Artanis

New member
../images/Emo122.gif

יכול להיות שלימון עושה לי ליחה? אני מאוד אוהבת לשיר, ובאופן כללי הגרון אף פעם לא לגמרי נקי. והיום שהכנתי לי סלט, שמתי לי לימון ואחרי האכילה שמתי לב שכמות הליחה גדלה. אור? הילה? ניאה? מישהו?

ניאה

New member
אממ...

אני מבינה רק בטיפול של דיבורים, אז העזרה שלי תסתכם בלאחל לך שתרגישי טוב,
שתחזרי לשיר במהירה
ושיהיה לך חג שמח ונפלא, מלא במוסיקה

0 אור 0

New member
יכול להיות ?

אני מנסה להזכר אם אני יודעת משהו על לימון וליחה - בדרך כלל הלימון ידוע כמסייע בהצטננויות, אך זה כמובן לא אומר כלום .. על כל פנים, יתכן מאד גם שהגורם לליחה הוא מרכיב אחר בסלט (השמן?) אני מאמינה בהקשבה לגוף: תנסי לבדוק איך את מרגישה אחרי מאכלים שונים (אפשר להפריד למרכיביהם הבודדים) ותראי מה עושה לך רע ומה טוב

Artanis

New member
../images/Emo45.gif

זה בדיוק מה שאני עושה. מקשיבה לגוף..אבל לפעמים אני צריכה אישור חיצוני לדברים האלה. אחרי שאני אלך ללמוד....אני לא רק אטפל באנשים אחרים, אני אוכל לטפל בעצמי (חשוב מאוד).

פירות הדר - הדיעות חלוקות

אם אני לא טועה, הסינים אומרים שתפוז גורם לליחה. פגשתי נטורופתים שטענו שהוא פשוט גורם לנו להוציא את הליחה שכבר קיימת. לימון, לפי הסינים, דווקא סופח ולכן אין סיבה שיגרום לייצור או להוצאת ליחה. אבל על כל אחד משפיע משהו אחר, וכל מקרה לגופו.

hal767

New member
אפשרי שכן אבל לא חייב

כמות סבירה של לימון בסלאט, אינה בעייתית לרוב האנשים, למעט כאלה שרגישים למרכיבים מסויימים הנמצאים בלימון. זה נכון לגבי כל מזון, גם הבריא והמומלץ ביותר, שתיתכן רגישות אליו לאנשים מסויימים. יש הטוענים שפירות הדר לסוגיהם גורמים לליחה. אני שולל דעה זו, למעט אותם מקרים בעלי רגישות ספציפית. פירות ההדר הינם מזון איכותי, אך חשוב לאוכלם לא בתחילת העונה. הסיבה לכך היא שאז כמות החומצות בהם גבוהה. ככל שמתקרבים יותר לסוף העונה, רמת החומצות יורדת. רגישות לפירות מסויימים יכולה להיות, במקרים מסויימים, קשורה לדרך גידולם המואצת, כמקובל בחקלאות המודרנית, ולשימוש בכימיקלים לסוגייהם כמו דשנים כימיים, הורמונים וחומרי הדברה. רגישות כזאת לא תהיה לפירות מגידול אורגני.

0 אור 0

New member
סתם לידיעה

לימונים ופירות הדר בכלל גודלים על עצים, ולכן אין להם דרך גידול מואצת (בארץ לפחות לא ידוע לי). השוני בין דרך הגידול היום לדרך הגידול של אלפי שנים הוא בכך שיש זנים מורכבים - לוקחים כנה של זן שהפרי שלו פחות טעים , אבל מתאים לתנאי הארץ ו/או עמיד למזיקים, ועליה מרכיבים את הזן שהפרי שלו טעים. זה מתבצע על ידי כך שלוקחים ענף מהזן הרצוי ו"שותלים" אותו על עין נובטת של הכנה. בהמשך מורידים ענפים ששייכים לזן הלא רצוי עד שהזן הרצוי מתחזק. עד כאן החלק הלא טבעי (שאין לי מושג מתי המציאו אותו, אבל לפחות מאה שנה אם לא מאות שנים) כל השאר טבעי לחלוטין - מים, שמש, בלי הורמונים ובלי שטויות, ובסוף קוטפים. הגידול של הדרים הוא על גבול הרווחיות, ולכן כל ריסוס עלול לגמור את הרווח של היבול של אותה שנה - בשנים שאני עבדתי בפרדס הבהחלט לא אורגני שלנו, יצא לנו לרסס ברעלים רק פעם אחת, וזה היה בהנחיה ממשלתית בגלל זבוב הים התיכון. כמה שידוע לי הריסוס נגד הזבוב הזה מחויב בחוק, ואין דרך להמנע ממנו. מה שכן, דרך הקטיף של הפרי (כשהוא לא בשל לגמרי) והציפוי שלו בכל מיני חומרים באריזה לא ממש מוסיפה לבריאות.

