Talia E

New member
תשובתי

בתחילה רציתי לענות, שאני דווקא לא זוכרת מתי הפעם האחרונה שאיחלתי רעה למישהו. אני פשוט כבר מזה שנים אמצתי לעצמי את הרעיון שכל מי שעושה רע לסביבתו, זה נובע מסבל שלו - ולכן אני מאחלת לכל האנשים שיהיו מאושרים, כדי שהעולם יהיה מקום טוב יותר... נאיבי אולי, אבל זה באמת משהו שהוא בהתכוונות שלי: לשלוח טוב לסביבה, לא משנה איזו היא. לפי תפיסתי אנשים מחוברים, פתוחים, מאושרים... - לא יסבו סבל לאחרים... אף על פי כן, אני כן נזכרת עכשיו, שהייתה לי תקופה לפני כמה שנים (בסביבות החטיבה והתיכון - באופן "מפתיע", תקופות שהסבל שלי בהן היה רב), שהייתי בטוחה שאני אדם רע... איחלתי רע לכל מיני אנשים, מה שגרם לי לסבול עוד יותר. עברה בי המחשבה כעת שאולי אני מדחיקה את המחשבות הללו (האם יתכן שהן פשוט לא קיימות בי יותר?). אם כי אני נוטה לשלול אותה, כי הרי מה שמודחק בכל זאת עולה מדי פעם, ואצלי זה באמת לא עולה. מישהו אפילו אמר לי לא מזמן, שאני יותר מדי "טובה" לאחרים בשביל טובתי שלי (וההגנה שלי); שאני מתייחסת לכולם באותה צורה (נניח, כמו שהייתי מתייחסת לחתול, כך לכלב, כך לאדם - לא משנה איזה אדם זה), במקום להתייחס לכל אדם לגופו של עניין, וזה אומר גם לדעת לזרום אתו, וגם לדעת להיזהר ממנו. אני לא בטוחה שהוא צודק במאה אחוז... אבל יש משהו שמזכיר לי אותי באמירה הנ"ל ולו באחוזים בודדים.

יופיאל

New member
מרגיש כמוך

אני חושב שכבר כמה שנים שלא איחלתי רע לאף אדם. פעם (בצבא) שנאתי את המפקדים שלי וגם אז אם חשבתי על משהו רע זה היה יותר בצחוק (כמו לדמיין אותו מחליק על הרצפה מול כולם) הפעם האחרונה שאני זוכר שבאמת איחלתי רע למישהו היה לאקסית שלי - שאיחלתי לה שיעשו לה את כל מה שהיא עשתה לי (תאמינו לי , זה רע
) אבל אחרי כמה זמן הבנתי למה כל זה קרה וכבר לא האשמתי אותה , סלחתי ואיחלתי לה רק טוב. וגם היום , כשמישהו פוגע בי אני מאחל לו שיבין את הטעות שלו וילמד את השיעור שלו כדי שיוכל להתקדם הלאה ולהתפתח. אני מאמין שאם יש בי איזשהי מחשבה שלילית זה נובע משליליות שנמצאת בתוכי ולא מאדם חיצוני , כי אם אני חיובי אז השליליות שלו נשארת אצלו ולא מתעוררת אצלי. דרך אגב טליה - אם כבר אין לך את המחשבות האלה אז הן פשוט לא קיימות... בשביל להדחיק צריך שזה קודם יופיע בשביל שיהיה בכלל מה להדחיק...

deep ocean

New member
אני היום פגשתי מישהו

שיש לו את אותם הכישורים שלי, הוא מאד דומה לי...רק שהוא מנצל אותם לרעה, לכיוון הצד האפל....זה היה מפחיד...לפגוש את עצמי בגירסה שלו.

deep ocean

New member
המממממ

זה קצת בלתי אפשרי כי אולי הוא קורא בפורום... אני אשמח לספר לך בהזדמנות אחרת...במסרים למשל.

שלוש דוגמאות, אבל הן לא "מוחלטות".

