אולי די כבר!

adi23e

New member
../images/Emo123.gif אולי די כבר!

אתם לא חושבים שהגזמתם? שכל השרשור הזה שקשור בירדן יצא מהקשרו?? אני חייבת לאמר לכם שלהיכנס הבוקר ולקרוא את כל מה שהלך פה ממש לא נעים! בלי קשר למה היא, או מי היא, אדם נכנס לפורום ושאל שאלה. נכון, יש פה בפורום שלל דרכים לענות: או שאנו לא עונים, או שעונים בעקיפין, או שעונים ברצינות עם כוונות טובות, או שעונים בציניות עם כוונות טובות. יש אנשים שלא מבינים ציניות, לקשר את זה למצויינות?? וואלה - בו נניח שכן, היא לא עברה את מיכא"ל על מנת שתהיה מיכא"לית מצטיינת שמבינה ציניות! הצורה שבה תשובות ניתנו פה ממש הורידה את רמת הפורום! צר לי, אך מבוגרי מיכא"ל אני הייתי מצפה למשהו אחר! גם אם מדובר ב
ולגבייך ירדן: לא יודעת מה את, מי את, ומה מטרתך, ואולי את בכלל מאותם טרולים משועממים באינטרנט שכל מטרתם היא להרוס, אבל אצא מנקודת המבט שזה לא המצב. שאלת שאלה, מיכאלית ענתה לך ברצינות ובחרת להתעלם מתשובתה. ואז sad clown גם ענתה לך, ועדיין בחרת להגיב בצורת האשמות. מבינה את החששות שלך אם להיכנס/לא להיכנס למיכא"ל, אבל לבוא ולהטיח פה כל מיני טענות על הפורום?? לכל חברי הפורום: הפורום הזה הפך בזמן האחרון למקום ממש לא נעים להיות בו, ומאוד חבל על כך. יותר מידי מכל דבר גורם לפעולה ההפוכה, כפי שאם תאכלו יותר מידי תשמינו, גם יותר מידי ציניות אינה בריאה! אני מאוד מקווה שהמצב פה ישתפר, ושרמת הפורום והאווירה הטובה ששררה בו תחזור למה שהייתה ואף תעלה. חג טו בשבט שמח

yardenkl555

New member
וקם צדיק בסדום

תודה לך. אני לא אדם מטורלל ולא שום דבר רע-אלא אדם פשוט שמחפש מקום עבודה ופתאום גיליתי שמצאתי חיים ,שמחתי ,כולי התמלאתי חיוניות-עד שנכנסתי לפורום הנ"ל. אני חייבת לאודות שהכן אמירות לא נעימות במיוחד נאמרו מפי(כתבי)-תגובה על עלבון ופגיעה מאותם אנשים שמרשים לעצמם.מצטערת שלא ירדתי מפורום זה מייד-אך,לצערי אחרי שכינו אותי פה גם..פסיכיאטרית ע"י מנהל האתר וחיזק את אותם צינים נוספים בכל הכבוד שהם יודעים לזהות פסיכים מבלי ללמוד פסיכאטריה...ניראה שפוי?למנהל?לדבר באופן הכי הכי לא מכובד. הבוקר קבלתי מיכתב ממיכ"אל שמודיע על הזמנה לסדנא א' - מיכתב המנוסח כל כך יפה ומכבד את אלה שעליו הוא ממוען - הסתכלתי על בן זוגי ושאלתי אותו האם זה יתכן כל ההתרסות בפורום מול מיכתב זה - האין זה אותו מיכ"אל? חשבתי כל הלילה על כל מה שקרה שם בפורום והדבר באמת עציב אותי.אני אדם שבהחלט מבין ומקבל את השונה אך מעולם לא נתקלתי בהתבטאויות כאלה ( לצורך העיניין אני עובדת עם חולי נפש כבר 6 שנים - והם אנשים מדהימים) עכשיו נכנסתי לפורום לראות אך יוסי ממשיך להשחיז לשון ואולי לומר תודה על עוד שיעור בחייו ונתקלתי בכתביך שחיממו את ליבי .כתבת את שהרגשתי -הגזמתם,אי נעימות,סיכמת את הכל בצורה שאתמול ב:03:00 ניסיתי להעביר לבן זוגי. תודה על השפיות שלך,על זה שכמיכא"לית החזרת את כבודם . ושוב באופן הכי אישי עם נפגעת מדברי אני ממש מתנצלת - לא לזה יחלתי. מעבר להכל אותי חינכו בבית צנוע ,בבית ששרשיו הם הבאבא סאלי ,אבוחצירה למי שמכיר,ובאותו בית צנוע תמיד לימדו אותי ש"דרך ארץ קדמה לתורה" ותמיד תיהיה בנעלי האחר לפני שעצביך יהיו שם אני חושבת אחרי שיעור אינטרנטי זה ..... רציתי בטוב . ויהיה טוב! שבת נחת,שבת ניפלאה ,שבת שלום.

tal 05

New member
מסכים איתך..

