אוסף ישראל

תמיר1991

New member
../images/Emo124.gifאוסף ישראל

דפדפתי להנאתי בשבל האחרון, מאוגוסט, במדור פניות הקוראים, ואחד הקוראים כתב שם שהוא אוסף את בולי העולם על פי ייצוג המדינה - דגל, מפה, סמל, משטר, אישים חשובים, צבא וכו', עד 25 בולים לכל מדינה. זה הזכיר לי גם את "אוסף ישראל" שיצא לפני כמה שנים, עם 25 הבולים, שלטענת השירות הבולאי ייצגו הכי הרבה את המדינה, בערך על אותו העיקרון של האספן ההוא, בהטבעות מכסף טהור בציפוי זהב. אותו דבר יצא גם בארה"ב לא מכבר. החלטתי להכין לי את רשימת 25 הבולים שלדעתי מייצגים את המדינה הכי טוב והכי נכון, מבחינתי כמובן. אני מציג אותה כאן לפניכם - 4 בולים לראשי הממשלות, בול אחד לנשיאי המדינה, בול צה"ל, בול המשוריינים ממלחמת השחרור, בול משכן הכנסת, קצת יהדות - המנורה, דוד המלך ובול חנוכה, בול השלום עם מצרים ובול השלום עם ירדן, שחרור המחנות, קצת ספורט - אולימפיאדת ברצלונה 92', שבה זכינו לראשונה במדליות אולימפיות, בול שרוליק, והדובדבן שבקצפת: דאר עברי 1000. יש עוד, ואני מצרף את הרשימה לכאן. אם עוד כמה מכם יכינו רשימה כזו, אשמח לראותה
יום נעים! תמיר.

oren*

New member
אהבתי מאוד את הרעיון ואני חושב

שהבחירה שלך מצויינת. בעיני חסרה התייחסות להתפתחות תשתיות בארץ (חברת חשמל, מקורות, תחבורה ציבורית) ובול שמראה המשכיות ולא רק התייחסות לעבר ולהיסטוריה (ילדים, טכנולוגיה ישראלית). רציתי לכתוב שחסר לי תרבות ואמנות אבל הכנסת את שרוליק והוא בהחלט מהווה ייצוג מכובד לקטגוריה הנ"ל. בול חשוב מאוד ששכחת (ומתקשר לאוסף שלך) - אילן רמון.

תמיר1991

New member
אילן רמון באמת חשוב מאוד,

אבל חקר החלל הישראלי לא כל כך מפותח בהשוואה לתחומים אחרים, ולדעתי אין לבולי חלל מקום ברשימת ה- 25, ואני בספק אם אפילו ברשימת ה- 50. לדעתי אכן הייתי צריך לכלול בול תשתיות ברשימת ה- 25, אבל זה נושא משני לעומת ההווי וההיסטוריה. אולי יכולתי להוסיף גם בולי טכנולוגיה וילדים, אך לטעמי רשימתי מספיק מגובשת. תודה רבה על ההתייחסות
תמיר.

oren*

New member
אם אתה מעמיד את המדליה הראשונה

באולימפיאדה מול האסטרונאוט הישראלי הראשון - אני חושב שאילן רמון מהווה סמל חזק יותר בהיסטוריה של העם היהודי ומדינת ישראל (גם אבל לא רק בגלל הטרגדיה). חמישים שנה לאחר השואה, יהודי טס לחלל - בעיני זה אדיר.

תמיר1991

New member
בוודאי שגם בעיני,

אבל למרבית האנשים הספורט עדיף על החלל, ובין אותם האנשים גם האנשים שיושבים בשלטון: תקציב מינהל הספורט במשרד החינוך, התרבות והספורט גבוה הרבה יותר מאשר תקציב סוכנות החלל שבמשרד המדע... למרות שבאמת באמת שיש משהו בדבריך - יש הרבה יותר מדינות עם מדליה באולימפיאדה מאשר מדינות עם אסטרונאוט שהמריא לחלל! תמיר.

נימבו

New member
אפרופו אילן רמון- סרקתי גליונית של

גרנדה 2003 עם אילן שלנו עומד בגאון, לא מצליח להעלות את הקובץ בגלל המשקל

® רן

New member
אם תשלח לי את התמונה

למייל [email protected] אני אעלה אותה לכאן. יש לי תוכנות שיכולות להקטין נפח של תמונה כמעט בלי להפסיד איכות.

® רן

New member
והרי התמונה

אף פעם אל תשמור תמונה כ BMP - זה פורמט לא דחוס. אותה תמונה ששקלה אצלך כ 900K שוקלת כ 100K בתור JPG.

תמיר1991

New member
ראיתי אותו בתערוכת הבולים,

יחדיו עם עוד 6 גליוניות תואמות ממדינות אחרות, רובן ככולן ממדינות נידחות ומציפניות. לא קניתי - 140 ש"ח לסט של 7 גליוניות, והן אפילו כלל לא דואריות... גדול עלי... תמיר.

ronmerav

New member
"שבל" מזכיר לי:

בתערוכת הבולים האחרונה (מתי היתה? באפריל? מאי?) החלטתי להרשם לאיל"ת ושילמתי 80 ש"ח במזומן לזוהר, אשר מסר מייד את הכסף עם הטופס שמילאתי לפקידה בדלפק, וזו מחמת עומס הבטיחה לי שתשלח לי קבלה בדואר. גם ביררתי היטב שהתשלום כולל מנוי על שבל. עד היום לא קיבלתי קבלה או נושאון וגם לא קבלתי אף שבל. מה עושים? רון.

nissim60

New member
רון -

אם אני לא טועה, "נושאון" האחרון יצא בתערוכה האחרונה. מאחר ועובר פרק זמן ארוך עד שיוצא "נושאון" חדש, לדעתי תקבל גם את "נושאון" וגם את "שבל" הבאים.

תמיר1991

New member
ניסים צודק -

אבל יצא "שבל" כבר באוגוסט, ככה שבאמת יש מקום לדאגה... אגב - בנושאון החדש יופיע המאמר שלי
תמיר.

python 4

New member
רון, קרה לי אותו דבר בדיוק

רק שאני שלחתי צ'ק בדואר. לא קיבלתי שום דבר - לא קבלה, לא שובל, לא מאמר של תמיר. אם אנשים פה לא היו מקבלים את העיתונים האלה, הייתי אומר שאנחנו צריכים לפנות לכלבוטק..

lubia

New member
אולי צריך לשלם את דמי החבר לאיל"ת

דרך PAYPAL? ולבטל תוך 30 יום אם לא מקבלים חוברת?

lubia

New member
ועוד אפשרות:

הקבלה ושובל יגיעו יחד עם הצ'ק עבור הסיכום השבועי.

טל ענבר

New member
../images/Emo12.gifמה קורה פה?

חברי הפורום מנסים לשכנע את תמיר בחשיבות הכללת בול אילן רמון? ימים משונים הגיעו...

תמיר1991

New member
באמת משונה...../images/Emo13.gif

אני עדיין עומד בדעתי שהאסטרונאוט שלנו הוא לא אחד מ- 25 הבולים ה"משפיעים" ביותר, מתוך כמעט 1800 הבולים שהוצאנו. אם משהו "חללי" היה נכנס, אני חושב שזה היה דווקא בול לווין אופק - לטעמי זה ציון דרך הרבה יותר גדול שלנו מאשר בול אילן רמון. תמיר.

למעלה