לפני כ-14 שנה זיהה אצלי את "הכוח" מישהו שהגיע באקראי אל צידו האפל. אותו "מישהו" ישר גרר אותי הצידה והתחיל לדבר איתי על זה. היינו שנינו נערים (אני הייתי בן 16) והוא בהתלהבות החל לחלוק איתי... ידעתי על מה הוא מדבר וזיהיתי את הדברים, אבל לא הבנתי איך זה לא עושה אותו מאושר. לא הבנתי שהוא הגיע לצד האפל, כי לא ידעתי על קיומו של צד כזה. במהלך החודשים הקרובים נוכחתי לדעת כיצד הוא פוגע בסביבתו על מנת להשיג כל מיני דברים. הוא אכן השיג דברים מפחידים ממש, תמרן אנשים סביבנו בצורה שגרמה לי חלחלה. באיזה שהוא שלב התחלתי "לחסום" אותו, התחלתי להגן על אנשים מפניו, אבל יכולתי היתה מוגבלת. לטובתו, לקחתי אותו למורה שלי, שבדק אותו. הוא אמר לי אח"כ (המורה שלי) שבמקרה של מישהו שהגיע לצד השלילי של הטאו, כמעט בלתי אפשרי להסב אותו חזרה. אותו "מישהו" החכים אחר כך לבד. הוא הבין כמה שהדבר פגע בו והחל להימנע באופן עקבי משימוש ב"כוח". כיום, שנים אחרי, הוא אדם מאושר אשר איננו עושה שימוש ב"כוח". אני חושב שבקצב הזה ובדרך הזאת הוא פשוט מצא דרך "לצאת מזה" ואולי בעתיד הוא יעבור בהדרגה לצד המואר. לפני כ-10 שנים (בצבא) זוהיתי שוב על-ידי מישהו מהצד האפל. זה היה בצבא. אותו "מישהו" פשוט הודיע לי ביבושת שהוא יודע מי אני ומה אני ודיבר איתי על העניין הזה. הוא התפאר בפני שהוא יכול לגרום לי לעשות כל מה שהוא רוצה שאני יעשה, בלי שום בעיה. הוא זלזל וצחק על כך שאני משתמש ב"כוח" בכדי לעזור לאנשים. האמת, הוא היה באמת חזק מאוד. הרבה יותר חזק מה"מישהו" של הפעם הקודמת. אבל גם אני הייתי חזק יותר ושליו יותר. אותו מישהו גם הבין את הסכנה שבשימוש התדיר ב"כוח", במיוחד בצורה כזאת. הוא ידע שאם הוא ינסה להשתמש בו "נגד" אדם חזק ומוגן יחסית, זה יחזור אליו כהרף עין כמו בומרנג, כמו מראה שמחזירה אור. הוא עסק יותר בטיפוח כוחו ויכולותיו ומיעט להשתמש בכך לצרכים אנוכיים מידיים, פשוט כדי לא להיפגע. איש חכם, אבל כנראה לא חכם מספיק. לא יודע. הפעם השלישית היתה לפני כתשע שנים. הפעם זו היתה בחורה. ואותה בחורה זוהתה על-ידי (לשם שינוי... הגיע הזמן, לא?). הייתי כבר הרבה יותר חזק וגם הכרתי את הצד האפל (לא מנסיוני האישי
). במסגרת הכרותי איתה, התוודעתי לשליטה כמעט מוחלטת שהיא רכשה על בנאדם אחר, תוך הבאתו של אותו אדם למצבים חמורים וגרימת נזק לאותו אדם. התערבתי - וחסמתי את השפעתה.

המטאטא

New member
מעניין מאוד...

האם אתה יכול לספר לנו עוד על הנושא? איך אתה מסוגל לזהות אדם כזה? במה מתבטאת השפעתו על הסביבה?

הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה, בגדול.

לשחק עם הסובבים אותו... לכוון אותם... יש כל מיני צורות וגרסאות לזה, אבל הזיהוי הוא פשוט עבור מי ש"רואה" + מודע לכך שיכולה להיות אפשרות כזאת. כמובן, ניתן לטשטש את זה ולהקשות על ה"רואה" לראות, אבל לשם כך צריך לעשות זאת במתכוון. אם ל"רואה" יש כמות גדולה של אנרגיה חופשית ושקט פנימי והוא לא מלא בעצמו, יהיה קשה מאוד להסתיר ממנו את המצב הזה.

המטאטא

New member
שליטה על אחרים?

רק כדי להבין אם הבנתי: אחד מהמאפיינים של הצד האפל הוא שליטה באחרים? (אגב, מעניין לחשוב על זה בהקשר של הפרשנות הרואה ב"כוח" משהו שגם שולט וגם נשלט). אם זה כך, יש לי שאלה נוספת: איזה עוד מאפיינים מוחשיים (כאלה שבאים לידי ביטוי במגע עם הסביבה) יש לצד האפל, חוץ מסייף אור אדום?

סיף אור אדום? ../images/Emo2.gif

האם אנחנו מדברים על אותו הדבר?
זה לא נראה כך עכשיו...

המטאטא

New member
מצטער, בדיחה לא מוצלחת...

אבל השאלה עצמה הייתה רצינית. מצטער אם בלבלתי אותך...

אני לא בקיא בצד האפל

ולא ערכתי סטטיסטיקות. ככלל מדובר במצב שבו אנחנו יוצאים מתוך המגבלות של עצמנו לצורך השגת דברים עבור עצמנו. זהו "הצד השלילי של הטאו" כביכול. במקום "שלילי" אפשר להגיד גם "חלקי" או "מעוות". הצד ה"חיובי" של הטאו (במקום "חיובי" אפשר להגיד "שלם") הוא יציאה אמיתית מתוך המגבלות של עצמנו ואז זה כולל גם רבים מה"צרכים" המזוייפים שלנו. לא מדוייק, אבל נותן כיוון.

