אלימות בגילאי 4-6

shirii

New member
../images/Emo122.gifאלימות בגילאי 4-6

שלום לכולם!בכניסה הראשונה שלי לפורום אני מבקשת את עזרתכם. אני גננת שנה שנייה בקיבוץ.רציתי לדעת אם למישהו מכם יש רעיונות לטיפול באלימות בין הילדים.אשמח לקבל רעיונות לפעילויות לגן שבו לבנים יש רוב.תודה.

susitas

New member
פעילות מוטורית

הכנסת הרבה פעילות מוטורית מרגיעה ומקדמת את כולם. בבוקר, בזמן המשחק החופשי כדאי להכניס מסלול מוטורי המשתנה מידי כמה ימים תוך הקפדה על הקניית הרגלים.במסלול אפשר לכלול מנהרה,קפצית,קורה,צלחת שיווי משקל,מזרון לגלגולים ואחרים. ישנה התוכנית שלרמי כץלקידום כישורי למידה באמצעות פעילות מוטורית- מאוד כדאי לעבור השתלמות דרכם,יישום העקרונות מרגיע את הגן.

טלגל

New member
ברוכה הבאה, והמון בהצלחה.....

גם אצלי בגן יש רוב לבנים (רק שש בנות מתוך 19 ילדים). לכן אני משתמשת בתיבות שונות כדי לעורר בהם עניין, וכן משתמשת בהמון חצר, טיולים, מסלולים בסיום מפגש וסיפורי מתח כדי להחזיק אותם. תיבות- תיבת כלי-תחבורה, תיבת גיבורים, שולחן חול, תיבת חפצים קטנים ומעניינים, המון לייזי, ודופלו שיהיה מספיק לבנייה, להרבה ילדים. עכשיו לנושא האלימות, כל מה שכתבתי הוא כדי שיהיה מעניין בגן כי כידוע השיעמום ומיעוט החפצים הם המקור לאלימות בין בנים או בנות כאחד, אבל כדי למנוע אלימות לשמה אני פשוט עוצרת מייד כל ביטוי לאלימות, אין אצלי לדחוף, או לדבר לא יפה או להשתמש בידיים כדי להרביץ אני מאד תקיפה כאן וחוזרת שוב ושוב אל עקרונות ההתנהגות. אני משתדלת לצפות ולראות מתי יש גילויי אלימות ולנסות לטפל בזמנים הללו. אם יש ילד אחד במיוחד אזי אני מבקשת מהסייעת לשים-לב אליו במיוחד ורק כשהוא מתחיל, לעצור את זה מייד. דרך-אגב, שנה שעברה זו היתה דוקא בת שהייתי צריכה לשמור עליה במיוחד ולא בן.... כמו-כן במפגשים אני המון מדברת ומספרת על חברות, עזרה הדדית משתדלת לעודד אותם כקבוצה ולשתף פעולה. אז המון בהצלחה ונשמח לעידכונים.....

גן אלון

New member
הרגעת אלימות

אני משתמשת בתכנית של תקשורת לא אלימה. יש ספר נפלא,( ודיסק וקלטת וידאו )לסיפור :"מפתחות הקסם של דידי" אני משתמשת בה ככלי שהופך לשפה בגן. המון שטיפת מוח על סבלנות. מעבר לכך אני מפעילה מוסיקה קלאסית מרגיעה בגן. ו...הרבה טיולים, פעילויות בחצר-חצר גרוטאות שבה הם יכולים להוציא את המרץ להרים לגרור וכו´. ולסיום- גבולות ברורים. עקשנות, לנשום עמוק ולהתגבר...

shirii

New member
../images/Emo39.gif

תודה על הרעיונות.מאד משמח שיש מי שיכול לסייע.מאד מרגיע שאפשר לחלוק.תודה.השבוע אני מתחילה לעסוק בסיפורים ושירים של ע.הלל למי יש רעוינות?

למעלה