דיון...

ChilD SouL

New member
../images/Emo124.gif דיון...

תקראו את הכתבה. [או אפילו חלקים ממנה
]
לעצלנים - "במערכת המשפט שוקלים להקל בעונשים המוטלים על נהגים שגרמו לתאונה בשל טעות בשיקול דעת ובעברם אין עבירות תנועה חמורות." מדברים על זה שצריכים להפחית את הענישה לנהגים שהם בעלי עבר נקי. כגון: עו"ד שדרס אם ובנה, אמר שאינו זוכר מה התרחש בשניות לפני שהוא פגע בה ורוצים לתת לו עונש כ'מוות ברשלנות' ולא כמוות כהריגה. ואני אומרת - WTF זה משנה
מוות זה מוות והוא צריך להענש בהתאם, בין אם יש לו עבר נקי או לא
פסקה שזעזעה אותי - "ראש מדור תביעות במשטרת התנועה, רב-פקד דן שני, טוען כי בנוסף להרתעה, חייב להיות בענישה גם אלמנט של גמול. "לא ייתכן שאדם שגרם למוות לא ייענש. זה נכון שיש יש אלמנט של מקריות בענישה - אותה עבירה יכולה לגרור תוצאות שונות לחלוטין. בכל מקרה, מקובל להעניש גם על מעשים שלא נעשים בזדון, כמו העבירה החדשה של גרימת שריפה ברשלנות. המטרה בענישה הזו היא לעודד התנהגות זהירה יותר." אלמנט של גמול
אנשים הורגים אנשים אחרים והם צריכים לקבל על זה צל"ש
להפך, ככל שהענישה תיהיה קלה יותר כך זה יתן יותר לגיטמציה 'לעשות' תאונות, או לזלזל בחומרת תאונה ולא להיות יותר זהיר. הרי מה איכפת לי אם עשיתי תאונה, אני אקבל עבודות שירות ועוד סוכריה כצ'ופר.
קיצר, מה דעתכם בנושא

adidas88

New member
תשמעי

את מציגה את זה כאילו מי שמקבל את העונש מוות ברשלנות לא מקבל עונש. עזבי רגע את הכבישים-בן אדן שהורג מישהו אחר בטעות-למה הוא מקבל עונש של מוות ברשלנות? הוא הרג בן אדם!!!! עכשיו תארי לך חס וחלילה קורה משהוואת הורגת בטעות מישהו על הכביש-את סובלת כל החיים שלך מיסורי מצפון וסיוטים בלילות על אותו רגע ובנוסף את מקבלת עונש על הריגה. תשמעי, לא יודעת מה בדיוק הפיסקה אומרת. קראתי את הכתבה ולא התעצלתי-ואני עדיין לא חושבת שאפשר להבין מה בדיוק הם מתכוונים-אני לא מסתמכת על התקשורת. בכל מקרה לפי מה שהבנתי זה הגיוני ולא נורא כמו שעשית את זה...

אם תקראי שוב אז תביני

שהוא דווקא מסכים אם מה שאת אומרת לגבי הפסקה השניה- דווקא כן צריך להתחשב במה שהמעשה שלו גרם- לדוגמא- בן אדם נרדם על ההגה והתנגש באוטו חונה לעומת בן אדם אחר שנרדם על ההגה והרג הולכת רגל על מעבר חצייה אז הוא טוען שהאדם שהרג חייב לקבל עונש יותר חמור רק בשל התוצאות של העבירה שבשני המקרים הייתה זהה...וזה בטוח לא ייתן לגיטימציה לזלזל בחוק.

be_roo

New member
מבחינת החוק זה משנה

כמו שמענישים אחרת את מי שהרג בכוונה (רצח) לעומת מי שהרג בטעות. החוק מבחין ובודק את הלך הרוח של הנאשם כי מזוית הראיה שלו חלק ממטרת הענישה הוא הרחקת הסכנה מהציבור ויש פער בין הסכנה שמהווה למשל מי שרצח בכוונה ותפיסת העולם שלו מראה שזה פתרון לגיטימי מבחינתו לבעיות שונות, לבין מי שהרג בטעות וסביר להניח שיעשה הכל כדי לא לחזור על כך. הבנת הפוך את עניין הגמול שעליו דיבר קצין המשטרה. הוא התכוון לגמול שלילי, כלומר ענישה. זה דיון משפטי וסוציולוגי, לא תחבורתי.