מעניין מאוד ..במיוחד שהאנשים מוכנים

"להודות" אחרי זהוי, שהם משתמשים בכח שלהם למען הצלחתות אישיות וניצול אנשים למען עצמם. זה נהדר שיש באפשרותך להשתמש בכח למען מישהו אחר שהוא יותר "חלש" ולא מסוגל להתגונן. אוהבת אני

קראתי ומעניין אבל לא הבנתי מה זה

הצד האפל של הטאו? ומה הכוונה שהם השתמשו בכוח? ומה הכוונה לצד אפל? אם תסביר אני אבין יותר טוב!
שלך, עידו

אני יכול לצאת מתוך עצמי...

ולגלות עולם מופלא ומהמם בעוצמתו. בעולם המופלא והמדהים הזה, יש גם אדם אחד שאני קרוב אליו באופן מיוחד. קוראים לו בן. אני לא חייב את בן. גם בלי בן אני אמשיך להסתדר וליהנות מכל השפע הזה. אני מבין שאף פעם לא הייתי "בן". אני יכול להסתכל על העולם גם בלי להשתמש בעיניים הפיסיות של "בן". אני חופשי ומאושר ו"בן" הוא רק צ´ופר נוסף לאושר הזה. אני רואה את כדור הארץ ואת האנשים ואני חש באהבה הטבעית שלי כלפיהם. אוטומטית אני עוזר, כי זהו הטבע שלי. ואני גם יכול לצאת מתוך עצמי מבלי להרגיש את האושר הזה. במקרה כזה אני לא לגמרי יצאתי מתוך עצמי... אני עדיין "בן" שזקוק לדברים ותלוי בהם... אני רק יכול להשיג אותם עכשיו הרבה יותר בקלות. לקרוא מחשבות של אנשים, להשפיע עליהם, לתמרן את כל הסביבה שלי, לראות את האסטרטגיות הכי טובות לכל דבר שאני רוצה להשיג - וכולי. אני מחוץ לתמונה (או לרובה) ולכן אני יכול לבחוש בקדירה כרצוני ולעשות שם מה שאני רוצה. למקרה הראשון מתלווה אושר כביר. למקרה השני אני לא יודע על בשרי מה מתלווה, אבל לפי מה שראיתי ונוכחתי, זה לא מציאה גדולה.

Kiru

New member
על איזה סוג של "כוח" בדיוק אתה

מדבר?... מה פירוש "לגרום" למישהו לעשות דברים?

"הכוח" באחד מהפירושים הבאים:

1) הכוח העצום שבתוכנו 2) שדה האנרגיה שנמצא בכל מקום ביקום ומשפיע עליו והופך את היקום למקשה אחת 3) כל היקום לגבי השאלה שלך... המממ... אני לא יודע מה להשיב. אני מניח שכל האפשרויות שדמיינת כשקראת את המשפט הזה הן אפשרויות מציאותיות, יותר ופחות נדירות, ואין לי מה להוסיף עליהן.

MsPiggy

New member
טוב לא ראיתי את הסרט עדיין, אבל יש

לי תגובה... טוב, ראיתי שאתם רושמים כאן על זה שפגשתם אדם שהיה בדיוק כמוכם, אבל רק בצד ה"אפל" ויש לי בדיוק דוגמא כזאת! יש ילדה שלומדת איתי באותה כיתה כבר בערך 5 שנים, לא החלפנו יותר מדי מילים במשך אותו זמן בגלל שאנחנו פשוט מתעבות אחת את השניה, ובגלל ההתנהגות שלה גם חצי מהכיתה שלי לא ממש סבלה אותה... אבל תמיד ידעתי שאני לא אוהבת אותה בגלל שהיא מזכירה לי אותי - היא הייתה משהו כמו גירסה יותר מוצלחת שלי, ככה חשבתי, כי היא הצליחה לעשות דברים שאני רציתי לעשות - היא הייתה מניפולטיבית בצורה מדהימה, היא הצליחה להתחבר לאנשים ספציפים בזמן מסוים וככה להעלות את המעמד שלה, היא ידעה בדיוק למי להתחנף ואיך לעשות את זה והיא תמיד ניסתה להתנהג באופן מבוגר יותר לגיל שלה, היא השקיעה בלימודים יותר ממני ותמיד ניסתה להנהיג אנשים ולהראות שהיא הכי טובה. אני לא הצלחתי לעשות את כל זה - אבל אחרי זמן מה הבנתי שזה פשוט לא הדבר לעשות! להתחבר לאנשים בצורה מניפולטיבית כזאת זה מראה על קרירות - אני לא כזאת. תמיד ניסיתי להחשיב לעצמי את זה שאני טובה יותר ממנה ושאני לא כמוה ואני אף פעם לא אהיה... אבל - אני רואה את עצמי כשאני מסתכלת עליה, היא חזקה - זיהיתי את זה מהפעמים הראשונות שראיתי אותה, זה הזכיר לי את עצמי, הצורת מחשבה שלה, הדיבור שלה - זה מזכיר לי את עצמי, היא תמיד נראתה לי כמו השתקפות שלי שהתקלקלה, אבל זה עדיין לא שינה את העובדה שכל פעם כשהתסלתי עליה ראיתי את עצמי...

למעלה