החשדות 16.12.05

../images/Emo124.gif החשדות 16.12.05 ../images/Emo124.gif

פלויד בטלוויזיה הבריטית לקראת חג המולד, ישדרו בטלוויזיה הבריטית כמה תכניות שבהן הפלויד יוזכרו. האחת היא תכנית דוקומנטרית ארוכה, בשני חלקים, על ההכנות לארוע Live 8 בקיץ. בחלק הראשון, יתוארו ההכנות לארוע, ויהיו ראיונות עם אמנים ועם המארגנים (דהיינו, גלדוף), כולל הסברים על האיחוד של הפלויד. החלק השני עוסק בארוע עצמו, כולל המופע וההפגנות שלאחריו, וההשלכות של הפיגוע בלונדון על המאמצים להשפיע על ה-G8. שני החלקים ישודרו לראשונה בערב של ה-20 וה-21 לחודש ב-BBC1, ולאחר מכן בשידורים חוזרים. התכנית השניה - שלטעמי הרבה יותר מעניינת - היא תכנית בת שני חלקים בה מופיע דייויד גילמור במקום אחד, ושגם היא תשודר בתקופת החג. בתכנית ינסו שלושה ליצנים - גריף ריס-ג'ונס, דארה או'בריאן ורורי מק'גראת', לשחזר את המסע המתואר בספרו הקלאסי של ג'רום ק. ג'רום, "שלושה בסירה אחת (מלבד הכלב)". חלקכם אולי יודעים, שזהו הספר הכי אהוב עלי בעולם, וראסמית הספר הכי מצחיק שנכתב אי פעם. בספר, שפורסם לראשונה לפני 116 שנים, מתאר ג'רום טיול שערך עם שני חבריו במורד נהר התמזה. השלושה שכרו סירה והתיימרו לחתור בה בעצמם מנקודה מסויימת במעלה הנהר, בחזרה ללונדון. קורותיהם המשעשעות - והגיגיו השנונים של ג'רום על טבע האדם והעולם - הפכו את הספר לקלסיקה עוד כאשר יצא, ומאז לא נס ליחו. הספר תורגם לעברית מספר פעמים (שלוש? ארבע?) כאשר לפני מספר שנים יצאה גם מהדורה מאויירת, עם תמונות ומפות של האזורים המדוברים. בתמונה המצורפת ניתן לראות את ג'רום, שני חבריו (האמיתיים, שהיו הבסיס לדמויות בספר), ונשותיהם, בפיקניק באותה תקופה. אחד ההומאז'ים לספר, שישודר ב-BBC בתקופת החג הוא, כאמור, נסיון לשחזר את המסע ככל שניתן בדיוק לפי המתואר בספר, היינו, שלושת המנחים יחתרו היכן שגיבורי הספר חתרו, ויעצרו למנוחה היכן שהם עצרו - כולל הפאבים. בדרך הם גם יעצרו לביקורי "פתע" אצל חברים - אחד מהם הוא גילמור, שאותו ככל הנראה יתקילו באולפן הסירה שלו, ה"אסטוריה", העוגנת על הנהר. שני חלקי התכנית ישודרו בערוץ 2 של הטלוויזיה הבריטית ב-3 וה-5 לינואר, כאשר גילמור יופיע בחלק הראשון. תערוכת תמונות של הפלויד בלונדון ארכיון הצילומים רדפרנס (Redferns), יפתח בפברואר תערוכת צילומים של הפלויד בגלריה שבבעלותו, תחת הכותרת Shine On You Crazy Diamond. בתערוכה יוצגו כ-40 צילומים מתקופות שונות בקריירה של הלהקה, מראשיתה. הצילומים צולמו ע"י צלמים שונים - וכולם באים מארכיון רדפרנס, כמובן. התמונות ניתנות לרכישה. הגלריה (והארכיון) נמצאים, באופן בלתי מפתיע לגמרי, ממש ליד בניין הטלוויזיה של ה-BBC. התערוכה תמשך עד אפריל, והכניסה אליה חופשית. לאלו מכם שמתכננים נסיעה ללונדון במועדים אלו - זה נשמע לא רע בכלל. ולבסוף - עותק מהמהדורה המיוחדת של ספרו של ניק מייסון, זו ש-flowerboy שלנו רכש במאות פאונדים, כבר נמכר ב-ebay כרגע. המוכר דורש 6500 דולר עבור המארז, ונראה שיש קונים.

Shakty

New member
הקטע החביב עלי בספר

זה שהם קוראים בספר המחלות וכל מחלה שהם קוראים עליה - הם מגלים את הסימפטומים שלה - אפילו לצניחת רחם.

