פטריה בפנים

nilichi

New member
../images/Emo122.gifפטריה בפנים

מאז שביתי הקטנה נולדה היא סובלת מפטריה בפנים שבאה והולכת (בעיקר באה אחרי טיפול אנטיביוטי) אני לא מצליחה להפטר מהפטריה התכשיר האחרון "אגיסטן לתינוקות" אפילו גרם לפטריה להתפשט. איך אני מעיפה את הפטריה הזו מהפנים היפות של ביתי?

hal767

New member
פטריה היא טפיל

הניזון מהפסולת שבדם. אנטיביוטיקה היא סוג של פסולת המזין את הפטריה [והתופעה אינה נדירה, ומוכרת], אבל ישנם גם מקורות מזהמים אחרים [תזונה גרועה ועוד]. ניקוי הגוף באמצעות תזונה טבעית אורגנית נכונה, פותר בדרך כלל את הבעיה. תרופות לשימוש חיצוני יכולות [לפעמים] לתת תשובה זמנית. הבעיה תחזור בדרך כלל אם גורמיה הפנימיים ישארו. כדאי לבדוק אם התכשירים החיצוניים למינייהם עלולים לגרום נזק, שהרי יש בהם מרכיבים רעילים.

hal767

New member
כדאי גם לבדוק אפשרות לטיפול טבעי ללא שימוש

ברעלים לבעיה שבגללה היא צורכת אנטיביוטיקה

ykliger07

New member
איזה שטויות

במיץ פיטריות, האנטיביוטיקה היא אולי סוג של פסולת אבל היא לא מה ש"מזין" את הפטריה. הפטריה שעל הפנים היפות של ביתך ניזונה מחומר אורגני (במקרה של בתך חומר אורגני חי) ולא מאנטיביוטיקה. מה שמונע מהפיטריה להתפשט זו מערכות הגנה פנימיות וחיצוניות. האנטיביוטיקה פוגעת בפלורה של מערכת העיכול (אשר ממלאת תפקיד מרכזי כחלק ממערכת החיסון) ועל כן החידקים הידידותיים שעוזרים להגן בפני שיגשוג יתר של פיטריות נפגעה. על כן כדאי להימנע משימוש האנטיביוטיקה. כדאי למצם צריכת סוכרים פשוטים בכלל ובמיוחד כשיש פיטריה(גם הם גורמים לשיגשוג יתר של פטריות - תלוי איזה כמובן). כדאי מאוד לקחת כדורי ביו (לקטובציליוס ואצידופולוס) במיוחד כשנוטלים אנטיביוטיקה. לעבור למזון פרה ביוטי שמעודד את גדילת החידקים במעיים- דהיינו ירקות עשירים בסיבים (לא להגזים ולאכול רק ירקות) ודגנים מלאים. נקודה חשובה נוספת - ברפואת המזרח העור הוא ביטוי חיצוני למה שקורה בגוף ומבחינה מדעית העור הוא חלק ממערכת העצבים, כך שגם זאת יש לקחת בחשבון בחיפוש פיתרון לבעיה. חשוב מאוד לשמור על אזור הפטריה יבש ולא לח, שכן לחות מעודדת את גדילת הפטריה. ומבט אישי - סידרת טיפולים המלווים בדיקור סיני פתרו לי לגמרי בעיה של פיטריה מקווה שעזרתי במעט.

hal767

New member
כותב נכבד, צמצם את התלהבותך.

לפני שאתה משתמש במילים כמו "שטויות" וכד', כשהנך מתייחס לדברי אחרים, שבמקרה הזה גם בוודאי מנוסים ממך, חשוב היטב פעם ועוד פעם, כי תשובתך חושפת את בורותך בנושא, ועצותיך, שאגב הם בניגוד לתקנות הפורום, גם לא משהו.

ברוך הבא לפורום

פה בפורום יש מטפלים, סטודנטים ומתעניינים מתחומים רבים של הרפואה המשלימה. פעמים רבות הדעות שלנו מתנגשות, ואנו לא מסכימים. הדרך שבה כולנו יכולים להרוויח ממנה, היא לכתוב את דעתנו, מבלי להביע זלזול מדבריו של האחר. אפשר שיתפתחו דרך זה דיונים, ואפשר פשוט לומר "דעתי שונה משלך". אתה בהחלט מוזמן להמשיך ולהשתתף בפורום, תוך כיבוד משתתפיו.

ykliger07

New member
אני שמח

להצטרף, אבל לא יתכן שכאלו דברים נכתבים ואף אחד לא מגיב. גודל תגובתי כגודל הזעזוע, גם אני לא מדייק בפרטים לעיתים וטועה. אולם מה שנכתב כאן מצביע על חוסר ידע מוחלט, כשלעצמו אין בו פסול גם אני לא מבין בהכל, אולם לתת עצות זה כבר מוגזם. זה בערך כמו שאני אסביר כיצד לבצע ניתוח פתוח. עצות כאלה יוצרות בילבול ומוציאות שם רע לתחום הפרה רפואי. אשתדל לרסן את התלהבותי להבא אבל את זה עוד נראה...

freearth10

New member
יתכן ולעולם לא תדע...

