דיון

Itay Simons

New member
../images/Emo124.gifדיון ../images/Emo13.gif

העובדה שאתם כותבים כאן מעידה על כך שאתם אוהבים את מקצוע הערבית. אבל האם היו נושאים בלימודי השפה שממש תיעבתם? משהו שכמעט גרם לכם להישבר, או שסתם ישב לכם על הוריד עד הבגרות? (הכוונה לאו דווקא לנושא כללי- כמו 'פועל' או 'תחביר', אלא לנושא/חוק ספציפיים). לכו על זה

מארס3

New member
תגובה

אני זוכר שבתחילת י"א כשלמדנו ניקוד סופי זה היה נראה לי נושא מאוד קשה ולא כ"כ הצלחתי בו, זה היה קצת מייאש. אבל ככל שתרגלנו יותר הבנתי את הנושא יותר ויותר ולא הייתה לי בעיה איתו. החלק שהכי מעצבן אותי זה האנסין וכשאני חושב על זה אז השנה אנחנו אמורים ללמוד ספרות ערבית/קוראן ואני לא בטוח שאני אוהב את זה[איך זה ד"א?].

Itay Simons

New member
ספרות ערבית/קוראן

שמע, אני לא חושב שזה נורא בכלל, זה קצת מציק אבל אם לומדים טוב זה אפילו נחמד.

Itay Simons

New member
אני ../images/Emo13.gif

מעבר לגזרות (בעיקר לו"י, שהייתה נוראית ומעולם לא הבנתי אותה), היה נושא תחבירי בשם "מפעול מוטלאק" שממש ממש עיצבן אותי, לא ברור למה. הוא לא היה קשה מאוד, אבל ההסבר בספר היה מעיק ועמוס כ"כ שלא הייתה לי סבלנות לזה. בסופו של דבר, הוא ירד במיקוד.

yoavshovav

New member
אני פחות נהניתי מהלמידה של התחביר

למרות שלא הייתה לי שום בעיה. לדעתי מקפידים איתנו יותר מידיי על עניין הניקוד הסופי אבל יכול להיות שבשלבים יותר מתקדמים הוא יותר קריטי. בכל אופן בהרבה מקרים שאנשים מדברים בספרותית הם לא משתמשים בניקוד סופי בכלל.

אני לא הסתדרתי בתחילה

עם גזרת לו"י... אח"כ זה הסתדר :) בנוגע לתחביר - היה סבבה לגמרי... - המיקוד היה אחלה ב-2 יח"ל השלמה ל-5 יח"ל.

פועל החל מבניין 2 והלאה בכל הגזרות../images/Emo6.gif

במבחנים כשהיה תמיד לנתח מתוך רשימה של 12 פעלים 8 נגיד זה הלך ככה: |פועל מס' 1| לא יודעת
|פועל מס' 2| כן בטח |בלונדינית| |פועל מס' 3| הרגת אותי מצחוק
|פועל מס' 4| את בכלל יודעת לנתח את זה?!
|פועל מס' 5| זה מקור וזה מופיע במילון- יש 4 נקודות!!!
|פועל מס' 6| טוב נו בסדר, אז את רוצה שאני אפעיל קצת את המוח ואמציא בניין חדש?...גזרה חדשה?...זה באמת פועל?.........
וכך הלאה..................................................

Itay Simons

New member
../images/Emo6.gif!!!../images/Emo47.gif

זה מזכיר לי, בכיתה י"א המורה שאלה מישהו- "איתמר, איזה ביניין הפועל הזה?" אז הוא ענה "לא יודע....2!" והיא: "מה???" והוא: "טוב נו, אז 3!" זה בכלל היה 10 או משהו
זה היה כזה גדול!

Yassi K

New member
הכי לא התחבב עליי

תמייז (תיאור הבחנה) אממ היה קצת קשה בהתחלה וגם לא הכי הגיוני חח ומתוקונת34 אני דיי איתך בניחושים

Itay Simons

New member
תמייייייייזזזזזזז!!!!!! ../images/Emo99.gif

אל תשאלו
משום מה, התחלנו כמה אנשים בכיתה לסגוד למילה הזאת, בגלל איך שהוגים אותה
אז מישהי אמרה שהיא רוצה שיכתבו לה "תמיייז!!" על הקבר...אז...

Yassi K

New member
../images/Emo6.gif

כן הגבתי קצת באיחור :\ חשבתי שהפורום פחות חי.. אז אני נכנס ממש לעיתים

דללה

New member
נמנמ...

אצלי זה קצת פחות בעייתי כי את הרוב (כן, הרוב! לא הכל!
) אתה עשית לי, אבל מה שבאמת באמת שנאתי היה הבגרות בע"פ (על שלל סיפוריה והקטעים הנלווים לה). עשיתי בוחן קריאה אחד שקיבלתי בו 95 ומאז לא ניגשתי לשום בוחן קריאה (וטוב שכך). בכיתי ימים שלמים לפני הבגרות בע"פ והחששות שלי התממשו כשהוצאתי בה 70. אני כל כך שמחה שאני מאחורי זה

Itay Simons

New member
רגע רגע...

*בכית* ימים שלמים לפני הבגרות בע"פ?!
ממה שאני זוכר מאותם ימים- היה לך רק דבר אחד בראש- הפאזל!

Mkelele

New member
אהמ

אני מאז שהייתי קטן אהבתי את השפה הערבית,בזכות הלימודים בבית ובעיקר בזכות הרצון שלי,הצלחתי לדבר שפה זו בצורה טובה,לדעתי מוטב שכל אחד מאיתנו ילמד גם ערבית בסיסית,לא יזיק.

למעלה