"כולנו חשנו עצמנו תשושים ושפופים

והאמת ניתנת להאמר, שהדבר עצבן אותנו במידה רבה. הריס אמר, שלפעמים הוא חש, כי תוקפות אותו מיני סחרורות בלתי רגילות, עד כשמעט אינו יודע מה הוא עושה. אחרי כן אמר ג'ורג', שגם הוא חש סחרורות כאלה, שכמעט אינו יודע מה הוא עושה. אשר לי, הכבד שלי פגום. אני יודע ברורות, שהכבד שלי הוא-הוא שאינו פועל כהלכה, משום שלא מכבר קראתי דף פרסומת של טבליות לתיקון הכבד. פורטו בו כל הסימנים, אשר לפיהם יוכל אדם לדעת, אם כבדו אינו פועל כהלכה. סימנים אלה חזיתי מבשרי - כולם אחד לאחד. עניין זה מפליא ביותר, שכן תמיד, כשמזדמן לי לקרוא פרסומת על תרופה חדשה, הריני מגיע מיד למסקנה, כי שנים סובל אני מאותה מחלה, המתוארת בפרסומת. ולא עוד, אלא שאני סובל ממנה בצורה קשה ומצערת. כל סימן, הנזכר שם,מתאים בדיוק למחושים, המציקים לי מאז ומתמיד. זוכרני שיום אחד הלכתי למוזיאון הבריטי [הספריה הלאומית - צ.] כדי לברר, מה הטיפול הדרוש למחלה קלה, שתקפה אותי אז. אם איני טועה, היתה זו אדמדמת. נטלתי את הספר ועיינתי בכל אשר חפצתי לעיין. ואחרי כן התחלתי מדפדף בדפיו, בלי משים ומשתקע אט-אט בעיון מדוקדק במחלות בכלל. אינני זוכר כרגע, איזה חולי היה זה, שמשך את ליבי. מכל מקום יודעני, שהיה זה נגע ממאיר והרסני. וטברם הגעתי אף למחצית הרשימה של "הסימנים האופייניים", נסתבר לי בברור, שאני נגוע במחלה זו, ללא ספק. שעה קלה ישבתי שם הלום אימה חשכה. אחרי כן חזרתי לדפדף בספר מתוך רפיון של יאוש. הגעתי אל טיפוס הבהרות, קראתי את רשימת סימני המחלה ונסתבר לי, שאמנם חוליה אני בטיפוס הבהרות. לאמיתו של דבר, זה חודשים רבים משתוללת מחלה זו בגופי, ממבלי שאדע על כך דבר וחצי דבר. התחלתי תוהה, אילו מחלות עוד יש לי. דפדפתי בספר והגעתי למחלה, המכונה "מחול ויטוס הקדוש" [כמדומני, תסמונת הנטיגנטון - צ.]. בדיוק כפי שציפיתי, גם בזאת הייתי חולה. סקרנות גדולה תקפה אותי והחלטתי לבדוק את מצב בריאותי באורח יסודי. לפיכך התחלתי קורא בספר לפי סדר האלף-בית. קראתי את הכתוב על אבעבועות שחורות ונסתבר לי, שאני נגוע באלה כבר מזמן, וכי השלב המסוכן של המחלה עתיד להתחיל אצלי בעוד שבועיים בערך. אשר לברי-ברי, נתברר לי לרווחתי הרבה כי בזאת לקיתי בצורה קלה בלבד, וגם אפשר לחיות עם מחלה זו שנים רבות. הגעתי לכולרה - זאת יש לי בליספק, ואף בלויית סיבוכים קשים. אשר לדלקת קרום המוח - זאת יש לי מלידה. דפדפתי והלכתי על פני 22 האותיות והגעתי למסקנה, שהמחלה היחידה שעדיין אין לי, היא עווית הרחם. בתחילה העליבני הדבר עד עמקי נשמתי. זה נראה בעיני כזלזול באישיותי. מדוע זה אין לי עווית הרחם? מה ההפליה הזאת? אך כעבור זמן מה נרגעתי, איכשהו. ומאחר שכל יתר המחלות הידועות בעולם הרפואה לא פסחו עלי, נפוג מעט רגש העלבום האישי. נמלכתי בדעתי והחלטתי, שאסתדר איכשהו גם בלי עווית הרחם. היתה לי מתנת בצורה חמורה ואכזרית בלי שארגיש בכך, וגם תשניק-סוסים היה לי עוד משחר-נעוריי. לא היו עוד מחלות אחרי תשניק-הסוסים, ולפיכך הגעתי למסקנה, שחוץ מאלה, הכל אצלי כשורה.... אחרי כן התחלתי תוהה, כמה זמן נותר לי עוד לחיות. ניסיתי לבדוק את עצמי. מיששתי את דופק ליבי. בתחילה לא היה דופק בכלל, אך כעבור זמן מה פרץ הדופק פתאום. משכתי את שעוני והתחלתי למנותו לפי הזמן. הגעתי למאה ארבעים ושבע פעימות בדקה. שלחתי ידי וניסיתי לחוש את ליבי. דממה גמורה. הלב חדל מפעום...." ג'רום אץ אל הרופא: "מה מציק לך?" אמרתי: "ידידי היקר, אין בדעתי לבטל את זמנך בלהג על אשר מציק לי. החיים קצרים מדי ואתה עלול להאסף אל עמך, בטרם אסיים דבריי. אבל אומר לך, מה לא מציק לי. אין לי עווית הרחם. למה אין - לא יודע. אבל עובדה שאין. כל השאר - יש בהחלט. ..... אז הציגני ערום ועריה ובלש אותי מכף רגל ועד ראש . תפס ומשך בשורש כף ידי, הנחית מהלומה עזה על חזי, בלי שאהיה מוכן לכך - זה כשלעצמו מעשה מגונה בתכלית - ומיד אחר כך נקש בי הלוך ונקוש, מכל עבר. אחרי הדברים האלה ישב ורשם לי מתכון לרפואה. קיפלו ונתנו בידי. אני תחבתיו לכיסי והלכתי." ג'רום הולך ישר לבית המרחקת ונותן את הרצפט לרוקח. הרוקח קורא אותו ומסרב לתת לג'רום שרות. מדוע? זה לשון המרשם: "1 ליטרה בשר בקר עם 1 כוס בירה גדולה, אחת לשש שעות. 1 צעדה של חמשה-עשר קילומטר בכל בוקר 1 שנה משעה 11 בדיוק בכל לילה. ואל תחקור במופלא ממך."

