איזיקו

צימעס

New member
../images/Emo124.gif איזיקו

בוא, בוא רגע. כבר שאלת? שפוך, שפוך את הפרטים. מה מה? טוב, עזוב. יש לי עוד שאלה - נכון המציות המרובעות, מהמצה המקופלת? אזני רוצה גם את הוראות ההפעלה של זה. אני עשיתי, וזה יצא לי גם שבור וגם תפל. שורה תחתונה? לך לאמא שלך, שאל לשלומה, אחל לה כל טוב, מסור את הערכתנו הרבה לפועלה במטבח ובחינוך הילד, ובקש ממנה להכין את המציות המרובעות ועוגיות הסומסום. הִצמד לה לזנב, ורשום כל שלב וכל פעולה בפרטי פרטים. תודה. (אם תהיה מצוקה כי אין מי שיאכל את מה שהכינה, קרא לנו.)

איזיקו

New member
../images/Emo13.gif

היא מוסרת תודה וחן חן וכל טוב. העניין בטיפול. יבוצע.

שרוֹן

New member
ואם אתה כבר שם,

אל תשכח לשאול אותה מה יש בה, בחרוסת התימנית המופלאה

איזיקו

New member
אה, זה פשוט. אמרנו:

חוויאג' קפה (קנמון, הל, זנגביל וציפורן טחונים).

נכון

הסתכלתי עכשיו על תווית של תערובת צ'אי קנויה. רכיבים: עלי תה הודי (כמובן), ג'ינג'ר, ציפורן, הל, פלפל שחור, קינמון. צ'אי זה תה. חוויאג' זה לקפה. האם גם בחוויאג' יש פלפל שחור? אגב, לפי הרפואה הסינית, כל אלו נחשבים "תבלינים מחממים", ומשתמשים בהם למשל נגד שפעת.

../images/Emo207.gif אותם רכיבים (למעט עלי התה)

מהווים חלק נכבד מרכיבי הקרי ההודי. (לפחות זה שאני מכירה ומכינה) באותו מתכון ישנו גם Mace שבאחד מהמקומות שמצאתי תורגם למוסקט ויש גם Nutmeg שהוא המוסקט. מישהו יודע מהו Mace ומה ההבדל ביניהם?

איזיקו

New member
את רושמת? ../images/Emo6.gif (משעשע אותי הקטע)

"מציות מרובעות":
את לוקחת 2 מצות, מרטיבה קצת במים, מניחה בערימה ועוטפת במגבת (אפשר לשפוך מעט מים רותחים על המגבת). בינתיים את טורפת ביצים בקערה ומוסיפה מעט מלח. אחרי כמה דקות את יש להסיר את המגבת מהמצות, ו"לקפל" את המצות בעדינות לארבע, לטבול בביצה, ולהכניס למחבת בשמן עמוק רותח. לאחר הטיגון יש לספוג טוב טוב את השמן מהמצה המטוגנת. עוגיות סומסום: המצרכים: 3/4 קילו סומסום בהיר – יש לקלות את הסומסום על מחבת ולהקפיד לא לשרוף! להכין מראש תבנית רגילה. חצי כוס שמן כוס סוכר כמעט מלאה קורט מלח 3 ביצים 1 כוס קמח תופח (בפסח – 1/2 כוס קמח מצה, 1/2 כוס קמח תפו"א ו- 2 שקיות אבקת אפיה) לערבב את הכל. למרוח את התבנית במרגרינה שלא יידבק, לשפוך את התערובת לתבנית, להרטיב מעט את היד ולשטח באמצעות היד את הבליל בתבנית. אחרי שהתערובת נאפתה קצת (התקשתה), לקחת סכין שנטבלה במים ולחתוך לריבועים. אח"כ יש להמשיך לאפות בחום רגיל עד לייבוש מלא. להפריד לכלי אחר. לבריאות.

שכחת להגיד

אחרי שמשטחים את הבליל בתבנית צריך להכניס לתנור. והייתי מתה לשמוע את ההוראות האלה במבטא תימני עסיסי שיש בוודאי לאמך.

גרי רשף

New member
אני שמעתי את זה ממרגול..

..לדבריה מתכון תימני הולך ככה: שימי מים על האש ועד שירתחו עשי משקופים, הוסיפי את הירקות ועד שירתחו שוב- אפשר להעביר סמרטוט על הרצפה, וכו'. 1. במחשבה שניה זו אולי הייתה יונה עטרי. 2. כל מה שנכתב בלשון נקבה מתייחס לבנות כל העדות ולא לתימניות בלבד. 3. סעיף 2 היה בצחוק (הומור פטרנליסטי מאותגר אנכית)..

הרגת אותי!! תימני? ../images/Emo155.gif

הסבתא שלי, פולנייה כשרה, היתה עטשה בדיוק אותה מציה מרובעת הידועה במשפחתנו בשמה "געגלייסטע מצה" אבא שלי הורישלי את המתכון ואני כנראה האחרון שגם אוהב לאכול את זה.... הילדים שלי מעדיפים סושי...

למעלה