ואם תקראי את ההודעה שלי,אלו אותם דברים שאני אמרתי.

עדי-

צריך שתיים לטנגו ולי כאב אישית שהיא חושבת שאנחנו לא מיכא"לים שמייצגים את מיכא"ל כראוי. מצד אחד אולי נזרקו פה הערות ציניות פוגעות אבל! צריך לזכור-הכול בכוונה טובה ולא בכוונה כלל. לכן, אי אפשר להאשים מישהו על משהו שלא עשה בכוונה, ועוד-היא לא ציינה שהיא לא הבינה את ההומור-ישר הטיחה. והיא לא התייחסה לשתי ההודעות הראשונות לשאלתה...שתודה גם בטעויות שלה...טוב אולי אחרי שתעבור את מיכא"ל... אני לא יודעת מה נכנס לכן, טרול..וירוס..מפלצת ירוקה. זה לא משנה, אני לא מרגישה כמוך עדי, אני מסכימה איתך בחלק מהדברים, אני חושבת שהאווירה כאן טובה, אולי צריך להוריד את מינון הציניות אם זה מפריע אבל לי זה נראה מוזר -שממתי אומרים לבנאדם בכמה ציניות ישתמש? כאילו....לאן הגענו.. במקום שנתחיל להיות כמו כול מדינת ישראל-נהייה יותר חכמים ויעילים- ונסיק מסקנות- מי שהציניות לא מתאימה לו-שיבקש מלכתחילה תשובות רציניות, מי שאוהב לצחוק-שידע מתי ואיפה להוסיף את זה...והכי חשוב-שלא נשכח- שכולנו אנשים וטעויות ואי הבנות יכולות לקרות-והרבה. לכן, צריך לדעת ללמוד מדברי אחרים ולסלוח לאחר-אנחנו רק אנשים.

adi23e

New member
ברגע שאת פוגעת זה הזמן להפסיק

אני מתייחסת כרגע למשפט ש"ממתי אומרים למישהו בכמה ציניות להשתמש". יש גבול לכל דבר. הגענו לזה שכשזה פוגע זה אומר שחצית קו. בואי אני אשווה את זה למשהו אחר: רק בהודעה קודמת שלך רשמת על זה שאנו זורקים מילים לאוויר, בלי מחשבה וכו' וכו'.. זוכרת? עכשיו בואי ניקח מקרה אחר: ממתי תגידי לאדם באילו מילים ישתמש? או איך להתבטאות? בואי נניח שאדם כל שהוא יקרא לך בכל מיני מילות גנאי - לפי מה שאת אומרת זכותו לא? הרי לאן הגענו בזה שתגידו לו איך לדבר? יש משל יפה מאוד שמסביר איזה חור מילים פוגעות יכולות להשאיר, אני בטוחה שאת מכירה את המשל. אדם חדש שנכנס לפורום לא אמור לנחש שפה הוא יקבל תשובות ציניות ברמה של 100%ולכן אין סיבה בעולם שמישהו יכתוב הודעה בנוסח:" אני מבקש/ת תשובות רציניות ולא ציניות". וכן חן, יש גבול גם לרמת ציניות! אם הכוונה שאנשים לא יפגעו שיוסי יכתוב בהודעת המנהל שזה פורום ציני - אם המטרה להמשיך במגמה הזאת, ואז באמת שכל אחד יעשה את השיקולים שלו אם להיכנס ולכתוב פה. שוב - אחזור ואומר, יותר מידי מכל דבר זה לא בריא!! ואם זה מגיע למצב שכמו שטל כתב, שיש אנשים שלא כותבים פה בגלל התגובות שיקבלו זה בדיוק ההפך ממהות מיכא"ל! מיכא"ל זה פתיחות, זה לתת לאחר להרגיש שהוא יכול לדבר לא לסגור אותו! זה בדיוק מה שעושה ביקורת - סוגרת. וברגע שפוגעים בך את תסגרי. ואם תקראי את ההודעה של ירדן, היא התנצלה. ואם תקראי את ההודעה שלי שוב תביני שזה מופנה לכולם, לא רק לחברי הפורום ולא רק לירדן - זה בדיוק המהות שלכל מטבע 2 צדדים. ואת יודעת מה - את לא חושבת שהיה יותר בוגר למרות שירדן פגעה, לענות בצורה אחרת? לפעמים כשפוגעים זה מגיע מתוך צורך להתגונן. בעקבות מה שטל רשם - דבר שלא הייתי מודעת אליו - אני יותר מחושבת שהפורום הזה צריך לבקר את הדרך שבה הוא מתנהל.

