דחוף

Adoushi

New member
../images/Emo124.gif דחוף ../images/Emo124.gif

האם מישהו יודע או חווה בהריון שלו מונח שנקרא "ריבוי מי שפיר"? אני צריך את המידע לאישה בהריון שמצפה לילד עם ק"פ והיא עכשיו בשבוע 31 ונתגלה לה היום ריבוי במי שפיר

לא יודעת כל כל לעזור לך, אבל...

לדעתי, אין עם זה בעייה, לפי מיטב הבנתי, יש בעיה עם חוסר במי שפיר כי אז אין לעובר מספיק סביבה מימית. מחזיקה אצבעות שהכל יהיה בסדר אורית

טאניוש

New member
תשובה מפורום של פרופ' צלאל

האישה שאלה על מעיד הממצא: "מספא אפשרויות לריבוי מים- השכיחה ביותר ללא כל סיבה וללא כל בעייה השנייה- מומים במערכת נעיכול ועוד שאני מקווה שנשללו בסקירה המורחבת בנוסף- סכרת הריונית. עלייך לבצע OGTT (100 גר). ולבסוף- תיתכן עלייה קלה בשכיחות בעיות כרומוזומליות ולכן עלייך לבצע ייעוץ גנטי (אלא אם בצעת כבר דקור)" זה מה שהיא רוצה לדעת? אם לא תחדד קצת את השאלה,אשאל בפורום הריון.

Adoushi

New member
תודה

היא אחרי מי שפיר עם תוצאות תקינות, אז אין מה לדאוג, נכון מומחית שלנו לענייני הריון?

טאניוש

New member
לפחות במשהו אני יכולה לעזור ../images/Emo9.gif

היא צריכה לעשות העמסת סוכר (פויה), אבל אין מה לדאוג-במקרה הכי חמור תקבל אינסולין. ולרוב זה כלום.

אודונים

New member
לא מדוייק

אמא של אחד הילדים בגן עם ריבוי מי שפיר הרופא הפנה אותה למיון ושם הוחלט ליילד בדיעבד הסתבר שהיה קשר בחבל הטבור היום כבר הכל בסדר, אין סימנים, הוא היה פג וגדל. הוא בן שלושה חודשים מקוה שזה לא מה שיש לאישה שאתה שואל בשבילה שחר

טאניוש

New member
מפחיד ../images/Emo5.gif

ראו גם משהו במוניטור? או רק ריבוי מי שפיר? הכי מפחיד אותי שמשהו יכול להשתבש ואי אפשר לדעת... ממה שקראתי ריבוי מי שפיר יכול להעיד על סכרת הריונית, באמת באף מקום לא ראיתי שיכול להיות משהו רציני יותר.

Adoushi

New member
תודה על התגובה שלך

אשמח לשמוע על עוד מקרים, כדי לגבש משהו ולהתקשר אליה להרגיע אותה או להפנות אותה לצעדים אחרים. הרופא שלה אומר שיש 10-15% סיכוי שמדובר במום..אלוהים ישמור. הדבר הראשון שאמרה למהא כשהתקשרה הבוקר: "הלוואי שכל הבעיות היו כמו הק"פ".

טאניוש

New member
מחפשת בשבילכם משהו מקצועי

למרות שהתשובה של פרופ'צלאל מאד מרגיעה וזה גם מה שכתוב בספר שיש לי. 10-15% למום נשמע לי מאד מאד לא סביר במיוחד לאור תשובה חיובית של מי שפיר-בודאות אין מומים כרומוזומליים, מום פיזי היו רואים בסקירה,אז באיזה מום מדובר? יש דברים שלא ניתנים לאיבחון אבל הם באמת לא ניתנים לאיבחון בשום בדיקה ובטח לא על ידי כמות מי שפיר. זה מה שאומר ההגיון הבריא,לא? בכל אופן,כדי להיות רגועה אנסה למצוא משהו באתרים מקצועיים.

טאניוש

New member
לא נראה לי שיש הצדקה למה שאמר הרופא

הבאתי לכם שני קישורים (לא ממש מכירה את האתרים,סתם בחירה מקרית), לא חידש הרבה, בכל המקומות כתוב בערך אותו דבר.

יכול להיות קשר בין ריבוי מי שפיר

לקשר בחבל התבור? או שזה מקרה יחיד במינו ופשוט קרו שני הדברים במקביל אך לא קשורים? אוף אני מסתבכת עם הניסוח... האם יכול להיות שריבוי מי השפיר הצביע על הקשר?

למעלה