מי הצודק ומי הטועה ואולי תגלה זאת עם הזמן. אותי מילים כמו: שטויות! אתה טועה ובגדול! אתה מטעה אחרים! אתה לא מבין כלום ב... ממש מרתיעות. פעם חשבתי שאני יודעת כל מה שאני צריכה על תזונה וכל פעם אני מגלה שיש דברים כל כך רבים אותם לא ידעתי שלא פעם ממש מנוגדים לתפיסה הבסיסית שלי או זה לזה. כבר גדולים ממני אמרו: " אני לפחות יודע שאני לא יודע " ואני חיה עם זה בשלום ואשמח אם אחרים לא יקטלו את דברי רק בגלל שהם חושבים שהם יודעים משהו שאני לא יודעת ולא תמיד בטוח שזה כך...
מאיה.

אני מבינה אותך

אנסה שוב להסביר את עמדתנו: במשך השנים בפורום זה, הכרנו מספר רב של מטפלים וגישות. אני לא יודעת אם אתה מתמצא ברפואה סינית, אבל אתן דוגמא משם, כי זה התחום שלי: יש דברים ברפואה הסינית שבעיני אסור לעשות, ויותר מכך: הם מסכנים את המטופל. אבל לצערי יש הרבה אנשים שעושים את זה. גם בתחום ההומאופתיה זה קיים: אנשי ההומאופתיה הקלאסית מזדעזעים ממה שעמיתיהם שעוסקים בהומאופתיה מודרנית עושים. רוב ההומאופתים הקלאסיים סבורים שכל טיפול שהוא לא הומאופתיה, הוא סימפטומטי, ורק ההומאופתיה הקלאסית היא זו שמטפלת בשורש הבעיה. יש מטפלים שסבורים שכל בעיה בריאותית מקורה בחוסר איזון רגשי, ורק זו הדרך להתמודד איתה. אחרים, כמו האל שאליו הגבת, סבורים שתזונה קלוקלת היא מקור כל הרע. גישתו של האל תומכת בתזונה טבעונית מאוד מסויימת. מטפל ממוצע ברפואה הסינית לא יסכים עם מחצית מדבריו לפחות (לא רק בשרשור זה אלא בכלל). לפי הרפואה הסינית, המלצותיו מזיקות מאוד לבריאות. לפי שיטתו, המלצות הרפואה הסינית איומות. אור, מנהלת הפורום השנייה, תומכת בצריכת מוצרי חלב, למי שזה מתאים לו, ואף טוענת שאותה זה ריפא. האל, כמו נטורופתים ומטפלים ברפואה סינית, חושבים שלא רק שאין במוצרי חלב שום דבר חיובי, הם גם שורש כל הרע. כולנו נמצאים תחת קורת גג וירטואלית אחת. שיטותנו שונות, דעותנו שונות, ואנחנו כאן, בין היתר, על מנת לדון בהם. היו לנו ויכוחים ארוכים ומייגעים על תזונה טבעונית וצמחונית. היו דיונים רבים על מוצרי חלב. המון ויכוחים שבסופם הסכמנו לא להסכים. איך פותרים את הבעיה בפורום? מה עושים כשלדעתנו המלצה של עמית היא לא טובה או אפילו מסוכנת? אפשר לומר לו שאלה שטויות, אפשר לומר שהוא לא יודע, ואז הוא יענה ויגיד שאתה בעצמך לא יודע וכך יימשך הדיון. מנסיוני, לא יהיו לזה תוצאות מרחיקות לכת. לא נוכל לעזור כך לגולשים שפונים אלינו, ולא נלמד כלום. הדרך היחידה שאני מכירה, ושאליה הגענו בפורום לאחר ויכוחים רבים מאוד, היא לכתוב תגובה נוספת, לומר שאתה חושב אחרת, להסביר למה, והכל באופן שמכבד אותך ואת האחרים, משאיר פתח לדיון פורה ולא מעליב אף אחד אחר. עייפנו מויכוחים. כתבת שאתה לא בטוח שתוכן לרסן את התלהבותך, ואני מבינה מכך שאולי עוד תכתוב על דברי אחרים שהם שטויות. אני מקווה שתכבד את בקשתנו ותימנע מזה.

