שלום...

../images/Emo122.gifשלום...

היי,שמי קסם ויש ליש אלה דחופה למדיי, שלשום התחלתי לקחת נוסידקס בגלל נזלת והתקררות, רשום שהתרופה כורמת לנמנום ועייפות ולעומת זאת אני מוצאת את עצמי ערה כבר יומיים, אני לא מצליחה להרדם בליילה ואני מרגישה עצבנות ורעד קל, האם נוסידקס עלול לגרום גם לאי שקט ונדודי שינה?

קובי כ

New member
היי קסם - נוסידקס הוא מעין חצי חצי

נוסידקס מכילה שני חומרים אם תשימי לב: pseudoephedreine - חומר נוגד גודש ומעורר! ו- dexchlorpheniramine - חומר נגד אלרגיה ומייבש נזלת. החומר הראשון מעורר ואילו השני מרדים. על כל אחד זה משפיע אחרת ורוב המשתמשים אכן מרגישים בהשפעתו של החומר המרדים ולכן קיימת האזהרה. אבל אצלך, כפי שמשתמע, יכול להיות שהחומר הראשון יותר משפיע עלייך ולכן את חשה שאת לא יכולה לישון וסובלת מנדודי שינה בגלל הנוסידקס. ההמלצה שלי: לקחת את הנוסידקס- פעם אחת בבוקר ופעם נוספת בשעות אחה"צ המאוחרות. ובכל מקרה, במקרה שלך כמובן, הימנעי מנטילת נוסידקס סמוך לשעות השינה
בברכה,

../images/Emo140.gifקובי תודה רבה../images/Emo70.gif

אני כל היום בודקת אם קבלתי תגובה מהפורום, אני מאוד נלחצתי מהקטע של אי שינה, פעם ראיתי תכנית על אדם שמת מאיזה תופעה נדירה שהוא לא ישן איזה חצי שינה ופשוט הראו אותו מתענה, מתעוות,הוזה ומאז התמונות נחקקו לי בראש, אבל אני כמעט בטוחה שזה מהנוסידקס כי לפני זה הכל היה תקין. אכן ראתי שהוא מורכב משני אלו ולכן התבלבתי. שאלתי הנוספת היא האם שני החומרים הנ"ל מכילים רכיבים מהחי או שבכלל, האם יש בנוסידקס משהו מהחי, אני לא לוקחת בכלל את התרופה יותר, הרגשתי כאילו נתנו לי סמים מעוררים
תודה על היחס והתשובה הברורה. קסם.

סליחה, ברשותך שאלה אחרונה

אני מתנצלת אם אני מציפה אותך בשאלות. נושא התרופות מעניין אותי בכלל, אבל בעניין הנוסידקס שכחתי לשאול דבר מה: היום כבר לא נטלתי נוסידקס אבל מרוב פחד שלא אצליח להרדם שוב לקחתי לוריוון, אין התנגשות בין שתי התרופות הללו? תודה רבה
מבטיחה לא להציף עוד
ליילה טוב

קובי כ

New member
אין התנגשות עם לוריוון ואף אחת

מהתרופות הללו אינם עשויים מהחי. הכל מיוצר במעבדה

f e n

New member
מוגזם

מה זה ההשוואות האלה של תהליך טבעי של שרשרת המזון לשואה של עם ישראל? לגיטימי להיות צמחוני אבל השוואות כאלה בעיניי לא לגיטמיות!!

../images/Emo32.gifלגיטימציה../images/Emo80.gif

השוני של בעלי חיים מבני המין האנושי ואי יכולתם לדבר ולהביע את הכאב והסבל שלהם או לעמוד על זכויותיהם, הם הלגיטימציה היחידה שנותנת לבני אדם את ה"זכות" להתנהג כלפי בעלי החיים באופן כה לא מוסרי ולא אנושי. שואת היהודים שייכת לי ולך כאחד לכן יש לי הזכות המלאה לראות דמיון ולהזכר בשואה, כשם שלך יש הזכות לא לראות את הדמיון הזה, ורק לידיעתך, את המשפט שבחתימתי אמר יצחק בשביס זינגר, ניצול שואה, שהיה שם ולא אני. עוד דבר, אנחנו עצמינו משווים את השואה של עמינו לשואת בעלי חיים, תמיד בימי זכרון לשואה ולגבורה אומרים שהובילו את העם היהודי "כצאן לטבח" אבל כרגע אנו דנים בטפל במקום בנושא החשוב,הפגיעה בבעלי חיים. אם תרצה נמשיך להתדיין בפורום זכויות בעלי חיים(פורום 360) כי הפורום הזה ממש אינו קשור לנושא. אני מזמינה אותך להעתיק את הודעתך לפורום זכויות בעלי חיים, ולכל מי שיש דבר מה לומר מוזמן לשם.
בברכה, קסם.

../images/Emo32.gifועוד דבר אחד

מאחר וישר יצאת עליי בהאשמת זלזול בשואה(אגב, אני דור שלישי לניצולת שואה) הנה כתבה בNRG בדיוק בשבילך, תראה בעצמך למה שואת העלי החיים היא שואה, מי המציא אותה ומאיפה לקחו את שיטות רצח העם היהודי.

A l a n i s

New member
תהליך טבעי? שרשרת מזון? ../images/Emo214.gif

לא כל מה שטבעי הוא טוב. גם לאנוס זה טבעי, אז אנחנו אונסים? לא. שרשרת המזון?.. נו באמת. שרשרת המזון הייתה שרשרת מזון כשהיינו צדים את הטרף שלנו בעצמינו, לא כשהיו כלובי סוללה ומשחטות.

למעלה