ChilD SouL

New member
את צודקת, אבל..

בכביש שלא כמו 'ביבשה', אי אפשר לתכנן לדרוס מישהו ולכן יוצא שרוב המשפטים זה מוות בגין רשלנות ולא הריגה. בסופו של דבר התוצאה היא אותה תוצאה וזה מוות. אגב, במידה ונהג עם עבר נקי יצא, שתה, עלה על ההגה והרג מישהו. ישפטו אותו על מה
מוות בגין רשלנות, לא
איך בכביש יכול להיות מצב של הריגה כמו שיש מחוץ לכביש
[מדרגה ראשונה, שנייה וכו'] אני באמת לא מבינה את זה.

adidas88

New member
עצם העובדה

שהנהג שתה כבר מביא אותו לצאת לא נקי מהעניין. כמו שבן אדם שלוקח סמים, ונמצא בהזייה ותוך כדי ההזייה הורג מישהו, גם אם זה הבן אדם הכי קרוב אליו-הוא זה שאחרי על ההרג-זה לא מוות ברשלנות כי הוא היה מודע לעובדה שהוא לקח סמים.

ChilD SouL

New member
מן הסתם...

לא חשבתי שבנאדם ששתה והרג יצא נקי. השאלה שלי זה מה ההבדל בין גרימה למוות ברשלנות או הריגה. האם נהג ששתה והרג מישהו נחשב נהג שגרם למוות ברשלנות [כי מן הסתם לשתות ולעלות להגה זה רשלנות] או לא.

be_roo

New member
אין לי ידע מעמיק מספיק כדי לפרט את

הבדלים בדיוק. בין רצח, הריגה וגרימת מוות ברשלנות יש הבדלים של יסודות העבירה. ברצח למשל צריך להוכיח תכנון וכוונה, בהריגה יש חסר האלמנט הזה וגרימת מוות ברשלנות מכילה מרכיבים אחרים. פורום חוק ומשפט מתאים יותר ממני לעניין הזה.

NewUser4

New member
לגבי אדם ששתה ונהג

וגרם לתאונה שנהרגו בה אנשים, אותו אדם יואשם בהריגה. לגבי כך ידוע לי כי יש קונצנזוס במשטרה ובפרקליטות. במקרים אחרים כבר מדובר בעניין משפטי שעו"ד המתמחים בתחום התעבורה ידעו לענות בצורה הטובה ביותר.

be_roo

New member
אין חוק נפרד לתאונות בכביש ולתאונות

אחרות. הריגה ברשלנות היא הריגה ברשלנות גם כאשר מדובר בנהג וגם כאשר מדובר ברופא מנתח או באדם ששכח לסגור את הגז. את מנסה לבצע הכללה וזה לא אפשרי, אדם ששתה לשוכרה וגרם לתאונה אינו שקול לאדם שלא שתה וגרם לתאונה ובית המשפט יבחן כל מקרה לגופו. אף אחד לא אמר שהעבר הנקי יהיה הפרמטר היחיד.

adidas88

New member
רק תיקון קטן

הרג ורצח אלו שני דברים שונים. לכן- הרג בכוונה(רצח) -לא ממש משפט נכון.

be_roo

New member
הריגה+כוונה=רצח.