יודעת מה...

אני חושבת, שאולי באמת את צודקת, אמרת כאן הרבה דברים נכונים, אני אתייחס ברשותך לדברים שאני חולקת עליהם פשוט, לי יש זווית ראייה קצת שונה ואני עושה הבדל בין ציניות למילים פוגעות, אני לא רואה בציניות כמו שאני רואה מילים פוגעות. אני חושבת שאם יוסי לא התכוון לפגוע אז המצב של הפורום לא גרוע כמו שעשית ממנו, אם היינו פוגעים אחד בשני בכוונה, והיינו לא מפרגנים ומורידים ביטחון אחד לשני בכוונה, אז המצב היה נורא ואיום, אבל זה שמפעם אחת ירדן לא הבינה את ההומור והיא נפגעה לא אומר שצריך ללכת רחוק, יכולנו פשוט להסביר לה את העניין והכול היה נפתר. אולי זה שיש אנשים שלא רוצים להיכנס לכאן בגלל הסיבה הזו-זה באמת מצב גרוע, אבל טל יכול להיות שגריר טוב בזה שיסביר להם שזו סתם הלצה, אני לא יודעת, אולי בגלל שאני מבינה את רוב ההומור קשה לי לראות את זה בצורה אחרת. ואומר לך עוד משהו- אני בכלל מבינה את הנושא כי היה מצב שבו לא הבנתי את יוסי וכעסתי עליו, על התגובות שלו, על הציניות שלו-כן, הייתי בצד השני, אבל הבנתי עדי, שזה הוא, שככה הוא מתבטא, והצלחתי להבין ולקבל את זה, ומאז אני לא נפגעת ולפעמים ממשיכה את אותו הומור, אז בנוגע לשני צדדים-למה שלא נסביר לצד השני את ההומור הספציפי וככה יהיה בסדר.. כי מה את מציאה-שיוסי או כול אדם אחר בפורום יחשוב לפני שהוא אומר משהו ציני, וכשדיברתי על לזרוק מילים, פה בגלל שזה לא בכוונה מלכתחילה קשה לי להתייחס לזה כך. ועוד כשמדובר בצחוק.

yardenkl555

New member
שימי לב

אני אשמח לסיים את העיניין הזה אך,מאידך מנהל הפורום לא רק השתמש בציניות מוגזמת ומיותרת בעניי (ונכון שכל אחד מגיב באופן אחר לציניות) וגם אני הייתי צינית - ממש התאמצתי לענות לו באותו מטבע - אז מה הפגיעה כאן? אך, לומר לדייר חדש בפורום זה - פסיכאטרית ובנוסף לחזק ולעודד את כל אנשי הפורום באמירה "כל הכבוד לכם שמבלי ללמוד פסיכאטריה את יודעים לזהות פסיכית.." אני שואלת מה זה ?ציניות?מילים פוגעות? עם המילים הללו לא היו באות מידי מנהל הפורום (כולל התשובה הראשונית ש"כל הכבוד לי אך עליתי כל כך מהר על זה שמיכ"אל הוא ארגון דתי שמטרתו להחזיר בתשובה.") מילים אלה היו באות מכיוון של אחד מכותבי הפורום - אני בטוחה בעצמי שלא הייתי בוחרת להגיב . אחרי הכל מנהל ולא משנה מה הוא מנהל תפקידו .....ולא להלבין פני אדם ברבים. ואם תסתכלו בכתביי שוב תשאלו עצמכם איפה פגעתי? בלשאול האם הוא מנהל?והאם הוא מייצג את מיכא"ל?אני לא בטוחה שמקימי מיכא"ל היו שמחים לשמוע מה חושב מנהל הפורום על אזרח שמנסה להיות חלק חשוב בתוך מיכא"ל.

למעלה