כואב לי

../images/Emo122.gif כואב לי ../images/Emo4.gif

מאז שחזרתי מלונדון אני סובל מכאבי צוואר וכאבי כתפיים מטורפים. זאת לאחר שעליתי על מתקן טרפולינה מפחיד פעמיים. (תמונה מצורפת) מאז, כל כמה ימים בערך, הצוואר "נתפס" לי שוב ואני לא יכול לזוז מבלי לזעוק בכאב. דחיתי ודחיתי אבל אתמול זה קרה שוב ועל כן קבעתי תור לרופאת המשפחה שלי והודעתי שאני לא מגיע לעבודה היום (בטח יבוא שרשור נוסף על כמה שהבוס שלי לא סימפטי לדברים מסוג זה). בקיצור, עד שעה 12:20 כשאני אלך לקופ"ח - למישהו יש מושג מה עושים? איך מקלים על הכאב הבלתי נסבל? ולמה הדבר הזה טוב בכלל? תודה לכל הקדושים שעתידים לעזור לי

יסמין43

New member
יש לשער שאתה צריך אורתופד

ולא רופא משפחה. זה כל מה שאני יכולה להגיד לך. במכבי היית הולך ישר אליו, ולא צריך לעבור דרך רופא המשפחה, אני לא יודעת איך זה ב... כללית? מה לעשות בינתיים - אני באמת לא יודעת. (חוץ מלקחת אופטלגין או נורופן, שהם משככי כאבים קצת יותר חזקים מאקמול) (אם מותר לך לקחת אותם).

nutmeg

New member
כאילו....

אתה ממש מבקש עיצה בלי שנספר לך כמה מתקני האינקויזיציה הללו מזיקים לבריאות, נכון? אז ככה: אי אפשר לדעת למה בדיוק כואב לך ואיזה נזק עשית לעצמך. אי אפשר לדעת (בלי לבדוק כמובן) אם מדובר על שרירים, גידים, עצבים או עצמות. הדבר היחיד שאתה יכול לעשות בינתיים זה לקחת כדורים אנטי דלקתיים המקלים על כאב ולבדוק מה מקל עליך קור או חום - ואז לקרר או לחמם את האזור. מה-זה-בא לי להגיד לך שאתה אדיוט, אבל לא אעשה זאת! מספיק כואב לך גם ככה
נ.ב זה הזמן לבדוק איזה ביטוח רפואי היה לך בחו"ל.

אני חבר בכללית

האמת היא שאני סובל מכאבים בצוואר כבר המון זמן, אבל לרוב מדובר על הרגשה לא נוחה ולא כאב כזה שגורם לי לבכות. אני מניח שכשעליתי על המתקן הזה רק החמרתי את העניין
בקשר לביטוח - ביטחתי את עצמי דרך קופת החולים שלי לכל משך הטיול. זה אמור לעזור לי במשהו? כאילו, הם גם ככה צריכים לטפל בי נוכח העובדה שאני משלם להם כל חודש... ותרגישי חופשי לקרוא לי אדיוט. גרוע יותר מזה אני לא יכול להרגיש

zimes

New member
מותר גם לי?

עזוב. די אם נטמג תקרא לך בשמות. הנה עצה מעשית: פלדנקרייז. לא בגלל הכאבים הנוכחיים, אלא בגלל הכאבים שהיו לך תמיד. (מתי הם התחילו?)

לא זוכר מתי הם התחילו

אבל זה כבר המון המון זמן. ואני הולך להוכיח שאני בור - מה זה פלדנקרייז?

יסמין43

New member
זו שיטת התעמלות מאוד איטית ומהנה.

שהומצאה במקור עם דגש על הבעיות האלה (למיטב ידיעתי). אבל אני חושבת שגם כדי לעסוק בפלנדקרייז כדאי לך קודם לקבל חוות דעת של רופא, שזה לא עלול להזיק לך. כי לפי מה שאתה מתאר, אולי יש לך איזושהי בעיה באחת מחוליות הצוואר, ואם זה כך, ממש לא כדאי שתעשה על עצמך ניסויים.

zimes

New member
מטפל טוב

(פנה למישהו שרשום בעמותה, או מישהו עם המלצה). ידע לזהות מצבים בהם הוא שולח אותך לרופא ולא מטפל. שווה ללכת לרופא (אכן - אם יש בעיה רצינית - יש להם זכות קיום
), אבל לטעמי - עדיף לא לפוצץ את עצמך בתרופות, ועדיף לחפש פתרונות מהשורש. > צימעס נתקלה בכל מיני רופאים ומטפלים אחרים, ולכן סקפטית <

יסמין43

New member
זה לא קשור לתרופות. קודם כל,

ייתכן שישלחו אותו לצילום צוואר או חוט השידרה, ויראו קודם כל אם יש בעיה. אם מדובר למשל על חוליה שלוחצת על עצב, לא הייתי משחקת עם זה, אלא פועלת אך ורק על-פי הוראותיו של רופא.

zimes

New member
רגע!

כשיש בעיה כזאת ספציפית - אני חושבת שעדיף להתחיל מטיפול אישי, ורק אח"כ לעבור להתעמלות בקבוצה.

zimes

New member
הנה כמה מקורות מידע

שלא תגיד שגוגל לא עובד הבוקר

אני משתרשר אליך

חזרתי עכשיו מקופת החולים וגזר הדין הוא שרירים תפוסים. הבעיה חוזרת ונשנית בעיקר בגלל הכרית (?) שעליה אני ישן ובגלל האופי הפיזי של עבודתי. אגב, קטע לא משעשע בכלל - קיבלתי מרשם למוסקול (משכך כאבי שרירים) והרוקחת נתנה לי תרופה עם שם דומה להקלת הליחה בגרון. מה אני אגיד לכם, בנסיבות אחרות זה יכול היה להיגמר לא טוב. קיבלתי גם ארבעה ימי מחלה כך שאני חוזר לעבודה רק ביום חמישי. הבוס שלי כבר התחיל עם המניפולציות הרגשיות שלו, אבל כמו שחכמה ממני אמרה לי הבוקר: "על ה*** שלך". זהו, עכשיו אני לוקח את הכדורים, מורח קצת Bengay ומקווה לטוב. תודה לכל מי שייעץ ועזר.

גנגי

New member
לזרוס, איפה אתה גר?

מפני שאם אתה יכול להגיע לירושלים, יש לי הדבר הכי טוב בשבילך בעולם, אז אנא פנה אליי במסר דחוף אם זה רלוונטי בשבילך להגיע לירושלים, ואתן לך את המלצת חייך.

למעלה