דיון

butterfly white

New member
../images/Emo124.gif דיון

טוב אומנם זו לא פינה חדשה ואולי פינה חדשה בהתהוות בכל אופן בחרתי את הנושא: מיקום משפחתי כל אחד נמצא במקום שונה בסדר של האחים. אני למשל הבכורה וחושבת שמיקום של האדם והאובדן משנה את הצורה של ההתמודדות עם האובדן ועם זאת גם האופי. ולהלן השאלות:
מהו מיקומכם?
האם אתם חושבים שאם הייתם במיקום שונה היה משנה את דרך התמודדות?
האם אתם חושבים שאחים בכורים סטטיסטית יותר בוגרים אחרי האובדן?
האם אתם חושבים שהמטלות שנופלות על הגדול גורמים לזה שהוא יהיה אחראי?
האם אתם חושבים שזה לא נופל דווקא על הבכור וזה מתחלק שווה בשווה?
האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה בתגובה של הסבתא וסבתא?
האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה תגובה של האחים שלו?
האם הייתם רוצים לשנות את המיקום שלכם?
האם הייתם רוצים לשנות משהו במיקם של ההורה הנפטר?
אם אתם חושבים שלהיות הקטן זה הכי טוב כי נותנים לו פחות מטלות? או שנותנים לו כמו כולם אחרי האובדן? עד כאן להפעם מצטערת על השאלות הלא מוצלחות שלי. אשמח לשמוע את תגובתכם

funky n

New member
עונה

-מהו מיקומכם? הכי קטנה -האם אתם חושבים שאם הייתם במיקום שונה היה משנה את דרך התמודדות? אולי -האם אתם חושבים שאחים בכורים סטטיסטית יותר בוגרים אחרי האובדן? מז"א סטטיסטית? אני יודעת שאחותי הגדולה לא בוגרת! -האם אתם חושבים שהמטלות שנופלות על הגדול גורמים לזה שהוא יהיה אחראי? חחחחחח למה נראה לך? אני עושה יותר מאחותי הגדולה בבית! למה נראה לך שהאחים הגדולים עושים יותר? שונאת שאומרים את זה! - האם אתם חושבים שזה לא נופל דווקא על הבכור וזה מתחלק שווה בשווה? מה זה שווה? לא יודעת לחשב כמה כל דבר לוקח מאמץ,אבל לדעתי אני מתאמצת יותר מאחותי שמבלאגנת בכל מקום - האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה בתגובה של הסבתא וסבתא? - האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה תגובה של האחים שלו? -האם הייתם רוצים לשנות את המיקום שלכם? לא נראה לי - האם הייתם רוצים לשנות משהו במיקם של ההורה הנפטר? לא הבנתי את השאלה -אם אתם חושבים שלהיות הקטן זה הכי טוב כי נותנים לו פחות מטלות? או שנותנים לו כמו כולם אחרי האובדן? כמו כולם,ואפילו יותר..

butterfly white

New member
הסבר לשאלה

הכוונה שאם נגיד ההורה הכי גדול במשפחה היית רוצה שיהיה הכי קטן או במילים אחרות זה בירור האם המיקום של ההורה משנה. תודה רבה שענית לי

MeWithoutU

New member
עונה.

מהו מיקומכם? הקטנה האם אתם חושבים שאם הייתם במיקום שונה היה משנה את דרך התמודדות? אולי האם אתם חושבים שאחים בכורים סטטיסטית יותר בוגרים אחרי האובדן? לא...אין קשר לדעתי האם אתם חושבים שהמטלות שנופלות על הגדול גורמים לזה שהוא יהיה אחראי? ממש לא...לפחות לא במקרה שלי האם אתם חושבים שזה לא נופל דווקא על הבכור וזה מתחלק שווה בשווה? אני חושבת שזה תלוי באופי של הבנאדם לקבל דברים. האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה בתגובה של הסבתא וסבתא? האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה תגובה של האחים שלו? לאמא שלי אין אחים ואחיות!...הייתה לה אחות שנפטרה לפניה... האם הייתם רוצים לשנות את המיקום שלכם? לא האם הייתם רוצים לשנות משהו במיקם של ההורה הנפטר? אם אתם חושבים שלהיות הקטן זה הכי טוב כי נותנים לו פחות מטלות? או שנותנים לו כמו כולם אחרי האובדן? כמו כולם...ובמקרה שלי - יותר.