זוהי בצורה מופשטת הגדרת החוק. אבל אין טעם להכנס לדקויות, המשמעות הובנה.

adidas88

New member
בהריגה

תמיד יש כוונה ההבדל בין רצח להריגה הוא התכנון מראש. אבל לא משנה זה כבר באמת לפורום אחר....

ChilD SouL

New member
אהמ...

לא תמיד בהריגה יש כוונה. לדוג' - ילד שמשחק בנשק של אחיו החייל ופולט כדור והורג מישהו מבני המשפחה. הוא לא התכוון, זה קרה. לכן יש רצח ממדרגה ראשונה, שזה עם כוונה+תכנון. רצח ממדרגה שנייה, שזה עם כוונה אך ללא תכנון. רצח ממדרגה שלישית, הריגה בשוגג. בכל אופן, משהו כזה.

NewUser4

New member
לא בארץ

בארץ יש רצח, הריגה וגרם מוות ברשלנות. (כמובן שיש כל מיני עניינים של רשלנות פושעת ועוד אי אלו דברים משפטיים שלא רלוונטיים כרגע). ההבדל הוא שרצח הוא גרימת מוות במזיד, הריגה היא גרימת מוות במעשה או במחדל אסורים, וגרם מוות ברשלנות, הוא גרימת מוות עקב רשלנות כלשהי, מידת הרשלנות כמובן תידון בבית המשפט. כמובן שיש הרבה פרשנויות וכל מקרה לגופו, אך זה העניין בגדול.

NewUser4

New member
אגב, אם כבר מדברים על התאונה הזו.

נעזוב את העניין המשפטי, ונתייחס לרגע לתאונה עצמה. ממה שהתפרסם נאמר שהנאשם (הנהג הפוגע) פגה ברכב אחר ללא כל סיבה נראית לעין, כלומר עקב חוסר תשומת לב. אני יכול להגיד כמעט בוודאות שהתאונה נגרמה עקב הסחת דעתו של הנהג ע"י גורם מסויים. כלומר הנהג ברגע התאונה כלל לא היה עם העיניים קדימה אל הכביש. ייתכן וחייג בטלפון בדיוק באותו רגע (אז היה דיבורית באוטו אז מה? ייתכן והוא בדיוק חייג והרי לכם מתכון לתאונה כזו.), ייתכן ובדיוק נפלה לו איזו סיגריה או סנדביץ' והוא רצה להרימו. שוב, דבר הגורם להורדת העיניים מהכביש. התאונה הזו, כמעט בוודאות התרחשה עקב הסחת דעתו של הנהג (ע"י עצמו כמובן) עקב איזה גורם מסויים. מכאן, יש ללמוד כי כאשר נוהגים יש להתעסק בנהיגה בלבד. כל עיסוק בדבר אחר פרט לנהיגה (להתאפר, לאכול, לחייג גם אם דיבורית) יגרום להסטת המבט מהכביש, ירידה בריכוז בנהיגה, וזהו מתכון לתאונה כזו של חוסר תשומת לב והיסח דעת!

wil

New member
בד"כ מדובר בגרימת מוות ברשלנות.

זו ברירת המחדל בתאונות קטלניות. אישום בהריגה יופעל במקרים שזועקים לשמיים כמו נהג שיכור לגמרי שדרס אדם במעבר חציה. למשל המקרה של הנהג השיכור שהיה בשלילה ופגע ברכב אחר ברמזור אדום באחד המחלפים של כביש 1 (הנהג שגם הואשם בחטיפה) - מקרה קלאסי לאישום בהריגה. נהג שבגלל הסחת דעת של רגע הוריד את מבטו מהכביש וחו"ח דרס מישהו - זו כנראה גרימת מוות ברשלנות. גם השני יוענש, אבל ברור ההבדל - המקרה השני יכול חו"ח לקרות לכל אחד מאיתנו עם מזל רע במיוחד, במקרה הראשון היתה תרומה אקטיבית של הנהג עצמו לגרימת הסכנה (עלה על הרכב שיכור)

למעלה