נפלתי

avi elbaz

New member
../images/Emo122.gif נפלתי

השעה 7:45 המקום צומת גילת. אני מגיע במהירות סבירה לקראת פניה ימינה, רכב יוצא מתחנת הדלק בצד שמאל חותך ארבעה נתיבים, עובר לפני ופונה ימינה. ההפתעה שלי היתה מוחלטת ( טעות ראשונה לא הייתי דרוך ומרוכז מספיק) בלימה חזקה (טעות שניה, התנפלות על הבלם) הכידון מתחיל להתפתל בחוזקה ואני מאבד את הקידמי ומוטח לארץ. האופנוע מחליק על צד שמאל ונעצר לאחר כחמישים מטר.
נזק קל, רגלית הילוכים שבורה שפשוף קל במסיכה, שפשוף במשקולת כידון ובידית הקלאץ שלא נשברה. אצלי, שיפשופים במרפקים היכן שנקרע המעיל מכה יבשה ברגל, מגיני הברכים גם השתפשפו. לא קלטתי את המספר של הרכב, שהמשיך בנסיעה, אני גם לא יודע אם זה היה עוזר במשהו. שוטר בניידת מתנ"א עבר לידי, בעודי עומד במרכז הכביש והאופנוע עוד מוטל על הכביש, שואל מתוך הניידת " צריך אמבולנס ?" אני עונה "לא" כשרק המחשבה על תביעה נוספת של הביטוח מעבירה בי צמרמורת, השוטר נותן גז ונעלם ! הוא לא חשב שאולי כדאי לעצור לכוון את התנועה שלא יגיע רכב ויפגע בי בזמן שאני עומד במרכז הכביש. כמה אנשים טובים עוזרים לי להרים את האופנוע, אני מחליט לחזור הבייתה ברכיבה איטית, אני מצליח לתפעל את מה שנשאר מרגלית ההילוכים מגיע הבייתה קושר את האופנוע, עולה על הליסנגומטית ומגיע לעבודה. זהו, שני פלסטרים במרפקים המון כאב בלב ושאלות מתרוצצות בראש. והכי חשוב : מיגון מיגון מיגון

asparagos

New member
בעסה ../images/Emo122.gif

הנהג הזה נשמע זבל אמיתי. אם הוא היה עושה את אותו דבר שניה מאוחר יותר היית נכנס בו... בתחנות דלק יש בד"כ מצלמות, אולי יש גם תיעוד של מי שתידלק ויצא משם... אתה זוכר את סוג האוטו? הצבע שלו? ו... למרות שנהוג לחפור בפצעי האגו אחרי שהגלידו מעט, יש לי סטייה לפזר עליהם מלח כשהם עדיין טריים
ברור שמי שחותך 4 נתיבים ללא מתן זכות קדימה הוא
אבל אני אוהב לחפור ולחשוב איך דוקא הרוכב היה יכול למנוע את התאונה. 1. רכבת עם אורות? 2. צריך לעבוד על הבלימה? 3. מה מצב הצמיגים? 4. היתה אפשרות חמיקה שמאלה לכוון ממנו הוא חתך?

avi elbaz

New member
רכבתי עם אורות, לא ניתן לביטול.

נכון, בקורס של דוגרי לפני שבוע הבהירו שעל בלימה צריך לעבוד. שורש הרע היה בעובדה שלא הייתי מרוכז ודרוך כמו שהייתי אמור. הייתי יכול לחמוק מהרכב אם לא הייתי מופתע לגמרי ופועל באינסטנקיביות. הצמיג הקדימי בן 16K האחורי חדש.

מיצו

New member
כזה מקרה קרה לי לפני כ- 9 שנים לערך

הייתי על טימקס, בן זונה ברכב יצא מתחנת דלק בצידו השני של הכביש, חצה פס הפרדה לבן ופנה שמאלה (שכמובן אסור לו). היה לילה, הופתעתי, נתתי לו מכה בחלקו הימני של הרכב ועפתי. אני אל התעלה כשאני חובט בכמה עמודי מע"צ בדרך לשם, הקטנוע לצידו השני של הכביש, והבן זונה פשוט המשיך בלי לעצור. התוצאה - 4 צלעות סדוקות ועוד משהו ברגל. אגב, עורך הדין שלקחתי בעקבות המקרה אירגן לי סכום פיצוי דמיוני של 12 אלף ש"ח (אחרי ניכוי לעצמו). הספיק לי בדיוק לכסות את חצי מהמינוס שנגרם לי כתוצאה מאבדן ימי העבודה. מאז למדתי לקח, אני נזהר הרבה יותר (אם כי כמובן תקלות יכולות לקרות בכל פעם מחדש), ואותו עורך דין נמצא אצלי ברשימה השחורה.