Shakty

New member
עווית רחם - לא צניחת רחם-איזה חיוך

העלית על שפתותי, נשמתי. אני חייב לקרוא את הספר שוב, עברו להערכתי כ 10 שנים מאז שקראתי אותו בפעם האחרונה.

עוד קטע... ../images/Emo13.gif

השלישיה מנסה למצוא מקום ללון בלילה. כל האכסניות באזור תפוסות עד אפס מקום, והשלושה נודדים במשך שעות מבית לבית בנסיון נואש למצוא מקום לישון. "אז חזרנו והלכנו אל הכביש הראשי, והאריס התיישב תחתיו על המזוודה ואמר, כי אינו זז משם. הוא טען, כי מקום זה נאה כל כדי הצורך לנפוח בו את נשמתו. הוא בקש מג'ורג' וממני, כי נמסור נשיקות לאמו ונאמר לכל שארי בשרו, כי מחל להם וכי השיב נשמתו לבוראו, כשחיוך של אושר נסוך על פניו. אותו רגע ירד אלינו מלאך מן השמים בדמות ילד קטן, שהחזיק פחית של בירה בידו האחת ופיסת חבל בידו השניה. שאלנו את מלאכנו הטוב, אם יודע הוא דבר על איזה בית בודד, שיושביו אינם רבים ואינם איתנים ביותר (רצוי ישישות חולניות או זקנים מוכי-שיתוק), אשר נוכל להפחידם בנקל ולגרשם ממיטותיהם ללילה אחד. אפשרות אחרת - שמא יוכל להמליץ לפנינו על איזה דיר חזירים פנוי או גדרת עיזים עזובה, או בור סיד ריק. הוא השיב, כי כל הרפתות, הארוות, הדירים וכיו"ב תפוסים על ידי בעליהם החוקיים, אך אם נואיל לבוא עמו אל בית הוריו, הרי יש תקוה שאמו תאות להשכיר לנו חדר. מיד עמדנו שלשתנו ונפלנו על צווארו של מושיענו הקטן לאור הירח החוור. הוא נדהם כל כך, עד שחלשה דעתו הווא צנח ארצה מתחתינו ואנו נפלנו עליו. הריס התרגש מאוד והתעלף מרב שמחה, ולכן נאלץ לחטוף את הפחית בירה מידי הילד ולשתותה כדי לחזור לאיתנו. אחרי כן קם ורץ אחרי הילד והניח לג'ורג' ולי לשאת את כל המטלטלים. בביתו של הילד הכינה לנו אמו יקרת הנפש ארוחה חמה וטובה. חיסלנו את כל המצרכים, שהכינה למשך שבוע ימים, ולגמנו מלוא שלושה קומקומים תה. אחרי כן הלכנו לישון. עמדו לרשותנו שתי מיטות - האחת מטה מתקפלת שמדותיה חצי מטר על מטר, ובה ישנו ג'ורג' ואני, והשניה מטתו של הילד, שניתנה להריס כולה לעצמו. בבוקר מצאנו אותו שוכב ורגליו מזדקרות באוויר כדי שלושת רבעי אורכן מחוץ למיטה, ותלינו עליהן את מגבותינו, כשהלכנו להתרחץ." בהמשך, עוד תובנה שלא נס ליחה: "אכן בשעות של משבר נוהגים הבריות להבטיח גדולות ונצורות, שאינן עומדות ביחס נכון לדבר המבוקש. שמעתי סיפור על מטייל אחד, ששוטט לעייפה בהרי שוויצריה ואמר, כי יתן עולם ומלואו