אני מבינה אותך
אנסה שוב להסביר את עמדתנו: במשך השנים בפורום זה, הכרנו מספר רב של מטפלים וגישות. אני לא יודעת אם אתה מתמצא ברפואה סינית, אבל אתן דוגמא משם, כי זה התחום שלי: יש דברים ברפואה הסינית שבעיני אסור לעשות, ויותר מכך: הם מסכנים את המטופל. אבל לצערי יש הרבה אנשים שעושים את זה. גם בתחום ההומאופתיה זה קיים: אנשי ההומאופתיה הקלאסית מזדעזעים ממה שעמיתיהם שעוסקים בהומאופתיה מודרנית עושים. רוב ההומאופתים הקלאסיים סבורים שכל טיפול שהוא לא הומאופתיה, הוא סימפטומטי, ורק ההומאופתיה הקלאסית היא זו שמטפלת בשורש הבעיה. יש מטפלים שסבורים שכל בעיה בריאותית מקורה בחוסר איזון רגשי, ורק זו הדרך להתמודד איתה. אחרים, כמו האל שאליו הגבת, סבורים שתזונה קלוקלת היא מקור כל הרע. גישתו של האל תומכת בתזונה טבעונית מאוד מסויימת. מטפל ממוצע ברפואה הסינית לא יסכים עם מחצית מדבריו לפחות (לא רק בשרשור זה אלא בכלל). לפי הרפואה הסינית, המלצותיו מזיקות מאוד לבריאות. לפי שיטתו, המלצות הרפואה הסינית איומות. אור, מנהלת הפורום השנייה, תומכת בצריכת מוצרי חלב, למי שזה מתאים לו, ואף טוענת שאותה זה ריפא. האל, כמו נטורופתים ומטפלים ברפואה סינית, חושבים שלא רק שאין במוצרי חלב שום דבר חיובי, הם גם שורש כל הרע. כולנו נמצאים תחת קורת גג וירטואלית אחת. שיטותנו שונות, דעותנו שונות, ואנחנו כאן, בין היתר, על מנת לדון בהם. היו לנו ויכוחים ארוכים ומייגעים על תזונה טבעונית וצמחונית. היו דיונים רבים על מוצרי חלב. המון ויכוחים שבסופם הסכמנו לא להסכים. איך פותרים את הבעיה בפורום? מה עושים כשלדעתנו המלצה של עמית היא לא טובה או אפילו מסוכנת? אפשר לומר לו שאלה שטויות, אפשר לומר שהוא לא יודע, ואז הוא יענה ויגיד שאתה בעצמך לא יודע וכך יימשך הדיון. מנסיוני, לא יהיו לזה תוצאות מרחיקות לכת. לא נוכל לעזור כך לגולשים שפונים אלינו, ולא נלמד כלום. הדרך היחידה שאני מכירה, ושאליה הגענו בפורום לאחר ויכוחים רבים מאוד, היא לכתוב תגובה נוספת, לומר שאתה חושב אחרת, להסביר למה, והכל באופן שמכבד אותך ואת האחרים, משאיר פתח לדיון פורה ולא מעליב אף אחד אחר. עייפנו מויכוחים. כתבת שאתה לא בטוח שתוכן לרסן את התלהבותך, ואני מבינה מכך שאולי עוד תכתוב על דברי אחרים שהם שטויות. אני מקווה שתכבד את בקשתנו ותימנע מזה.