מיצו

New member
שלא לדבר כמובן על הנזק הגדול שנגרם לטימקס

ומכיוון שלא היה מקיף ולא היה נהג צד ג', נפל הכל עלי.

asparagos

New member
קרה לי משהו פחות דומה

לפני כ10 שנים, ב"תחילת הקריירה" עם ER5, פונה שמאלה מחיפה לכביש 4 המוביל לכוון טירה. 2 נתיבי פניה שמאלה, אני בימני מבינהם, לבוש כמו פאוור ריינג'ר, כולל מגיני ברכיים, מכפיים, מעיל, חגורת כליות. משמאלי נהג עם פלאפון ביד. מתחלף לירוק, אני פונה שמאלה, יוצא עם גז, מחליף לשני והרכב שהיה לשמאלי חותך בחריפות ימינה עד לשוליים כדי לעצור בצד, שיחה חשובה בפלאפון, צריך לעצור בצד לא?... בלימה חזקה עם הקדמי, הוא חולף כמה ס"מ ממני, הקדמי ננעל, ושניה אח"כ אני על הרצפה. אין נזקי גוף (מיגון מיגון מיגון). האופנוע משופשף בכל מיני מקומות בצידו השמאלי. הנהג שעצר בצד פותח את הדלת ומסתכל עלי, שואל אם הכל בסדר, אני אומר לו שאני בסדר ובוא נחליף פרטים, הוא נותן גז משם. האופנוע לא הניע (קרבורטור מוצף), לא יכולתי לרדוף אחריו. מאז למדתי דבר או שניים ברכיבה... אבל השתן עלה לי לראש, בקיץ הזה ויתרתי על תחפושת הרובוטריק. צריך לחזור למיגון מיגון מיגון... אף אחד מאיתנו לא חסין אספלט.

מיצו

New member
כן. זו היתה תקופה אפלה בחיי.

נאלצתי בגלל סיבות כאלה ואחרות למכור את ה- ZX12 הכסוף שהיה לי (יד ראשונה, 2000) וקניתי במקום זה טימקס צהוב. אחרי התאונה הוא עבר סידרת שיפוצים ושיפורים והוא קיבל את הצביעה של מקס ביאג'י (שאז, מה לעשות, עוד עשה קולות של אחד שיודע מה שהוא עושה, מהר מאוד התבדיתי).

fazer_1000

New member
ביאג'י לקח את אליפות הסופרבייק שנה שעברה

והשנה עד לסבב האחרון בו היה פצוע הוא היה המתמודד העיקרי לאליפות נוספת מול קרלוס צ'קה.

assaf87

New member
שמח לשמוע שאתה בסדר

חוויה לא נעימה, אני בטוח.. לא אתחיל לחפור לך מה יכולת לעשות, אני בטוח שאתה עושה את זה לעצמך... אני שמח שאתה בריא ושלם, שמרו על עצמכם...

סהר דוד

New member
תגובת השוטר מקוממת ומרגיזה

אתה מתכוון לצומת גילת בכביש 25 , בנגב? אני אנסה לאתר את השוטר. הוא פעל בניגוד להוראות והפקודות. עזוב יחס אנושי - אסור היה עליו לעזוב את המקום. היה צריך לפתוח אירוע מסודר ולרשום את כל הפרטים. מרגיז ומקומם. לא מקובל . מאחל לך הרבה בריאות.

avi elbaz

New member
כן, כביש 25. הגעתי מכיון אופקים התכוונתי

לפנות ימינה לכיוון באר שבע.

סהר דוד

New member
על פניו מדובר בתאונת דרכים

שצריכה להיחקר. אפילו אם יש לך שריטה קטנה- זה מוגדר כתאונה עם נפגעים. (עצם הפינוי לבית חולים אינו מה שחשוב - אלא עצם הפגיעה) אני ממליץ לך לגשת לתחנת המשטרה ולדווח על תאונת דרכים.. במקביל - ביקשתי מקולגה במתנ"א נגב לאתר את הניידת.(אם תגיש דיווח במשטרה- אתה יכול בטוח שהנושא יחקר, והשוטר יוזמן לבירור)

למעלה