בעבור כוס בירה. משהגיע למרזח קטן, שבו נתנו לו בירה כאוות נפשו, הקים שערוריה מבישה, על שדרשו ממנו חמישה פרנקים בעבור בקבוק קטן. הוא טען, כי זו פשיטת עור ואף כתב מכתב למערכת ה"טיים" בעניין זה." והקטע הנהדר הזה: "דאינו כך בדומיה וכשהתקרבנו אל הסירה שבאמצע הנהר, ראיתי את שלושת הדייגים והנה הם זקנים וזעופי פנים. הם ישבו בשלושה מושבים בסירה וכל מענייניהם נתונים לחכותיהם. השקיעה האדומה כדם הטילה נוגה רווי מסתורין על פני המים, הציתה להבות ארגמן בחורשות ובכרים ועיטרה שולי-זהב לציבורי העענננים. היתה זו שעה של קסם, של כיסופים טמירים ושל רזים מופלאים. מפרשנו הקטן הזדקר אל תוך הרקיע המאדים, כשהוא גומא מרחקים, והלילה זחל ועלה מאחורינו. דומים היינו לשלושה אבירים, שעלו מתוך אגדה עתיקת יומין, צולחים ביעף אגם מכושף ואפוף מסתורין ומבקיעים דרכם אל תוך ממלכת הדמדומים הנעלמת - אל מחוז זריחת השמש הגדולה. לא הבקענו אל תוך ממלכת הדמדומים, אלא אל תוך אותה סירה, בה ישבו שלושת הדייגים הקשישים. בתחילה לא ידענו מה ארע, שכן המפרש כיסה אותנו, אלא שמתוך סגנון הדיבור שבקע אל חלל הערב הצונן, הגענו למסקנה, שנמצאים אנו בשכנותם של בני אדם, וכי אלה אינם שבעי-נחת כלל וכלל. לאחר שהסיר הריס את המפרש מעלינו, ראינו כי שלושת הדייגים מוטלים בערימה אחת בסירה הסמוכה, מתאמצים למיין את איברי גופם כדי להחליט, מה שייך למי, שולים מתוך חיקם דגים בגדלים שונים וצבעים מגוונים, ומקללים אותנו בכל פה. לא היו אלה קללות רגילות, המקובלות בחברה טובה בחיי יום יום. זו היתה סידרה מחושבת כהלכה וציורית מאוד של גידופים ונאצות, שהקיפה את כל מהלך חיינו בהווה, הפליגה לתוך העתיד הרחוק וכללה את כל קרובינו ואת כל אשר לנו, לרבות רכושנו במזומנים ובנכסי דלא-ניידי....".

avki

New member
ללא ספק אחד הספרים הנפלאים ביותר!

ואחד האהובים עלי והמצחיק מכולם. אני זוכר שאחרי שגמרתי לקרוא אותו פעמיים רצוץ היה לי שרירי בטן חזקים יותר.

Ivory Flower

New member
נצל"ש דיסקים

יש חנות, וירטואלית ואמיתית שמוכרת זמנית את כל הדיסקים של פינק פלויד שיש לה ב 49.90 או 89.90 (הכפולים). אני לא יודעת אם אפשר לשים כאן קישור, אבל זה נראה לי ממש טוב.

flowerboy69

New member
ראיתם איך המחיר עלה????

רק עכשיו נגמרו כל העתקים וכבר מישהו קנה את הספר במחיר פי כמה וכמה ממה שאני שילמתי...איזה נכס זה...:)

למעלה