מיגון

harabecw

New member
../images/Emo122.gifמיגון

*רשמים אלו באים מנסיונו של מתנדב מד"א שנכח בעשרות תאונות אופנוע. אשמח אם תוסיפו, תתקנו או סתם תגיבו.* 1) ללא מיגון. בד"כ מצורף לרוכב CBR900RR מרוסק...בהתרסקות ואפילו בהחלקה אפשר לחלק את הפגיעות לשני חלקים: א. עצמות: פריקות, שברים ושברי חיבורי העצמות. ב. חיכוך: מה היה קורה אילו גופכם היה צריך לתפקד כרפידת בלם? קודם העור, אח"כ השרירים ושאר הרקמות ולבסוף גם העצם. מדרגה מסויימת הגוף עצמו לא יכול להחלים ללא עזרה ודרושים ניתוחים פלסטיים רבים וארוכים. 2) מיגון בינוני: מעיל רשת, לרוב עם מיגוני פלסטיק קשיחים. הבעיה העיקרית במיגונים אלו הינה התאמה נכונה לגוף. כאשר המעיל אינו צמוד בעת החלקה החלק הפנימי עצמו עלול לגרום לשיפשופים כאשר הוא מחליק על העור. ראה מקרה מומו באימון האחרון אם זכרוני אינו מטעני. *הערה למומו ולכל מי שנכח: את האבן הקטנה היינו חייבים להוציא מוקדם ככל האפשר על מנת למנוע זיהום ושאר ירקות. אם לא היינו עושים זאת הנ"ל היה צריך להתפנות לבית-החולים שם היה מתחיל הסיפור עם תביעות ביטוח על החזר הוצאות... חוץ מזה, אחרי שיפשוף חזק לא תרגישו (ואם כן אז במעומעם) סכין, פינצטה או כל דבר נקודתי אחר מאחר וכל המקום ב"הלם" ושורף.* 3) מיגון מומלץ אך יקר: חליפת עור עם מיגונים קשיחים. הטוב משני העולמות. חשוב לוודא שהחליפה צמודה לגוף!!! העור עצמו שומר על גופכם מסעיף ב' של הנזקים. המיגונים עוזרים לרכך מכות ואולי אף ימנעו שבר. תפקיד נוסף של חליפה מלאה אותו אנו מנסים להדחיק מהתודעה הינו שמירת הגוף בחתיכה אחת במקרה של פריקת עצמות מלאה. למי שתוהה - כן, קרה והחליפה הצילה את חיי הרוכב. 4) מיגון שתמיד עליכם אבל לא תמיד אתם משתמשים בו: הראש. הוא זה שיכול למנוע מכם מצבים שבהם שאר המיגונים נכנסים לתמונה. סעו בזהירות ובמחשבה.

Shlomi TC

New member
ומה לגבי מעיל עור עם מיגונים רכים?

לי לדוגמא יש אחד, והוא לא יושב צמוד (מה לעשות, היה של אבא והוא קצת גדול ממני). כמובן שאני מעדיף לסוע עם מעיל עור שקצת גדול לי מאשר בלי או עם מעיל רשת ולקנות חדש אין לי כסף כרגע (מה גם שאני עוד אגדל). אז המעיל לא יושב צמוד ויש לו ריפודים, בעצם תוספת עור במקומות יעודיים (כתפיים, מרפקים וגב). מה יהיה הנזק אז? כי הרי הוא לא צמוד, אך האם הנזקים בכל זאת יהיו כמו שפשופי מעיל רשת?

Pumi

New member
זה תלוי במיגונים, וזה לא טוב שהוא

רופי על הגוף. מעיל שאינו יושב צמוד, אז המיגונים לא יושבים בדיוק במקום שצריך, ואז בנפילה אתה יכול ליפול למשל על הכתף, כאשר המיגון זז קצת ואז לשבור אותה חו"ח, למרות שכביכול יש מיגון. וריפוד רך אינו בהכרח מיגון תקין. יש ריפוד שעשוי מסתם בד או ספוג ושווא לתחת, ויש ריפוד שעשוי חומר סופג אנרגיה שעשוי להציל לך את הכתב/מרפק בנפילה. אל תשכח גם שמעיל לא צמוד עשוי לזוז בזמן החלקה, למשל החלקה על הגב, ואז המעיל זז כלפי מעלה וכל הגב שלך ישוייף באופן יפה ואחיד, כאילו רכבת עירום. נזקים ממעיל רשת אשר יושב הדוק על הגוף ועם מיגונים טובים, יהיה הרבה יותר עדיף. רוב הסיכויים הם שהנזק יהיה סגור בשפשופים, אבל לא בשברים. שוב, גם תלוי בסוג במעיל. יש מעילי רשת מעולים אשר לא יהיו לך שפשופים ולא ישב לך כלום, וגם לא יזוזו לך על הגוף בהחלקה.

למעלה