ראשית נהניתי מאוד לקרא את השרשורים - תודה לבן ולכל שאר המשתתפים. נאמר כי לכוח יש שני צדדים... אפלה אינה קיימת ללא אור. מהיא אפלה? חוסר אור. צל. אגו. ללא אגו אין משמעות גם לעלילת אבירי הג´די. תהליך ההכשרה הוא תהליך של זיהוי, הפרדות ושליטה על עקרון האגו כדי להגיע אל ה"כוח" שבבסיס הקיום. אבירי הסית´ פועלים מתוך האגו. הם שואפים לריכוז הכוח בידם, מתוך תשוקה ושנאה (כאב...). אך משום מה מתוך פעולה זו של האגו מתקיים חיבור חזק מאוד ל"כוח". הכיצד? הרי למדנו כי כוחות של חוסר הרמוניה בולמים בנו את האפשרות להשתמש כראוי במשאבי הייקום ומונעים מאיתנו גישה אל "כוחות" שונים? אם כן עוצמת של אבירי הסית´ צריכה לנבוע לא מן ה"כוח" אלא מן הפחד שהם יוצרים בלב אחרים. מה אתם חושבים? (אני מתכוון - חוץ מזה שהעולם בסרט אינו דומה לעולם שלנו...
אחת ממורות הטאי צ´י הבכירות של ניר מלחי סיפרה לי בזמנו שלפני שניר מתחיל ללמד מישהו בה-גואה הוא לוקח אותו לשיחה אישית כדי לברר אם יש לו נטיות "אפלות" מסויימות... היא גם סיפרה לי על מקרה של אחד התלמידים שהגיע לרמות גבוהות מאוד והתחיל לפגוע באנשים אנרגטית. היא תיארה זאת בדיוק כמו דארת´ וייאדר... מה שהם עשו איתו זה לנתק אותו ממקורות הידע, וואט סו אבר איט מינס. אז נכון, צ´י יש רק אחד, אבל אנשים יש מכל מיני סוגים, ואפשר לשער כי חלקם אף מסתובבים כאן בתפוז.
אבל לא הבנתי איך לימודי בה גואה איפשרו לו לפגוע ´אנרגטית´ באנשים. אנשים כאלה פוגעים באנשים גם בלי ללמוד בה גואה.. ואל תהיה ככ קשה עם דארת´, הוא בסה"כ ילד שלא הייתה לו דמות אם..
אצל מלחי מגיעים ללימודי בה-גואה רק לאחר לימודי טאי צ´י ואי-צינג. הם מדברים על רמה גבוה מאוד של שליטה בצ´י, עד לכדי יכולת לרכז צ´י ולפגוע באנשים ישירות ב"מכת צ´י" ללא מגע. תופעות מעין אלו דווחו גם בידי מאסטרים לצ´י קונג וכו´. כמובן שאנשים בעלי נטייה לפגוע, פוגעים באחרים (ובעצמם!) גם ללא לימודי בה-גואה, אבל היכולות המיוחדות הללו הופכות אותם למפלצות ממש... בקשר לדארת´... נכון שכל "מפלצת" נולדת מילד עם חסכים ופגיעות, אבל מאחר ויש גם ילדים כאלו ההופכים לאנשים נאורים ונהדרים מדובר כנראה גם בבחירות (מודעות ושלא מודעות) של האדם עצמו. זה לא שיש לשפוט אנשים כאלו, זה שיש להמנע מהם...
שהדגש בה הוא השינוי והזרימה. ישנם שני סוגי תרגולים עיקריים - הליכה במעגל (בה גואה מולדת) עם שמונה חילופי ידיים (בה - שמונה, גואה - שינוי), ותרגילים בקו ישר (בה גואה נרכשת) בהם הדגש הוא על כוונה (וגוף) ארוכה.
אני מאמין שברגע שאדם מתחיל לפעול עם הצד האפל של הכח , הוא מתחיל לאבד את עצמו - מוכר את נשמתו לשטן. הוא כבר לא הוא עצמו - הוא רק כלי בידי הצד האפל וכל עוד הוא רוצה להחזיק את הכח מהאגו הוא תחת שליטה מוחלטת וחסר בחירה חופשית. כך אנאקין סקייווקר הפך להיות דארת ודאר. וכך כל אחד מאיתנו יכול לההפך למושחת ברגע שנותנים לו את הכח. לדוגמא- ילד שלא היה מקובל בבית ספר ותמיד צחקו עליו הולך להיות קצין בצבא ומתעלל בחיילים שלו כדי להרגיש את הכח של להיות מעליהם תמיד אפשר למצוא סיבה למה להשתמש בצד האפל של הכח , אבל הסיבה הזאת אף פעם לא באה מבפנים - היא באה מהאגו
בחיים, באינטרנט... מי לדעתכם נוטה לכיוון האפל? כמובן שכולנו יכולים ליפול לשם, אבל יש כאלו המצהירים על הנטיות הללו יותר מאחרים. יודעים מה? שכל אחד יגיד איך הוא מתחבר לצד האפל. אני אתחיל...
ברגעים של חוסר אונים, בעיקר בילדות, דמיינתי את עצמי מפעיל כוחות על ופוגע במי שמציק לי. ניגש אל בריון שפגע בי (ילד או מבוגר...) וחונק אותו במבטי! איזה כיף לראות את חוסר האונים והפחד על פניו! פתאום אני מבין כי הרצון להכאיב ולהפחיד נובע מן הצורך לשקף לעצמנו את הרגשות שלנו. אנו רוצים לגעת ולראות את הכאבים שלנו, אבל מכיוון שהם מכאיבים לנו מידי - אנו מנסים לראות אותם על פניהם של אחרים! הבעת הכאב וחוסר האונים שאני רוצה לגרום למי שפגע בי היא בדיוק ההבעה שיש לי כשאני נפגע... ואוו!!! כמה משחרר!!!
דמיינו לכם את האנשים הפוגעים והשנואים עליכם מתפתלים מפחד וכאבים... ואז תראו כמה אתם הם הסובלים והכואבים! התחושות שאתם מלבישים בדמיון על האחר הן בדיוק התחושות שלכם!
חכם של הסינים, שההמנעות או הלחימה הם פתרונות לדיסהרמוניה. מכאן צמחו כל אמנויות הלחימה...הרי זו לא חכמה להימנע מלחימה, כאשר אתה חלש וחסר אונים... אלא רק כאשר אתה חזק, מיומן ויכול להביס כל יריב פוטנציאלי... כאן ההימנעות שלך באה מעמדה אחרת, ויש לה משמעות אחרת... זה לכל מי שתהה איך הסינים שלבו לחימה וחיים של מודעות ושלווה פנימית. ואם אני לא טועה זה מושג ה"אהימסה" בתורת המזרח ויש סביבו הרבה טררם... מלאווח