כמו במקור.

למעלה