"אשתו של אבא שלי"
אני גדלתי עם "אשתו של אבא שלי" כפי שכיניתי אותה לאורך כל השנים. היא תפקדה פונקציונלית כאם, במגבלות היכולת האישית שלה ותפיסת עולמה. היא הייתה זן מאוחר של אנשי הפלמ"ח כאלו, מחוספסת,אוהבת טבע, אבל כשרציתי להוריד שיער מהרגליים ושאלתי אותה- היא אמרה "לא צריך" .כשרציתי שתעזור לי לקנות בגד, זה היה חסר סיכוי שהיא תוכל. ועוד נוסף על הכול היא הייתה אשת חנוך כל חייה ורק לשמוע את הטון הדידקטי בגיל ההתבגרות בו נכנסה לבית שלנו...עורר בי התנגדות עזה. אמרתי פעם, שאנחנו נוטים לסלוח יותר להורים טבעיים ולראות הורה חורג במשקפיים ללא פילטר מערפל . לכן,אותן תכונות שלה, לו היו של אימי, אולי, היו מתקבלות אצלי ביותר הבנה וקבלה. אבל היותה "זר" הקשה על ההתמודדות שלי. לזכותה יאמר שהיא התאמצה מאד ליצור משפחה משני החלקים המפוררים שחוברו יחדיו, וגם הצליחה. היות והיא הגיעה לבית עם שני בנים, היינו משפחה. כיום הקשר שלי בתוך המשפחה הוא הכי טוב עם אחד האחים (החורגים) יותר מאשר האחות (הביולוגית). אז אם חורגת מרשעת- זה מיתוס. תלוי באישה עצמה. מרשעת נשארת מרשעת גם כשהיא הופכת לחורגת ומי שלא- לא תהפוך לכזו (אין שיקויי קסם למרשעות)