hal767

New member
מודה לך על התגובה, אבל אני יודע משהו אחר

בגידול הדרים משתמשים בדשנים כימיים בכמויות גדולות, כדי להשיג הרבה יבול, הבא, מין הסתם, על חשבון הערך התזונתי והטעם של הפרי, ועל חשבון בריאות העץ. פעם היו משתמשים בדשנים אורגניים, אלא שאלה מעודדים את ריבוי העישביה, ולכן יצאו משימוש. כמו כן משתמשים בקוטלי עשבים, המרעילים את הקרקע ואת הצמח וכמובן גם את הפרי. מרבים בשימוש בריסוסי עלווה לדישון והדברה, ובאמצעות מטוסים מרססים נגד זבוב הים התיכון, ולא לעיתים נדירות כפי שכתבת. הכימיקלים הנמצאים בשימוש בחקלאות הם מהאויבים הגדולים של הבריאות. ובאשר לנושא הליחה, בהחלט יש קשר בין צריכת כימיקלים לליחה, שהרי הליחה היא דרכו של הגוף לסלק רעלים החוצה.

ytiger1

New member
לימון

בד"כ לימון לא אמור לגרום לייצור ליחה, מה גם שאני מכירה מנסיון ( שלי ועוד רבים), שמיץ לימון עוזר לנקות עודפי ליחה מהגרון, ולהקל משמעותית על צרידות (במיוחד לפני הופעה). הייתי מנסה לברר מה עוד אכלת היום ובכלל בימים האחרונים. כמו כן, למה הכוונה ב"גרון לא לגמרי נקי"? האם מדובר על צרידות או ליחה? לפעמים הגורם שונה ממה שאנחנו חושבים. בכל אופן, תמשיכי לשיר להנאתך. רק בריאות

ytiger1

New member
חידוד קל- הלימון ברפואה הסינית

לפי הרפואה הסינית, חמיצותו של הלימון גורמת לכווץ ושחרור, וע"י כך משחררת חסימות ( בין אם של QI ובין אם של ליחה). כמו כן הוא נחשב למקרר. טעמו משתייך לאלמנט העץ (לפי מודל 5 האלמנטים), כמו גם הכבד (שאחראי בעצמו על פתיחת חסימות), ולכן הוא משפר את פעילות הכבד. הוא יעיל בטיפול בבחילות, בניקוי הגרון, ובאביב נהוג "לנקות את הכבד" עם מיץ לימון (כיוון שגם האביב שייך לאלמנט העץ). רצוי לא להפריז בכמויות, בכל זאת מדובר בחומצה.....

Artanis

New member
מדובר בליחה

בכמות קטנה אמנם...אבל מציקה..אני מכחכחת בגרון הרבה בניסיון לנקות את זה. וזה החמיר אחרי שאכלתי את הסלט עם הלימון. היום למשל אכלתי סלט בלי לימון ולא קרה כלום.

harduf9

New member
יכול להיות ההיפך

יתכן שהליחה קיימת והלימון (או משהו אחר בסלט) גורם לשחרורה מהמקום בו היא יושבת ואז את מרגישה אותה. ולהילה, ככל שאני יודע לימון, אשכולית ופומלה אינם גורמים ליחה. האם את בטוחה שכל פירות ההדר יוצרים ליחה ? בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה