לא יאומן

../images/Emo122.gifלא יאומן../images/Emo46.gif

בעיר קטנה, אי שם בישראל, נפתחה באיחור כיתת א' PDD קטנה, קרוב לתחילת שנת הלימודים. ביום הראשון, בפגישת ההיכרות שבין המורות להורים, הדגישה המנהלת של ביה"ס, כי היות ואין מספיק שעות חפיפה בין המורות, על ההורים לחתום על ויתור על שעת לימוד ולסיים את היום מוקדם יותר, ברבע לארבע, כדי לאפשר למורות שעת חפיפה מקצועית. טוב, בלית ברירה, חתמנו. הגענו לכיתה. מצאנו חדר שומם וריק, ללא ארונות, ללא שולחנות, ללא פינת סיפור, ללא משחקים, ללא ספרים, ללא חומרי למידה. כלום כלום. היינו בשוק, אך הצענו ההורים עזרה. כל מה שצריך. שלחנו צעצועים ומשחקים מהבית, שיהיה עם מה לעבוד, שלחנו דפי עבודה, דפי למינציה, טושים, קלסרים, כלי אוכל ומה לא. התחילה השנה- ורק לפני סוכות נפגשנו עם הצוות החינוכי. הסתבר שאין בכלל קלינאית תקשורת וגם השעות הטיפוליות מאד מינימליות. יותר מכך- כשפירטו לנו את סדר היום של כיתה א', הסתבר שזמן הלמידה האישי, או הפרטני הוא בסך הכל פחות מחצי שעה! כל היתר זה כל מיני פעילויות מוטוריות (לא האמנתי כשראיתי את המורות והסייעות מניפות את הידיים של הילדים למעלה, כאילו הם משותקים ועוד קוראות לזה שיעור ספורט), קצת מפגשים די סמליים וכל מיני הפסקות מבוזבזות בחצר שהיתה שוממת אף היא. גם פעילויות פה מיותרות לפני האוכל, כשהילדים מורעבים, ואף אחת מהפעילויות לא קשורה בכלל ללעיסה או בליעה, סתם בזבוז זמן. טוב, נפגשתי עם המורות והראיתי להן את העבודה של הילד בתוכנית ביתית והסברתי שהן מבזבזות את זמנו ואם לא יתחילו לעבוד על חומרי למידה קצת יותר זמן, אז אין לו מה לעשות בבי"ס 8 שעות. לאחר מאמצים רבים, הילד התחיל סופסוף קצת ללמוד, אך עדיין, חומרי הלמידה התאימו לגן ולא לכיתה. לא התעצלתי ובתיאום עם המורות, סיכמתי איתן שנתחיל עם למידה של אות פותחת והכנתי להן דפי עבודה שונים ומעניינים, כדי לתגבר את הלמידה בנושא, גם בבוקר וביקשתי לשלב אותם בלמידה. נעניתי למרבה הצער באופן חלקי והמורות הבטיחו שהן תעשינה דפי עבודה מתאימים, אך זה לא קרה. הלמידה שלו היתה משעממת, חד גונית ולא יצרה אצלו מוטיבציה. השתדלתי להכין עוד עזרי למידה, שישולבו בלמידה, כי יש לי ידע וכלים לעשות זאת. לצערי קיבלתי אתמול טלפון בהול בעשר בבוקר ובו התבקשתי להגיע אל בית הספר בדחיפות. הגעתי לחדר המנהלת, ומצאתי שם את כל הצוות הכיתתי, מתנה את צרותיו, על האמא הזו, המלחיצה והנודניקית, שלא מחייכת ולא מפרגנת ושעושה להם חיים קשים. באופן בלתי יאומן, הזמינה מנהלת ביה"ס את מנהלת המחלקה לחינוך מיוחד בעיריה, כדי לנזוף בי. ישבתי שם ומולי, המחנכת, מנהלת בית הספר, הפסיכולוגית של בית הספר, ומנהלת החינוך המיוחד בעיריה. כל אחת מהן ישבה והטיפה לי מוסר על כך שאני מלחיצה, לא נותנת לצוות לעבוד, לא מספיק מפרגנת ושאם אני לא אפסיק- הם יסגרו לי את הכיתה- ציטוט מהמשפטים של מנהלת המחלקה לחינוך המיוחד. נאלצתי לשמוע שם את כל הקשיים שלהן, כמו למשל שהמנהלת באה לפני שמונה בבוקר, כדי לתת גיבוי בכיתה, כי יש שם רק מבוגרת אחת. וכל זאת למה? כי לא המנהלת של ביה"ס ולא מנהלת החינוך המיוחד, שהיו עסוקות בלנזוף בי במשך שעה, לא טרחו כפי שצריך לדאוג לבת שירות לאומי בכיתה ולכן יש שם מחסור בכוח אדם. אז ככה קורה שמי שלא עובד עם השכל- צריך לעבוד עם הרגליים. וכך הן עושות שם כל מיני קומבינות וטלאי על טלאי, במקום לדאוג להשלמת הצוות בבוקר. המחנכת נזפה בי, על כך שאני לא מעריכה שהיא עובדת קשה כל כך ואין לה אפילו זמן לשתות ולצאת להפסקה (בעייה שלה- שתדאג להשלמת הצוות החינוכי), מנהלת החינוך המיוחד, שתחופ תפקידה ממש לא כולל נזיפה על הורים בבתי ספר, ישבה שם וציקצקה ללא הפסקה, כמה שכולן עובדות קשה כל כך ומעניין למה עדיין הילדים שלנו לא לומדים שם??? אז דאגו לאיים עלי, להפחיד אותי, להזהיר אותי, להוכיח אותי והכל הכל.. רק מה? לא לקחו על עצמן את האחריות ללמידה. כשסופסוף רציתי להשיב לטענות, אמרו הפסיכולוגית ומנהלת החינוך המיוחד שהן נורא עסוקות וחייבות ללכת. כשעמדתי על שלי וביקשתי להשיב לטענות, אמרתי כי אכן, אני מאמינה שילדים בכיתה א' צריכים ללמוד קרוא וכתוב וחשבון ואני לא רוצה שזה יקרה רק בכיתה ח', כי אני מצפה שהילד ישולב ויש שם כיתות לשילוב. לא יאומן. הצוותים החינוכיים האלה מקטינים ראש, ומנסים להקטין את הראש שלנו, או לערוף אותו. מנהלת כזו.. מי צריך אוייבים
לא ישנתי כל הלילה מהכאב והעלבון על הלינץ' שעשו לי שם. אני עדיין המומה

אין ספק- מדינה מתוקנת...

הייתי מנסה להיפגש עם ראש העיר. להכניס קצת אינטרסים פוליטיים. לומר לו שזוהי העיר שלו ואתם כאזרחי העיר מצפים לקבל שרות חינוכי הולם אחרת אין לכם ולשכמותכם מה לחפש בעירו. מניסיון קרוב- הדברים לפעמים מתחילים לזוז... רונית ולגרין קלינאית תקשורת

הייתי פונה לעיתונאי במקומון של אותו

איזור. בשנה הבאה לדעתי יש בחירות מוניציפליות. כדאי לנצל. וכמובן, פגישה עם ראש העיר.

מגיב88

New member
תני לי לנחש - בגבעתיים?

ובלי שום קשר כבר שמעתי רבות על "אנשי חינוך" שמאיישים משרות בכיתות PDD בלי לדעת מה זה ובלי לדעת איך לעזור לילדים. לא מפתיע אותי בכלל לדעת שאנשי משרד החינוך לא מבינים כלום בלקות של ילדינו. זה עצוב, מכעיס ומקומם. זו בעצם הסיבה שהתפתחה תעשיית "טיפול בילדים אוטיסטים בתוכנית ביתית" שהיא על חשבוננו ההורים שמשלמים אלפי שקלים בחודש. מצד שני - טוב שהתפתחה "תעשיה" שכזו, כי הרי איזה הורה בר דעת יסמוך על משרד החינוך??? בכל פעם שאתה בא בטענות למורה/ גננת מתחום החינוך המיוחד הם בוכים לך שהם עובדים קשה ואנו לא יודעים להעריך. הגיע הזמן שמישהו יגיד להם בפרצוף - אנו לא מעריכים כי הם לא יודעים מה לעשות עם ילדינו..

כמו שזה תעשי קט אנד פסט לכל כלי ה

התיקשורת אם את רוצה יש לי קובץ קישורים. את חייבת לפרסם את זה!

../images/Emo24.gifתודה לכם על התמיכה../images/Emo24.gif

אני עדיין חושבת מה לעשות. לדעתי המנהלת בהחלט חרדה לשם של ביה"ס ולא תשמח לראות אותו מתנוסס לרעה בעיתון. מאידך, הילד שלי יושב שם וכרגיל במאבקי כוח זה עלול להתנקם בו
. אני ממש שוברת את הראש לגבי איך כדאי להגיב. בינתיים השארתי הודעה אצל המפקחת שאפילו לא טרחה עוד לחזור אלי. תודה רבה לכם ליייי, OMER, ומגיב 88 על התמיכה. רררשששתתת- אני עוד לא יודעת איך לפרסם את זה מבלי לתת פרטים מיותרים. לא הייתי רוצה לפגוע בעקיפין בילד שלי. המטרה שלי באמת איננה לעשות להם נו נו נו בתרגילים הילדותיים שהם עשו לי. המטרה שלי היא שהוא ילמד וישולב. כואב לי הלב שמבזבזים לו את הזמן שם והוא מגיע עייף, מבלי שלמד הרבה ואז הוא צריך להתחיל תוכנית ביתית. הרבה תודה על התגובות, זה קצת הקל עלי

מה עם שאר ההורים?

מהניסיון שלי, היחידים שמבינים אותך, את השפה שלך ומוכנים לתת כתף, זה ההורים האחרים. תארגני פגישת חירום של הורים, תדברו. יכול להיות שהם מרגישים אחרת ממך, אבל אם הם מזדהים איתך, והתחושה הכללית היא שילדיכם לא מקבלים מענה חינוכי נאות, אז כל האמצעים כשרים, ויש לכם הרבה מאד כוח ביחד. הכתובות שלכם: * עירייה * משרד החינוך * תקשורת והכי חשוב - רק ההורים יכולים להוציא אותך מתחושת הבדידות והעלבון ולהחזיר לך את הידיעה הברורה שאת צודקת ועושה את הדבר הנכון. במקום לעבוד בשבילם - תעבדי יחד איתם.

galit74

New member
אותו סיפור (כמעט) שנתיים אחורה

כשבני עלה לכיתה א'. אין חדש תחת השמש......... אני לא השארתי אותו בכיתה המזעזעת שנפתחה אצלנו עדיף שאני לא יוסיף.

תודה גלית- זה מצער מאד שצריך להוציא

מצער מאד כשצריך להוציא ילד ממערכת חינוכית- ועוד יותר מצער כשההתנהלות כלפינו מכוערת ומכאיבה. אני עדיין שוקלת מה לעשות. כפי שכתבתי בשרשור של גלית- צוותים חינוכיים מרשים לעצמם כלפינו התנהלות מחפירה שלעולם לא היתה קורית מול הורים לילדים רגילים. נורא כואב ומצער.

שירה1122

New member
זה אולי לא עוזר כרגע

אבל רציתי לספר, שבקרוב יתחילו, או שכבר התחיל ואני לא מעודכנת... הדרכות למורות לכיתות PDD באזור המרכז. מי שתרכז את זה היא מחנכת בכיתה קטנה של ילדים עם PDD ועושה שם עבודה נהדרת. (אני מכירה את הכיתה שלה ואת עבודתה כבר 4 שנים). כך שאני מקווה שיהיה קל יותר ומקצועי יותר בהמשך. ואולי גם קצת יותר פשוט ואופטימי לכם, ההורים...

rot301

New member
כמורה -אני מתביישת וכאמא -פשוט רותח

רותחת.עצוב מאוד מאוד לקרוא את מה שכתבת.זה היחס לילדים שלנו? ה"לינץ'"היה פשוט מזעזע.גם אני לא הייתי נרדמת אם זה היה הצוות שמטפל בבתי...פתרונות מעשיים קשה לי לתת כרגע .כואבת בכאבך ,רותי.

alra

New member
אני פשוט בשוק.

כל זה עוד לפנינו, אבל.... מפחיד. אני מקווה שהכל יסתדר בהקדם האפשרי. בהצלחה

מאמילי

New member
פשוט נורא ../images/Emo4.gif

האינטריגות האלה של נשים כוחניות שחושבות משום מה שיש להן את הרשות לסתום להורים את הפה רק בגלל נכות הילדים והפחד של ההורים שלא יתנקמו בילדים בבית הספר. עם הורי ילדים רגילים המערכת לא מעיזה לדבר כך. בשום פנים ואופן. פשוט בושה שהן מעיזות כך לאיים ולנצל מצב של הורים שכל מבוקשם הוא לקדם את ילדיהם ועוד מוכנים לתרום לכך את כל מרצם .

המון תודה לכן על התגובות../images/Emo140.gifומקווה

באמת מקווה שהתסבוכת תירגע ואפשר יהיה להמשיך בכיוון טוב יותר. הבנתי שהתכנון היה כולו של מנהלת ביה"ס..

למעלה