מיגרנה

ללי1107

New member
../images/Emo122.gifמיגרנה

שנים שאני סובלת ממיגרנות בלתי נסבלות שממש משבשות את שגרת חיי. ניסיתי כמעט את כל השיטות האלטרנטיביות הקיימות אצל מיטב המומחים (באמת את כולן) וכיום אני מטופלת באמצעות אוסטאופתיה. בשנה האחרונה התחלתי בטיפול תרופתי מונע , שמאוד עזר ושינה את חיי. לצערי, במחשבות על הריון עתידי, נאלצתי להפסיק את השימוש בכדורים וכיום מצבי בכי רע. אין יום שעובר ללא מיגרנה ועוד יותר מזה אני מתעוררת עם מיגרנות (דבר שלא היה מוכר לי בעבר). ולשאלותיי, אני קוראת המון על מה אסור לאכול כדי למנוע מיגרנות, אבל שואלת את עצמי מה מותר ומה יכול לעזור באמת? אני גם רואה בכל מיני אתרים סתירות (למשל שמותר/אסור לאכול בטטות, אגוזים וכו'), אז מה נכון? האם מומלץ ליטול אומגה שלוש? מגנזיום? והאם קיים חשש או סיכון אם נוטלים אותם בתחילת הריון? אשמח לקבל המלצות כי אני די מיואשת.... תודה מראש

0 אור 0

New member
ברוכה הבאה ללי

אכן ניתן להפטר ממיגרנות באמצעות שילוב של שינוי תזונתי ושינוי אורח החיים כולל לימוד של הרפיה, תנועה, וטיפול הוליסטי. העצות התזונתיות שתשמעי (החל מגבינה צהובה ושוקולד, המשך במיץ תפוזים ובוטנים) הן עצות שמתאימות למישהו מסויים ולא הותאמו לך באופן אישי ולכן הן מבלבלות. למעט עצות כלליות כמו שתיה מרובה, הקפדה על תזונה ללא רעלים (חומרי מאכל ושימור) והקפדה על מזון טבעי ככל האפשר, לא ניתן על גבי הפורום לפתור בעיות של מיגרנה, בין השאר בגלל שבשם מיגרנה אנשים כוללים כאבי ראש שונים ומשונים שיכולים לנבוע מסיבות רבות: - בעיה בשרירי עורף, צוואר ומנח עמוד השדרה העליון (האם זו הסיבה שאת מקבלת טיפול באוסטיאופתיה - זה מה שאובחן אצלך?) - בעיה של אלרגיה או רגישות למזון מסויים (וזו הסיבה לכל העצות הסותרות - כל אחד רגיש למשהו אחר - בדרך כלל מקובל לשלול קודם כל את הנפוצים, אבל יתכן שאם כבר טופלת אצל כמה מטפלים, התברר שאת לא רגישה למזונות הרגילים אלא דוקא לאחרים) - בעיה של זרימת דם - מיגרנה "אמיתית" נובעת מהתכווצות של הנימים - אפשר להגיע למצב של הפטרות ממנה, על ידי גמילה מוחלטת מהכדורים, וטיפול באמצעות הרפיה ובאמצעות יוגה (זה מה שאני עשיתי) - ועוד סיבות רבות ... לגבי תוספי מזון - ככלל, תוספי מזון צריך לקחת לאחר התאמה אישית שיש בהם אכן חוסר, וחשוב לא למנוע עודף. הם אינם מזיקים בהריון - ואף לעתים מומלץ לקחתם (כאמור - רק אם יש צורך). לא ברור לי איך טופלת על ידי טובי המומחים, אך נטלת תרופות כימיות מונעות - אולי כדאי למצוא מטפל שיסייע לך גם בתחום המיגרנה, וגם בהכנה להריון - אולי רפלקסולוגי או נטורופת או מי שעוסק ברפואה סינית?

ללי1107

New member
תודה על ההתייחסות

לגבי נטילת תרופות כימיות, חשוב לי לציין כי הן הפנייה אליהן הייתה לאחר שכבר נואשתי מכל הניסיונות האלטרנטיביים באופן בלעדי. יחד עם זאת, תמיד הקפדתי לשלב רפואה משלימה, גם בשביל הנפש.... אני מודה לך על תשובתך ואשמח לקבל הצעות והארות נוספות.

afl3

New member
שלום לך

יש וניתן לטפל במגרנה ללא טיפול תרופתי! לקבלת טיפים ניתן ליצור קשר באימייל: [email protected]

shushu10

New member
אל תצטערי ששנאלצת להפסיק את הכדורים

אולי זה לטובה, שהרי הכדורים רק מכבים שריפות ולא פותרים את הבעיה באופן יסודי, והעובדה כפי שציינת - המצב לא השתפר בעצם. תזונה נכונה ומאוזנת עשויה בהחלט לפתור את בעיית המיגרנות ומושתתת בעיקר לא על תרופות או תוספי מזון אלא דווקא על האוכל הפשוט עד כמה שקרוב יותר לטבע (פירות ירקות אגוזים גרעינים וכו') המכיל את כל אבות המזון הויטמינים המינרלים והאנזימים - בצורה הבריאה ביותר ללא כימיקלים. היום אוכלים יותר מדי מזון מהיר הכנה ומשומר, שהוסיפו לו חמרים סינטתיים שאינם מתעכלים כראוי ויוצרים רעלים, תסיסה וגזים. מאכלים מתוקים לפני השינה כמו: שילוב של לחם עם ריבה, שוקולד, עוגות שמרים, וכדומה - גורמים כאבי ראש בבקר מאחר והגזים ,שנוצרים במערכת העיכול בלילה, עולים למקום הגבוה ביותר בגוף - הראש! כדאי לך בשלב ראשון להוריד מהתפריט מאכלים תעשיתיים ובמיוחד את כל המשקאות הקלים המכילים צבעי מאכל וטעם מסוכנים. בזה תצמח תועלת לך וגם לתינוק שאת מתעתדת להביא לעולם בשעה טובה. בריאות ושמחה

למעלה