אז גם אני עונה

מהו מיקומכם? שאלה מורכבת האם אתם חושבים שאם הייתם במיקום שונה היה משנה את דרך התמודדות? בהחלט האם אתם חושבים שאחים בכורים סטטיסטית יותר בוגרים אחרי האובדן? לא ממש לא האם אתם חושבים שהמטלות שנופלות על הגדול גורמים לזה שהוא יהיה אחראי? לא חושבת לא חושבת המטלות צריכות להיות מחולקות שווה בשווה בהחלט שכן שווה בשווה האם אתם חושבים שזה לא נופל דווקא על הבכור וזה מתחלק שווה בשווה? לא צריך להחליט מי ומה האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה בתגובה של הסבתא וסבתא? לא האהבה צריכה להיות הלאה גם אחרי האובדן האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה תגובה של האחים שלו? לא ,לא חושבת כך האם הייתם רוצים לשנות את המיקום שלכם? לא האם הייתם רוצים לשנות משהו במיקם של ההורה הנפטר? שישאר שם תמיד עבורנו אם אתם חושבים שלהיות הקטן זה הכי טוב כי נותנים לו פחות מטלות? או שנותנים לו כמו כולם אחרי האובדן? לא אני מאמינה בשיוויון גם בזה טוב בטפליי מקווה שעניתי לפי בקשתך

eshkolit32

New member
ona

מהו מיקומכם? - בת הזקונים - הקטנה מבין שלושת האחים.
האם אתם חושבים שאם הייתם במיקום שונה היה משנה את דרך התמודדות? -כן בוודאי. מאלף ואחת סיבות.....בגלל המקום שהייתי בו בחיים למשל - יש הבדל בין התמודדות עם אובדן כשיש לך בן זוג וילדים לבין התמודדות כשאתה נער מתבגר. וכמובן יש הבדל בין התמודדות בגיל צעיר לגיל מבוגר. ודבר שלישי - כל ילד בא לעולם בתקופה אחרת של הזוגיות של ההורים שלו ובתקופה אחרת של מצב נפשי של ההורים שלו. גם זה משפיע על ההתמודדות.
האם אתם חושבים שאחים בכורים סטטיסטית יותר בוגרים אחרי האובדן? - ממש ממש לא. זה תלוי בהרבה מאד גורמים מעבר לענין הגיל עצמו.
האם אתם חושבים שהמטלות שנופלות על הגדול גורמים לזה שהוא יהיה אחראי? - חה-חה-חה........אצלנו זה לא היה ככה, האח הבכור לא לקח על עצמו שום אחריות ולא לקח על עצמו שום מטלות.
האם אתם חושבים שזה לא נופל דווקא על הבכור וזה מתחלק שווה בשווה? -זה לא מתחלק שווה בשווה - זה תלוי בבן אדם עצמו - כמה אחריות הוא רוצה לקחת על עצמו. ענין אישי של אופי לדעתי.
האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה בתגובה של הסבתא וסבתא? - המיקום-לא, אלא סוג ועוצמת הקשר ביניהם לבין הבן שלהם שנפטר.
האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה תגובה של האחים שלו? - לא. שוב-מה שמשנה הוא טיב הקשר שהיה בין אדם לאחיו וגם לאופי האחים שנשארים, לחוזק הנפשי שלהם, למשל.
האם הייתם רוצים לשנות את המיקום שלכם? - ממש ממש לא, ותודה לאל שאני במיקום של עצמי .
האם הייתם רוצים לשנות משהו במיקם של ההורה הנפטר? -לא אין בכך צורך.
אם אתם חושבים שלהיות הקטן זה הכי טוב כי נותנים לו פחות מטלות? או שנותנים לו כמו כולם אחרי האובדן? - אני היתי הכי קטנה. ממש לא הטילו עלי הכי פחות מטלות. לא ניסו לעשות את זה ואני לא ניסיתי להוריד מעצמי מטלות.
נקודה למחשבה: מי שהכי קטן - היה לו הכי פחות זמן עם ההורה לפני שנפטר. תחשבו על זה....יש יתרונות ויש חסרונות לכל מיקום בסופו של דבר.... תודה לך בטרפליי על השאלון החשוב! אף פעם לא דנו בנושא הזה כאן למיטב זכרוני :)

A GIFT OF LOVE

New member
../images/Emo17.gif

מהו מיקומכם?הבכורה. האם אתם חושבים שאם הייתם במיקום שונה היה משנה את דרך התמודדות?בהחלט. האם אתם חושבים שאחים בכורים סטטיסטית יותר בוגרים אחרי האובדן?אמממ לא יודעת. האם אתם חושבים שהמטלות שנופלות על הגדול גורמים לזה שהוא יהיה אחראי?ממש לא. האם אתם חושבים שזה לא נופל דווקא על הבכור וזה מתחלק שווה בשווה?לא יודעת אם שווה בשווה אבל מתחלק. האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה בתגובה של הסבתא וסבתא?אני לא יודעת מה בדיוק קרה אצלנו, אני רק יודעת שסבא שלי היה ממש קשור לאמא שלי וקיבל את זה קשה. האם אתם חושבים שהמיקום של ההורה הנפטר משנה תגובה של האחים שלו?לא יודעת. האם הייתם רוצים לשנות את המיקום שלכם?יש במיקום שלי גם מעלות וגם חסרונות-הכרתי את אמא שלי יותר מכולם זאת המעלה החשובה לדעתי שלא הייתי מוותרת עליה. האם הייתם רוצים לשנות משהו במיקם של ההורה הנפטר?לא. האם אתם חושבים שלהיות הקטן זה הכי טוב כי נותנים לו פחות מטלות? או שנותנים לו כמו כולם אחרי האובדן?זה לא משנה בכלל. תודה על הדיון שהעלת

למעלה