Tammarg

New member
על אנטיביוטיקה וחיידקים ידידותיים

המשפט "אנטיביוטיקה היא סוג של פסולת המזין את הפטריה" הוציא אותי משלוותי. פלמינג שמצא את האנטיביוטיקה הפיק אותה מפטריות. הפיטריות מפרישות את האנטיביוטיקה אל סביבתן במטרה לדכא גידול של חיידקים סביבן. משתמשים באנטיביוטיקה כי היא אינה מזיקה לתאים של הגוף וקוטלת את החיידקים. אם כך - מה הבעייתיות בשימוש באנטיביוטיקה? ראשית, יש חיידקים ידידותיים (המונח המקצועי הנו הפלורה הטבעית) שחיים איתנו בשלום. כאשר משתמשים באנטיביוטיקה נפגעים גם חיידקים ידידותיים אלו ביחד עם החיידקים גורמי המחלות, על רקע זה "פורחות" הפטריות. שנית, כאשר משתמשים לעיתים תכופות באנטיביוטיקה יש סכנה כי החיידקים גורמי המחלות יפתחו עמידות. באגיסטן אין טיפת אנטיביוטיקה והמשחה הזו היא כל כולה לקטילת פטריות.|

hal767

New member
אנטיביוטיקה היא רעל

ורעל מזיק, פוגע בתאים ובגוף כולו: כבד, כליות, מערכת עיכול, עצבים, עור ומה לא? הריגת חיידקים בגוף ללא אבחנה, טובים ו"רעים" כביכול, באמצעות הרעלת הגוף היא קודם כל נזק לגוף, ויעידו על כך תופעות הלוואי, פגיעה בהרכב הדם, פגיעה בתיפקודי כבד ועוד. הפסולת שהאנטיביוטיקה מייצרת בגוף מהווה מזון מצויין לסוגים שונים של פטריות. התופעה ידועה, וגם הרופאים יודעים זאת [מעניין שאת, לא]. הריגת חיידקים באמצעות אנטיביוטיקה אינה פותרת את שורש הבעיה-הזהום, שהוא הגורם האמיתי לבעיות זהומיות, והחיידקים רק מתיישבים על הזהום כדי לפרקו ליסודותיו [ובעצם בכך לנקות את הגוף מהזהום].

טאוֹ

New member
נשמע יותר שהפטריה באה ולא כל כך הולכת...

בת כמה ביתך? ולמה היא נדרשת לטיפולים כה תכופים באנטיביוטיקה? שיטות שונות, כמו רפואה סינית (דיקור, צמחי מרפא) שיאצו ושיטות נוספות, יכולות לעזור. אך חשוב לדעת פרטים רבים, ולשם כך יש לפנות לטיפול. מכל מקום את יכולה לתת מידע נוסף, אם את רוצה, ונוכל להעלות כיוונים אפשריים. רפואה שלמה.

nilichi

New member
ביתי בת שנה

והיא קיבלה סה"כ פעמיים טיפול אנטיביוטי עקב דלקת אוזניים חריפה וחום מאוד גבוה (40+) ואז חזרה הפטריה ..... אני מנסה להיות מציאותית רהי אני לא אעבור לתזונה טבעונית... מה בכל זאת אני יכולה לעשות?

nilichi

New member
מה לקוי בתזונה שלה?

מה להוריד מה להוסיף לתזונה? אשמח ללמוד!

hal767

New member
תזונה היא חלק מטיפול במקרים כאלה

והיא קשורה גם לדלקות וגם לפטריות. הרפואה הטבעונית נעזרת רבות בתזונה כדרך ריפוי. הכיווון הכללי הוא צמחוני אורגני, בהתאמה למקרה. אין אפשרות לייעץ במסגרת הפורום.זה בניגוד לכל כללי הרפואה הנכונה. ספר מעניין בנושא הוא "הורות בדרך הטבע" מאת יצחק בן אורי.

טאוֹ

New member
כפי שהצעתי - לפנות לטיפול

באופן אישי איני טבעוני ואיני צמחוני (הייתי, בעבר, במשך כמה שנים) - אבל עובדת היותם של רבים כאלה מלמדת שהמעבר לתזונה טבעונית אינו בלתי מציאותי; זה עניין של בחירה. מכל מקום ולגופו של עניין, אפשר לטפל הן בדלקות האוזניים והן בפטריות בשיטות כמו רפואה סינית, שיאצו, הומאופתיה ועוד.ייתכן שמטפלים בשיטות אלה גם ימליצו על שינוי תזונתי כזה או אחר, ללא שינוי גורף בדמות תזונה צמחונית/טבעונית. בהצלחה ורפואה שלמה.

nilichi

New member
אם אני כבר כאן...

אשמח להמלצה על מומחה בנושא באזור מגורי (אזור אשקלון אשדוד רחובות) כי ביתי הגדולה (בת שלוש) סובלת מכתמים של יובש בכל הגוף בתקופת החורף בעיקר ורופאי עור של קופות החולים ממש לא עזרו...

יופי5

New member
תנסי לקבל מידע

ליד שרה והדסה שרות מידע רפואי בשם "דעת" , מנסיון שלי ניתן לקבל מידע אמין בחינם בכל נושא רפואי צריך רק להתקשר 02-6444500 פרטים על השרות ניתן לראות באתר www.yadsarah.org.il/daat בהצלחה

למעלה